Tất tần tật về always on display là gì, có tốn pin không?

Rate this post

Çfarë është gjithmonë në ekran? Gjithmonë në ekran është një frazë që nuk është më e çuditshme për përdoruesit që duan teknologjinë. Megjithatë, që kur lindi seria iPhone 14. Pastaj kjo frazë pothuajse u kërkua nga mjaft njerëz. Pra, çfarë karakteristikash ka kjo frazë që trazon botën e teknologjisë? Ndiqni tani Çmimi i telefonit dhe mësoni më shumë për gjithmonë në ekran.

Çfarë është gjithmonë në ekran?

Çfarë është gjithmonë në ekran? Veçoria Always On Display shkurtohet gjithashtu si AOD. Është një nga veçoritë shumë të dobishme që lejon telefonin tuaj të minimizojë aplikacionet e dobishme. Aplikacionet bazë që njerëzit përdorin shpesh si p.sh orakalendar, telefonata, njoftime, etj. Dhe edhe kur ekrani i telefonit është i fikur, mund ta përdorni këtë veçori.

Kjo do të jetë një ndihmë e madhe për përdoruesit. Ne mund të monitorojmë njoftimet e atij aplikacioni në çdo kohë, kudo. Madje mund të prekni shpejt aplikacionin e minimizuar në ekran për qasje më të shpejtë. Përveç kësaj, kjo veçori lejon që një sasi e caktuar informacioni të shfaqet në ekranin tuaj. Ky funksion aktualisht përdoret gjerësisht në sistemin operativ Android. Çdo kompani ka një emër të ndryshëm. Konkretisht, të tilla si Ekrani aktiv, Ekrani i Ambientit, etj.

Sipas informacioneve nga SAMSUNG me trego. Disa nga informacionet e shfaqura në ekranin AOD do të jenë ora, kalendari, njoftimet, etj. Në të njëjtën kohë, kjo veçori mund të zëvendësohet edhe nga drita LED në pajisjen tuaj. Çfarë është gjithmonë në ekran?

A harxhon baterinë modaliteti “Gjithmonë në ekran”?

Çfarë është gjithmonë në ekran? A konsumon bateri? Kjo konsiderohet si pyetja më e bërë.

Në përgjithësi, mund të shihet se ekrani Super AMOLED nuk shkakton shumë shkarkim të baterisë për përdoruesit. Prandaj, ekrani AOD mund të punojë vazhdimisht për 1 deri në 2 orë pa konsumuar 1% të baterisë së pajisjes. Për më tepër, monitori AOD sjell një veçori shumë informuese. Është kur e vendosni pajisjen në xhep, çantë, etj. Domethënë, vende që nuk janë në pamjen e përdoruesit. Më pas, ekrani “Gjithmonë në” do të fiket automatikisht dhe kur ta përdorni përsëri, pajisja do ta shfaqë automatikisht këtë ekran.

READ  Tần Nguyễn là ai? Tìm hiểu gia đình và sự nghiệp của Tần Nguyễn

Fakti që përdoruesit shpesh ndezin dhe fikin ekranin për të lexuar njoftimet, për të parë orën, për të parë njoftimet, … Këto operacione manuale përsëriten shumë herë në pajisje do të shkaktojë shkarkim të madh të baterisë. Pra, në fakt, telefonat që përdorin këtë veçori AOD do të sjellin shumë përfitime për përdoruesit. Kur kjo veçori nuk e shkarkon baterinë e pajisjes. Thjesht kurseni baterinë kur ndizni automatikisht ekranin kur përdoruesit kanë nevojë për dritë për të lexuar njoftimet.

Eksploroni më shumë: Kush është Thai Van Duong? Jini të kujdesshëm ndaj keqinterpretimeve dhe gënjeshtrave në hapësirën kibernetike

shikoni më shumë lajme të fundit

Mënyra më e lehtë për ta ndezur dhe fikur gjithmonë në iPhone

A është ekrani gjithmonë i mirë apo i keq për telefonin?

Në fakt, ekrani AOD u jep përdoruesve shumë lehtësi në përditësimin e njoftimeve. Nuk ka nevojë të shpenzoni shumë përpjekje për ta zhbllokuar dhe shkoni direkt te secili artikull për të parë se çfarë shfaqet. Jo vetëm që nuk konsumon shumë bateri, por kursen edhe kohën maksimale. Nuk është e nevojshme të ndizni dritën e telefonit tuaj për të parë njoftimet. Sepse e gjitha shfaqet në ekran.

Prandaj, të jesh në gjendje t’i përgjigjesh pyetjes ekrani AOD është i dobishëm apo i dëmshëm? Pastaj Phone Price Warehouse dëshiron të konfirmojë. Ky është një veçori krejtësisht e dobishme për telefonin tuaj. Në veçanti, mbështetje shumë e mirë në seksionin e kursimit të baterisë. Pra, kur përdoruesi zgjedh të blejë telefon. Është e nevojshme të merret parasysh dhe të përdoret kjo veçori Gjithmonë në ekran. Të dyja kursejnë baterinë dhe mbështesin xhiron e shpejtë. A është ekrani gjithmonë i mirë apo i keq për telefonin?

Dallimi midis ekranit gjithmonë aktiv në Android dhe IOS

Çfarë është gjithmonë në ekran – Dallimi në sfond

Çfarë është gjithmonë në ekran? Cili është ndryshimi midis kësaj veçorie në pajisjet Android dhe iOS? Nëse jeni një adhurues i vërtetë i teknologjisë. Më pas, kur ta shikojmë, do të shohim të përbashkëtat e mëdha të kësaj veçorie si në sistemet operative Android ashtu edhe në iOS. Ata të gjithë kanë një ekran të zi ose një ekran të orës në mes. Sidoqoftë, seria e iPhone 14 e këtij viti është krejtësisht e ndryshme. Është sfondi që keni vendosur që do të shfaqet akoma kur funksioni është i aktivizuar.

Kjo veçori AOD mezi ka ndryshuar në sistemin operativ Android gjatë viteve. Ekrani ende tregon vetëm sfondin e zi, kohën dhe disa ndryshime të vogla të njohura. Në të kundërt, për AOD në sistemin operativ IOS, ai u ka dhënë përdoruesve një ndryshim mjaft të madh. Dallimet në tabelën LTPO. Ky panel është në gjendje të zvogëlojë shpejtësinë e rifreskimit në 1Hz. Kur e mbani telefonin në xhep ose çantë. Ekrani do të fiket automatikisht, jo më në modalitetin AOD. Kjo do të kursejë shumë bateri. Megjithatë, edhe pse ekrani AOD nuk është i dukshëm. Por njësia e funksionimit të pajisjes do të vazhdojë të lidhet dhe të kontrollojë automatikisht aplikacione të tilla si Apple TV, Google Map, Apple Watch.. Megjithatë, edhe pse është gjithmonë aktive, pajisja është gjithmonë e optimizuar dhe kryen gjithmonë mënyrën më të kursimit të baterisë.

Eksploroni më shumë: Çfarë është përqindja? Si është aplikimi i përqindjes?
READ  VALORANT: Phát hiện thú vị của cộng đồng về dòng skin Ion

shikoni më shumë lajme të fundit

Personalizo modelet e modalitetit që tregojnë gjithmonë më të mirën

Dallimet në shfaqjen e njoftimeve

Disa telefona Android kur aktivizojnë modalitetin AOD do të shfaqet vetëm një njoftim për kohën e mbylljes. Prandaj, të jetë në gjendje të përcaktojë se kush, ku dhe çfarë është përmbajtja. Pas kësaj, duhet të ndizni pajisjen dhe të shkoni direkt në seksionin e njoftimeve për ta parë atë. Sidoqoftë, për veçorinë AOD në sistemin operativ iOS, nuk keni nevojë ta bëni atë manualisht. Miniaplikacionet dhe njoftimet do të vazhdojnë të funksionojnë sapo të fikni pajisjen tuaj. Prandaj, ne mund t’i shohim njoftimet jashtë ekranit pa pasur nevojë të zhbllokojmë dhe lexojmë përmbajtjen. Dallimet në shfaqjen e njoftimeve

Udhëzime për fillimin e funksionit Always on display

Çfarë është gjithmonë në ekran? Si ta përdorni këtë veçori fillestare në sistemet operative iOS dhe Android? Ndiqni më poshtë!!!

Çfarë është gjithmonë në ekran? Si të instaloni për sistemin operativ Android

Për Android OS në veçanti. Ky telefon do të ketë 2 mënyra instalimi: cilësime normale dhe AOD dinamike.

Çfarë është gjithmonë në ekran? Si është instalimi normal?

Për instalim normal. Ne do të bëjmë sa më poshtë:

Hapi 2: Më pas, ne do të zgjedhim paraqitjen. Pastaj zgjidhni llojin e monitorit që dëshironi të instaloni. U krye

Cilësimi dinamik i ekranit gjithmonë aktiv

Për AOD dinamike, për të aktivizuar këtë veçori. Duhet të zgjidhni një sfond ekzistues GIF në galeri. Nëse kohëzgjatja e imazhit është më pak se 5 sekonda, kamera do të funksionojë automatikisht dy herë. Nëse kohëzgjatja e imazhit është mbi 5 sekonda, pajisja do të funksionojë automatikisht një herë. Për të aktivizuar këtë veçori dinamike AOD. Ju duhet të bëni hapat e mëposhtëm:

Hapi 2: Më pas, zgjidhni seksionin e ekranit të kyçjes dhe sigurisë. Këtu, ju do të zgjidhni të aktivizoni për të aktivizuar veçorinë AOD. Zgjidhni linjën e orës dhe Facewidget

Eksploroni më shumë: Çfarë është NATO? Cilat vende përfshin NATO?
READ  Lập Nguyên là ai? Thông tin, tiểu sử của Nguyễn Công Lập

Vini re se, nëse dëshironi të zgjidhni GIF në dispozicion. Pastaj zgjidhni të shtoni GIF dhe zgjidhni shabllonet e disponueshme në pajisje. Në të kundërt, nëse dëshironi të zgjidhni një GIF nga galeria, zgjidhni shenjën +. Më pas, klikoni për të zgjedhur GIF-in në galerinë që keni ruajtur. Dhe në fund aplikoni për të përfunduar instalimin.

Udhëzime për të instaluar Gjithmonë në ekran në sistemin operativ iOS

Një pikë mjaft befasuese është për iOS. Veçoria AOD ishte më e spikatur dhe e përmirësuar kur u shfaq në serinë iPhone 14. Për të qenë në gjendje të instaloni AOD. Thjesht duhet të ndiqni këto hapa:

Hapi 1: Së pari, duhet të ndizni telefonin dhe të përdorni cilësimet. Tjetra është zgjedhja dhe ndriçimi i ekranit.

Hapi 2: Më pas, shkoni te menyja për të zgjedhur ekranin dhe ndriçimin. Lëvizni dhe gjeni seksionin gjithmonë aktiv. Këtu mund ta aktivizoni ose çaktivizoni funksionin duke zvarritur çelësin djathtas ose majtas. Udhëzime për të instaluar Gjithmonë në ekran në sistemin operativ iOS

Çfarë është gjithmonë në ekran? Fund

Çfarë është gjithmonë në ekran? Siç u analizua më lart, AOD është një nga veçoritë që sjell shumë përfitime në ekranin e telefonit tuaj. Përdoruesit mund të kalojnë përmes kësaj veçorie dhe të përditësojnë shumë informacione të dobishme. Nuk ka nevojë të shkoni te secili artikull për të parë se si është përmbajtja. Kjo konsiderohet si një nga veçoritë më novatore dhe më të përshtatshme për përdoruesit e telefonit.

Depoja e çmimeve të telefonit presin që. Me atë që sjell artikulli, ai do t’i ndihmojë përdoruesit të fitojnë më shumë njohuri për botën e sotme të teknologjisë. Ju lutemi gjithmonë duajini dhe ndiqni artikujt vijues të Magazinës së Çmimeve të Telefonave. Dhe mos harroni se ne gjithmonë përditësojmë modelet më të nxehta dhe më të larta të produkteve të teknologjisë në çdo epokë për klientët. Prandaj, nëse jeni të interesuar për produkte iPhone, iPad, Samsung etj., mos hezitoni të na kontaktoni menjëherë. Çmimi i telefonit. Ju uroj një ditë pune të mbarë dhe plot gëzim. Dhe mos harroni të vizitoni lajme teknologjike Shikoni më shumë artikuj!

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Tất tần tật về always on display là gì, có tốn pin không? . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *