Lời Phật dạy về cuộc sống an nhiên, cách sống để cuộc đời an nhiên tự tại

Rate this post

Ne dëshirojmë një jetë të qetë, por nuk e gjejmë dot drejtimin. Le të dëgjojmë mësimet e Budës rreth paqes për të na ndihmuar të gjejmë një tokë solide shpirtërore për jetën tonë.

Çfarë është qetësia? Pse të jetojmë në paqe?

Paqja është kohë e lirë, pa shqetësim, liri, veçanërisht një jetë paqësore duhet të ndodhë në mënyrë paqësore në jetë si një çështje e natyrshme, jo për shkak të detyrimit ose detyrimit.

Koncepti i jetës së gjashtë zotërinjve të kohës së Budës |  Iluminizmi Online

Siç tha Buda: Nëse suksesi vjen shumë lehtë, ne shpesh jemi arrogantë dhe mendjemëdhenj. Ka vështirësi dhe mundime, vullneti ynë është i kalitur, ne rritemi vetë. Kur jemi në telashe, nuk do të jemi më arrogantë, as lakmitarë, nuk zemërohemi lehtë, nuk do të jemi më deluzionues.

Temperamentet e njerëzve ndryshojnë gjithmonë, duke parë skena të këndshme për syrin papritmas emocionohen dhe gëzohen. Duke hasur në një skenë dëshpëruese, humori është i lehtë për t’u zemëruar, nëse është i lehtë, mbajeni në zemër, kur është i rëndë, nuk mund të mos lini mëri dhe hidhërim.

Nevojat dhe ambiciet njerëzore gjithashtu ndryshojnë vazhdimisht, kur një nevojë plotësohet, menjëherë shfaqet një nevojë tjetër për ta zëvendësuar atë. Por për të kënaqur dëshirat e tyre, njerëzit ndonjëherë, pavarësisht se tregtojnë gjithçka, mund të jenë të gatshëm të krijojnë karma, të mbjellin shumë të liga dhe të këqija vetëm për të kënaqur veten e tyre. Për të vuajtur më pas ndëshkimin, duhet të rrokulliset për sa jetë samsara për të dalë.

Në jetë, vetëm për një përfitim të vogël personal, njerëzit sfidojnë moralin dhe janë të gatshëm të nxitojnë në mosmarrëveshje dhe grindje. Kjo është arsyeja pse në shoqërinë e sotme ka shumë situata të tilla si ai preu të gjithë familjen time në Dan Phuong (Hanoi), gruaja vrau burrin e saj, copëtoi trupat në Binh Duong… Duke shkaktuar kaq shumë vuajtje te të afërmit dhe njerëzit përreth dhe për veten tuaj. . Nëse njerëzit do të dinin të ndiqnin mësimet e Budës dhe të hiqnin dorë nga ndjekja e interesave të tyre, jeta do të ishte kaq e bukur.

Materiali dhe paratë janë thjesht objekte jashtë trupit, një gjë bie në sy që dominon lehtësisht perceptimin dhe veprimin e njeriut. Gradualisht kur zhytemi në vorbullën e jetës, duke vrapuar pas gjërave të parëndësishme dhe duke harruar gradualisht të mirat e jetës. Pse të jetoni një jetë të ngarkuar, të lodhshme, të dhimbshme, pse të mos jetoni në paqe, të hiqni dorë nga lakmia, zemërimi dhe mashtrimi për t’u bërë më të lumtur dhe më të lumtur.

READ  1 tấc, 1 li, 1 phân, 1 thước bằng bao nhiêu mét, cm?

Mësimet e Budës se si të jetojmë në paqe

Pushime të rëndësishme budiste që budistët duhet të dinë - PGVN

1. Jetoni të lumtur, duke mos qenë të pangopur në mes të një jete të pangopur

Të lumtur jetojmë, pa zemërim në mes të një jete plot zemërim

Lumturia është që ne jetojmë, jo të hutuar në mes të një jete konfuze”.

Eksploroni më shumë: Mësoni Çfarë është një lente konvergjente? Karakteristikat, vizatimet dhe formulat e detajuara (Fizika 9) muajin e fundit

2. Ka lindje, ka vdekje, kur ka bashkim, ka shpërbërje, kur ka begati, ka rënie. Kur jeni të lumtur, kuptoni se ky gëzim nuk është i përjetshëm. Kur vuani, mbani mend se as kjo dhimbje nuk është e përhershme. Universi është në thelb i përhershëm.

3. Van France vetëm krijoi mendje. Njerëzit janë rezultat i asaj që mendojnë. Nëse flisni dhe veproni me një mendje të pastër dhe të pastër, lumturia do të jetë gjithmonë si një hije.

4. Të pasur nuk janë ata që kanë shumë, por ata që japin shumë.

5. Të paarritshmen, do ta mendojmë gjithmonë të bukur, sepse e kupton shumë pak. Por atëherë një ditë kur ta kuptoni thellë, do të zbuloni se nuk është aq e bukur sa e imagjinonit.

6. Arsyeja pse njerëzit vuajnë është sepse ata gjithmonë vrapojnë pas gjërave të gabuara.

8. Jeta e njeriut në botë është si një trup në një kaçubë, nëse mendja nuk lëviz, njeriu nuk lëviz, ai që nuk lëviz nuk do të bëjë keq, ai që lëviz është i detyruar të vuajë. E mira dhe e keqja, lumturia dhe vuajtja në mendje.

10. Përdorni dhembshurinë dhe moderimin për të kapërcyer zemërimin. Përdor butësinë për të mposhtur egërsinë. Përdorni bujarinë dhe bujarinë për të mposhtur lakminë. Përdorni të vërtetën për të mposhtur gënjeshtrat.

12. Njerëzit shpesh kanë një dëshirë të vështirë për të qenë të lirë, më së miri është ta ktheni atë në një lutje të rreme, thjesht jini të sinqertë, por të plotë ose të pavarur.

14. Ndërgjegjja është gjykata më e drejtë e çdo njeriu, ju mund të gënjeni të tjerët, por nuk mund të gënjeni kurrë ndërgjegjen tuaj.

17. Nëse nuk doni t’i sillni telashe vetes, atëherë nuk ka nevojë t’u shkaktoni telashe të tjerëve. Sepse mendja juaj nuk është e qetë.

Eksploroni më shumë: Mësoni rreth trajnerit Le Quoc Vuong duke krijuar kushte për “supermen” Tran Gia Huy për të treguar talentin e tij në fushën më të fundit të futbollit këtë muaj

18. Çdo gjë në botë fillon në kohën e duhur kur është e nevojshme, as më herët e as më vonë.

19. I pashpresi mund të shpëtohet, i pafuqishmi është i pafuqishëm. Vetëm kur e kuptojnë veten, i nënshtrohen vetes dhe korrigjohen, mund të ndryshojnë të tjerët.

READ  Kitaro là ai? Tiểu sử và sự nghiệp của Kitaro 

20. E gjithë kjo jetë është e destinuar që ne nuk mund të mbajmë asgjë, ndaj le të jetojmë në këtë moment, të qeshim në këtë moment, të ndriçohemi në këtë kohë. Kjo është ajo që i bën njerëzit të qetë.

20 mësimet e Budës për të pasur një jetë të qetë

Pse Buda refuzoi t'u përgjigjej 10 pyetjeve metafizike?

1. Çfarëdo që të ndodhë në jetën tuaj është gjëja e duhur për të bërë.

2. Mos u mundoni të merrni me mend se si mendojnë të tjerët, nëse nuk përdorni mençurinë dhe përvojën për të gjykuar drejt, është normale të bëni gabime.

3. Rruga është e jotja, kujdes të mos biesh.

Gruaja është dhuratë nga Zoti, dashuria pak mos e humb.

Miqtë duhet të ndihmojnë njëri-tjetrin, të ndihmojnë pak, kjo është gjëja e duhur.

Lumturia është një ndjenjë, lehtësi, rehati në zemër.

Ndotja është vetëshkaktuar, harrojeni, mos u kapni përgjithmonë pas saj.

Gjendja shpirtërore është për shkak të stërvitjes, duhet të jesh i qetë, duhet të ketë dashamirësi.

Dashuria vjen nga nxitja e kësaj në, nevoja për të pastër dhe të thjeshtë.

Suksesi vjen me një kosto, kërkon përpjekje dhe punë të palodhur.

Dështimi është i pashmangshëm, mendoni për një moment, duhet të pranoni.

4. Lumturia nuk është të marrësh shumë për veten, por përkundrazi, të dish të japësh dhe të ndash me të tjerët atë që ke. Kjo është lumturia. Vetë lumturia, fati do të jetë i bukur.

5. Çfarë ka mbaruar, lëre të shkojë.

6. Çdo gjë në botë fillon në kohën e duhur kur duhet, as më herët e as më vonë.

7. Njerëzit shpesh kanë dëshira të vështira për të qenë në paqe, është më mirë të ktheheni në dëshira të rreme, thjesht të sinqerta, por të plota ose të pavarura.

8. Nëse një person është i zënë duke menduar për të konkurruar me këtë person, tjetri do të “shkatërrojë” gëzimin e jetës. Konkurrenca jo vetëm që të heq gëzimin, por të heq edhe fatin e jetës.

9. Të pasur nuk janë ata që kanë shumë, por ata që japin shumë.

10. Njerëzit arrogantë ende mund të shpëtohen, njerëzit me vetëbesim të ulët janë të pafuqishëm.Vetëm kur e kuptojnë veten, i nënshtrohen vetes dhe korrigjojnë gabimet e tyre, mund t’i ndryshojnë të tjerët.

11. Wan France krijuar idealiste. Njerëzit janë rezultat i asaj që mendojnë. Nëse një person flet dhe vepron me mendje të pastër, lumturia do ta ndjekë gjithmonë si hije.

Eksploroni më shumë: Shembull i letrës së autorizimit të drejtorit/drejtorit të përgjithshëm për nivelin më të fundit të zëvendësit

12. ‘Ka lindje, ka vdekje, ka shkatërrim, ka begati, do të ketë rënie’. Kur jeni të lumtur, kuptoni se ky gëzim nuk është i përjetshëm. Kur vuani, mbani mend se as kjo dhimbje nuk është e përhershme. Universi është në thelb i përhershëm.

READ  WWW là gì? Lịch sử và cách hoạt động của WWW

13. Të shikosh me përçmim të tjerët është të krijosh karmën e keqe.

14. Hiqni zemërimin, ndërprisni arrogancën, mos u përmbajuni gjërave materiale, mos keni më dëshira seksuale, do të heqni qafe të gjitha lidhjet dhe nuk do të shqetësoheni kurrë.

15. Mijëra qirinj mund të ndizen nga një qiri i vetëm dhe jeta e atij qiriri nuk shuhet. Lumturia nuk mbaron kurrë kur dimë të ndajmë.

16. Vlera e një personi nuk është kur është në një pozicion të favorshëm, por kur është në situatën më të vështirë dhe më të dhimbshme.

17. Të jetosh një ditë do të thotë të jesh i bekuar me një ditë, kështu që ajo duhet të çmohet. Kur qaja, nuk kisha pantofla për të veshur, por zbulova se dikush nuk kishte këmbë.

18. I urti fryn papastërtinë e tij, ashtu si farkëtari i fryn llumet e argjendit, pak nga pak, pak nga pak.

19. Meditimi sjell mençuri, jo meditimi do të çojë në injorancë. Kuptoni se çfarë ju shtyn përpara, çfarë ju pengon dhe zgjidhni rrugën drejt mençurisë.

20. Bëhu i fortë si shkëmbi, që të mos prekesh nga stuhia dhe të mençurit nuk do të preken nga lavdërimet dhe kritikat.

Video rreth “Mësimet e Budës për një jetë paqësore”

konkludoni

Buda tha: “Njeriu është pronari i karmës, trashëgimtari i karmës”. Karma këtu është veprim i qëllimshëm. Njeriu është pronar i karmës, domethënë njeriu duhet të jetë zot i veprimeve të tij, është trashëgimtari i karmës, domethënë njeriu është përgjegjës për të gjitha veprimet e tij.

Prandaj, veprimi është faktori që përcakton fatin e njeriut, lumturinë apo vuajtjen, lumturinë apo pakënaqësinë, pasurinë apo varfërinë, në varësi të veprimeve të secilit person. Që atëherë, njerëzit duhet të marrin përgjegjësinë për fatin e tyre.

“Armiku më i madh në jetë është vetvetja.” Një jetë e qetë nuk mund të blihet me para, as nuk mund të merret me forcë, por duhet krijuar nga vetja. Pra, merrni kohë për t’u qetësuar, mbani mendjen të qetë, shikoni se çfarë keni nevojë dhe çfarë duhet të hiqni qafe.

Postuar nga: Shkolla e mesme Le Hong Phong

Kategoria: Të përgjithshme

E drejta e autorit të artikullit i përket shkollës së mesme Le Hong Phong. Çdo kopjim është mashtrim!

Burimi i përbashkët:

/loi-phat-day-ve-cuoc-song-an-nhien-cach-song-de-cuoc-doi-an-nhien-tu-tai/

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Lời Phật dạy về cuộc sống an nhiên, cách sống để cuộc đời an nhiên tự tại . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *