Tìm hiểu Hướng dẫn cách dùng Some thông thạo và chi tiết nhất mới nhất tháng

Rate this post

Ju jeni duke shikuar: Udhëzime për përdorimin e Disa me aftësi dhe në detajeSHKOLLA E LESME BINH THANH

Në anglisht, kur duam të tregojmë sasinë, zakonisht përdorim disa ose ndonjë. Kjo është gjithashtu një pikë e rëndësishme gramatikore që shfaqet shumë në anglisht si në bisedë ashtu edhe në testim. Por për të ditur se si t’i përdorni disa në mënyrë korrekte dhe efektive, ju lutemi lexoni me kujdes artikullin më poshtë për të kuptuar!

Pleh-plehUdhëzime se si të përdorim disa në fjali

Kuptimi i disa, si të përdorim disa në fjali

Një numër konsiderohet një kualifikues që përdoret për të treguar një sasi të panjohur dhe përdoret kur përdoruesi nuk është i interesuar për numrin e saktë. E veçanta:

“Disa” përdoret në fjali Për shembull
Përdorni Disa në fjali pohore Ai dëshiron pak ujë (ai dëshiron pak ujë) Jack më jep pak qumësht (Xheku më jep pak qumësht)
Përdorni Disa në një pyetje Keni blerë pak mish? (A ke blerë pak mish?) Mund të më marrësh pak kafe (Mund të më marrësh pak kafe?)
Përdorni Disa në ftesat dhe sugjerimet Dëshironi pak bukë? (Do të dëshironit pak bukë) Do të dëshironit disa perime? (Doni të hani disa perime?)
Përdorni disa në fjali me kuptimin “vlerësoni, vlerësoni” Rreth 30 pjesëmarrës në ngjarje Merry kaloi rreth 4 vjet duke punuar në Londër (Merry kaloi rreth 4 vjet duke punuar në Londër)

“”

Në të njëjtën kohë, parafjala “e” përdoret shpesh me disa kur përdoret më parë

– Neni a/an, the

– përemër dëftor ky/ajo

Mbiemrat zotërues: yti, i tij, im,….

– Përemrat vetorë: ata, ajo, ne,…

Për shembull:

  • Ajo ishte e lumtur që shihte sërish disa nga miqtë dhe kolegët e saj.

Një shënim i veçantë që duhet të mbani mend është të mos përdorni disa për të nënkuptuar “disa” kur përdoren me njësi të kohës.

READ  Cách làm phở cuốn Hà Nội ngon và dễ dàng

Për shembull:

  • Unë do të jem atje për disa ditë
  • Jo: Unë do të jem atje për disa ditë

Si të dallojmë disa dhe ndonjë

Në anglisht, të dyja disa Dhe Asgjë përdoret vetëm për t’iu referuar një sasie të panjohur kur përdoruesi nuk mund ose nuk ka nevojë të specifikojë një sasi të saktë.

Dalloni disa dhe ndonjë si më poshtë

cau-truc-phu-dinh-disa-ndonjëdisa dhe të gjitha janë të ndryshme dhe të njëjta – sekreti për të mësuar anglisht

Si të përdorim një numër në një fjali Përdorni “çdo” në fjali
Përdorni Disa në fjali pohore Përdorni shprehjen “çdo” në pyetje
Përdorni Disa në një pyetje Përdorni “çdo” në fjali negative
Përdorni Disa në ftesat dhe sugjerimet Kur ndiqni fjalët “Vështirë, Asnjëherë, Nëse, Edhe e paracaktuar, …”
Përdorni disa në fjali me kuptimin “vlerësoni, vlerësoni” Mund të përdorni “çdo” pas foljeve “ndaloj, parandaloj, shmang, ndaloj”.
Kombinoje me fjalë si: Gjithsesi, Çdo gjë, Kudo,…
Eksploroni më shumë: Çfarë është JD? Përmbajtja e domosdoshme e JD

SHËNIM

Në një fjali nëse emri është specifikuar tashmë, mund ta zëvendësoni atë dhe të përdorni disa ose ndonjë edhe nëse nuk ka asnjë emër pas tij.

  • Tom dëshiron pak ujë, por ai nuk mund të gjejë asgjë.

(Tom dëshiron të pijë ujë, por ai nuk mund të gjejë qumësht.)

  • Nëse nuk keni një lodër, unë do t’ju jap një.

Përveç kësaj, ka fjalë të tilla si: diçka, çdo gjë, dikush, kushdo, dikush, dikush, diku, kudo… do të përdoret në të njëjtën mënyrë si disa Dhe ndonjë në fjali.

  • Është dikush në derën e përparme. (Është dikush në derën e përparme.)
  • A ka ndonjë trup këtu? (A ka ndonjë trup këtu?)
  • A dëshironi diçka për të pirë? (A dëshironi diçka për të pirë?)
  • Unë nuk kam etje. Nuk dua të pi asgjë. (Nuk kam etje. Nuk dua të pi asgjë.)
  • Le të shkojmë diku për darkë. ~ A ka ku mund të shkojmë? (Duke shkuar diku për darkë. ~ Ku po shkojmë?)

Rishikoni ndryshimin midis një kohe dhe një herë

ndajfolje sasie të tjera

Pak më pak

– Emër i vogël + i panumërueshëm: do të thotë shumë pak, jo mjaftueshëm për të bërë asgjë (priret të jetë negativ)

– Emër i vogël + i panumërueshëm: do të thotë pak, sa për të bërë diçka

“”

=> Kam pak para, sa për të blerë një shtëpi

Si të përdorni “Shumicën”

Shumica përdoret kur përpara një emri për të nënkuptuar shumicën, shumicën…

Shumica shkon me emra shumës: për shembull, foljet në shumës (shumica e studentëve janë)

– Shumica shkon me emra njëjës, folja lidhet në formën e njëjës (shumica e orizit ka)

Më shpesh përdoret para artikujve (a/an/the), përemrave dëftorë (ky/ajo), mbiemrat pronorë (his, saj, ne) ose përemrave vetorë (ata, ajo, ai). )

Shembull: Pjesën më të madhe të kohës e kaloj duke studiuar

READ  Tổng hợp các dấu hiệu ổ cứng sắp hỏng mà bạn nên biết

– Shumica shkon me emra shumës: folja do të konjugohet në formën e shumësit

– Shumica shkon me emra njëjës: folja do të konjugohet në formën e njëjës.

– Përveç kësaj: Most përdoret edhe para emrave të përveçëm, emrave gjeografikë

Eksploroni më shumë: Si të konfiguroni 2 llogari zalo në 1 iphone të thjeshtë

Për shembull: Nhat Korea, Nhat Vietnam.

Rishikoni mënyrën më të përdorur

Nuk kam

Askush nuk përdoret si përemër i përdorur si temë dhe objekt, ai qëndron i vetëm dhe do të zëvendësojë emrat e numërueshëm dhe të panumërueshëm.

I padisponueshëmndajfolje sasie

Shembull: Kush shkoi në shkollë dje? – Nuk kam. (Kush shkoi në shkollë dje – Askush).

Shumë

Përdorni rastet e “shumë” Për shembull
“shumë” + emër njëjës, i panumërueshëm Thera nuk ka shumë sheqer në kafen time
Përdoret në fjali pyetëse dhe mohuese Sa shumë? Nuk pimë shumë kafe
Përdoret në fjali pohore nëse ka një kuptim formal Ka shumë shqetësime për përdorimin e rrjeteve sociale nga të rinjtë
Nëse ka fjalë: shumë, gjithashtu, pra, si, sa, shumë, do të thotë pohuese Kam pirë shumë alkool në festë

disa

Disa dhe disa përdoren shpesh përpara emrave të numërueshëm në shumës

Shembull: disa tabela, disa tabela

disa përdorimeSi të përdorim numrin njëjës në fjali

E veçanta

– Pak + emër shumës i numërueshëm: që do të thotë se ka shumë pak, nuk mjafton për të bërë asgjë (negative)

=> Kam pak lapsa, nuk mjaftojnë për të shkruar

– Emër disa + shumës i numërueshëm: do të thotë pak, mjaftueshëm për të bërë diçka

=> Kam disa disqe, sa për të dëgjuar muzikë.

Ushtrime se si të përdorim një numër

Ushtrimi 1: Plotësoni disa ose ndonjë sipas nevojës dhe elipsë

1. U habit shumë për të thënë diçka

2. Po…. në derë. Mund të shkoni dhe të shihni se kush është.

3. Do…. mendje nëse hap dritaren?

4. Nuk ndihem i uritur kështu që nuk ha…

5. Duhet të jeni të uritur. A doni…. ha?

6. Nxitoni! Kanë…. eja dhe nuk dua…. për të na parë.

7. Sarah është e trishtuar për…. dhe miq për të biseduar….

8. Kjo makinë është shumë e lehtë për të. …. mund të mësojnë se si ta përdorin atë shumë shpejt.

9. Shumë e vështirë…. Në plazh. Është pothuajse i braktisur.

10. “A ju pëlqen…. A është afër punës? “Jo, ai jeton në një të kaluar tjetër të qytetit.”

11. “Ku do të shkojmë me pushime?” “Le të shkojmë … ngrohtë dhe me diell.”

12. Ata qëndrojnë gjatë gjithë kohës në shtëpi. Ata duket se nuk shkojnë kurrë….

13. Tani po dal. Nëse…. telefononi kur të jem jashtë, mund t’i tregoni. A do të kthehem në orën 11:30?

14. Pse po shikon nën krevat? Ti humbe….?

15. Policia kërkoi që…. Kushdo që e ka parë përplasjen duhet t’i kontaktojë ata.

16. “Mund të të pyes…. ?” Patjetër çfarë doni të pyesni.

Eksploroni më shumë: Redaktoni fotot shpejt dhe thjesht me PhotoScape
READ  Lỗ khuyết, lỗ răng cưa trên kéo dùng để làm gì?

17. Sue është shumë e fshehtë. Ajo kurrë nuk tha…. . (2 fjalë)

“”

Përgjigje:

2. dikush/dikush

3. kushdo/kushdo

4. çdo gjë

5. diçka

6. dikush/dikush…. të gjithë të gjithë

7. diçka…. të gjithë të gjithë

8. kushdo/kushdo

9. kushdo/kushdo

10. kudo

11. Diku

12. kudo

13. kushdo/kushdo

14. diçka

15. kushdo/kushdo

16. diçka

17. kushdo/kushdo…. cfaredo

Artikulli i mësipërm ka sintetizuar disa njohuri si dhe ushtrime të aplikuara se si të përdoren disa në anglisht. Kjo është një njohuri e domosdoshme gramatikore në procesin e të mësuarit të komunikimit në anglisht ose studimit në shkollat ​​​​e diplomës. Shpresoj se do të keni një kuptim të qartë të këtyre ndajfoljeve. Suksese me studimet SHKOLLA E LESME BINH THANH.

Ju shikoni postimin Udhëzime për përdorimin e Disa me aftësi dhe në detaje A keni qenë në gjendje ta rregulloni problemin e zbuluar?, nëse jo, komentoni manualin më të rrjedhshëm dhe të detajuar të Përdoruesit më poshtë, në mënyrë që BINH THANH HIGH SCHOOL të mund të ndryshojë dhe përmirësojë përmbajtjen më mirë për ju. ju! Faleminderit që vizituat faqen e internetit: thptbinhthanh.edu.vn të SHKOLLËS SË LESME BINH THANH

Mos harroni të citoni këtë artikull: Udhëzime për përdorimin e Disa me aftësi dhe në detaje e faqes së internetit thptbinhthanh.edu.vn

Zhanri: Edukimi

Shihni më shumë detaje te Si të përdorni Some me aftësi dhe në detaje

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Tìm hiểu Hướng dẫn cách dùng Some thông thạo và chi tiết nhất mới nhất tháng . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *