Tìm hiểu Chở Hay Trở mới đúng chính tả? Đáp án Chính Xác Nhất mới nhất tháng

Rate this post

Ju jeni duke shikuar: Dërgimi apo kthimi është drejtshkrimi i saktë? Përgjigja më e mirëSHKOLLA E LESME BINH THANH

A jemi gjithmonë të hutuar midis drejtshkrimit të saktë të fjalës Dërgesë ose Kthim? Pra këtej e tutje SHKOLLA E LESME BINH THANH do t’i ndihmojë lexuesit t’u përgjigjen pyetjeve në lidhje me disa gabime të zakonshme drejtshkrimore në mënyrën më të saktë. Ju ftojmë të hidhni një sy më poshtë!

Po shikoni artikullin: Transporti apo Kthimi është shkruar saktë? Përgjigja më e mirë

Hiq ose kthehu

Njerëzit shpesh thonë: “Era është tre stuhi, jo në gramatikën vietnameze”.

Në të vërtetë, në fjalorin vietnamez ka sinonime, antonime, homonime të panumërta, etj., kështu që është e lehtë të ngatërrosh përdoruesit.

Shkoni apo kthehuni? Ku është kuptimi i ri?

Çfarë është kthimi?

Anti është një fjalë me shumë kuptime (shumëkuptimësi). Kthimi mund të jetë edhe emër edhe folje.

– Bëhu është një emër që do të thotë zi.

Për shembull: shtëpi me kthim, për t’u kthyer.

Kthimi është një folje me kuptimet e mëposhtme:

 • Pozicioni i kundërt, nga koka në bisht, nga lart poshtë dhe anasjelltas.

Për shembull, rrokullisja e peshkut derisa të gatuhet është po aq e lehtë sa të rrotulloni dorën.

 • Rrotulloni dhe kthehuni në pozicionin origjinal.

Për shembull, duke shkuar në shtëpi, për historinë që tregohet.

 • Gjërat marrin një rrjedhë tjetër, shpesh për keq.

Për shembull, është me erë.

 • Drejt një drejtimi të caktuar për të llogaritur diapazonin e kohës, hapësirës, ​​sasisë (nga data e specifikuar).

Për shembull: nga Hanoi mbrapa; Vitet 60 e më herët.

Çfarë është transporti?

Mbaj është një folje. Në vietnamez, “bartje” do të thotë transport me makinë, anije ose varkë, etj.

Për shembull: tren pasagjerësh, makinë mallrash, etj.

Transport apo kthim, cila fjalë është shkruar saktë?

Shkoni apo kthehuni? Në komunikimin e përditshëm, fjalët “mbart” dhe “kthim” kanë shqiptim të ngjashëm, kështu që shumë njerëz ngatërrojnë përdorimin e këtyre dy fjalëve.

READ  Lộ địa chỉ IP nguy hiểm như thế nào?

Prandaj, për të mos u ngatërruar, duhet të dallojmë qartë kuptimin e “mbart” dhe “kthim”. Në të njëjtën kohë, konteksti në të cilin përdoret fjala është gjithashtu i rëndësishëm.

Fjalën “kthim” e përdorim kur flasim për veprimin e kthimit, kthimit në pozicionin fillestar apo flasim për shtrirjen e hapësirës dhe kohës: kthimin në atdhe, për peshkun e gatuar në mënyrë të barabartë, rreth viteve ’80…

Eksploroni më shumë: Kush është Ninh Thi Van Anh? Biografia e super mashtruesit të Hotgirl Van Anh është më e kompletuara

Disa fraza janë të lehta për t’u ngatërruar

1. Transporti apo në vazhdim?

Shembull: Tam u dërgua në shkollë nga nëna e saj.

Në vazhdim: është një veprim që ndodh vazhdimisht, shpesh përdoret për të treguar kohën.

Për shembull: Nga vitet 70 e tutje,…

2. Mbështjell ose mbro

Che është një fjalë që nuk ka kuptim në Vietnamisht.

Dhe mbroj është një folje që tregon kujdes, dashuri dhe mbrojtje për personin tjetër.

3. Merrni tragetin apo kthehuni?

Ferry: është një folje që është shkruar saktë. Vetëm akti i bartjes së turistëve në një varkë tjetër.

Pra, të jesh një varkë është një frazë e shkruar gabimisht.

4. Mbajtja e njerëzve ose kthimi i njerëzve

Këto janë gjithashtu dy fraza me të njëjtin kuptim.

Transportimi i njerëzve: akti i bartjes së njerëzve në një vend ose vend të caktuar.

Mbështetja: është akti i kthimit ose kthimit në një drejtim të ndryshëm nga drejtimi origjinal.

Shembull: Ai është duke fjetur, por duke ecur përpara dhe mbrapa, sikur është i shqetësuar për diçka.

5. Dore, portative

Portable është një frazë që nuk gjendet në fjalorin vietnamisht.

Largohu, sipas fjalorit vietnamez, është një folje veprimi për t’u marrë me një situatë të keqe të papritur.

Shembull: Mësuesi im u ndesh në një situatë të papritur dhe nuk pati kohë të reagonte.

Si të dallojmë ch dhe chi

Ch përdoret në rastet e mëposhtme:

 • Në krye të tingujve të rimuar (oa, oă, oe, uê).

p.sh.: i trullosur, i trullosur, i lëkundur, i lëkundur

 • Një emër (ose përemër) që tregon një marrëdhënie të ngushtë familjare.

Për shembull: babai, xhaxhai, motra, burri, djali…

 • Emrat i referohen gjërave që përdoren zakonisht në shtëpi.

Për shembull batanije, dyshekë, tenxhere, gota, fshesa, shishe, etj.

 • Kjo fjalë ka një konotacion negativ.

Për shembull: jo, jo, jo…

 • Emrat e pjatave si qull, Spring rolls, çaj…
 • Emrat e bimëve, emrat e frutave si banane, rambutan, limon etj.
 • Lëvizjet, puna, manipulimet e trupit.

Për shembull: vraponi, bllokoni, prisni, ndani…

Tr përdoret në rastet e mëposhtme:

 • Fjalët kino-vietnameze kanë tone të rënda ose të lehta. Për shembull: vlera, paraqitja, gjendja, mjedisi, graviteti, etj.
READ  Tìm hiểu Hình ảnh gà ta thả vườn mới nhất tháng

Në përbërjen e gjetheve:

 • Tr: Stili është kyç.

Për shembull: e bardhë, nervoze, e lëkundur, koaksiale, e pacipë, e mbyllur…

 • Ch: Stiloni edhe tingullin edhe rimën.
Eksploroni më shumë: Formulari për raportim të shpejtë për dëmet e shkaktuara nga fatkeqësitë natyrore

Për shembull: duke luajtur me, duke luftuar…

Si të zvogëloni gabimet drejtshkrimore

Për shkak të rajoneve të ndryshme ose zakoneve të fjalëve, ndonjëherë do të ngatërrojmë fjalët e shkruara me njëra-tjetrën.

Pra, si të rregulloni me lehtësi gabimet e shtypit? SHKOLLA E LESME BINH THANH Këtu janë disa këshilla për ju.

1. Përdor Google për të kontrolluar drejtshkrimin

Në ditët e sotme, me zhvillimin e internetit, telefonat inteligjentë janë pothuajse kudo.

Përdorni dhe përfitoni nga telefoni juaj i lidhur me internetin për të kontrolluar frazat që nuk jeni të sigurt për drejtshkrimin.

Për shembull, nëse nuk e dini se në atë situatë termi “bari ose kthe” është termi i duhur, mund ta shkruani atë në shiritin e kërkimit të Google.

Në këtë pikë, Google do të sjellë një seri rezultatesh të lidhura. Nga atje, mund të kontrolloni se cila frazë është e saktë.

2. Lexoni shpesh libra

Librat dhe gazetat jo vetëm që ju sjellin njohuri të reja dhe të dobishme, por edhe një mjet shumë të mirë për të mësuar përmendësh fjalët.

Kur ekspozoheni ndaj shumë, lexoni shumë fraza, truri juaj automatikisht do të kujtojë fjalët që keni hasur. Fjalët do t’ju ndihmojnë gjithashtu t’i mbani mend fjalët më mirë dhe gabimet drejtshkrimore më pak.

bluaj ose fol 3

Megjithatë, gjeni burime zyrtare për të lexuar! Si burimet zyrtare të faqes në internet gjithmonë do të moderohen përpara publikimit.

3. Mësoni nga ata që ju rrethojnë

Kjo është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyer për të shmangur gabimet e shtypit.

Kur pyesni veten se çfarë është drejtshkrimi i saktë, mos hezitoni të kërkoni ndihmë nga ata përreth jush!

Kur të tjerët tregojnë gabimet tuaja, ju do t’i mbani mend më gjatë.

Gjithashtu, shënoni fraza konfuze për përdorim në të ardhmen!

4. Mësoni përmendësh frazat kryesore

Ndodh ose ndodh, përplasje ose fërkim, aksidentale ose e butë, etj. janë të gjitha fraza konfuze dhe lehtësisht të ngatërruara. Prandaj, përpiquni të mbani mend se cila është fjala e duhur.

Mësoni përmendësh dhe mësoni përmendësh me kujdes që të mos ngatërroheni. Dhe merrni kohë për të bërë fjali shembullore për ato fraza, do ta mbani mend më gjatë.

5. Kujdes nga gabimet drejtshkrimore të njerëzve të tjerë

Njohja e gabimeve të njerëzve të tjerë për të mësuar është gjithashtu një truk i mirë për të korrigjuar gabimet tuaja drejtshkrimore.

READ  Quy trình là gì? Những điểm khác nhau giữa quy trình và quá trình?

konkludoni:

A është shkruar saktë shpjegimi i mësipërm për Transportin ose Kthimin? që ne gjithmonë pyesim. Shpresojmë me artikullin e mësipërm, SHKOLLA E LESME BINH THANH ju ndihmoi të gjeni përgjigjen e një fraze të shkruar. Ekrani SHKOLLA E LESME BINH THANH çdo ditë për të përditësuar më shumë informacione të dobishme!

Eksploroni më shumë: Çfarë është WiFi 6E? Si është WiFi 6E i ndryshëm nga WiFi 6?

Faqja kryesore: thptbinhthanh.edu.vn Kategoria e postimit: Të përgjithshme

Ju shikoni postimin Dërgimi apo kthimi është drejtshkrimi i saktë? Përgjigja më e mirë A e keni rregulluar zbulimin?, nëse jo, komentoni më tej për drejtshkrimin e saktë të Transportit ose Kthimit? Përgjigja më e mirë është më poshtë për BINH THANH HIGH SCHOOL për të ndryshuar dhe përmirësuar përmbajtjen për t’ju shërbyer më mirë! Faleminderit që vizituat faqen e internetit: thptbinhthanh.edu.vn të SHKOLLËS SË LESME BINH THANH

Mos harroni të citoni këtë artikull: Dërgimi apo kthimi është drejtshkrimi i saktë? Përgjigja më e mirë e faqes së internetit thptbinhthanh.edu.vn

Kategoria: Njohuri të përgjithshme

Shihni më shumë detaje mbi dërgimin apo kthimin drejtshkrimor? Përgjigja më e mirë

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Tìm hiểu Chở Hay Trở mới đúng chính tả? Đáp án Chính Xác Nhất mới nhất tháng . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *