Tổng hợp các cách tính toán trong bảng word chi tiết nhất 2021

Rate this post

Rruga llogaritja në tabelën e fjalëve është fjala kyçe që shumica e njerëzve kërkojnë në google kur përdorin word dhe duan të thjeshtojnë llogaritjen me truket. Artikulli më poshtë, bangxephang.com do Përmbledhje e mënyrave më të detajuara për të llogaritur tabelat e fjalës 2021 për referencë të lexuesve.

Tabela e përmbajtjes

Si të llogarisni në Word

VD këtu kam tabelën e të dhënave, kërkesë në para dhe në total.

Shoqërues në fjalë

Për të llogaritur të dhënat në një tabelë, duhet të njihni funksionet metodë në fjalët e mëposhtme:

Shihni më shumë: Të zbulosh se si të futësh një imazh titulli në Word 2016 është shumë e lehtë

SUM(): Funksioni i shumës.

PRODUCT(): Shumëzoni funksionin në fjalë.

ABS(): Funksioni llogaritës vlerë absolute e arritjet kllapa brenda.

AVERAGE(): Funksioni mesatar.

MAX(): Funksioni i kthimit vlerë Me i madhi.

MIN(): Funksioni i kthimit vlerë më i vogli.

Më vonë e kuptoni funksionin nga funksionet e mësipërme, unë do ta bëj tani mësojnë ju si të llogaritni paratë.

Për të llogaritur paratë, ka 2 mënyra për të hyrë recetë llogaritni si më poshtë:

Opsioni 1: vullnetipërdorni kutinë e adresës

Qeliza e adresës në tabelë njësoj Në Excel, ju lutemi vëzhgoni sa vijon:


në status

Aty:

recetë Paratë e gatshme llogariten si më poshtë: Shuma totale = Sasia x çmimi për njësi.

Kur të bëhet e di recetëtani le të bëjmë të njëjtën llogaritje

Hapi 1: Klikoni kutinë Së pari para, pas atje hyjnë skeda e paraqitjes zgjidhni Receta.

READ  Chữ S viết hoa – Cách viết chữ S thường và hoa

bao-në-bang

Hapi 2: Tani dialog Receta Do te shfaqet, ju hyni metodë produkt (c2:d2) hyjnë Receta dhe zgjidhni formatin siç tregohet në imazhin në formati i numraveMë vonë atje shtyp MIRE për kursim

Midis tyre

C2: për të dhënat e sasisë.

Eksploroni më shumë: Kush është Tran Duc Bo? Biografia, karriera, jeta private e Tran Duc Bo

Tinh-tong-in-bang

Huong-dan-tinh-të-bërë-në-bang

cong-thuc-in-word

Opsioni 2: vullnetipërdorni funksionin ndihmë dhe mbështetje

Majtas: mbledhin të dhënat në të majtë.

E drejta: merrni të dhënat në të djathtë.

Sipër: mbledhin të dhënat e mësipërme.

Më poshtë: mbledhin të dhënat më poshtë

Hapi 1: Klikoni kutinë Së pari para, pas atje hyjnë skeda e paraqitjes zgjidhni Receta.

Hapi 2: Vendndodhja recetë ju plotësoni metodë si në vazhdim: produkt (majtas), Zgjidhni formatin siç tregohet.

midis tyre majtas Mirë mbledhin të dhënat janë në të majtë pranë tij

fut-ndërtoj-thuc-në-fjalë

Sipas rrugë e hënë Komoditeti jeni ju jo ne te vertete Mësoni përmendësh fushën e adresës. rezultat dil jashtë të ngjashme me në 1. i largët

në fjalë I padisponueshëm Kopjo recetë si në Excel, kështu që pjesa tjetër e qelizave ju bëni të njëjtën gjë.

Një herë A i keni numëruar të gjitha qelizat e mbetura? qëllimi do të dalë kështu.

mënyrë-nhap-thiet-thuc-në-fjalë

Tjetra une do të udhëzim Si të llogarisni shumën në fjalë nëpërmjet llogaritni shumën totale në tabelë

Hapi 1: Klikoni në kuti për të llogaritur shumën totale, më pas atje shkoni te skeda Prezantimi zgjidhni Receta.

Tinh-to-and-du-lieu-in-state

Hapi 2: Import recetë hyjnë recetë si në vazhdim: = Shuma (sipër)zgjidhni formatin e mëposhtëm atje shtyp MIRE.

në status

Rezultati: Kutia e parave është llogaritur.

si-dhe-du-lieu-në-shtet

Përdorni argument pozicional

A do te thote une do të përdorni fjalë si Majtas, Djathtas… për të ndihmuar tryezën identifikimi Mirë duan ku për të llogaritur.

Për ta bërë më të lehtë për t’u kuptuar, thjesht shikoni ilustrim më poshtë. Së pari ju klikoni kutinë dëshirë llogarit qëllimiMë vonë.

Sekuenca e numrave në të majtë të treguesit të miut do të quhet Majtas. Ana e djathtë do të quhet E drejta.

Eksploroni më shumë: Çfarë është MS Tracking? – Shkolla e mesme Le Hong Phong

Mbi kursorin quhet lart, nese jo Eja këtu poshtë quhet Poshtë.

READ  Valorant: Vừa mới thông báo quay lại con đường đấu giải chưa được bao lâu, Riot Games bất ngờ 'quay xe' tiếp tục đình chỉ Sinatraa

Tashmë atjembaj përdorni këto fjalë kur duan llogaritur në tabelën e të dhënave.

llogaritja në tabelën e të dhënave word

Përdorni Autoriteti për të zgjidhur

Në kategorinë e informatikës & teknologjisë nëse e mesuar me përdorni Microsoft Excel do Zbuluar se, në krye të fletës, do të ketë shkronja të mëdha nga A në Z për të treguar qelizën e kolonës. Në anën e majtë të tabelës, numri 1, 2, 3… për të treguar qelizën e rreshtit.

VD duan kuptojnë qelizë në kolonën 3 rreshta e hënë, një herë projeksioni, pozicioni i tij është C2.

Në Word ne gjithashtu mundemi përdorni kjo mënyrë Por e pamundur shkruani shkronja dhe numra ventilim si në Excel, duke na detyruar kuptojnë punuar me dorë pak.

Shikoni ilustrim Eja këtu poshtë e kupton se çfarë dua të them duan bisedoni.

llogaritja në tabelën e të dhënave word

Ora duan identifikimi rresht pikash e hënë ne tavoline Eja këtu poshtë do të kemi A2:D2. Ngjashëm me mallrat kimike, do të kemi C2: C4.

llogaritja në tabelën e të dhënave word

Redakto recetën

Nëse dëshironi të redaktoni formulën, thjesht klikoni me të djathtën në qelizën që përmban formulën dhe zgjidhni Redakto fushën > Receta > Ndryshoni formulën më pas shtypni Në rregull.

Mësoni numëroj recetë mbledhje, shumëzim në fjalë

+ Hapi 1: Ju hapni skedarin e dokumentit Word sipas nevojës trajtoj ngjitu lart. Më pas atje vendosni treguesin e miut në qelizë qëllimi (të jetuarit VD kjo është oh Thành Tiền atje) => dhe klikoni Tab Layout => pastaj zgjidhni Formula e njëjta foto më poshtë.

një-kaq-ndërtim-në-fjalë (1)

+ Hapi 2: Tjetra atje ju plotësoni metodë =SHUMË (SIPER) për të shtuar numra nga lart në të ulët.

një-kaq-ndërtim-në-fjalë (2)

+ Hapi 3: Me shumëzim, ju bëni të njëjtën gjë, atje është = PRODUKT(Majtas)

Pjesa në kllapa organ mendjen e llogaritjes për të (LEFT)A do te thote llogaritni numrat në rresht, nga ana e majtë e qelizës që specifikoni.

motiv-ashtu-ndërtoj-në-fjalë (4)

Dhe kjo është qëllimi një herë njerëzimi përfunduar.

konventë me fjalë (5)

Rreth metodë Llogaritja e shpejtë në Word

Kjo është disa metodë llogarit komunikimi funksionet në Word që duhet të dini. Dhe unë mendoj kjo ështëmetodë mjaft popullor dhe të dobishme në Microsoft Word.

Eksploroni më shumë: Sa mësime të teorisë politike do të mësojnë anëtarët e sapo pranuar nga viti 2020?

Shihni gjithashtu: Udhëzime se si të kontrolloni adresën më të thjeshtë IP

READ  Best, best regards, best wishes for you, best seller, best day ever nghĩa là gì? Ví dụ

një-kaq-ndërtim-në-fjalë (7)

si metodë Për të llogaritur një funksion në Excel, duhet të keni gjithmonë një shenjë = përpara deklaratës së funksionit dhe ta përfundoni atë me pozicionin e llogaritur në qelizën ose rreshtin tuaj. Sipas llogaritjes së recetë total SUM dhe shumëzimit PRORUCT që sapo e prezantova më lart.

Për shembull: recetë = PRODUKTI (Majtas).

  • (SIPER) llogarit numrat në kolonën mbi qelizën e specifikuar.
  • (Majtas) Llogarit numrat në rresht nga ana e majtë e qelizës së specifikuar.
  • (ME POSHTE) llogarit numrin në kolonë Eja këtu poshtë kutia e specifikuar.
  • (Djathtas) Llogarit numrat në rresht nga ana e djathtë e qelizës së specifikuar.

Si të përditësoni llogaritjet në tabelat e Word-it

Llogaritjet në Word nuk përditësohen si Excel, për shkak të kësaj Nëse numrat në tabelë kanë ndryshim ju duhet Ndiqni këto hapa për të përditësuar përsëri.
Ju nxirë jashtë rezultat dëshirë përditëso më vonë atje klikoni duhet të zgjedhin Përditëso fushën.
duan shumë përditësime qëllimi Edhe çfarë? Shtypni Ctrl ndërsa zgjidhni vendndodhjen dëshirë përditëso, kliko u krye duhet të zgjedhin Përditëso fushën.
Llogaritja në Word 2007, 2010, 2013, 2016 FULL

Kuptimi i disa funksioneve të zakonshme në fjalë

TOTAL(): Shuma, për shembull =SHUMË (Djathtas).
ABS (): Llogarit vlerën absolute të vlerës brenda kllapave, për shembull =ABS(-22).
MEDIUM(): Mesatare, për shembull = AVERAGE(DJATHTA).
MAX(): Kthen vlerën maksimale, për shembull =MAX(SIPER).
MINIMUM(): Kthen vlerën minimale, për shembull MIN(SIPER).

përmbledhje

Shpresoj me artikullin Përmbledhje e llogaritjes më të detajuar duke përdorur tabelën e fjalëve 2021 bangxephang.com ka sjellë informacione të dobishme për lexuesit. Faleminderit për mbështetjen tuaj të artikullit.

Burimi: Internet (i sintetizuar)

Ju lutemi vlerësoni artikullin

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Tổng hợp các cách tính toán trong bảng word chi tiết nhất 2021 . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *