Những lời Phật dạy về cách vượt qua bế tắc trong cuộc sống

Rate this post

Sa i përket mënyrës sesi të kapërcehet ngërçi në jetë, një nga 66 gjërat që Buda mësoi: Lidhja e sotme do të jetë keqardhja e së nesërmes.

Vëllazëria është po aq e bukur sa yjet në qiell…

Le të zbulojmë më shumë informacion më poshtë, për më shumë detaje më poshtë:

Buda dikur tha se stanjacioni është i nevojshëm në jetë për të provuar instinktet e forta, për të kapërcyer çdo dhimbje me zemrën më të hekurt, drejt një nirvane paqësore dhe të pastër.

Kjo është arsyeja pse nëse keni ngecur, mos u dorëzoni, dështimi krijon jetë, plagët rriten dhe stanjacioni krijon një ego të qëndrueshme.

Thjesht ngrihuni, buzëqeshni dhe vazhdoni me qëndrimin tuaj më të mirë.

1. Duroni humbjen dhe dhimbjen

Askush nuk rritet pa përjetuar dhimbje, humbje dhe bllokim.

Jeta është e përhershme, askush nuk është i përsosur, këto ditë të përkohshme janë një kombinim i së mirës me të keqen, lumturisë dhe vuajtjes në shkallë të ndryshme. Buda mësoi:

Papërsosmëria është një tipar i përbashkët i njerëzimit.

Toleranca dhe pranimi i të metave të veta – shkaku i bllokimit.

+ Injoroni gabimet e të tjerëve – indirekt shkaktoni një ngërç për veten tuaj,

+ Fshini të gjitha gjërat që nuk po përparojnë siç pritej – shkaku i bllokimit.

Megjithatë, sigurohuni që po e dalloni qartë konceptin e zgjidhjes së ngërçeve në jetë për të qenë më i lehtë, mjaft i sigurt për t’i bërë gjërat më mirë dhe për të “abuzuar” me rregullat. ligjin e përjetshëm, që njerëzit nuk mund të mos ngecin dhe të vuajnë të “shtrihen prapa”, ta konsiderojnë atë një gjë objektive të kesh, mos u përpiqni të kapërceni dallgët dhe sfidat.

Eksploroni më shumë: Çfarë është soda e bukës? Përdorimet e sodës së bukës

Ditët e fundit janë si farat e trishtuara, përqafoni për t’u qetësuar dhe pastaj ngrihuni prej andej, harroni të gjitha problemet tuaja, për të inkubuar një tokë të re me më shumë gëzim, sukses dhe lumturi.

2. Mendoni nga zemra

Kur përballen me një bllokim, një mënyrë e zakonshme që njerëzit bien në një gjendje lodhjeje, mendimet negative vazhdojnë të vijnë. Duhet të ketë qenë një kohë kur vdekja ishte e vetmja gjë në mendje.

Në atë moment do ta shohësh jetën vetëm me të zeza, lëndimet e rënda të bëjnë të çorientuar, të paaftë për të dalluar të drejtën – të gabuarën, të drejtën – të gabuarën, sytë pesimistë të bëjnë të mos kesh më vullnet për të jetuar. .

READ  Có nên ăn bánh mỳ chấm sữa?

Është kjo që të bën të harrosh se ekziston një e vërtetë që do të jetë përgjithmonë e vërteta, ajo është se familja, të afërmit dhe miqtë janë gjithmonë pranë nesh, duke na mbrojtur, mbrojtur dhe dashuruar pa kushte.

Prandaj, gjëja më e rëndësishme është të mbani gjithmonë një mendje të qëndrueshme, të mbani mend gjithmonë se nuk jeni kurrë vetëm, të keni gjithmonë pranë vetes të dashurit dhe familjen tuaj, të kapërceni hapat e pasigurt në rrugën e jetës. . Rruga e jetës quhet ngërç dhe dështim

3. Jini të respektueshëm dhe empatik

Domethënë, mos e lartësoni dhe as mos e ulni vetëvlerësimin tuaj, është më mirë të kapni dobësitë dhe pikat tuaja të forta, në mënyrë që kur të hasni në një problem, të dini gjithmonë se kush jeni dhe ku jeni.Në botë. gjithë kjo tokë.

Pra, kur jeni të ngecur, gjithmonë do të jeni të vetëdijshëm se sado që dikush t’ju ofendojë, ofendojë ose përpiqet t’ju lëndojë, kjo nuk do të ndryshojë vlerën tuaj si person.

4. Provoni meditimin, vizitoni tempullin

Provoni të meditoni ose vizitoni tempuj, dëgjoni predikime, lëreni mendjen tuaj të pastër, lërini të gjitha shqetësimet, shqetësimet, stresin, ngërçet dhe dështimet tuaja.

5. Përpiquni të mësoni për ligjin e shkakut dhe pasojës, karma

Eksploroni më shumë: Çfarë është përqafimi? Gjërat që duhet të dini për përqafimin

Bllokimi me të cilin po përballeni nuk është një gjë e dukshme që shfaqet, është rrënja, karma që duhet të paguani për gabimet e jetës suaj të mëparshme, ose mund të jetë edhe shkaku dhe pasoja e kohërave “duke mbjellë erë dhe duke mbjellë erë”. “” në të kaluarën. jeta. e kaluara juaj.

Mësimet e Budës për vështirësitë në jetë

Buda - Psikoterapist i përjetshëm

1. Të gjitha gjërat janë në thelb të pajetë dhe vetëmohuese. Çfarë mendoni kur shihni këmbë të tilla?

Mbani mendjen tuaj të qetë dhe paqësore në meditim

Hapni mençurinë për të gjetur një shtrat.

2. Sa herë që ndiheni të lodhur duke ecur në rrugën që keni zgjedhur, thuajini vetes: “Vazhdo… mos u ndal. Çdo hap mund të bëhet më i vështirë, por mos u ndalni. Pamja më e mirë është në krye.

3. Është problem vetëm nëse mendon se është problem. Shihni gjithashtu: Fjalët e Budës: Mos nxitoni të lavdëroni, mos u trishtoni kur kritikoheni

4. Mos jetoni në të kaluarën. Ajo sjell vetëm lot. Mos mendoni shumë për të ardhmen. Ajo sjell vetëm frikë. JETO TË TANISHME ME NJË BUZËQESHJE. Do t’ju sjellë gëzim.

5. Nëse nuk e merrni atë që dëshironi, diçka më e mirë po vjen.

6. Kuptoni dhe jini mirënjohës për frikën tuaj.

7. Vlera e një personi nuk është kur është në një pozicion të favorshëm, por kur është në situatën më të vështirë dhe më të dhimbshme.

READ  Cách vẽ mắt anime đơn giản nhất

8. Përjetimi i vështirësive dëshmon se suksesi nuk është shumë larg jush.

9. Mos lejoni që e djeshmja të pushtojë ditën tuaj.

10. Humbi gjërat, në fakt, sepse ato kurrë nuk ishin vërtet tuajat. Pra, mos u pendoni dhe as nuk keni nevojë të këmbëngulni për ta kthyer atë.

11. Para se të keni sukses, mos i tregoni askujt.

12. Jeta është e lodhshme, gjysma është për mbijetesë, gjysma tjetër është për epsh dhe krahasim.

14. Jini pak të mirë me veten. Sepse jeta nuk është e gjatë. Jini të sjellshëm me njerëzit përreth jush. Sepse nuk mund të të takoj gjatë gjithë jetës sime”.

15. “Më fal” është e sinqertë, “Është në rregull!” është një stil. Nëse sinqerisht ju “Më falni” pa iu kundërpërgjigjur një “Nuk ka problem”, mund të supozoni vetëm se personi tjetër është injorant dhe vulgar.

16. Çdo person ka vetëm një zemër, por ka dy dhoma. Një ndarje për të qenë të lumtur, një ndarje për të qenë të trishtuar. Mos qeshni me zë të lartë, përndryshe do të zgjoni trishtimin pranë jush.

17. Për sa kohë që këmbët tuaja janë në tokë, mos e merrni veten lehtë. Për sa kohë që jetoni në këtë tokë, mos e quani veten të madh. Shihni gjithashtu: 5 fjalë të arta që “fryjnë” të gjitha vështirësitë dhe ngërçet në jetë

18. Shpresoj që të keni dhembshuri dhe një qëndrim paqësor për të shprehur ankesat dhe pakënaqësitë tuaja, në mënyrë që të tjerët ta pranojnë atë.

19. Njerëzit vuajnë sepse janë përgjithmonë duke ndjekur gjërat e gabuara.

20. Nëse nuk doni t’i sillni telashe vetes, atëherë pse të mos shkaktojnë telashe njerëzit e tjerë. Sepse vetë mendja e dikujt nuk mund ta lëshojë.

21. Paqja vjen nga brenda. Mos e kërkoni jashtë.

Eksploroni më shumë: Çfarë është letërnjoftimi i qytetarit? Kuptimi i 12 numrave në kartën CCCD?

22. Të jetosh një ditë do të thotë të jesh i bekuar me një ditë, kështu që ajo duhet të çmohet. Kur qaja, nuk kisha pantofla për të veshur, por zbulova se dikush nuk kishte këmbë.

23. Të jetosh në errësirë, pse të mos gjesh dritën?

24. Ji gjithmonë mirënjohës ndaj atyre që të sjellin fatkeqësi. Shihni gjithashtu: Mos u mërzitni me dhimbjet në jetë, jini mirënjohës për to

25. Duhet të jeni gjithmonë tolerantë dhe bujarë me qeniet e ndjeshme, sado të këqija që të jenë, edhe nëse ju kanë lënduar, duhet të dini si të lini të shkojë për të pasur gëzim të vërtetë.

26. Nostalgjia e së sotmes do të jetë keqardhja e së nesërmes.

READ  Diện tích đất tối thiểu là bao nhiêu mét vuông thì được cấp sổ đỏ?

27. Kur të mund të heqim dorë vërtet, të gjitha shqetësimet do të zhduken.

28. Pse e njëjta tenxhere përmban helm? E njëjta mendje, pse duhet të jem kaq i mbushur me ndotje?

29. Koha do të kalojë, lëreni kohën të pastrojë mundimet tuaja.

30. Ju kushtoni shumë rëndësi gjërave të thjeshta, do të jeni shumë të mjerë.

31. Vetëm duke u përballur me realitetin do ta kapërceni realitetin.

32. Nëse mund ta jetoni ditën në paqe, ky është një bekim. Kaq shumë njerëz sot nuk e kanë parë diellin nesër, kaq shumë njerëz sot bëhen të paaftë, kaq shumë njerëz sot humbasin lirinë e tyre, kaq shumë njerëz sot bëhen komb dhe humbasin shtëpitë e tyre.

33. Faleminderit jetës për atë që kam, falënderoj jetën për atë që nuk kam.

34. Gjërat janë në thelb të pajetë dhe vetëmohuese

Çfarë mendoni kur shihni këmbët tuaja?

Mbani mendjen tuaj të qetë dhe paqësore në meditim

Hapni mençurinë për të gjetur një shtrat.

35. Përdorni dhembshurinë dhe moderimin për të kapërcyer zemërimin. Përdor butësinë për të mposhtur egërsinë. Përdorni bujarinë dhe bujarinë për të mposhtur lakminë. Përdorni të vërtetën për të mposhtur gënjeshtrat.

36. Të jetosh një ditë do të thotë të jesh i bekuar me një ditë, kështu që ajo duhet të çmohet. Kur qaja, nuk kisha pantofla për të veshur, por zbulova se dikush nuk kishte këmbë.

37. Dështimi nuk është se nuk dini të bëni diçka. Dështimi është ajo që ju e dini, por nuk e bëni. Jini të vërtetë me veten, veproni sipas zërit të zemrës për të arritur atë që dëshironi.

38. Nëse një person nuk ka përjetuar kurrë vështirësi, është e vështirë të empatizohet me të tjerët. Nëse doni të mësoni frymën e shpëtimit të vuajtjes, së pari duhet të duroni vuajtjen.

39. Jeta është shumë e shkurtër, të duash njëri-tjetrin nuk mjafton

I zënë duke shpenzuar sa zhgënjim, indiferencë.

Unë buzëqesh në pasqyrë dhe buzëqesh përsëri

Dashuria është një oqean i pafund. Amitabha Buda!

40. Çdo gjë në jetë ka një arsye, nuk mund të detyrohet. Referenca: Mësimet e Budës mbi karmën e mirë sjellin lumturi të qëndrueshme

Video rreth mësimit të Budës për të kapërcyer ngërçin në jetë

konkludoni

Me mësimet e Budës se si të kapërceni ngërçin në jetë më lart, shpresojmë se do t’ju ndihmojë!

Postuar nga: Shkolla e mesme Le Hong Phong

Kategoria: Të përgjithshme

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Những lời Phật dạy về cách vượt qua bế tắc trong cuộc sống . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *