Tìm hiểu Hướng dẫn cách làm con rối bằng ống hút cực sáng tạo mới nhất tháng

Rate this post

Me kashtë plastike të përdorura që mund të hidhen vetëm çdo ditë, ju mund t’i përdorni ato për të krijuar dekorime të bukura ose lodra super interesante për fëmijën tuaj. atje. Le të mësojmë se si të bëjmë kukulla me kashtë në artikullin e sotëm për të mësuar më shumë mënyra për të promovuar zgjuarsinë tuaj!

Shihni më shumë artikuj: Si të bëni një kullë me hudhër të fatit dhe fatit

Përfitimet e bërjes së lodrave nga kashtë për foshnjat

Kashtët plastike janë sende jashtëzakonisht të njohura në jetën e përditshme, të cilat zakonisht përdoren për të pirë ujë, për të pirë qumësht të freskët. Megjithatë, për këtë arsye, sasia e mbeturinave plastike në përgjithësi dhe e kashtës plastike në veçanti po rritet me shpejtësi dhe nuk mund të kapet sepse kashtët përdoren vetëm një herë dhe nuk mund të ripërdoren.

Prandaj, për të kontribuar në mbrojtjen e mjedisit, idetë e punuara me dorë dhe ato të ricikluara mirëpriten gjithnjë e më shumë, duke përfshirë prodhimin e lodrave nga kashtë për fëmijët e vegjël. Ky veprim jo vetëm që ndihmon Tokën tuaj të “gjelbërohet”, por gjithashtu ndihmon prindërit të kursejnë para.

Përveç këtyre gjërave, kjo mënyrë e bërjes së lodrave ndihmon edhe në mësimin e fëmijëve për të mbrojtur mjedisin, stimulon zhvillimin e EQ, të menduarit, inteligjencës dhe imagjinatës së fëmijëve. Prindër, ju lutemi referojuni udhëzimeve për të bërë lodra nga kashtë për të kaluar më shumë kohë me fëmijën tuaj!

Si të bëni një kukull me një kashtë plastike të thjeshtë në formë zogu

Materialet e nevojshme për të bërë një kukull zogu:

 • Kashtët plastike elastike janë sende të domosdoshme
 • Gërshërë për të prerë pika të rëndësishme
 • Ngjitni pikat e rëndësishme
 • sy të vegjël plastikë (ose nëse nuk keni një të tillë. Mund të përdorni një stilolaps të zi plastik për të vizatuar sytë)

Hapat për të bërë kukulla me kashtë të thjeshtë plastike:

 • Hapi 1: Filloni të bëni trupin e kukullës nga një kashtë plastike me një fund elastik. Kashtën e prisni në 2 pjesë, pjesa me susta lidhëse që do të prisni është rreth 2 cm më e gjatë se pjesa tjetër.
 • Hapi 2: Ju e shtrydhni trupin e tubit me sustën e zgjerimit, vini re se do ta lini të paprekur sustën e zgjerimit.
 • Hapi 3: Prisni smaltin sipas skajit të rrafshuar, prisni të gjithë gjatësinë e sustave të kashtës, pastaj ndaloni.
 • Hapi 4: Mblidhni një segment të ndarë, pastaj vazhdoni të prisni përgjatë palosjes pjesën e ndarë në 3 pjesë, ende prerë në pranverë, pastaj ndaloni.
 • Hapi 5: Ju përdorni gërshërë për të formuar sqepin (në pranverë) çdo zog do të ketë një sqep të ndryshëm.
 • Hapi 6: Filloni të bëni krahë, prisni një copë të shkurtër kashte, më pas prisni një vijë përgjatë kashtës. Rrafshoni kashtën e prerë në një copë të sheshtë plastike. Më pas filloni të palosni dhe të prisni në mënyrë simetrike që t’i ngjajnë krahëve, duke bërë prerje të vogla rreth skajeve për të bërë pupla.
 • Hapi 7: Në këtë hap, mblidhni kashtën që keni prerë në hapin 4 dhe rrotullojeni rreth trupit të zogut. Më pas lidheni në mënyrë simetrike në një nyjë. Ju lidhni krahët dhe më pas lidhni nyjën.
 • Hapi 8: Krijoni bishtin e kukullës sipas dëshirës tuaj
 • Hapi 9: Ngjitni sytë plastikë në kokën e kukullës ose përdorni eyeliner për sytë, kështu që ne kemi mbaruar.
Eksploroni më shumë: Mësoni A duhet të bëni tatuazh buzët rozë të fëmijës suaj? muajin e fundit
READ  Hướng dẫn cách bật thước trong Word đơn giản và nhanh chóng

Si të bëni një kukull me një kashtë

Udhëzime për të bërë kukulla me kashtë letre përbindësh

Materialet e nevojshme për të bërë kukulla përbindësh:

 • Materiali kryesor janë kashtë letre
 • Gërshërë për të prerë detaje të rëndësishme
 • armë ngjitëse elektrike
 • tonet
 • sy plastik ose shënues për të nxjerrë sytë
 • shkumës me ngjyra
 • Letër e bardhë A4

Veproni si më poshtë:

 • Hapi 1: Përdorni gërshërë për të prerë kashtën e letrës në copa të vogla (prerë në gjysmë) dhe lini një copë të gjatë për ruajtje.
 • Hapi 2: Përdorni një pistoletë ngjitëse në mbulesë, ngjitni çdo kashtë të shkurtër në kapak, shtrijeni për të marrë kashtën e gjatë në mes. Lëreni ngjitësin të thahet.
 • Hapi 3: Prisni kashtën e ngjitur nga karta, më pas ngjitni ose vizatoni sytë dhe më pas vazhdoni të vizatoni gojën e përbindëshit në letrën e bardhë, më pas ngjiteni në kashtë.
 • Hapi 4: Përdorni kashtën si pjesë të dorës.
 • Hapi 4: Përdorni kashtë të copëtuar për të bërë pjesën e dorës.

Junbaby: Si të bëni një kukull me një kashtë

Si të bëni një kukull përbindësh me një kashtë letre

Përgatitja – Kashtë letre – Gërshërë – Ngjitës qumështi – Karton me ngjyrë – Rimel plastik – Shkrumësa me ngjyra – Letër e bardhë Si të bëni + Hapi 1: mblidhni disa kashtë letre dhe 1 fletë kartoni. Vini re se do të duken më mirë nëse i zgjidhni në të njëjtën ngjyrë.

i gërvishtur

+ Hapi 2: Përdorni gërshërë për të prerë kashtën në një pjesë më të shkurtër (këtu kam prerë rreth 1/2 e gjatësisë së tubit). Lëreni 1 kashtë të gjatë.

Eksploroni më shumë: Formulari i aplikimit për rritjen e nivelit të pagesës së vjetërsisë për mësuesit
READ  Gyoza là gì? Cách làm há cảo gyoza ngon tuyệt cú mèo chuẩn Nhật Bản

i gërvishtur

+ Hapi 3: Përhapni pak zam qumështi në mbulesë siç tregohet më poshtë.

i gërvishtur

Hapi 5: Pas ngjitjes, e lini për disa minuta për të pritur që ngjitësi të thahet.

+ Hapi 6: Prisni pjesën me një kashtë nga letra.

i gërvishtur

i gërvishtur

+ Hapi 7: Tani ngjitni sytë plastikë, përdorni stilolapsin për të vizatuar gojën e përbindëshit në letrën e bardhë (mund të vizatoni siç tregohet më poshtë ose sipas dëshirës sipas krijimtarisë sonë).

i gërvishtur

i gërvishtur

+ Hapi 8: Tani vjen pjesa e dorës, mund ta përjetoni kashtën e letrës si krahu i përbindëshit.

i gërvishtur

i gërvishtur

Përshëndetje, dhe ky është një përbindësh i quajtur Gold! Ju mund të krijoni shumë monstra të tjera shumëngjyrëshe. Tani ngrini kampin dhe luftoni!

i gërvishtur

Si të bëni një kukull zogu me një kashtë plastike

Përgatitja – Disa kashtë plastike – Gërshërë – Ngjitës – Sytë plastikë për bebe (ose stilolaps i zi për të nxjerrë sytë) Si të bëni + Hapi 1: Filloni me 2 kashtë për çdo kukull. Është gjithashtu e mundur të bësh një kukull nga një kashtë, por “doreza” do të jetë më e shkurtër.

i gërvishtur

+ Hapi 2: Bëni një pjesë të trupit nga një kashtë.

i gërvishtur

Me dëshirë: priteni kashtën në dy pjesë, pjesa me susta zgjatet pak më e gjatë se pjesa tjetër (rreth 2-3 cm). + Hapi 3: Përdorni gishtat për të rrafshuar trupin e kashtës me susta të zgjatur, por mos e shtypni susta (shih më shumë ilustrime më poshtë).

i gërvishtur

+ Hapi 4: Prisni përgjatë skajit të palosur në hapin 3, prisni derisa susta të jetë e gjatë, pastaj ndaloni (shih ilustrimin)

i gërvishtur

i gërvishtur

+ Hapi 5: Ndani segmentin e mbetur dhe preni përgjatë rrudhës, prisni derisa susta të jetë e gjatë, pastaj ndaloni (ilustrim).

i gërvishtur

i gërvishtur

+ Hapi 6: Pjesa që është ende e palosur është pjesa e pasme dhe bishti.

i gërvishtur

+ Hapi 7: Përdorni gërshërë për të prerë sqepin e zogut (në pranverën e zgjatur), çdo zog do të ketë një formë sqepi të ndryshëm, më poshtë është sqepi në rendin e pterosaurit, zogut dhe hardhucës. (Shihni më shumë ilustrime)

+ Hapi 8: Bëni krahë. Në varësi të llojit të kukullës që bëni, krahët do të priten ndryshe. Në këtë imazh, nga lart poshtë, janë krahët e një zogu, një Pterodactyl (me këmbë në krahë) dhe një pterosaur (të prerë që të ngjajnë me krahët e një lakuriq nate). + Hapi 9: Pritini detajet e krahëve që zogjtë të fluturojnë (zogjtë e tjerë priten në mënyrë të ngjashme). – Prisni një copë të shkurtër kashte nga kashta e 2. Prisni për së gjati duke e mbajtur prerjen tuaj sa më të drejtë. Mund të shënoni para prerjes. Vendoseni prerjen në një peshqir dhe rrafshoni me një shpatull. Më pas dyfishoni pjesën e prerë. – Pritini krahët në mënyrë simetrike në të dy anët e palosjes. Pritini me kujdes që të lidhen në mes. – Prisni dhëmbëza të gjata të vogla përgjatë buzës së krahut për t’i dhënë formë pendës. Hapi 10: Ngjitni krahët në trupin e zogut. – Mblidhni çdo pjesë të madhe të trupit të prerë paraprakisht, përkuleni dhe mbështilleni rreth shtyllës kurrizore siç tregohet më poshtë. – Ngjizni në mënyrë të barabartë dhe simetrike në një nyjë. – Duhet ta lidhni këtë hap për të vazhduar pas lidhjes (shih ilustrimin). Lironi nyjën dhe kaloni një krah përmes shtyllës kurrizore. – Lidheni edhe një herë nyjën. + Hapi 11: Prisni bishtin e secilit stil të ndryshëm. Pjesa e poshtme është bishti Pasi është bërë prerja. Hapi 12: Ngjitni sytë në kokë. Pra, le të themi se njeriu e ka përfunduar kukullën. Le të shohim vlerën. Epo, nëse keni kohë, ju lutemi prisni disa foto të tjera të pemëve, lumenjve dhe përrenjve për të bërë një vend për ju për të bërë shfaqje kukullash.

Eksploroni më shumë: Çfarë është një hartë e Gausit? Çfarë është sistemi i koordinatave Gaussian? Zbatimet e sistemit të koordinatave Gaussian
READ  Nghi vợ ngoại tình, chồng nới lỏng lốp xe và kết đắng

Vlerësoni këtë postim

Ju shikoni postimin Udhëzime se si të bëni kukulla me kashtë shumë kreative A mund ta rregulloni gabimin që zbuluat?, nëse jo, ju lutemi komentoni më shumë mbi tutorialin për krijimin e kukullave me kashtë jashtëzakonisht kreativë më poshtë, në mënyrë që BINH THANH HIGH SCHOOL të mund të ndryshojë dhe përmirësojë përmbajtjen më mirë. për ty! Faleminderit që vizituat faqen e internetit: thptbinhthanh.edu.vn të SHKOLLËS SË LESME BINH THANH

Mos harroni të citoni këtë artikull: Udhëzime se si të bëni kukulla me kashtë jashtëzakonisht kreative e faqes së internetit thptbinhthanh.edu.vn

Kategoria: Njohuri të përgjithshme

Shihni gjithashtu: Si të bëni një aranzhim të bukur lulesh 11/20 me një prezantim me temën e aranzhimeve kuptimplote me lule

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Tìm hiểu Hướng dẫn cách làm con rối bằng ống hút cực sáng tạo mới nhất tháng . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *