Những lỗi thường gặp khi sử dụng Photoshop

Rate this post

Photoshop është një redaktues fotografik profesional që pëlqehet nga shumë përdorues. Ashtu si çdo softuer tjetër në procesin e përdorimit të tij shpesh gjeneron gabime, duke i bërë përdoruesit të luftojnë përgjithmonë duke mos ditur se si ta trajtojnë atë, ka disa gabime shumë të thjeshta në trajtimin që shumë njerëz nuk i dinë.

Shkarkoni Photoshop CS6 për PC Shkarkoni Photoshop CS6 për Mac

Prandaj, sot Shkolla e mesme Le Hong Phong do të prezantojë para lexuesve 10 gabime të zakonshme, që hasen më shpesh në procesin e redaktimit të fotove me Photoshop. Ju ftojmë të ndiqni artikullin e mëposhtëm:

Po shikoni: Gabime të zakonshme kur përdorni Photoshop

10 gabime të zakonshme kur përdorni Photoshop

Madhësia ndryshon kur zmadhohet

Shumë përdorues kanë një situatë ku sa herë që zmadhojnë ose zvogëlojnë, madhësia e imazhit ndryshon. Për të rregulluar këtë gabim, shtypni kombinimin e tastit Ctrl + KY për të hyrë Preferencat. Në kartë Mjetetshënoni Zoom Ndryshon përmasat e Windows.

Zoom Ndryshon përmasat e Windows

Kursori papritmas zhduket ose ndryshon formë

Në disa raste, kur përdorni veçorinë Brush ose mjete të lidhura me furçën, kursori nuk shihet askund ose forma e tyre është shumë e ndryshme. Kur hasni në atë situatë, shtypni kombinimin e tastit Ctrl + KY për të hyrë Preferencat. Në kartë Kursorëtmund t’i ndryshoni opsionalisht dhe t’i bëni ato të shfaqen në Kursorët e pikturës dhe Kursorë të tjerë.

Kursorët

Nuk mund të modifikojë apo të përdorë funksione të tjera

Papritur nuk mund të redaktoni asgjë, as të përdorni ndonjë funksion në Photoshop, ndoshta ky është një gabim kur klikoni aksidentalisht mbi të. Ctrl + A ose përdorni veçorinë Mjeti Magic Wand dhe Mjeti Marque. Për të hequr të gjithë zonën në Photoshop, klikoni në skedën Zgjidhnizgjidhni Çzgjidhni (ose përdorni kombinimin e tasteve Ctrl + EASY). Pastaj mund të modifikoni normalisht.

Çzgjidhni

Photoshop ngrin kur përdoret Export Clipboard

Export Clipboard nuk është plotësisht i pajtueshëm me versionet e Photoshop-it në sistemet operative, kështu që sa herë që ndërroni skedat, shpesh shkakton gabime. Për të rregulluar shtypni kombinimin e tastit Ctrl + KY për të hyrë Preferencat. Në skedën e Përgjithshme, zgjidhni kutinë Eksporto Clipboard për të parandaluar kopjimin e të dhënave të imazhit nga Photoshop.

Eksporto Clipboard

Shiriti i veglave nuk shfaqet

Pas operacionit, të gjitha panelet u zhdukën nga ekrani, por menyja u shfaq përsëri. Ky rast është për shkak se keni shtypur butonin e gabuar Tasti i skedës shiriti i veglave duhet të jetë i fshehur ose Tasti F për të hyrë në modalitetin e ekranit të plotë. Për ta rregulluar, thjesht shtypni përsëri atë tast dhe mbaroni.

READ  Chtl là gì? – THPT Lê Hồng Phong

Shiriti i veglave nuk shfaqet

Shfaq skedarët e rinj në skeda

Papritur, kur hapni skedarë të rinj në Photoshop, ato shfaqen si dritare, jo si skeda si zakonisht, duke ju bërë shumë të pakëndshëm. Pra vizitoni Preferencat (Ctrl + K)kaloni në kartë Hapësira e punës dhe kontrolloni kutinë Hapni dokumentet si skeda.

Shfaq skedarët e rinj në skeda

Modaliteti i pakontrollueshëm i kuotave inteligjente

Modaliteti Straight Quotes nuk mbulon të gjitha imazhet, por vetëm madhësi të caktuara. Shumica e programeve zëvendësojnë automatikisht modalitetin Smart Quotes për ta korrigjuar këtë, por për disa arsye ju preferoni modalitetin Smart Quotes. Citate të drejta se sa Kuotat e zgjuara por nuk mund t’i kontrollojë ato. Kështu që është më mirë ta çaktivizoni këtë veçori duke hyrë Preferencat (Ctrl + K)kaloni në kartë Llojizgjidhni kutinë Përdorni Kuotat e zgjuara.

Hard disku plot

Pas një periudhe kohe kur hard disku i kompjuterit është plot, çon në situatën që Photoshop nuk ka hapësirë ​​të mjaftueshme pune, do të funksionojë shumë ngadalë, madje do të varet ose ngrijë. Pra, kur të hasni në atë situatë, ju lutemi vizitoni Pastrimi i diskutpër të skanuar skedarë të padëshiruar, skedarë të përkohshëm në diskun C, duke liruar hapësirën e ruajtjes.

Kur dritarja Pastrimi i diskut për Windows 10 shfaqet, zgjidhni skedarët e padëshiruar në sistem dhe më pas shtypni Ne rregull Lëreni sistemin ta heqë automatikisht atë skedar të padëshiruar. Përveç kësaj, ju gjithashtu duhet të fshini skedarët e papërdorur të Photoshop. Ose përdorni disa mjete pastrimi të sistemit si: CCleaner, Clean Master…

Photoshop funksionon shumë ngadalë

Ju shpenzoni shumë kohë duke pritur për të aplikuar një filtër ose për të kaluar nga një funksion në tjetrin. Siç e dini të gjithë, Photoshop ka nevojë për një konfigurim kompjuterik mjaft të lartë për të punuar pa probleme. Gjendja e funksionimit të ngadaltë të Photoshop-it është kryesisht për shkak se CPU nuk është mjaft i fuqishëm ose RAM-i i shpenzuar në Photoshop është shumë i vogël. Nëse është e lidhur me CPU-në, ju duhet vetëm të përmirësoni, dhe në lidhje me Ram, mund ta personalizoni duke:

Renderimi është shumë i ngadaltë

Skedarët PSD nuk mund të hapen në Photoshop

Kur të shfaqet dritarja e mesazhit, zgjidhni tjetër Kërkoni një aplikacion tjetër në këtë kompjuter.

Kërkoni një aplikacion tjetër në këtë kompjuter.

Gjeni shtegun që përmban softuerin Photoshop ose ku po ekzekutohet versioni Portable dhe më pas shtypni Hapur.

Zgjidhni skedarin

Tjetra, zgjidhni Adobe Photoshop, pastaj shënoni Përdore gjithmonë këtë aplikacion për të hapur skedarë .psd. Më pas shtypni Ne rregull për të hapur.

Photoshop

Tani mund të hapni skedarin PSD duke klikuar drejtpërdrejt, ose mund të klikoni me të djathtën mbi skedarin, rri pezull miun mbi të Hap medo të shihni Photoshop-in të shfaqet këtu.

Shpresojmë se artikulli i mësipërm do t’ju ndihmojë të rregulloni shpejt disa gabime të zakonshme në Photoshop, në mënyrë që të mund t’i modifikoni lehtësisht fotot me mjetet tuaja të preferuara. Përveç kësaj, kur përdorni Photoshop mundeni heq efektin e syve të kuq, fshini objektin e tepërt si e bëjnë tekstin transparent Lehtësisht.

Ju uroj suksese!

Postuar nga: Shkolla e mesme Le Hong Phong

Kategoria: Të përgjithshme

Shihni më shumë gabime të zakonshme kur përdorni Photoshop

Photoshop është një redaktues fotografik profesional që pëlqehet nga shumë përdorues. Ashtu si çdo softuer tjetër në procesin e përdorimit të tij shpesh gjeneron gabime, duke i bërë përdoruesit të luftojnë përgjithmonë duke mos ditur se si ta trajtojnë atë, ka disa gabime shumë të thjeshta në trajtimin që shumë njerëz nuk i dinë.

READ  Tình yêu KCN là gì? Tại sao lại có tình yêu KCN?

Shkarkoni Photoshop CS6 për PC Shkarkoni Photoshop CS6 për Mac

Prandaj, sot Shkolla e mesme Le Hong Phong do të prezantojë para lexuesve 10 gabime të zakonshme, që hasen më shpesh në procesin e redaktimit të fotove me Photoshop. Ju ftojmë të ndiqni artikullin e mëposhtëm:

10 gabime të zakonshme kur përdorni Photoshop

Madhësia ndryshon kur zmadhohet

Shumë përdorues kanë një situatë ku sa herë që zmadhojnë ose zvogëlojnë, madhësia e imazhit ndryshon. Për të rregulluar këtë gabim, shtypni kombinimin e tastit Ctrl + KY për të hyrë Preferencat. Në kartë Mjetetshënoni Zoom Ndryshon përmasat e Windows.

Zoom Ndryshon përmasat e Windows

Kursori papritmas zhduket ose ndryshon formë

Në disa raste, kur përdorni veçorinë Brush ose mjete të lidhura me furçën, kursori nuk shihet askund ose forma e tyre është shumë e ndryshme. Kur hasni në atë situatë, shtypni kombinimin e tastit Ctrl + KY për të hyrë Preferencat. Në kartë Kursorëtmund t’i ndryshoni opsionalisht dhe t’i bëni ato të shfaqen në Kursorët e pikturës dhe Kursorë të tjerë.

Kursorët

Nuk mund të modifikojë apo të përdorë funksione të tjera

Papritur nuk mund të redaktoni asgjë, as të përdorni ndonjë funksion në Photoshop, ndoshta ky është një gabim kur klikoni aksidentalisht mbi të. Ctrl + A ose përdorni veçorinë Mjeti Magic Wand dhe Mjeti Marque. Për të hequr të gjithë zonën në Photoshop, klikoni në skedën Zgjidhnizgjidhni Çzgjidhni (ose përdorni kombinimin e tasteve Ctrl + EASY). Pastaj mund të modifikoni normalisht.

Çzgjidhni

Photoshop ngrin kur përdoret Export Clipboard

Export Clipboard nuk është plotësisht i pajtueshëm me versionet e Photoshop-it në sistemet operative, kështu që sa herë që ndërroni skedat, shpesh shkakton gabime. Për të rregulluar shtypni kombinimin e tastit Ctrl + KY për të hyrë Preferencat. Në skedën e Përgjithshme, zgjidhni kutinë Eksporto Clipboard për të parandaluar kopjimin e të dhënave të imazhit nga Photoshop.

Eksporto Clipboard

Shiriti i veglave nuk shfaqet

Pas operacionit, të gjitha panelet u zhdukën nga ekrani, por menyja u shfaq përsëri. Ky rast është për shkak se keni shtypur butonin e gabuar Tasti i skedës shiriti i veglave duhet të jetë i fshehur ose Tasti F për të hyrë në modalitetin e ekranit të plotë. Për ta rregulluar, thjesht shtypni përsëri atë tast dhe mbaroni.

Shiriti i veglave nuk shfaqet

Shfaq skedarët e rinj në skeda

Papritur, kur hapni skedarë të rinj në Photoshop, ato shfaqen si dritare, jo si skeda si zakonisht, duke ju bërë shumë të pakëndshëm. Pra vizitoni Preferencat (Ctrl + K)kaloni në kartë Hapësira e punës dhe kontrolloni kutinë Hapni dokumentet si skeda.

Shfaq skedarët e rinj në skeda

Modaliteti i pakontrollueshëm i kuotave inteligjente

Modaliteti Straight Quotes nuk mbulon të gjitha imazhet, por vetëm madhësi të caktuara. Shumica e programeve zëvendësojnë automatikisht modalitetin Smart Quotes për ta korrigjuar këtë, por për disa arsye ju preferoni modalitetin Smart Quotes. Citate të drejta se sa Kuotat e zgjuara por nuk mund t’i kontrollojë ato. Kështu që është më mirë ta çaktivizoni këtë veçori duke hyrë Preferencat (Ctrl + K)kaloni në kartë Llojizgjidhni kutinë Përdorni Kuotat e zgjuara.

Kuotat e zgjuara

Hard disku plot

Pas një periudhe kohe kur hard disku i kompjuterit është plot, çon në situatën që Photoshop nuk ka hapësirë ​​të mjaftueshme pune, do të funksionojë shumë ngadalë, madje do të varet ose ngrijë. Pra, kur të hasni në atë situatë, ju lutemi vizitoni Pastrimi i diskutpër të skanuar skedarë të padëshiruar, skedarë të përkohshëm në diskun C, duke liruar hapësirën e ruajtjes.

READ  Người tối cổ là gì? Người tối cổ là gì trên Facebook?

Pastrimi i diskut

Kur dritarja Pastrimi i diskut për Windows 10 shfaqet, zgjidhni skedarët e padëshiruar në sistem dhe më pas shtypni Ne rregull Lëreni sistemin ta heqë automatikisht atë skedar të padëshiruar. Përveç kësaj, ju gjithashtu duhet të fshini skedarët e papërdorur të Photoshop. Ose përdorni disa mjete pastrimi të sistemit si: CCleaner, Clean Master…

Fshi skedarët e padëshiruar

Photoshop funksionon shumë ngadalë

Ju shpenzoni shumë kohë duke pritur për të aplikuar një filtër ose për të kaluar nga një funksion në tjetrin. Siç e dini të gjithë, Photoshop ka nevojë për një konfigurim kompjuterik mjaft të lartë për të punuar pa probleme. Gjendja e funksionimit të ngadaltë të Photoshop-it është kryesisht për shkak se CPU nuk është mjaft i fuqishëm ose RAM-i i shpenzuar në Photoshop është shumë i vogël. Nëse është e lidhur me CPU-në, ju duhet vetëm të përmirësoni, dhe në lidhje me Ram, mund ta personalizoni duke:

Qasja në Preferencat (Ctrl + K)kaloni në kartë Performanca. Këtu mund të rrisni ose ulni përqindjen e përdorimit të kujtesës në Photoshop. Sidoqoftë, duhet t’i kushtoni vëmendje edhe artikullit Gama idealenëse nuk përdorni programe të tjera, por vetëm i jepni përparësi përdorimit të Photoshop-it, do të jeni në gjendje ta maksimizoni atë.

Renderimi është shumë i ngadaltë

Skedarët PSD nuk mund të hapen në Photoshop

Papritmas nuk mund të hapni skedarë PSD në Photoshop. Mund të jetë për 2 arsye, e para është për shkak të një sulmi virusi, e dyta është për shkak se po përdorni versionin Portable, funksioni i parazgjedhur i hapjes së skedarëve në Photoshop nuk do të funksionojë. Për të rregulluar këtë gabim, klikoni me të djathtën mbi skedarin, zgjidhni Hap Me > Zgjidhni një aplikacion tjetër.

Zgjidhni një aplikacion tjetër

Kur të shfaqet dritarja e mesazhit, zgjidhni tjetër Kërkoni një aplikacion tjetër në këtë kompjuter.

Kërkoni një aplikacion tjetër në këtë kompjuter.

Gjeni shtegun që përmban softuerin Photoshop ose ku po ekzekutohet versioni Portable dhe më pas shtypni Hapur.

Zgjidhni skedarin

Tjetra, zgjidhni Adobe Photoshop, pastaj shënoni Përdore gjithmonë këtë aplikacion për të hapur skedarë .psd. Më pas shtypni Ne rregull për të hapur.

Photoshop

Tani mund të hapni skedarin PSD duke klikuar drejtpërdrejt, ose mund të klikoni me të djathtën mbi skedarin, rri pezull miun mbi të Hap medo të shihni Photoshop-in të shfaqet këtu.

Shpresojmë se artikulli i mësipërm do t’ju ndihmojë të rregulloni shpejt disa gabime të zakonshme në Photoshop, në mënyrë që të mund t’i modifikoni lehtësisht fotot me mjetet tuaja të preferuara. Përveç kësaj, kur përdorni Photoshop mundeni heq efektin e syve të kuq, fshini objektin e tepërt si e bëjnë tekstin transparent Lehtësisht.

Ju uroj suksese!

E drejta e autorit të artikullit i përket shkollës së mesme Le Hong Phong. Çdo kopjim është mashtrim!

Autori: – Shkolla Le Hong Phong

Burimi: /nhung-loi-thuong-gap-khi-su-dung-photoshop/

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Những lỗi thường gặp khi sử dụng Photoshop . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *