Tìm hiểu Lý thuyết và bài tập: tổng hợp ngữ pháp câu điều kiện loại 3 mới nhất tháng

Rate this post

Ju jeni duke shikuar: Teori dhe ushtrime: sintetizimi i gramatikës së fjalive kushtore të tipit 3SHKOLLA E LESME BINH THANH

Kushtëzimi i tipit 3 shpesh përdoret për të përshkruar një veprim joreal në të kaluarën. Njohja se si të përdorni këtë model fjalish të kushtëzuara do t’ju ndihmojë të shmangni një humbje fatkeqe të notave në test. Le të mësojmë për gramatikën, ushtrimet dhe zbatimin e kësaj fjalie me kusht në mënyrën më të aftë përmes artikullit më poshtë.

Çfarë është një fjali me kusht e tipit 3?

Kjo është një formë e zakonshme e fjalisë me kusht në anglisht. Me fjalitë me kusht të tipit 3, klauzola kryesore zakonisht i referohet një veprimi ose ngjarjeje që do të kishte ndodhur në të kaluarën nëse kushti do të kishte ndodhur. Ky model fjalie ka për qëllim të jetë një hipotezë, jo një fakt. Prandaj, kur përdor një kusht të tipit III, folësi shpesh shpreh keqardhje.

Kur përdorni kushte të tipit 3, koha në të dy klauzolat është në të kaluarën. Situata e paraqitur është një supozim i së shkuarës.

Struktura e fjalisë me kusht të tipit 3

Konfirmo:

Struktura me folje të rregullta:

Nëse + S + do të kishte + PP, S + do / mund / duhet + kishte + PP

Struktura me foljen to be:

Nëse + S + do të kishte + ishte + O, S + do/ mund/ duhet + kishte + PP

Fjali negative:

Struktura me folje të rregullta:

Nëse + S + kishte + jo + PP, S + do / mund / duhet + kishte + PP

Struktura me foljen to be:

Nëse + S + nuk + do të ishte + O, S + do / mund / duhet + të kishte + PP

lloji 3Sekreti për të mësuar anglisht: struktura e fjalisë së kushtëzuar tip 3

Disa shënime me strukturën e fjalisë me kusht të tipit 3:

 • PP është pjesëza e dytë e foljes kryesore në fjali, PP shpesh shtohet -ed në fund të fjalisë ose në formën e parregullt dhe duhet kërkuar sipas kolonës 2 në tabelën e foljeve të parregullta.
 • Fjalia mund të ketë ose jo një objekt
 • Klauzola kushtore mund të vijë para ose menjëherë pas fjalisë kryesore në fjali.
READ  Hơn 40 gia đình người lạ tới dự sinh nhật cậu bé 12 tuổi

Për shembull:

– Po ta dija se do të vinte, do ta kisha takuar në kinema.

(Po ta dija që ajo do të vinte, do ta kisha takuar në kinema.)

– Po të mos më kishte harruar, mund ta kisha harruar librin

(Po të mos e kishte përmendur, mund ta kisha harruar librin.)

përdorni

 • Lloji 3 i kushtëzuar përdoret për të përshkruar një veprim ose ngjarje që nuk ka ndodhur në të kaluarën. Kur përdor këtë model fjalie, folësi zakonisht nënkupton keqardhje që gjëja nuk ndodhi. Klauzola e kushtëzuar shpreh hipotezën se veprimi ose ngjarja në fjalinë kryesore mund të ndodhë.
Eksploroni më shumë: Formulari i mostrës për klasifikimin e drejtuesve

Shembull: Nëse do ta shihja, do ta ftoja në darkë

 • Fjalitë me kusht përdoren gjithashtu për të shprehur një veprim ose ngjarje të mundshme, por me një qëndrim të pasigurt. Përdorni grimcën “mund” për të përshkruar veprimin në fjalinë kryesore me këtë rast.

Shembull: Nëse do të kisha studiuar më mirë, mund të kisha kaluar provimin përfundimtar.

 • Përdorni fjali me kusht për të shprehur se një veprim ose ngjarje e përmendur në fjalinë kryesore mund të kishte ndodhur në të kaluarën nëse do të kishte ndodhur kushti në fjalë. Përdor mund të shprehet në këtë rast.

Shembull: Nëse do të kisha mjaftueshëm para, mund të kisha blerë një telefon të ri.

Variacion me fjali me kusht

Disa nga rastet e mëposhtme konsiderohen gjithashtu si fjali me kusht të tipit 3, sepse ato janë variacione të strukturës origjinale. E veçanta:

 • Klauzola e kushtëzuar bën një supozim në të kaluarën, por rezultati i përmendur në klauzolën kryesore nuk është përfunduar. Me fjalë të tjera, fjalia kushtore është në kohën e kaluar të përsosur, fjalia kryesore është në vazhdimësinë e tashme të përsosur.

Shembull: Nëse moti do të kishte qenë më i mirë, do të kisha shkuar në kamping me shokun tim më të mirë

 • Variacioni i tipit III të kushtëzuar nëse hipoteza e përmendur në të kaluarën është e përsosur dhe rezultati ka një efekt në të tashmen. Ky variacion njihet gjithashtu si kusht i përzier për ta dalluar atë nga tre llojet themelore të fjalive me kusht.

Struktura:

Nëse + S + do të kishte + PP, S + do të + V (infinitive)

Shembull: Nëse do të kisha ngrënë mëngjes, do të ndihesha i uritur tani

metodëStruktura e fjalisë me kusht të tipit 3

 • Kushtëzimi i tretë përdoret me supozimin se e vazhdueshme ose e vazhdueshme është përfunduar në të kaluarën (shih kushtin e parë).
READ  Quy tắc viết hoa trong tiếng Việt? Các trường hợp bắt buộc phải viết hoa trong văn bản?

Struktura:

Nëse + S + do të kishte + qenë + V-ing, S + do + kishte/ka + PP

Shembull: Nëse nuk bie shi për një javë të tërë, unë kam mbaruar larje. (Nëse nuk do të kishte rënë shi gjatë gjithë javës, do të kisha përfunduar së larë rrobat e mia.)

Forma e përmbysjes së fjalisë

thikë

Kthejeni kushtorin për të theksuar veprimin në fjali

Përdorni përmbysjen e kushtëzimit të 3-të kur dëshironi të vini më shumë theks në rezultatin, veprimin ose ngjarjen e fjalisë kryesore.

Eksploroni më shumë: Si të krijoni sllajde në Powerpoint

Struktura:

Sikur + S + PP, S + do të + kishte + PP

Shembull: Nëse ai voziste me kujdes, aksidenti nuk do të kishte ndodhur.

→ Nëse do të ngiste me kujdes, aksidenti nuk do të kishte ndodhur.

(Po të kishte vozitur me më shumë kujdes, aksidenti mund të mos kishte ndodhur)

Disa shënime kur përdorni fjali me kusht të tipit 3

 • Në rastin e fjalive me kusht mohuese, mund të përdorni Deri në vend të If not në fjali. Përveç nëse do të thotë, përveç nëse, ndryshe … atëherë)

Shembull: Nëse nuk studioni fort, nuk do ta kaloni provimin e anglishtes.

→ Nëse nuk studioni fort, nuk mund ta kaloni provimin e anglishtes.

(Nëse nuk studion fort, nuk do ta kalojë provimin e anglishtes)

 • Përveç përdorimit Lejo, mund ta zëvendësoni If-in me disa sinonime për të shmangur përsëritjen e fjalive kushtore si: Supozoni/Suppozoni (supozoj), në rast (në rast), edhe nëse (edhe nëse, edhe pse ), për aq kohë sa, aq gjatë si, me kusht (që), me kusht (që) (me kusht, me kusht që)

Shembull: Nëse keni gabuar, çfarë do të bënit atëherë?

→ Nëse keni gabuar, çfarë do të bënit atëherë?

(Në rast se nuk e keni gabim, çfarë bëni atëherë?)

 • Për më tepër, klauzola kushtore mund të zëvendësohet me frazën Pa nëse nuk ka temë ose folje në fjali.

Për shembull:

Pa ujë nuk ka jetë

→ Pa ujë nuk ka jetë.

(Pa ujë, jeta nuk do të ekzistonte)

Zbatimi i fjalive kushtore në disa ushtrime

1. Nëse ju ______________ një minutë, unë do të shkoj me ju. (Prit)

2. Nëse arrijmë në orën 10, ne ______________ prezantimin e Tyler-it. (Zonjusha)

3. Ne ______________ Gjonin nëse dimë për problemet e tij. (ndihmë)

4. Nëse ata ______________ bateri të reja, kamera e tyre do të funksionojë siç duhet. (përdor)

5. Nëse mund të shkoja diku, ______________ Zelanda e Re. (bezhë)

6. Nëse bie shi, djemtë ______________ hokej. (Luaj)

7. Nëse ai ______________ perimet e tij, ai nuk do të duhet t’i blejë ato. (zhvilloni)

8. Distileria e uiskit e Jim-it ______________ nëse ai shkon në Skoci. (Shiko)

9. A do të dilnit më shpesh nëse do të ______________ shtëpie shumë? (mos e bej)

READ  Nhiệm vụ của Công an nhân dân là gì? Quyền hạn của Công an nhân dân là gì?

10. Ajo nuk do të gëniste gjithë ditën nëse ____________ mbrëmë. (Zgjohu)

Eksploroni më shumë: Forma e vendimit për fillimin e çështjes penale

Përgjigje: 1. prit; 2. do të humbasë; 3. mundi të ndihmonte; 4. përdorim; 5. do të ishte; 6. mos luaj; 7. rritem; 8. do të shohë; 9. nuk ka për të bërë; 10. mos rrini deri vonë

Kështu, neni i mësipërm i SHKOLLA E LESME BINH THANH ka sintetizuar të gjithë teorinë e gramatikës së fjalive kushtore të tipit 3. Ju lutemi vini re se këto struktura kombinojnë praktikën me ushtrimet shoqëruese për të ditur përmendësh. dhe të përdorë fjalitë me kusht në mënyrën më të aftë.

Ju shikoni postimin Teori dhe ushtrime: sintetizimi i gramatikës së fjalive kushtore të tipit 3 A e keni rregulluar gabimin e zbuluar?, nëse jo, ju lutemi jepni komente shtesë për Teorinë dhe ushtrimin: sintetizoni gramatikën e fjalive kushtore të tipit 3 më poshtë në mënyrë që BINH THANH HIGH SCHOOL të mund të ndryshojë dhe përmirësojë përmbajtjen. Përmbajtje më e mirë për ju! Faleminderit që vizituat faqen e internetit: thptbinhthanh.edu.vn të SHKOLLËS SË LESME BINH THANH

Mos harroni të citoni këtë artikull: Teori dhe ushtrime: sintetizimi i gramatikës së fjalive kushtore të tipit 3 e faqes së internetit thptbinhthanh.edu.vn

Zhanri: Edukimi

Shihni më shumë detaje rreth Teorisë dhe ushtrimeve: sinteza gramatikore e fjalive kushtore të tipit 3

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Tìm hiểu Lý thuyết và bài tập: tổng hợp ngữ pháp câu điều kiện loại 3 mới nhất tháng . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *