Tìm hiểu Ngày mùng 5 Tết 2022 tốt hay xấu? Ngày đẹp xuất hành đầu năm 2022 mới nhất tháng

Rate this post

Ju jeni duke shikuar: Dita e 5-të e Vitit të Ri 2022 është e mirë apo e keqe? Ditë e bukur për të dalë në fillim të 2022SHKOLLA E LESME BINH THANH

Dita e 5-të e Vitit të Ri 2022 është e mirë apo e keqe? Data e bukur për të dalë në fillim të 2022? A e dini se çfarë duhet të shmangni në këtë ditë? Kërkojini Bibliotekës t’i përgjigjet çdo pyetjeje!

Dita e 5-të e Vitit të Ri 2022 është e mirë apo e keqe? Cilat janë ditët e favorshme për t’u nisur në fillim të vitit? SHKOLLA E LESME BINH THANH Do t’ju njoftoj menjëherë poshtë këtij postimi

Po shikoni artikullin: 5 Tet 2022 është e mirë apo e keqe? Ditë e bukur për të dalë në fillim të 2022

Mục lục ẩn

Cila është data 5 Tet 2022?

Data 5 Tet 2022 është 5 shkurt 2022 e kalendarit diellor. Prandaj, data 5 Tet do të bjerë të shtunën.

Dita e 5-të e Vitit të Ri 2022 është e mirë apo e keqe?

Le të zbulojmë me thptbinhthanh.edu.vn nëse data 5 Tet është një ditë e keqe.

Dita e 5-të e Vitit të Ri 2022 është e mirë apo e keqe?

Data 5 Tet është zakonisht dita e fundit, duke i dhënë fund orarit të pushimeve Tet të punonjësve të lëshuar nga shteti. Në datën 6 të çdo viti, shumica e kompanive zgjedhin të fillojnë punën në vitin e ri.

Megjithatë, për ata që punojnë larg ose ata që duan të udhëtojnë larg, nuk duan të zgjedhin ditën e 5-të të Vitit të Ri për t’u nisur, për t’u nisur apo për të shkuar larg. Pra, dita e 5-të e Vitit të Ri 2022 është e mirë apo e keqe? Pse është kaq tabu në datën 5?

5 maj 2022 mirë apo keq 1

Sipas konceptit të popullit vietnamez që nga kohërat e lashta, 5 Tet është një ditë e keqe. Kjo është një ditë pa nisje. Ka shumë arsye për ta shpjeguar këtë. Megjithatë, asnjë arsye nuk njihet plotësisht ose saktësisht.

READ  Chtl là gì? – THPT Lê Hồng Phong

Sipas konceptit me origjinë nga kinezët e lashtë, dita e 5-të e Vitit të Ri Hënor quhet dita e ujit. Por dita e ujit ka një konotacion të keq. Udhëtimi në këtë ditë është më i vështirë dhe më pak i përshtatshëm se ditët e tjera.

Gjërat e pafat ndodhin shpesh kur largoheni ose largoheni në këtë ditë. Nga atje u formuan tabu për të shkuar larg, për të bërë tregti, për të udhëtuar larg, për të udhëtuar… në këtë ditë.

A ka mundesi te nisesh ne daten 5 Tet?

Ekziston një thënie në folklorin vietnamez: “Në ditën e pestë, katërmbëdhjetë dhe njëzet e tretë të muajit, nuk duhet të shkoni në tregti”. Në shumë vende, jo vetëm data 5 Tet, por edhe data 5 e çdo viti është edhe dita e parë tabu e vitit.

Sepse pavarësisht se ku shkoni apo bëni ndonjë gjë, duhet të keni një hap të parë të mirë, kështu që kur bëhet fjalë për datën 5, njerëzit gjithmonë e shmangin këtë sepse askush nuk dëshiron të sjellë fat të keq në shtëpi.

A mund të falet namaz në datën 5 të çdo muaji?

A është mirë të hapësh një dyqan në datën 5 Tet?

Në biznes, 5 Tet është një ditë shumë tabu për të vjedhur. Nëse largoheni, do të lëndoheni dhe do të humbisni. Prandaj, data 5 e Vitit të Ri Hënor është një ditë për hajdutët dhe hajdutët, hapja e mallrave në këtë ditë nuk është e mirë. Kujdes nga fati i keq, rreziku është shumë i lartë.

Eksploroni më shumë: Çfarë është PDCA? Përfitimet e ciklit PDCA në biznes

Pse ka kaq shumë tabu në datën 5?

Këto ditë, sipas konceptit kinez, njerëzit i quajnë shpesh me një emër shumë të pazakontë, “Dita e Kalit”. Ekziston një histori e vjetër që shpjegon kuptimin e këtyre tri ditëve.

Prandaj, njerëzit shpesh zgjedhin të qëndrojnë në shtëpi dhe të mbyllin derën dhe të mos dalin në këtë kohë. Prej andej këto tri ditë u kthyen në tri ditë të këqija në eksod. Dhe askush nuk zgjedh të fillojë një biznes apo të fillojë një biznes.

Këto rryma do ta bëjnë të vështirë dhe madje të rrezikshme për ata që do të nisin lundrimin me këtë rast. Por për shkak se në të kaluarën njerëzit udhëtonin kryesisht me anije, kjo ditë u bë dita e shmangies së nisjes.

Prandaj, njerëzit abstenojnë nga largimi dhe në datën 5 për të shmangur mundësinë që edhe jeta e tyre të bëhet e papërfunduar, pa asgjë të suksesshme.

Dita e 5-të është gjithashtu një ditë tabu për të marrë detyrën për të njëjtën arsye. Askush nuk do të marrë detyrën në këtë ditë gjoja të keqe, në gjysmë të rrugës. Nëse merrni detyrën në këtë ditë, keni frikë se puna nuk do të jetë ashtu siç pritej, nuk do të ketë përparim në karrierë.

Kur është dita e parë e mbarë e vitit të Tigrit në 2022?

e mërkurë Kalendari diellor: 2/2/2022 Kalendari hënor: 1/2/2022 Nham Tuat Termi i shkëlqyeshëm: Ora e miut (23-1 të mëngjesit) dhe e kalit (11-13 orë) Termi i vogël: Ora e lepurit (5-7 e mëngjesit) dhe e gjelit (17-19 orë) Ora e shkëlqyer: Ora e gjarprit (9-11 e mëngjesit) dhe Derri (21 pasdite) – 23 orë)
e premte Kalendari diellor: 2 prill 2022 Kalendari hënor: 1 prill 2022 Dita e Vitit të Ri Ora Tieu Ti: Ora e Oksit (1-3 orë) dhe Ora e Dhisë (13-15 orë) Koha e Dai Ti: Ora e lepurit (5-7 e mëngjesit) dhe e gjelit (17-19 orë) Ora e gjarprit: Ora e hollë (7-9 e mëngjesit) dhe ora e kravatës Qentë (19) – 21 orë
e martë Kalendari diellor: 8 shkurt 2022 Kalendari hënor: 8 janar 2022 Dita e Dragoit Nham, Viti i Ri Hënor Termi i shkëlqyeshëm: Ora e miut (23-1 të mëngjesit) dhe e kalit (11-13 orë) Termi i vogël: Ora e lepurit (5-7 e mëngjesit) dhe e gjelit (17-19 orë) Ora e shkëlqyer: Ora e gjarprit (9-11 e mëngjesit) dhe Derri (21 pasdite) – 23 orë)
e premte Kalendari diellor: 2 nëntor 2022 Kalendari hënor: 1 nëntor 2022 Viti i Ri Hënor Koha e vogël: Koha e miut (23-13 orë) dhe e kalit (11-13 orë) Koha Dai An: Ora e Tigrit (3-5 orë) dhe se (15-17 orë) Koha e shkëlqyer: Ora e lepurit (5-7 orë) dhe e gjelit ( 17:00 – 17:00). 19 orë)
e mërkurë Kalendari diellor: 16 shkurt 2022 Kalendari hënor: 16 janar 2022 Dita Canh Ty, Viti i Tigrit Ora Tieu Ti: Ora e Oksit (1-3 orë) dhe Ora e Dhisë (13-15 orë) Koha e Dai Ti: Ora e lepurit (5-7 e mëngjesit) dhe e gjelit (17-19 orë) Ora e gjarprit: Ora e hollë (7-9 e mëngjesit) dhe ora e kravatës Qentë (19) – 21 orë
të dielën Kalendari diellor: 20 shkurt 2022 Kalendari hënor: 20 janar 2022 Dita e dragoit Nham, muaji i tigërve Termi i shkëlqyeshëm: Ora e miut (23-1 të mëngjesit) dhe e kalit (11-13 orë) Termi i vogël: Ora e lepurit (5-7 e mëngjesit) dhe e gjelit (17-19 orë) Ora e shkëlqyer: Ora e gjarprit (9-11 e mëngjesit) dhe Derri (21 pasdite) – 23 orë)
e shtunë Kalendari diellor: 26 shkurt 2022 Kalendari hënor: 26 janar 2022 Canh Tuat, muaji i Tigrit Termi i shkëlqyeshëm: Ora e miut (23-1 të mëngjesit) dhe e kalit (11-13 orë) Termi i vogël: Ora e lepurit (5-7 e mëngjesit) dhe e gjelit (17-19 orë) Ora e shkëlqyer: Ora e gjarprit (9-11 e mëngjesit) dhe Derri (21 pasdite) – 23 orë)
e hënë Kalendari diellor: 28 shkurt 2022 Kalendari hënor: 28 janar 2022 Dita Nham Ty, Viti i Ri Hënor Ora Tieu Ti: Ora e Oksit (1-3 orë) dhe Ora e Dhisë (13-15 orë) Koha e Dai Ti: Ora e lepurit (5-7 e mëngjesit) dhe e gjelit (17-19 orë) Ora e gjarprit: Ora e hollë (7-9 e mëngjesit) dhe ora e kravatës Qentë (19) – 21 orë
Eksploroni më shumë: Fjala hapëse e takimit të punonjësve dhe punonjësve
READ  MS Tracking là gì? – THPT Lê Hồng Phong

Shënime kur hapet në 2022?

Kur zgjidhni datën e nisjes në janar – 2022, duhet të shmangni ditët me yje konfliktualë të ditës si: Quy Coc, Kiep Sat, Thien Hinh, Khong Vong, Pha Vuong; dhe veçanërisht kur këta yje shkëlqejnë në ditën e kalorësisë së madhe, ata absolutisht nuk duhet të largohen për të shmangur marrjen e pikëve të këqija.

Zgjedhja e drejtimit të daljes është gjithashtu shumë e rëndësishme. Drejtimi i nisjes në fillim të vitit 2022 llogaritet nga vendi ku jeton pronari në krahasim me drejtimin që dëshiron të shkojë. Prandaj, për t’u lutur për fat të mirë në biznes në vitin 2022, herën e parë që dilni nga dera, duhet të shkoni në jugperëndim dhe më pas në drejtime të tjera.

Ngjashëm me mënyrën se si bëni një zotim për të takuar perëndinë e Hy, ju duhet të niseni në veriperëndim dhe më pas të shkoni në drejtimet e tjera.

por gjithmonë dashuri kur luftoni personazhet meshkuj 2022 1

Eksodi shihet si një fillim i ri për të gjithë vitin. Krahas ditëve dhe kohërave të mira, veshjeve të bukura me ngjyra të ndezura që i përshtaten, familja duhet të përgatitet mirë mendërisht dhe komode që të gjithë shpirti të jetë gjithmonë në formë.

Në të njëjtën kohë tërhiqni fat nga atje, keni shumë fat gjatë gjithë vitit.

Me siguri informacioni i mësipërm ju ka ndihmuar t’i përgjigjeni pyetjes nëse dita e 5-të e Tet 2022 është e mirë apo e keqe, apo jo? Ju lutemi, vazhdoni të ndiqni thptbinhthanh.edu.vn për më shumë lajme të dobishme!

Eksploroni më shumë: Cili është ndryshimi midis formateve JPG dhe JPEG?

Faqja kryesore: thptbinhthanh.edu.vn Kategoria e postimit: Tet 2023

READ  Mẫu tranh vẽ Hà Nội trong em

Ju shikoni postimin Dita e 5-të e Vitit të Ri 2022 është e mirë apo e keqe? Ditë e bukur për të dalë në fillim të 2022 e keni rregulluar problemin që keni gjetur?, nëse jo, komentoni më tej nëse dita e 5-të e vitit të ri 2022 është e mirë apo e keqe? Shihni ditën e parë të bukur të 2022 më poshtë për të ndryshuar dhe përmirësuar përmbajtjen për mirë! Faleminderit që vizituat faqen e internetit: thptbinhthanh.edu.vn të SHKOLLËS SË LESME BINH THANH

Mos harroni të citoni këtë artikull: Dita e 5-të e Vitit të Ri 2022 është e mirë apo e keqe? Ditë e bukur për të dalë në fillim të 2022 e faqes së internetit thptbinhthanh.edu.vn

Kategoria: Njohuri të përgjithshme

Shihni më shumë detaje rreth A është e mirë apo e keqe dita e 5-të e Vitit të Ri Hënor 2022? Ditë e bukur për të dalë në fillim të 2022

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Tìm hiểu Ngày mùng 5 Tết 2022 tốt hay xấu? Ngày đẹp xuất hành đầu năm 2022 mới nhất tháng . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *