Top 4 cách kiểm tra cấu hình máy tính đơn giản nhất

Rate this post

Kanë Ndonjehere ju duhet Kontrolloni konfigurimin, përditësoni dhe riparoni kompjuterët dhe laptopët. Le ta zbulojmë me bangxephang.com 4 mënyrat më të lehta për të kontrolluar konfigurimin e kompjuterit Ju lutem!

Si të kontrolloni konfigurimin e kompjuterit?

Tabela e përmbajtjes

1. Si të kontrolloni konfigurimin e kompjuterit me komandën msinfo32

Në tastierë shtypni dritaren e kombinimit të tasteve + CHEAPshkruani msinfo32 për të parë të gjitha informacion kompjuterik, jo vetem të konfigurueshme por edhe të gjitha informacionet harduer, softuer dhe komponentë pjesa tjetër Në makinë.

Fut komandën për të parë informacionin e kompjuterit: Enter msinfo32

Shihni gjithashtu: 4 mënyrat më të lehta për të kontrolluar konfigurimin e kompjuterit

Kontrolloni informacionin e kompjuterit me komandën msinfo32
Si të kontrolloni konfigurimin e kompjuterit me komandën msinfo32

Shfaqet dritarja e Informacionit të Sistemit, duke ju lejuar të shikoni shumë parametrave të sistemit si: Emri i sistemit operativ me versionin 32-bit ose 64-bit të Windows, emri i sistemit, furnizuesi kompjuter, komplet Patate të skuquralëviz poshtë pak Te behesh parametrave i përkasin shkumë

Nëse dua të di detaje rreth harduerit, softuerit ose komponentëve pjesa tjetër i lundrueshëm në menu majtas.

Kontrolloni informacionin e kompjuterit me komandën msinfo32
Kontrolloni informacionin e kompjuterit me komandën msinfo32

2. Përdorni Karakteristikat e kompjuterit për të parë konfigurimin e laptopit dhe kompjuterit

D.kjo është puna thjeshtë më e mira, në rregull përdorni gjerësisht në versionet e Windows nga XP, Vista, 7,… Deri në Windows 10.


ju hyni Start > kliko me të djathtën në My Computer ose kliko me të djathtën mbi. ikonën My Computer direkt në desktop dhe më pas zgjidhni Properties.

Përdorni Karakteristikat e kompjuterit për të parë konfigurimin e laptopit dhe kompjuterit
Përdorni Karakteristikat e kompjuterit për të parë konfigurimin e laptopit dhe kompjuterit

Këtu do ta bëjmë e di të gjitha informacionet sistemi operativ, Tabela e përmbajtjes CPU, RAM memorie, statusi Aktivizoni Windows, emri përdoruesEmri i kompjuterit dhe disa Instalimi i sistemit një tjetër në anën e majtë.

READ  Viết một đoạn văn bày tỏ suy nghĩ của em về lời khuyên hãy tiết kiệm lời hứa
Përdorni Karakteristikat e kompjuterit për të parë konfigurimin e laptopit dhe kompjuterit
Përdorni Karakteristikat e kompjuterit për të parë konfigurimin e laptopit dhe kompjuterit

Lloji i sistemit ju do kompjuteri ka Windows 32-bit ose Windows 64-bit.

3. Si të shikoni konfigurimin e kompjuterit me dxdiag

Komanda dxdiag është një mjet mjaft “i vjetër” në Windows dhe sjell shumë informacion të dobishme në lidhje me konfigurimin dhe teknologjinë kompjuterike.

Për të kontrolluar konfigurimin e kompjuterit me dxdiag, bëni sa më poshtë:

 • Hapi 1: Shtypni Windows + LIRE për të hapur dritaren Vraponi.
Eksploroni më shumë: Kush është Trinh Hoi? Trinh Hoi ndoqi Viet Tan?
Shtypni butonin windows + CHEAP
Shtypni butonin windows + CHEAP
 • Hapi 2: Importi dxdiag pastaj shtypni Hyni:
Përdorni komandën dxdiag për të kontrolluar konfigurimin e kompjuterit
Përdorni komandën dxdiag për të kontrolluar konfigurimin e kompjuterit
 • Hapi 3: Lexoni konfigurimin e kompjuterit.
Shfaqet dritarja DirectX Diagnostic Tool, duke shfaqur informacione relativisht të detajuara të konfigurimit të kompjuterit
Shfaqet dritarja DirectX Diagnostic Tool, duke shfaqur informacione relativisht të detajuara të konfigurimit të kompjuterit

kartën e sistemit ti mundesh informacionin e shikimit komunikimi si në vazhdim:

 • Emri i kompjuterit: Emri i kompjuterit
 • Sistemi operativ: Emri i sistemit operativ që funksionon në makinë.
 • Prodhuesi i Sistemit: Emri furnizuesi kompjuter
 • Modeli i sistemit: Modeli i makinës.
 • BIOS: Versioni BIOS
 • Procesori: Emri CPU
 • Kujtesa: Kapaciteti shkumë
 • Skedari i faqes: Madhësia e faqes dokument.
 • Versioni DirectX: Versioni DirectX

Ekrani i skedës ti mundesh shih këto parametrave si emri i ekranit, furnizuesi, rezolucioni, monitorimi i shoferit; të Tabela e përmbajtjes rreth tingullit të vendosur në skeda audio Dhe skeda e hyrjes Mirë Informacion rreth tastiera e miut.

4. MadhësiaSi të kontrolloni konfigurimin e kompjuterit me CPU Z

Hapi 1: Punë Së pari Ajo që duhet të bëjmë për të qenë në gjendje të shikojmë konfigurimin e kompjuterit me CPU Z është që fillimisht të shkarkojmë CPU Z në kompjuterin tonë: CPU Z kompjuter këtu.

– CPU Z ka një mënyrë vendosin normalisht, përdorues vetëm Shkarko dhe vazhdo vendosin si softueri normalisht.

Si të kontrolloni konfigurimin e kompjuterit me CPU Z
Si të kontrolloni konfigurimin e kompjuterit me CPU Z

Procesori i pjesëve – Njësia Patate të skuqura

TDP maksimale: Konsumi maksimal i energjisë prej çip procesor.
parcela: Fol mikroprocesor mik përdorni Çfarë lloj prize?
Teknologjia: Teknologjia përdornisa progres siç tregohet në foto është 14nm.
Tensioni i bërthamës: Tensioni i furnizimit Patate të skuqura

Eksploroni më shumë: Çfarë është një kartë identiteti qytetare e bazuar në çip? Çfarë duhet të marr për të bërë një kartë CCCD me një çip?
READ  Mẫu đơn xin việc viết tay dành cho sinh viên mới ra trường

D.kjo është cakto orën Patate të skuqura llogaritet nga numri i operacioneve që vendosen çip procesor llogaritur në 1 sekondë. Pra, shifra 3.192 GHz na tregon se 8750H mund të kryejë 3.192 milion operacione në sekondë për bërthamë, sepse 8750H është çip procesor bërthama 6 me 6 bërthama që funksionojnë në mënyrë të pavarur.

Si të kontrolloni konfigurimin e kompjuterit me CPU Z
Si të kontrolloni konfigurimin e kompjuterit me CPU Z

luksoze Tjetra është pjesa Caches, e cila është kapaciteti i cache-it të nivelit 2 (L2-cache). kjo është vendndodhjen depo të dhënat janë duke pritur për harduerin trajtoj. SHBAobjektiv është për të nxitimi trajtoj i përkasin mikroprocesor. I VJETËRgabim Kjo gjithnjë e më lart do ndihmë CPU trajtoj më të shpejtë dhe më të qetë.

Si të kontrolloni konfigurimin e kompjuterit me CPU Z
Si të kontrolloni konfigurimin e kompjuterit me CPU Z

Seksioni i kujtesës – shkumë Kompjuter

shkumë emër i mirë plot është Memoria me akses të rastësishëm – memorie akses rastësor, është komponenti që shume njerez shpesh përmendur sidomos kur pyesni për kompjuterë ose laptopë. Të Tabela e përmbajtjes i përkasin RAM memorie jashtëzakonisht thjeshtë Por përdorues plotësisht i kapshëm.

Shihni gjithashtu: 7 mënyrat kryesore për të kontrolluar iPhone të vjetër me cilësi më të mirë

Si të kontrolloni konfigurimin e kompjuterit me CPU Z
Si të kontrolloni konfigurimin e kompjuterit me CPU Z

Lloji: Lloji RAM memorie në vazhdim përdorni (DDR1, DDR2, DDR3, DDR4, DDR5), siç tregohet është DDR4.
Madhësia: Kapaciteti total RAM memorie disponueshme në kompjuterë dhe laptopë. Siç tregohet në foto është 16 GB
Kanali: Lloji i funksionimit të shkumë, normalisht është për të drejtuar dyfishtë – paralele.
Frekuenca NB: Pulsi i shkumë kur është aktiv
Frekuenca e Dramit: Autobusi i vërtetë i RAM memorie kur është aktiv.-
FSB:DRAM: Raporti i shkumë Krahaso me çip procesorraport më të larta Më vonë efektive më mirë.

Eksploroni më shumë: Çfarë bëri Ngo Quyen në 939?

Ne kemi një seksion tjetër përveç SPD për t’ju njoftuar RAM memorie në cilin vend ndodhesh shtrirë, parametrave shkumë Si, Megjithatë me fund është më se e mjaftueshme që ju ta dini Informacion rreth RAM memorie.

READ  Tùy chỉnh các mẫu chế độ always on display đẹp cute nhất
Si të kontrolloni konfigurimin e kompjuterit me CPU Z
Si të kontrolloni konfigurimin e kompjuterit me CPU Z

– Seksioni grafik – Karta grafike e kompjuterit

Për ata që bëjnë grafikë ose lojtarë Qellimi kryesor kur shikoni konfigurimin e kompjuterit me CPU Z po shikoni VGA, pavarësisht nga gjithashtu ka versionin e vet të Z.N GPUVar me parametrave Mjafton të shikoni konfigurimin e kompjuterit me CPU Z që të dini shumë informacione.

Si të kontrolloni konfigurimin e kompjuterit me CPU Z
Si të kontrolloni konfigurimin e kompjuterit me CPU Z

Emri: Emri juaj model është përdorni për kompjuterë dhe laptopë. Ndoshta Nvidia ose AMD.
Fabrika e madhe: Emri Ndërmarrje teknologjia e integruar e Nvidia, AMD në makinë.
Emri i koduar: Kodi i GPU.
Teknologjia: Procesi 14 nm, sa më i vogël, aq më pak konsumi i energjisë
Bërthamë: Shpejtësia trajtoj të GPU-ve.
Kujtesa: Shpejtësia e funksionimit të memories GPU
Madhësia: Kapaciteti RAM memorie në VGA, aktualisht është 4096 MB = 4 GB.
Lloji: Lloji shkumë në vazhdim përdorni (DDR1, DDR2, DDR3, DDR4, DDR5), siç tregohet në foto është DDR5.

D.kjo është totalTabela e përmbajtjes Por përdorues duhet të dinë që të jenë në gjendje të shohin konfigurimin e kompjuterit me CPU Z, CPU Z është mjet Kompakt Megjithatë përsëri të dobishme për kë dëshirë mësojnë për parametrave kompjuter, konfigurim kompjuterik ose komponentë E lidhur me tjera.

përmbledhje

sipër kjo është 4 mënyrat më të lehta për të kontrolluar konfigurimin e kompjuterit. Hpresin postimetDo të jetë e dobishme për ju Në proçes përdorni kompjuter ju lutem! Faleminderit që ndiqni artikullin e bangxephang.com

BudallaqeZhurma: Sintetike

Ju lutemi vlerësoni artikullin

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Top 4 cách kiểm tra cấu hình máy tính đơn giản nhất . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *