Liên Khui Thìn là ai? Tiểu sử của Liên Khui Thìn

Rate this post

Kush është Lien Khui Thin?

Lien Khui Thin është një biznesmen i famshëm në çështjen EPCO – Minh Phung në Vietnam. Lien Khui Thin kontribuoi me kapital dhe shërbeu si drejtor dhe nënkryetar i Bordit të Drejtorëve (BOD) të Epco. Në vitin 2001, ai u ndalua nga autoritetet në çështjen Epco – Minh Phung së bashku me Kryetarin e Bordit të Drejtorëve (përfaqësues i kontributit kapital të Komitetit Popullor të Qarkut 3). Ai u dënua me burg, por më pas u ndryshua me burgim të përjetshëm.

Më 24 mars 1997, z. Lien Khui Thin – ish-Drejtor i Përgjithshëm i Epco-s u arrestua për përvetësim të pronës me mashtrim, i akuzuar për përvetësimin e mijëra miliarda dong nga biznesi. Ky mund të konsiderohet si rasti më i madh ekonomik në atë kohë. Z. Thin dhe Tang Minh Phung u dënuan me vdekje

Më pas, më 8 shtator 2003, gjatë vuajtjes së dënimit në burgun Chi Hoa, ish-drejtori i Epco-s u vendos nga Presidenti që të ulë dënimin nga vdekje në përjetësi. Më pas, në fillim të vitit 2008, për shkak të rehabilitimit të mirë, duke kontribuar shumë përpjekje në ndërtimin e mjedisit të burgut dhe në ekzekutimin aktiv të vendimeve civile, Lien Khui Thin u konsiderua për uljen e dënimit në 20 vjet. Pas vuajtjes së dënimit për 12 vjet, më 2 shtator 2009, atij iu dha amnisti, por i duhej të vazhdonte të rimbursonte 480 miliardë të mbetura (pasi rimbursoi 500 miliardë).

Ish-gruaja e zotit Thin (gruaja e dytë) është Doan Thi Kim Hong, një biznesmen i suksesshëm, i cili është i martuar me z. Le Hoang Chau – president i Shoqatës së Pasurive të Paluajtshme të qytetit Ho Chi Minh. Zonja Hong dhe z. Thin kanë një djalë së bashku.

Kush është Lien Khui Thin?
Kush është Lien Khui Thin?

Biografia e Lien Khui Thin

Lien Khui Thin lindi në vitin 1952 në qytetin Ninh Hoa, provincën Khanh Hoa. Ai u rrit dhe ndoqi shkollën e mesme në Nha Trang. Në vitin 1971, pasi kaloi diplomën e plotë, ai hyri në Saigon dhe u regjistrua në Universitetin e Shkencave të Saigonit. Ai ka marrë pjesë në lëvizjen studentore kundër SHBA-së dhe Thieu dhe ka qenë nënkryetar i Unionit Qendror Studentor.

Në maj 1975, Lien Khui Thin u kthye në punë në Unionin e Rinisë, ishte Shefi i Departamentit të Shkencës dhe Teknologjisë në Shtëpinë Kulturore Rinore të qytetit Ho Chi Minh.

Në vitin 1982, lindi kompleksi i prodhimit dhe përpunimit të bojës për eksport të Lien Khui Thin, zyra ndodhet në Rrugën 1 Nguyen Thuong Hien, Distrikti 3, i dhënë me qira Policisë së Distriktit 3. Për të zotëruar të dhëna, Lien Khui Thin organizon një rrjet për të blerë kallamar të freskët , jo vetëm në Khanh Hoa, por edhe deri në Tuy Hoa, Binh Dinh, Quang Ngai, Quang Nam, duke u shtrirë deri në Phan Thiet, Kien Giang.

Në vitin 1985, Kompleksi i Prodhimit dhe Përpunimit të Kallamarëve të Eksportit u bë Ndërmarrja Bujqësore dhe e Përpunimit të Ushqimeve të Detit në Distriktin 3, dhe Lien Khui Thin ishte ende drejtor. Në vitin 1992, ndërmarrja bujqësore dhe e përpunimit të ushqimeve të detit në Distriktin 3 u bë District 3 Production, Trade and Export Service Co., Ltd (më tej referuar si Epco).

Kompania EPCO

Co., Ltd., Ltd., Ltd., agro-peshkimi, përpunimi bujqësor dhe prodhimet e detit, turizmi dhe hoteli në rrethin 3 (Epco Co., Ltd.) u licencua nga Komiteti Popullor i qytetit Ho Chi Minh më 15 gusht 1992, me një kapital themeltar prej 5 miliardë VND dhe 5 anëtarë themelues janë: Nguyen Tuan Phuc (Kryetar i Bordit të Drejtorëve), Lien Khui Thin (Zëvendëskryetar i Bordit të Drejtorëve dhe CEO), Huynh Duc Phuc , Le Phuoc Bon dhe Huynh Minh Duc.

Prandaj, Komiteti Popullor i Qarkut 3 kontribuon me 50% të kapitalit, i përfaqësuar nga Nguyen Tuan Phuc. Lien Khui Thin kontribuoi me 14% dhe anëtarët e mbetur (Huynh Duc Phuc, Le Phuoc Bon, Huynh Minh Duc) secili kontribuoi me 12%.

READ  Tiêu chí phụ là gì? Phân loại và cách áp dụng?

Por, në gjykimin e shkallës së parë dhe të apelit të çështjes Epco – Minh Phung konkludoi: Gjatë periudhës së themelimit të Epco Company, “nuk ka asnjë bazë për të treguar se kontributi kapital i Komitetit Popullor të Qarkut 3 për kompaninë”. Në fakt, kompania u themelua nga 5 anëtarët e përmendur më lart, dhe më pas u “bashkangjitur” në emër të shtetit (Komiteti Popullor i Qarkut 3) për të lehtësuar operacionet.

Kur ishte ende drejtor i Epco, Lien Khui Thin kishte qindra hektarë tokë, dhjetëra fabrika dhe parqe industriale në qytetin Ho Chi Minh, në Ba Ria – Vung Tau, Binh Duong, Nha Trang. Kur z. Thin u arrestua dhe u burgos, këto pasuri u kompensuan, u shpërndanë ose u shitën aq lirë sa dhënia.

Epco-Minh Phung është një sipërmarrje e përbashkët e qytetit Ho Chi Minh që dikur ishte e famshme në shumë mënyra. Papritur, çështja shpërtheu, nga ana tjetër, gjigantët e famshëm dhe zyrtarët bankarë duhej të shkonin në burg për gabime në menaxhimin financiar, duke shkelur menaxhimin e shtetit, si Tang Minh Phung, Pham Nhat Hong, Nguyen Ngoc Bich, Nguyen Tuan Phuc… Në këtë rast, gjykata dënoi me vdekje z. Lien Khui Thin (Drejtor i Epco) për mashtrim. Dhe z. Phuc (Kryetar i Bordit të Drejtorëve të kompanisë) gjithashtu u dënua me vdekje për dhënie ryshfeti.

Pas ekzekutimit të dënimit

Pas vuajtjes së dënimit për 12 vjet, më 2 shtator 2009, atij iu dha amnisti, por i duhej të vazhdonte të rimbursonte 480 miliardë të mbetura (pasi rimbursoi 500 miliardë). Ka shumë mendime që pyesin se pse zoti Thin nuk e ka përfunduar rimbursimin por është ende i lirë nga burgu. Bazuar në vendimin penal të apelit nr. 05/HSPT datë 12/01/2000, z. Lien Khui Thin duhet të bashkohet së bashku me 3 persona të tjerë, Nguyen Tuan Phuc, Pham Nhat Hong dhe Nguyen Ngoc Bich për të kompensuar shumën prej 1019 miliardë lekësh. bakri. Deri më 31 gusht 2009, vetë z. Thin ka zbatuar në mënyrë aktive 538 miliardë dong, të tjerët nuk kanë paguar asnjë dong, të mbetura 481 miliardë dong, zoti Thin u angazhua të paguajë për shkak të aktiveve që investoi në banka. shumë prona tokash në rrethet 2.9 dhe Thu Duc. Nga ana tjetër, ai është gjithashtu pronar i kompanive si An Khanh Co., Ltd., Tay Son Company, Hong Long Co., Ltd. … Veçanërisht për kompaninë Hong Long, e cila ndodhet në 282 Nam Ky Khoi Nghia, District 3., Ho Chi Minh City, ai zotëron 75% të kapitalit aksionar. Shtëpia 282 NKKN u transferua prej tij nga Nguyen Dang Quang, drejtor i Lam Son Lacquer Company, përveç kësaj, në kompaninë Hong Long, ka 13 prona të tjera që nuk janë deklaruar në dosjen e ekzekutimit.

Pas lirimit nga burgu në vitin 2009, zoti Thin u kthye në punë si ekonomist. Ai është një nga themeluesit e Fondit të Kthimit. Aktualisht, Fondi Hoan Luong është riemërtuar Fondi i Zhvillimit dhe Integrimit të Komunitetit.

Ai u zgjodh nga aksionerët për të qenë kryetar i Bordit të anëtarëve me drejtorin e EPCO për mandatin 2011-2016 dhe kërkon të drejtën për të drejtuar kompaninë nga pushtuesi i paligjshëm, z. Nguyen Loc Ri, zëvendësdrejtor i kompanisë. EPCO para vitit 1997, por jo aksioner i kompanisë.

Asetet që lidhen me gjigantin Lien Khui Thin

Superpasuria e gjigantit Lien Khui Thin – ish-kryetar i Bordit të Drejtorëve dhe Drejtor i EPCO Co., Ltd. – u zbulua gradualisht pasi ai raportoi se gjatë ekzekutimit të tij, disa njerëz kishin përvetësuar pasurinë e tij.

Agjencia e Policisë Hetimore në Ministrinë e Sigurisë Publike sapo ka nxjerrë vendimin për ndjekjen penale të një çështjeje penale për hetimin e veprës penale të “shkeljes së rregulloreve për menaxhimin dhe shfrytëzimin e aseteve shtetërore, duke shkaktuar humbje dhe shpërdorim në kompani.” EPCO Limited (HCMC) dhe disa njësi të ndërlidhura.

READ  Cyber Monday là ngày gì?

Më parë, Agjencia e Hetimit të Policisë së Ministrisë së Sigurisë Publike kishte ekzaminuar dhe verifikuar denoncimin e z. Drejtori i Bordit të Drejtorëve).Drejtori i EPCO) akuzoi një sërë individësh dhe grupe interesi se kanë përfituar nga koha e tij në burg për të përvetësuar asetet e kompanive që ai themeloi. Këto kompani përfshijnë: Epco Company Limited, An Khanh Company Limited, Hong Long Company Limited…

Sipas denoncimit të zotit Thin, ai është themeluesi, duke kontribuar me kapital të madh në kompanitë e mësipërme. Në vitin 1997, z. Thin u arrestua në çështjen Minh Phung Epco për bashkëpunim me disa njerëz për të përvetësuar paratë e shtetit nëpërmjet kontratave të kredisë bankare. Z. Thin i përdori këto para për të blerë shumë pasuri të paluajtshme në Distriktin 2, Distrikti 9 (tani Thu Duc City)… dhe nuk ishte në gjendje të shlyente borxhin e bankës.

Në kohën e ndjekjes penale dhe arrestimit, z. Thin ishte Drejtor dhe Kryetar i Bordit të Drejtorëve të Kompanisë Epco. Pas kësaj, zoti Thin u dënua me vdekje për “përvetësim të pasurisë me mashtrim”, më pas dënimi i tij u ul në burgim të përjetshëm dhe u fal më 2 shtator 2009.

Asetet që lidhen me gjigantin Lien Khui Thin
Asetet që lidhen me gjigantin Lien Khui Thin

Sipas kërkesës së zotit Thin, kur ai u arrestua, kishte një sërë pronash që ai ende nuk i kishte plotësuar ligjërisht për të drejtën e përdorimit apo të zotërimit, ndaj gjykata nuk pranoi që ato të përfshiheshin për të siguruar ekzekutimin e vendimit. Prandaj, tha ai, disa individë kanë shfrytëzuar ligjshmërinë e pronave jo të plota gjatë dënimit të tij për pronën e përvetësuar.

Z. Thin shprehu qartë emrat e individëve në denoncim dhe përcaktoi qartë çdo pasuri që mendonte se ata persona kishin përvetësuar.

Rrjedhimisht, aktivet private të z. Thin dhe asetet e z. Thin të kontribuar si kapital në shoqëri (në formën e aksioneve) janë shumë të mëdha.

Në të cilat, asetet në EPCO Co., Ltd (Z. Thin kontribuon me 12,5% kapital) përfshijnë: grupin e hoteleve, zyrën në 120-122 A, B, C Rruga Cach Mang Thang Tam, (Distrikti 3, HCMC. ); fabrikë me një sipërfaqe prej 7210 m2 dhe makineri dhe pajisje në 462H Cach Mang Thang Tam (District 3, HCMC); të drejtat e përdorimit të tokës (LURC) në rrugën Le Loi – TP. Vung Tau ka një sipërfaqe toke (DTMB) prej 10,060 m2; të drejtat e përdorimit të tokës në Vo Thi Sau – City. Vung Tau: 1600 m2; të drejtat e përdorimit të tokës në repartin An Phu (qyteti Thu Duc) dhe 9 vila me ndërtim të ashpër: 9997 m2.

Aksionet dhe asetet e z. Thin në Hong Long Trading Company Limited (Z. Thin kontribuon me 75% të kapitalit) përfshin: shtëpinë 282 Nam Ky Khoi Nghia (Distrikti 3, Qyteti Ho Chi Minh): 445,5 m2; Projekti i zonës së banimit Hiep Binh Phuoc (qyteti Thu Duc): 107,456 m2; Grupi i magazinës Hong Long 50,000 m2 në Parkun Industrial Song Than (Binh Duong); tokë përballë rrugës Truong Son (rruga për në aeroportin Tan Son Nhat): 10,347 m2; shtëpia 61 A Tu Xuong, District 3, HCMC: 153.7m2; shtëpia 61 B Tu Xuong, District 3, HCMC: 160 m2; tokë përballë rrugës Luong Dinh Cua (qyteti Thu Duc): 10,937 m2; tokë në zonën e Chi Linh (qyteti Vung Tau): 20,000 m2; tokë e blerë nga IMEXCO (Vung Tau City): 18,000 m2; Fabrika 1 hektar në 16 Phuoc Long (qyteti Nha Trang); 5 vila në rrugën Xuan Thuy (reparti Thao Dien, qyteti Thu Duc).

Asetet e zotit Thin në An Khanh Company përfshijnë: 5 vila në repartin Thao Dien; Përdorimi i tokës pikërisht në Chi Linh, Lagjja 11, Vung Tau ka sipërfaqe toke: 10,000 m2; Përdorimi i tokës pikërisht në Parkun Industrial Song Than 2, Binh Duong ka sipërfaqe toke: 27,000 m2; Vilë Mai Lan (Long Toan – qyteti Ba Ria).

READ  Cách di chuyển ảnh trong word chi tiết nhất không nên bỏ qua

Asetet e z. Thin në Tay Son Company (Z. Lien Khui Thin kontribuon me 50% të kapitalit); vila 198 Vo Thi Sau, Reparti 7, Rrethi 3, KLM, Sipërfaqja: 1,704 m2; Zona e projektit turistik në Ba Ria – Vung Tau ka një sipërfaqe prej 3 hektarësh.

Asetet e z. Thin në kompaninë Dien Khanh përfshijnë: Përdorimin e tokës pikërisht në Parkun Industrial Song Than 1 (Binh Duong) me sipërfaqe toke: 14,836 m2; Përdorimi i tokës pikërisht në zonën e Chi Linh (qyteti Vung Tau) ka sipërfaqe toke: 9,921 m2; zyra e magazinës A745 – A746 Vo Van Ngan (tani rruga Le Van Viet, qyteti Thu Duc) me sipërfaqe: 40,202 m2; Long Thanh Magazina ime e transshipmentit (qyteti Thu Duc): 1 ha; sipërfaqja e tokës 24,119 m2 në qytetin Thu Dau Mot (Binh Duong).

Asetet e z. Thin në kompaninë Thanh Minh përfshijnë: përdorimin e tokës pikërisht në zonën e Chi Linh (reparti, qyteti Vung Tau) me sipërfaqe toke: 10,000 m2; Villa 1213 Thao Dien (Thu Duc City).

Asetet e zotit Thin në kompaninë Hong Minh përfshijnë: LURC 6 parcela toke në Chi Linh (reparti 11, qyteti Vung Tau) Sipërfaqja: 60,000 m2; ambientet në 2/151 dhe 2/151A Hiep Phu; 525A dhe 654E An Phu (qyteti Thu Duc).

Asetet e z. Thin në Dien Hung Company përfshijnë: 4,849 m2 tokë në Binh Thang (Thuan An, Binh Duong); Dong Një park industrial (Binh Duong) me një sipërfaqe prej 55 hektarësh.

Ndërkohë shumë e madhe është edhe pasuria personale e zotit Thin. Prandaj, z. Thin zotëronte një tokë prej 6.2 hektarësh në An Phu Ward (Qyteti Thu Duc), më pas u transferua në mënyrë arbitrare nga Luong Vinh Phuc dhe Bui Lien Hiep (oficerët e Departamentit të Zbatimit të Vendimeve të Qytetit Ho Chi Minh) për të transferuar 3 hektarë. . Z. Luong Vinh Phuc dhe z. Bui Lien Hiep u ndoqën penalisht për veprimet e mësipërme, por toka e transferuar në mënyrë të paligjshme nuk iu kthye z. Lien Khui Thin. Sipërfaqja e mbetur prej rreth 3.4 hektarësh është e lirë.

Përveç kësaj, z. Thin zotëron gjithashtu një truall prej 3 hektarësh në Nr. 26, 26A, 28 Rruga Thao Dien (Thao Dien Ward, Thu Duc City); truall në parcelën 151D, fshati An Dien, fleta e hartës nr. 2, komuna An Phu, rrethi Thu Duc (tani në lagjen Thao Dien, qyteti Thu Duc); fabrika 41A, rruga 12 (reparti Binh An, qyteti Thu Duc) me sipërfaqe: 4.024 m2; Tokë 10,937 m2 në rrugën Luong Dinh Cua (reparti An Phu, qyteti Thu Duc) sipërmarrje e përbashkët me Tan Minh Company për të ndërtuar një zonë banimi; dy parcela toke prej 52,892 m2 dhe 3477,5 m2 në lagjen An Loi Dong (qyteti Thu Duc).

Z. Thin tha se arsyeja që ai denoncoi ishte se ai donte t’i kthente pronat e tij për të ekzekutuar vendime për shtetin, për të përmbushur përgjegjësitë e tij civile dhe për të parandaluar humbjen e pronave që duhet t’i përkiste shtetit dhe pronën personale t’i përkiste shtetit. ai ishte uzurpuar.

Sipas vendimit të gjykatës, zoti Thin duhet të paguajë përgjegjësi civile për dëmshpërblim prej 1,051 miliardë VND. Por nga marsi 1999 deri më 2 shtator 2009, zoti Thin bëri vetëm 569 miliardë VND. Pjesa e përgjegjësisë civile që duhet të kompensohet bashkërisht është 481 miliardë dong nga koha e amnistisë e deri më tani, zoti Thin nuk ka mundur të kryejë për shtetin.

********************

Postuar nga: Shkolla e mesme Le Hong Phong

Kategoria: Të përgjithshme

Burimi i përbashkët: thptsoctrang.edu.vn

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Liên Khui Thìn là ai? Tiểu sử của Liên Khui Thìn . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *