Sử dụng hàm tính tuần Weeknum trong excel đơn giản

Rate this post

nofulla NUMËR JAVA është një nga funksionet në grup Funksionet e datës dhe orës janë të bukura përdorni në llogaritjen e mësipërme software Excel. ARRIJNË ti lexon Kuptoni më qartë, përmbajtjen e mëposhtme Bangxephang do të prezantojë përshkruajnë në lidhje me këtë funksion TË BARABARË sintaksë dhe një situatë Për shembull ventilim

Ju jeni duke parë këtë postim: Përdorimi i funksionit Weeknum në Excel është i thjeshtë

proshutë numri i javëve në excel

Tabela e përmbajtjes

Cili është funksioni Weeknum?

Funksioni WEEKNUM është një funksion përdorni ARRIJNË identifikimi një ditë të vitit Në cilën javë është? të vitit atje.

përdorni NUMRI I JAVAVE . funksionin

recetë:

=WEEKNUM(datë; [loại])


midis tyre:

+ GRATËditë: Është dita që ti dëshirë identifikimi Shiko ditë atje cila javë.

+ [Loại]: Tregoni datën fillojnë prej një jave për të kuptojnë javë Së pari në vit. Parazgjedhja është 1.

Ka 2 sistemi ARRIJNË kuptojnë Numri i javës për funksionin WEEKNUM:

+ sistemi Së pari: Javë Së pari (java numër 1) të vitit është java me 1 janar në vit.

+ sistemi 2: Javë Së pari (java numër 1) në vit është një javë me një të enjte Së pari të vitit. Siç specifikohet në ISO 8601.

më poshtë Mirë lloji ARRIJNË kuptojnë Numri i javëve të ditës së vitit:

Lloji Ditë të javës filloni të bëni Fundjavë sistemi
1 ose kaloni të dielën e shtunë Së pari
2 e hënë të dielën Së pari
11 e hënë të dielën Së pari
e dymbëdhjetë e martë e hënë Së pari
13 e mërkurë e martë Së pari
14 e enjte e mërkurë Së pari
15 e premte e enjte Së pari
16 e shtunë e premte Së pari
17 të dielën e shtunë Së pari
21 e hënë të dielën 2
Eksploroni më shumë: Çfarë është Xan Lan? E ndritshme apo e ndritshme, cila fjalë është shkruar saktë?
READ  Hướng dẫn cắt ảnh thành hình tròn trên PicsArt

Shihni më shumë artikuj: Udhëzime për përdorimin e funksionit numbervalue në excel

Rruga përdorni NUMRI I JAVAVE . funksionin

Për shembull Duhet të gjejmë numrat rendorë të javëve në vijim kërkesën si foton e mëposhtme

=NUMËR JAVA (A3;1)

aplikoni metodën të njëjtin funksion kemi ne recetë numëroj kërkesë Pjesa tjetër është si më poshtë:

  • Numri serial i javës fillon më e hënë 30 shtator 2018: =WEEKNUM(A4;2)
  • Numri serial i javës fillon më e hënë ka 11/07/2017: = JAVENUM(A5;11)
  • Javët që fillojnë të martën, 23 dhjetor 2016: =WEEKNUM(A6;12)
  • Numri i javëve duke filluar nga e mërkura 05/05/2015: =WEEKNUM(A7,13)
  • Numri i javëve duke filluar nga e premtja, 14 tetor 2014: =WEEKNUM(A8;15)

Tjetra me qelizën A9, ta aftësia Nëse data e qelizës është e pasaktë, funksioni kthen #VALUE! . Më pas me qelizën A10 vlerë return_type është i pasaktë, kështu që funksioni kthen numrin #NUM! gabim.

Shihni më shumë artikuj:Udhëzime për përdorimin e funksionit Update në Excel thjesht

Disa deklaratë (funksion) lidheni me NUMRI I JAVAVE . funksionin

Lidhu me SOT . funksionin

=NUMËR JAVA(SOT())

Do të thotë: Sot është java e 34-të në vit 2021 bazuar në rregullin e javës Së pari të vitit është java me 1 janar 2021 dhe javët që do të numërohen Fillo nga të dielën.

Përcaktoni se çfarë jave të vitit është sot

identifikimi cfare jave eshte sot në vit

përdorni NUMRI I JAVAVE . funksionin kombinohen SOT funksion për të kuptojnë cfare jave eshte sot të vitit të kategorisë 21.

recetë:

=NUMËR JAVA(SOT();21)

Do të thotë: Sot është java e 33-të të vitit 2021 bazuar në rregullin e javës që përmban të enjten Së pari të vitit dhe java llogaritet Fillo nga e hënë (D.m.th., nga 4 janari 2021 deri më 10 janar 2021 llogaritet si java numër 1).

Eksploroni më shumë: Udhëzime për t’u ulur në shtëpi për të bërë një kolazh fotografish “udhëtimi”.
READ  Phiếu bầu danh hiệu thi đua khen thưởng

Përcaktoni se cila javë është sot në kartën e vitit 21

identifikimi cfare jave eshte sot të vitit në stilin e 21

Çfarë dini për funksionin TODAY? nëse Ende jo Autoriteti për të zgjidhur detaje se si përdorni Funksioni TODAY në Fletët e Google tani.

E kombinuar me Funksioni DATE

përdorni NUMRI I JAVAVE . funksionin të integruara Funksioni DATE në kuptojnë Çfarë dite është 15 qershor 2000? në vit.

recetë:

=NUMRI I JAVE(DATA(2000;6;15))

Do të thotë: 15 qershor 2000 në javën e 25-të në vit 2000 bazuar në rregullin e javës Së pari të vitit është java me 1/1/2000 dhe javët e numëruara nga të dielën.

Përcaktoni se cila javë e vitit është 15 qershor 2000

identifikimi Çfarë dite është 15 qershor 2000? të vitit

përdorni NUMRI I JAVAVE . funksionin kombinohen Funksioni DATE në identifikimi Çfarë dite është 15 qershor 2000? në vit nën kategorinë 15.

recetë:

=NUM JAVE(DATA(2000;6;15);15)

Do të thotë: Sot është java e 24-të në vit 2021 bazuar në rregullin e javës Së pari të vitit është java me 1/1/2000 dhe javët e numëruara Fillo nga e premte.

Përcaktoni se cila javë e vitit 15 qershor 2000 i përket ditës së 15-të.  lloji

identifikimi Çfarë dite është 15 qershor 2000? të vitit sipas tipit 15

Shihni më shumë artikuj:Udhëzime për përdorimin e funksionit Isna në excel të thjeshtë

Shënoni kur përdorni Funksioni WEEKNUM në excel

– Kur hyni sekret funksion ju mundargumentet mund të hiqen e hënë është “lloji i vlerës” ose futur nga dëshirë juaja sepse funksioni ka lloji i paracaktuar vlerë eshte 1. Por argumentet Së pari “ditë” është të detyrueshme kështu që duhet të hyni patjetër.

– JAVA NR. funksionin kthimi arritjet është një numër i plotëKanë vlerë Nga 1 në 53 korrespondon me cilën javë të vitit.

vëmendje rrugë kuptojnë javë të vitit: një vit normalisht do ka 52 javë dhe 1 ditë tek. Një vit i brishtë ka 52 javë dhe 2 ditë tek. Kështu që, në vit 2021 është një vit jo i brishtë, kështu që do të ketë 52 javë dhe 1 ditë tek.

READ  Sẽ gầy là gì? Sẽ gầy là gì theo nghĩa đen, nghĩa bóng trên Facebook?

Gabimet e zakonshme kur përdorni NUMRI I JAVAVE . funksionin

Gabim #VALUE!

Eksploroni më shumë: Mësoni rreth fjalëve dhe strukturës së fjalëve në Vietnamisht muajin e fundit

arsyeja ndodh gabim: Gabim #VALUE! ndodh nga ju importit arritjet Data e pavlefshme. atje aftësia Mirë arritjet dokument.

Si të rregulloni: censurë përsëri vlerë futni saktë, ose përdorni lidheni me Funksioni DATE për të shmangur gabimet Në proçes importit.

Gabim #VALUE!

Gabim #VALUE!

Gabim #GABIM!

arsyeja shfaqen gabim: Gabim #GABIM! shfaqen nga ju sintaksë e gabuar e funksionit.

Si të rregulloni: Shiko tek recetë Në figurë, shohim se funksioni ka hyrë në pikëpresje të gabuar duke ndarë argumentet në funksion. Ndrysho presjen (,) në pikëpresje (;).

Gabim #GABIM!

Gabim #GABIM!

Gabim #NUM!

arsyeja ndodh gabim: Gabim #NUM! shfaqen nga ju lloj i gabuar cilësinë e nofulla.

Si të rregulloni: rishikim lloji i tabelës vlerë paracaktuar për të modifikuar.

Gabim #NUM!

Gabim #NUM!

Pyetjet e bëra shpesh Kur përdorni NUMRI I JAVAVE . funksionin

Pyetje: Pse kur shkruani =WEEKNUM(dd/mm/vvvv) kthen 52?

përgjigje: Kthen 52 të barabartë me 0 Pikërisht sepse ke hyrë në rrugë të gabuar sekret nofulla. sekret saktësisht =WEEKNUM(“dd/mm/vvvv”).

52 .  gabim kthimi

52 . gabim kthimi

Shihni më shumë artikuj: Udhëzime për përdorimin më efektiv të funksionit Dmin në Excel 2022

përmbledhje

Postimet Kjo bangxephang.com Unë i kam përmbledhur informacionet që ju janë dërguar në mënyra të ndryshme përdorni pika e përbashkët e funksionit NUMËR JAVA në Excel dhe pjesët vëmendje Kur përdorni Ky funksion. shpresoj postimet ky do të dobishme me miqtë në punë dhe studioni. total njohuritë e mia ndajnë gjithçka ka mbaruar evolucionit mësojnë dhe Praktikoni imja duhet nëse ndonjë Ju lutemi injoroni mangësitë.

Ju lutemi vlerësoni artikullin

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Sử dụng hàm tính tuần Weeknum trong excel đơn giản . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *