Ngày hắc đạo là gì? Ngày hắc đạo có tốt không?

Rate this post

Mësoni rreth Zodiakut, Rrugës së Zezë

Sipas besimeve të të parëve, dielli do të thotë Zot – Zoti suprem që krijoi të gjitha gjërat. Gjithçka, gjithçka, çdo ligj në botë vendoset nga ai dhe nën kontrollin e tij. Çdo hap i udhëtimit të Zotit ka hyjnitë mbrojtëse të fuqishme, secila një yll i ndritshëm në qiell. Ka perëndi të mirë dhe perëndi të këqij, secilit prej të cilëve i është caktuar një detyrë e rëndësishme nga Zoti. Prandaj, në 12 orë, janë 12 Vrasës të Zotit që rrotullohen në detyrë, secili person merr përsipër një ditë të muajit të vitit. Rruga e perëndive të mira quhet Zodiac, dhe rruga e perëndive të liga është Rruga e Zezë.

Çfarë është një ditë e errët?

Koncepti i ditës së zezë

Sipas konceptit të lashtë të feng shui-t të popullit vietnamez, lëvizja orbitale e tokës ka perëndi që marrin me radhë për të qeverisur. Në të, perëndia ka dy fytyra, perëndinë e keqe dhe perëndinë e mirë. Dita që sundon zoti i keq është dita e shtegut të zi, ora e shtegut të zi, ndërsa dita kur sundon zoti i mirë është dita e zodiakut, ora e zodiakut.

Çfarë është një ditë e errët?
Çfarë është një ditë e errët?

A është e mirë Dita e Zezë?

Dita e zezë e mirë apo e keqe? Siç sugjeron emri, një ditë e zezë është një ditë e pafat, sepse perënditë e liga gjithmonë duan të shqetësojnë jetën paqësore të njerëzve. Në këto ditë të zeza nuk do të ketë asnjë zot të mirë që mund të parandalojë ose shpëtojë fatkeqësitë, kështu që këto nuk janë ditë të mira dhe shumë të këqija. Prandaj, njerëzit shpesh shmangin të bëjnë gjëra të rëndësishme dhe të rëndësishme në një ditë të zezë si dasma, ndërtimi i një shtëpie, inaugurimi, hapja, fillimi i punës… në një ditë të zezë.

A është mirë të lindësh në një ditë të zezë?

Sipas konceptit të shumicës prej nesh, dita e zezë është një ditë e keqe, fatkeqësisht e lindur në ditën e zezë, fati i ardhshëm është jashtëzakonisht i pafat, gjithçka do të dështojë. Sidomos fati i këtij personi shpesh has shumë telashe dhe telashe.

Njerëzit e lindur në një ditë të zezë të vitit janë shpesh të durueshëm dhe vendimtarë në avancimin e tyre në karrierë. Dhe gjithçka është e ngadaltë dhe e humbur mundësi për sukses. Aftësia për të kuptuar situatën është e dobët, gjithmonë duhet të kërkoni ndihmën e të tjerëve për të guxuar të realizoni planet e tyre.

READ  Đáp án cuộc thi 75 năm Bác Hồ về thăm Thanh Hóa

A duhet të martoheni në ditën e zezë?

Dasma është një çështje e rëndësishme, është e nevojshme të zgjidhni një datë të mirë për të zhvilluar dasmën, në mënyrë që të sjellë gëzim dhe lumturi në çift. Dashuria është përgjithmonë e fortë me kalimin e kohës, pavarësisht sa ulje-ngritje kalojnë, ata ende jetojnë një jetë, një jetë së bashku.

Prandaj, askush nuk zgjedh datën e dasmës së njerëzve të Daos së Zezë. Nëse zgjidhni aksidentalisht ditën e Black Dao, marrëdhënia midis burrit dhe gruas është e lehtë për t’u prishur, martesa dhe familja prishen lehtësisht me kalimin e kohës. Ose mbase fatkeqësia do të godasë papritur, duke ndikuar në jetën e 1 prej 2 personave.

Eksploroni më shumë: PSD Wedding Album – Modeli i albumit të fotografive të bukura të dasmës 2023

A duhet të blej një makinë në Ditën e Zezë?

Në Ditën e Zezë, njerëzit shpesh nuk bëjnë punë të mëdha dhe të rëndësishme, veçanërisht duke mos blerë makina, të mëdha apo të vogla.

Sepse, blerja e një makine në këtë ditë shpesh do t’i sjellë shumë fatkeqësi dhe fat të keq pronarit. Nëse është e lehtë, makina do të gërvisht lëkurën, nëse është e rëndë, është e rrezikshme për jetë dhe vdekje. Duke lënë pasoja të rënda për familjen.

Në ditën e zezë, njerëzit shpesh abstenojnë shumë, shmangin të bëjnë gjëra të mëdha dhe të rëndësishme si martesa, ndërtimi i një shtëpie… dhe veçanërisht mos blerja e një makine, qoftë makinë e madhe apo e vogël.

Në të kundërt, blerja e një makine në një ditë të pafat e bën gjithçka rreth pronarit në telashe dhe të pafat. Sidomos kur biznesi sa vjen e përkeqësohet, ka shumë gjëra të trishtueshme që ndodhin në marrëdhëniet familjare.

Udhëzime se si të zgjidhni ditën e zezë

Duke përdorur mekanizmin “Slaughter”.

Të vrasësh do të thotë të marrësh helm për të trajtuar helmin, duke përdorur marrëdhënien e kundërt në pesë elementët për të shkatërruar rrezikun në ditën e errët.

Për shembull, nëse një ditë i përket Ujit, përdorni kohën e Tokës për ta neutralizuar atë, dhe një ditë që i përket Zjarrit përdor kohën e Miut për ta neutralizuar atë.

Duke përdorur mekanizmin “biokimi”.

Kjo është zgjidhja për të përdorur marrëdhënien e ndërsjellë në pesë elementët për të neutralizuar rrezikun e ditës së errët.

Për shembull, nëse data i përket Kimit, përdorni kohën e Tokës për ta neutralizuar atë, dhe nëse i përket Ujit, përdorni kohën e Kim për ta neutralizuar atë, etj.

Përdorni mekanizmin e “ndarjes”.

Domethënë, përdorimi i marrëdhënies (paqes) harmonike të pesë elementëve për të neutralizuar rrezikun në ditën e zezë.

Ndrysho serverin

Do të thotë të huazosh moshën e të tjerëve për të neutralizuar rrezikun në ditën e errët. Zakonisht në ditën e zezë, nëse pronari dëshiron të bëjë diçka të rëndësishme, ai merr hua moshën e të afërmve dhe miqve që janë në përputhje me pronarin. Ndihmojeni pronarin të dallohet dhe të zotërojë punën e shpërbërjes së rrezikut në ditën e errët.

Si të llogarisni ditën e zezë

Dita e zezë do të llogaritet sipas ditës hënore dhe bazuar në astrologjinë e 12 kafshëve: Miu, Kau, Dani, Lepuri, Dragoi, Gjarpri, Kali, Mui, Than, Gjeli, Tuat dhe Derri.

READ  Valorant: Nitr0 chứng minh sự tối ưu của Jett tại bản đồ Breeze
Muaji hënor Dite e keqe
janar (janar), 7 Kalë, lepur, derr, gjel
shkurt, gusht Trupi, Gjarpri, Kau, Derri
mars, shtator Qen, Mui, Ka, Derr
10 prill miu, gjeli, gjarpri, lepuri
11 maj Gradualisht, Derr, Mui, Gjarpër
Qershor, Dhjetor (Dhjetor) Dragoi, Kau, Gjeli, Dhia
Eksploroni më shumë: Kush është Elly Tran? biografia, karriera dhe jeta private e aktores

Cila është dita e zodiakut?

Cila është dita e zodiakut?
Cila është dita e zodiakut?

Koncepti i ditës së zodiakut

Sipas astronomisë së lashtë, orbita e diellit quhej “Eklips”. Njerëzit mbështeten në orbitën e diellit në një vit për të ditur drejtimin e lëvizjes së diellit, duke njohur kështu ndryshimin midis katër stinëve të vitit (pranverë, verë, vjeshtë, dimër), ndryshimin midis ditës dhe natës, natës, ndryshimi i motit dhe klimës në tokë.

Sipas konceptit të lashtë të popullit vietnamez, dielli njihet edhe si Zot. Këtu dielli është i dukshëm dhe Zoti është i padukshëm. Zoti është zot i të gjitha gjërave në këtë botë nga gëzimi dhe lumturia… në gëzim dhe vuajtje, në vuajtje, në pakënaqësi… Në rrugën e Zotit, do të ketë perëndi që të ndihmojnë, këta perëndi janë perëndi. Yjet në qiell. Për 12 orë, perënditë do të rrotullohen për një orë. Midis tyre do të përfshihen perënditë e liga (zotat e këqij) dhe perënditë e mirë (zotat e mirë). Ditët dhe afatet kohore të sunduara nga zoti i keq do të konsiderohen si rruga e zezë, përkundrazi, ditët dhe orët e sunduara nga zoti i mirë do të konsiderohen zodiak. Prandaj kemi ditën e zodiakut (ditën e mirë), rrugën e zezë (ditën e keqe) dhe orën e zodiakut (ora e mirë), rrugën e zezë (ora e keqe).

Pra, dita e zodiakut është një ditë e mirë, një ditë e mirë, një ditë e madhe e mbarë dhe udhëhiqet nga një zot i mirë (zot i mirë). Ditët e zodiakut shpesh zgjidhen si ditë për të bërë gjëra të rëndësishme me një individ ose një grup. Sipas konceptit të vjetër, gjithçka e kryer në ditën e zodiakut do të shkojë pa probleme, siç pritej dhe e suksesshme. Kjo është arsyeja pse dita e zodiakut shpesh zgjidhet për të kryer punë të rëndësishme si dasma, ndërtimi i shtëpive, hapjet e dyqaneve, etj.

Po shikoni: Çfarë është Dita e Zezë? A është e mirë Dita e Zezë?

Si të llogarisni ditën e zodiakut të vitit

  • Janar (Janar), 7: Dita e Miut, Kaut, Gjarprit, Mui.
  • 8 shkurt: Dita e Tigrit, Lepurit, Dhisë, Gjelit.
  • 9 Mars: Dita e Dragoit, Gjarprit, Gjelit, Derrit.
  • 10 Prill: Dita e kalit, dhisë, kaut, gjelit.
  • Maj dhe 11: Ditët e majmunit, gjelit, kaut dhe lepurit.
  • Qershor, Dhjetor (Dhjetor): Dita e Qenit, Derrit, Lepurit dhe Gjarprit.

Pse të zgjidhni një ditë zodiakale për të parë ditë të mira dhe të këqija?

Në një vit pak a shumë do të ketë ditë të mira. Por ka edhe ditë dhe muaj që konsiderohen të këqija që njerëzit shpesh abstenojnë. Nëse zgjidhni një ditë të mirë, një ditë të mirë për të bërë gjithçka, kjo do ta ndihmojë pronarin të bëjë gjithçka që dëshiron. Përkundrazi, zgjedhja e një takimi për të shmangur do të sjellë fat të keq. Mund t’i bëjë gjërat më të papërshtatshme dhe të mundimshme.

Eksploroni më shumë: Aplikimi për licencë për kryerjen e punës me rrezatim
READ  Cách hạn chế việc sử dụng điện thoại của trẻ nhỏ

Budizmi nuk ka koncept për një ditë të mirë ose një ditë të keqe, por çdo ditë mund të rezultojë e mirë ose e keqe në varësi të mendimeve, fjalëve dhe veprimeve tona të mira ose të këqija.

Para se të fillojmë të bëjmë diçka, të gjithë kanë pikëpamjen e duhur, nuk ka rëndësi se çfarë dite është, por është e nevojshme të aplikojmë të menduarit e duhur dhe të mendojmë me kujdes për të parë se ajo që do të bëjmë është e drejtë, për përfitimin tonë. dhe interesat njerëzore. të tjerët. . Prandaj, marrja në konsideratë e ditës së zodiakut është bërë gradualisht një zakon i popullit vietnamez.

Cila është ora e zodiakut? Tani çfarë është errësira?

Ideja

Sipas konceptit të popullit vietnamez, ekzistojnë dy lloje kohore: koha e zodiakut dhe koha e zezë. Ora e zodiakut do të thotë një kohë e mirë, në këtë hark kohor njerëzit mund të kryejnë gjëra të rëndësishme si: dasma, pritje dasmash, martesa, pranime, novacione, inaugurime, biznes, transaksione, funerale funerale, funerale…

Përkundrazi, ora e errët nënkupton kohë të këqija. Nuk ka asnjë provë konkrete se orët e mbrëmjes do të shkaktojnë ndonjë efekt serioz tek njerëzit. Por për të qenë të sigurt, është më mirë të shmangni orët e errëta.

Megjithatë, jo të gjitha rastet mund të zbatojnë kohën e zodiakut, ka orë të mira por mot të keq etj. Një ditë dhe natë hënore ka 12 orë, 2 orë është një orë. Tani ai është emëruar pas 12 kafshëve të zodiakut: Miu, Kau, Dani, Mao, I hollë, Gjarpri, Kali, Mui, Than, Gjeli, Tuat, Derri. Në ato 12 orë ka 6 orë zodiakale dhe 6 orë të errëta.

Cila është ora e zodiakut?  Tani çfarë është errësira?
Cila është ora e zodiakut? Cilat janë kohët e errëta tani?

Si të llogarisni kohën e zodiakut dhe zodiakut të zi në çdo ditë

Sipas konceptit, ka 28 yje në qiell, që është hapësira prej dhjetë oktavash. Në të ndahet në 2 yje të mirë dhe të keq.

  • Ora e mbarë është ora e yllit të mbarë.
  • Orët e këqija janë yje të këqij tani.

Në varësi të natyrës dhe nivelit të yllit për të përcaktuar se në cilën fushë është i mirë. Për shembull, ylli Lau është i mirë për çështjet e ndërtimit, ylli Bich është i mirë për dasma, ..

Për të përcaktuar kohën e zodiakut, të lashtët shpesh mbështeteshin në një fjali gjashtëkëndore me 14 fjalë.

Dy shkronjat e para tregojnë 2 ditë, shkronja e 3 tregon kohën e Rat, fjala e 4 tregon orën e kaut, nga dita e 3-të deri në ditën e 14-të tregon përkatësisht kohën e Rat, Ox, Dan, Mao… shih. tabelën e mëposhtme. Çdo shkronjë që fillon me një bashkëtingëllore “D” është ora e zodiakut.

*********************

Postuar nga: Shkolla e mesme Le Hong Phong

Kategoria: Të përgjithshme

E drejta e autorit të artikullit i përket shkollës së mesme Le Hong Phong. Çdo kopjim është mashtrim!

/ngay-hac-dao-la-gi-ngay-hac-dao-co-tot-khong/

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Ngày hắc đạo là gì? Ngày hắc đạo có tốt không? . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *