Nhất nam viết hữu thập nữ viết vô nghĩa là gì?

Rate this post

Çfarë do të thotë plumbi mashkull dhe femër? Nëse nuk e kuptoni plotësisht kuptimin e idiomës së mësipërme, ju lutemi ndiqni përmbajtjen e mësimit më poshtë të përpiluar nga Shkolla e Mesme Le Hong Phong për të talentuarit.

Çfarë do të thotë plumbi mashkull dhe femër?

Një burrë shkruan brenda, dhjetë gra shkruan brenda A do te thote Të kesh një djalë quhet djalë dhe lindja e dhjetë vajzave konsiderohet si mungesë.. Tregon se si të vlerësohet një djalë ose një vajzë në konfucianizëm. Rrjedhimisht, familjet apo klane nga e kaluara dhe edhe sot i kushtojnë shumë rëndësi lindjes së një djali.

Nëse nuk ka pasardhës, ai përsëri konsiderohet i vdekur dhe kur vdesin prindërit dhe gjyshërit, nuk ka adhurues dhe vend adhurimi. Pra, shumica e familjeve sot ende po përpiqen të kenë një djalë.

Kjo është një pikëpamje që shikon me përçmim burrat dhe është një mendim negativ.

Çfarë do të thotë plumbi mashkull dhe femër?
Çfarë do të thotë plumbi mashkull dhe femër?

Disa këngë të mira popullore, idioma dhe fjalë të urta, me kuptime për respektimin e burrave dhe grave, janë të ngjashme me fjalitë që shkruan Nhat Nam me miqësi dhe dhjetë gra me bindje:

1. Trupi im është si mëndafshi i pjeshkës,
E hutuar në mes të tregut për të ditur se e kujt është dora.

2. Nëse martoheni, duhet të ndiqni burrin tuaj,
Edhe burri i saj hyri në shpellën e gjarprit, në shpellën e dragoit.

3. North Thang pyeti hënën e vjetër,
A është fati i një vajze të bjerë shi në qiell?
Me fat që takova pusin
Si brenda ashtu edhe vendi është i freskët dhe i qetë.
Fati i pafat,
Kujt duhet t’i ankohesh?

Po shikoni: Cila është fjala më kuptimplotë e shkruar nga kryesuesi mashkull dhe femër?

4. Nuk mund të shkosh askund me burrin
Të kesh fëmijë nuk mund të qëndrojë një orë.

5. Dhimbje në vend të grave
Fjala që fati është gjithashtu një fjalë e zakonshme (cituar nga Truyen Kieu)

6. Një mashkull shkroi miqësi, dhjetë femra shkruante.

7. Burrat shkojnë të lypin për gratë e tyre me duar bosh
Vajzat e qindra mijërave mbështeten edhe nga burrat e tyre.

8. Burrat janë puse të cekët dhe lundrues
Gratë janë aq të thella sa arra betel

9. Djemtë kanë pesë gra dhe shtatë konkubina, vajzat specializohen për një burrë

Çfarë është respekti për burrat dhe përbuzja për gratë?

“Mashkull” dhe “Femër” përfaqësojnë dy gjini të ndryshme në shoqëri. Dhe “respekti” është favor, respekt. Në të kundërt, “përçmimi” është përbuzje, mosrespektim, etj. Këto fjalë të ndërthurura në fjali formojnë një ide mbi gjininë. Prandaj, roli i burrave promovohet dhe vlerësohet më shumë se gruaja në të gjitha aspektet e jetës shoqërore.

READ  Valorant: Phát hiện lỗi nạp đạn nhanh nghiêm trọng khi sử dụng Ultimate Orb

Respektimi i burrave dhe mosrespektimi i grave është një mënyrë e shtrembëruar e të menduarit, diskriminimi në bazë të gjinisë dhe prioriteti i burrave mbi gratë. Ky është një koncept i modës së vjetër, i vjetëruar që meriton të dënohet dhe të eliminohet menjëherë.

Shprehje në mendimin e respektimit të burrave dhe përbuzjes së grave

Edhe pse koncepti i “respektimit të burrave dhe mosrespektimit të grave” nuk është më i popullarizuar në shoqërinë e sotme, ai është ende një zjarr i vogël që digjet në familjet e shumë brezave. Shprehjet në mendimin për respektimin e burrave dhe përbuzjen ndaj grave janë treguar qartë në jetë nga e kaluara e deri më sot.

Eksploroni më shumë: Formula për të llogaritur sipërfaqen e një kubi dhe vëllimin e një kubi

Sot, disa familje kanë ende mendimin se burrat janë të përbuzur nga gratë. Dëshira për të pasur më shumë nipa se mbesa për të vazhduar linjën familjare. Prandaj, një nuse shtatzënë me një djalë është e dashur dhe e respektuar edhe më shumë.

Në të kaluarën, kishte gra që kontribuan shumë në arritjet shkencore të botës, por u përjashtuan nga lista e nominimeve për çmimin Nobel vetëm për shkak se ishin gra. Në veçanti, deri në shekullin e njëzetë, në shumicën e vendeve të botës, gratë nuk kishin të drejtë vote dhe as nuk mund të merrnin disa punë si oficere ushtarake dhe drejtoreshe.

Shkaqet dhe origjina e preferencës mashkullore

Ideja për të respektuar burrat dhe për të mos respektuar gratë ka ekzistuar që në kohët e lashta, duke përhapur mendimet e njerëzve. Megjithatë, jo të gjithë e dinë shkakun, origjinën e tij.

Origjina e idesë së preferencës mashkullore vjen nga koha kur njerëzimi zbuloi mjete të reja për të rritur produktivitetin e punës. Burrat janë më të shëndetshëm, më të fortë dhe më të përshtatshëm për punët e lërimit dhe lëndimit, kryesisht duke marrë pjesë në punën e prodhimit.

Ndërsa shoqëria kapitaliste u formua dhe u zhvillua, roli i bujqësisë ia la vendin industrisë. Shoqëria ende favorizon burrat për shkak të punëve që kërkojnë shëndet dhe mendim teknik si mekanikë, minatorë etj.

Mund të thuhet se meshkujt tregojnë rolin dhe rëndësinë e tyre në fazat e zhvillimit të shoqërisë. Për shkak të kontributit të madh të meshkujve, ata respektohen më shumë se femrat. Në fakt, përqindja e meshkujve në shkencëtarë apo heronj është shumë më e lartë se ajo e femrave.

Përveç kësaj, shkaku i mendimit që respekton burrat dhe përçmon gratë është për shkak të ndikimit të konceptit konfucian të Kinës. Mendimi konfucian ndikoi shumë në vendet lindore, përfshirë Vietnamin. Në konfucianizëm, një burrë është një hero me një vullnet, një frymë, një titull, etj. Dhe sot, ideologjia e respektimit të burrave dhe grave në Kinë është ende shumë e përhapur, duke çuar në shumë histori tragjike dhe humoristike. dhe dhimbje zemre ne kete vend.

Eksploroni më shumë: Çfarë është pavarësia? Cila është vlera e jetesës së pavarur?

Në shoqërinë moderne, gratë dinë të luftojnë dhe të pretendojnë për barazi gjinore. Megjithatë, në një moshë të caktuar, gratë do të fillojnë t’i kthehen punës për t’u kujdesur për familjen dhe për të rritur fëmijët. Në veçanti, gratë që përjetojnë lindjen e fëmijëve ose ciklet menstruale gjithashtu ndikojnë shumë në karrierën e tyre.

READ  Bố mẹ là quân nhân, hạ sỹ quan thì con có được miễn học phí không?

Për më tepër, femrat shpesh mbizotërohen nga emocionet, shpesh më pak sfiduese se meshkujt. Nga ana tjetër, meshkujt janë shumë të sigurt në zgjidhjen e problemeve. Përveç kësaj, gratë shpesh flasin më shumë dhe burrat veprojnë më shumë, aftësia logjike është më e lartë se gratë. Prandaj, shumë njerëz mendojnë se gratë nuk mund të marrin punë të mëdha dhe të mëdha si burrat.

Pasojat e respektimit të burrave dhe mosrespektimit të grave

Respektimi i burrave dhe mosrespektimi i grave është një ide jashtëzakonisht e vjetëruar që ndikon negativisht në shoqëri. Ky mendim ka sjellë pasoja të paparashikueshme, duke shkaktuar shumë pasoja fatkeqe.

E para është çekuilibri gjinor. Për shkak të mendimit që respekton burrat dhe përçmon gratë, çdo familje dëshiron të ketë një djalë. Madje, duke përdorur të gjitha mjetet për të pasur një djalë. Prandaj, shkalla e çekuilibrit gjinor midis burrave dhe grave po rritet, duke shkaktuar shumë dhimbje koke në shumë vende. Kjo ka një ndikim të madh tek banorët dhe familjet.

E dyta është mosmarrëveshja në marrëdhënie. Sepse ideologjia e respektimit të burrave dhe mosrespektimit të grave mbështet gjithmonë zërin e burrave, ndërsa gratë jo dhe roli i tyre në familje është i kufizuar, jo i lirë për të folur dhe shprehur mendime. Prandaj, duke shkaktuar konflikte në marrëdhëniet në familje.

E treta është zëri i gruas së prekur. Në ditët e sotme të gjithë kanë të drejta të barabarta, nuk ka arsye që një grua të vuajë dhe ta bëjë veten një njeri të ulët. Megjithatë, gratë nuk gëzojnë të njëjtat të drejta të qenësishme si burrat. Në disa çështje familjare, djali i madh duhet të vendosë, vajza nuk ka të drejtë të marrë pjesë ose të thotë fjalë.

E katërta është një ndikim i madh në mendimin e jetës së përtejme. Megjithëse ideja e respektimit të burrave dhe grave nuk është më e rëndësishme për shoqërinë e civilizuar të sotme, shumë njerëz ende e mbajnë këtë ide në shkallë të ndryshme. Kjo prek gjeneratat e njëpasnjëshme, të cilat nuk mund të ndalen në të ardhmen.

Rregulloret shtetërore për barazinë gjinore

Çështja e favorizimit të burrave ndaj grave ka pasur një ndikim të madh në barazinë gjinore. Për një jetë të barabartë dhe të qytetëruar, çdo individ duhet të ndryshojë këndvështrimin, të menduarit dhe të ketë një këndvështrim më korrekt për rolet e burrit dhe gruas në familje dhe shoqëri. Përveç kësaj, zgjidhjet dhe rregulloret e shtetit kontribuojnë gjithashtu në përmirësimin e barazisë gjinore në komunitet.

Eksploroni më shumë: Udhëzime të hollësishme se si të aktivizoni fitimin e parave në Youtube për fillestarët

Arsimi është zgjidhja e aplikuar nga shumë vende, përfshirë Vietnamin. Kjo konsiderohet si zgjidhja më efektive për ne për të hequr mendimin e respektit të burrave dhe grave, i cili është “ngulitur” në mendjen e shumë njerëzve. Nga edukimi i duhur i shkollës, familja do të ndihmojë të gjithë në shoqëri që të ndërgjegjësohen për barazinë gjinore, pavarësisht nga gjinia.

READ  Hướng dẫn sử dụng hàm large trong Excel đơn giản

Përveç arsimit, çdo vend duhet të ngrihet për të mbrojtur të drejtat e grave, të drejtat e barabarta me burrat përmes ligjeve specifike dhe për të siguruar që gratë të kenë një zë në shoqëri. Aktualisht, shteti ynë po zbaton në mënyrë aktive aktivitete komunikimi për promovimin e informacionit dhe propagandës për rolin e gruas dhe barazinë midis burrave dhe grave në marrëdhëniet shoqërore.

Një sërë rregulloresh të qarta mbi barazinë gjinore për të ndihmuar njerëzit të kenë ndërgjegjësimin dhe pajtueshmërinë e duhur janë shpallur gjithashtu nga shteti si më poshtë:

Sipas Kushtetutës së vitit 1946, “Vietnam është një republikë demokratike. I gjithë pushteti në vend i përket të gjithë popullit vietnamez, pavarësisht nga raca, mashkull apo femër, i pasur apo i varfër, klasa apo feja.

Ose neni 26 i Kushtetutës së 2013 përcakton gjithashtu: “Shtetasit meshkuj dhe femra janë të barabartë në të gjitha aspektet. Shteti ka politika për të garantuar të drejta dhe mundësi të barabarta për gjinitë. Shteti, shoqëria dhe familja krijojnë kushte që gratë të zhvillohen në mënyrë gjithëpërfshirëse dhe të promovojnë rolet e tyre në shoqëri”. Dhe veçanërisht “Diskriminimi seksual është rreptësisht i ndaluar”.

Për më tepër, Ligji për Barazinë Gjinore u miratua nga Kuvendi Kombëtar më 29 nëntor 2006 dhe hyri në fuqi nga 1 korriku 2007. Dispozitat e Ligjit për Barazinë Gjinore janë udhëzime që synojnë eliminimin e segregacionit, diskriminimit gjinor, për të krijuar të barabartë mundësi si për burrat ashtu edhe për gratë në zhvillimin socio-ekonomik, krijimin e barazisë dhe mbështetjes midis burrave dhe grave në punë, etj.

Krahas zgjidhjeve të mësipërme, çdo grua duhet të luftojë vazhdimisht për të dëshmuar talentin, guximin, të afirmojë zërin dhe vlerën e saj në shoqëri.

******

Respektimi i burrave dhe mosrespektimi i grave është një ide e vjetëruar dhe e vjetëruar që duhet shfuqizuar. Shpresojmë se artikulli do t’ju ndihmojë të kuptoni më mirë rolin e gruas në familje dhe shoqëri, në mënyrë që të keni perceptimin e duhur. Në këtë mënyrë promovohet barazia gjinore, drejt një shoqërie moderne dhe të civilizuar.

Shpresojmë që lexuesit të kuptojnë se çfarë ka shkruar Nhat Nam dhe çfarë do të thotë gratë që shkruajnë marrëzi? Kalofshi një ditë të këndshme dhe shumë argëtim leximi.

Postuar nga: Shkolla e mesme Le Hong Phong

Kategoria: Të përgjithshme

E drejta e autorit të artikullit i përket shkollës së mesme Le Hong Phong. Çdo kopjim është mashtrim!

Burimi i përbashkët:

/nhat-nam-viet-huu-thap-nu-viet-vo-nghia-la-gi/

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Nhất nam viết hữu thập nữ viết vô nghĩa là gì? . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *