Làm trong veo ảnh trong Lightroom cực dễ

Rate this post

Çfarë është Dehaze në Lightroom? Si të mprehni fotot me Lightroom në telefon Si ta përdorni këtë veçori? Le ta zbulojmë me shkollën e mesme Le Hong Phong!

Fshirja e fotove me Dehaze në Lightroom
Fshirja e fotove me Dehaze në Lightroom
 • Adobe Photoshop Lightroom CC 2020
 • Adobe Photoshop Lightroom CC për Android
 • Adobe Lightroom CC për iOS
 • Adobe Lightroom CC 2020 për Mac

Adobe Lightroom ju sjell me krenari një rrëshqitës që ndihmon në reduktimin e mjegullës në fotot tuaja. Mund të përdorni rrëshqitësin Dehaze në Lightroom për të korrigjuar fotot e këqija që janë shumë të paqarta ose shumë të mjegullta.

Rrëshqitësi Dehaze i Lightroom do t’i bëjë ato foto të këqija të vlefshme, edhe nëse nuk mund t’i ruani ato pasi të keni rregulluar kontrastin, ekspozimin ose tonin.

Po shikoni: Sa e lehtë është t’i bëni fotografitë të qarta në Lightroom

A e dini se si të përdorni Dehaze në Lightroom? Nëse jo, lexoni këtë artikull për të mësuar se si të gjeni dhe përdorni veçorinë e mprehjes së imazhit në Lightroom!

Funksioni i heqjes së mjegullës në Lightroom

Vegla Dehaze është në tabelë Komunikimi nga Adobe Lightroom CC Classic. Është gjithashtu një veçori në aplikacionet celulare Lightroom CC, Lightroom dhe Lightroom Web, Camera RAW dhe Adobe Photoshop CC. Në versionet e tjera, është në Efekti.

 1. Hapni Adobe Lightroom.
 2. Hyni Dokumenti > Importoni foto dhe video. Shfletoni te imazhi që duhet të modifikoni dhe zgjidhni Importi.
 3. Kalo në modul Zhvilloni.
 4. Në panelin e djathtë, shkoni te paneli i kontrollit Koncepti bazë (në versionet e mëparshme ishte nën Efekti).
 5. Në seksionin Prezencë tërhiqni rrëshqitësin de-mjegull të drejtën për të reduktuar errësirën, bëni në foton tuaj; ose tërhiqeni majtas për të rritur opacitetin, duke krijuar një efekt krijues.
 6. Për të rivendosur cilësimet në parazgjedhje, klikoni dy herë në rrëshqitësin për ta kthyer atë në 0.

Dehaze Tool në Lightroom Mobile

Në versionet iOS dhe Android të Lightroom, opsioni Dehaze ndodhet në Efekti.

Opsioni Dehaze është nën Mobile Effects
Opsioni Dehaze është nën Mobile Effects

Dehaze si. Bëni

Mjeti Dehaze përdor një algoritëm inteligjent për të vlerësuar se sa dritë humbet fotografia juaj për shkak të shpërndarjes natyrore të dritës ose faktorëve të tjerë si mjegulla ose tymi. Sipas Adobe, “është i bazuar në një model fizik se si drita udhëton”.

Me pak fjalë, Dehaze analizon skenën për të përcaktuar se si do të dukej pa mjegull.

READ  Tìm hiểu Máy tính điện tử đầu tiên ra đời năm nào? Nguồn gốc từ đâu? mới nhất tháng
Zvarritni rrëshqitësin Dehaze
Zvarritni rrëshqitësin Dehaze

Ky mjet është krejtësisht i ndryshëm nga rrëshqitësi i Kontrastit ose i Kurbës së Tonit.

Kontrasti rrit ndryshimin midis pikave kryesore dhe hijeve dhe funksionon në të gjithë imazhin, ndërsa Dehaze është më i zgjuar, duke punuar vetëm në zona specifike ku përcakton se drita është e ulët ose shkëlqim.

Përveç kësaj. Ju gjithashtu duhet të optimizoni ekuilibrin e bardhë të imazhit përpara se të përdorni Dehaze. Ky mjet është i përshtatshëm për t’u përdorur në fotografimin e peizazhit kur merret në një ditë me re gri.

Eksploroni më shumë: Formulari plotësues për profilin e anëtarit të partisë në 2022

Puna në një zonë specifike të një imazhi duke përdorur Dehaze

Mund ta gjeni rrëshqitësin Dehaze në kutinë e veglave të Filtri i gradientit, filtri radialDhe furçë rregullimi të vendosura direkt nën Grafikët në modulin e Zhvillimit. Përdoruesit mund të përdorin Dehaze për të rritur qartësinë e një zone specifike në imazh.

Mjeti Filtri i Klasifikimit, Filtri Radial ose Furça e Rregullimit në shiritin e veglave të modulit Zhvillimi.
Mjeti Filtri i Klasifikimit, Filtri Radial ose Furça e Rregullimit në shiritin e veglave të modulit Zhvillimi.

mjet me prekje Filtri i gradientit, filtri radial ose furçë rregullimi në shiritin e veglave të modulit Zhvilloni:

Filtri i diplomimit ju lejon të aplikoni efektin në një drejtim linear dhe mund ta turbulloni lehtësisht në drejtimin e dëshiruar. Ai vepron si një filtër i graduar me densitet neutral në lentet e kamerës suaj për të parandaluar turbullimin e zonave të ndritshme si qielli.

Filtri radial ju ndihmon të aplikoni efekte në zonën eliptike rreth çdo pjese të imazhit.

Mjetet furçë rregullimi Ju lejon të zgjidhni rregullimet e imazhit duke ngjyrosur zonën që dëshironi të ndryshoni. Pasi të keni zgjedhur Furçën e Rregullimit, mund të shkoni te paneli i Furçës dhe të klikoni në opsionin tuaj të preferuar të furçës, i cili përfshin:

 • Madhësia: Vendosni diametrin e majës së furçës në piksel.
 • Pendë: Vendosni tranzicion të qetë midis zonave të furçave ose zvogëloni këtë parametër.
 • Vraponi: Zbatohet kontrolli i rregullueshëm i shpejtësisë.
 • maskë makine: Zgjidhni atë dhe goditjet do të aplikohen në zonat me të njëjtën ngjyrë.
 • Dendësia: Kontrollon nivelin e transparencës së goditjes.
Heqja e tymit në Lightroom

Shikoni foton e mëposhtme për të parë ndryshimin:

Krahasoni fotot para dhe pas redaktimit
Krahasoni fotot para dhe pas redaktimit
Bëni rregullime të tjera në foto
Bëni rregullime të tjera në foto

Vegla Dehaze është një rrëshqitës. Prandaj, mund të krijoni një shpërthim duke e lëvizur në të majtë për të rritur sasinë e tymit. Për shembull, mund të përdorni rrëshqitësin Dehaze me filtrin Radial për të krijuar poza në dritë të ulët. Ose gjithashtu mund të bëni një foto bardh e zi më mbresëlënëse duke shtuar një mjegull virtuale për të krijuar një pamje misterioze.

Postuar nga: Shkolla e mesme Le Hong Phong

Shihni gjithashtu Bërja e fotove transparente me Lightroom është jashtëzakonisht e lehtë

Çfarë është Dehaze në Lightroom? Si të mprehni fotot me Lightroom në telefon Si ta përdorni këtë veçori? Le ta zbulojmë me shkollën e mesme Le Hong Phong!

READ  Bầu Show Bảo Trâm là ai? Tiểu sử bầu Show Bảo Trâm
Fshirja e fotove me Dehaze në Lightroom
Fshirja e fotove me Dehaze në Lightroom
 • Adobe Photoshop Lightroom CC 2020
 • Adobe Photoshop Lightroom CC për Android
 • Adobe Lightroom CC për iOS
 • Adobe Lightroom CC 2020 për Mac

Adobe Lightroom ju sjell me krenari një rrëshqitës që ndihmon në reduktimin e mjegullës në fotot tuaja. Mund të përdorni rrëshqitësin Dehaze në Lightroom për të korrigjuar fotot e këqija që janë shumë të paqarta ose shumë të mjegullta.

Rrëshqitësi Dehaze i Lightroom do t’i bëjë ato foto të këqija të vlefshme, edhe nëse nuk mund t’i ruani ato pasi të keni rregulluar kontrastin, ekspozimin ose tonin.

A e dini se si të përdorni Dehaze në Lightroom? Nëse jo, lexoni këtë artikull për të mësuar se si të gjeni dhe përdorni veçorinë e mprehjes së imazhit në Lightroom!

Funksioni i heqjes së mjegullës në Lightroom

Vegla Dehaze është në tabelë Komunikimi nga Adobe Lightroom CC Classic. Është gjithashtu një veçori në aplikacionet celulare Lightroom CC, Lightroom dhe Lightroom Web, Camera RAW dhe Adobe Photoshop CC. Në versionet e tjera, është në Efekti.

 1. Hapni Adobe Lightroom.
 2. Hyni Dokumenti > Importoni foto dhe video. Shfletoni te imazhi që duhet të modifikoni dhe zgjidhni Importi.
 3. Kalo në modul Zhvilloni.
 4. Në panelin e djathtë, shkoni te paneli i kontrollit Koncepti bazë (në versionet e mëparshme ishte nën Efekti).
 5. Në seksionin Prezencë tërhiqni rrëshqitësin de-mjegull të drejtën për të reduktuar errësirën, bëni në foton tuaj; ose tërhiqeni majtas për të rritur opacitetin, duke krijuar një efekt krijues.
 6. Për të rivendosur cilësimet në parazgjedhje, klikoni dy herë në rrëshqitësin për ta kthyer atë në 0.

Dehaze Tool në Lightroom Mobile

Në versionet iOS dhe Android të Lightroom, opsioni Dehaze ndodhet në Efekti.

Opsioni Dehaze është nën Mobile Effects
Opsioni Dehaze është nën Mobile Effects

Dehaze si. Bëni

Mjeti Dehaze përdor një algoritëm inteligjent për të vlerësuar se sa dritë humbet fotografia juaj për shkak të shpërndarjes natyrore të dritës ose faktorëve të tjerë si mjegulla ose tymi. Sipas Adobe, “është i bazuar në një model fizik se si drita udhëton”.

Me pak fjalë, Dehaze analizon skenën për të përcaktuar se si do të dukej pa mjegull.

Zvarritni rrëshqitësin Dehaze
Zvarritni rrëshqitësin Dehaze

Ky mjet është krejtësisht i ndryshëm nga rrëshqitësi i Kontrastit ose i Kurbës së Tonit.

Kontrasti rrit ndryshimin midis pikave kryesore dhe hijeve dhe funksionon në të gjithë imazhin, ndërsa Dehaze është më i zgjuar, duke punuar vetëm në zona specifike ku përcakton se drita është e ulët ose shkëlqim.

Përveç kësaj. Ju gjithashtu duhet të optimizoni ekuilibrin e bardhë të imazhit përpara se të përdorni Dehaze. Ky mjet është i përshtatshëm për t’u përdorur në fotografimin e peizazhit kur merret në një ditë me re gri.

READ  Đội tuyển Valorant đổi đời sau khi được Fnatic ký hợp đồng chuyên nghiệp

Puna në një zonë specifike të një imazhi duke përdorur Dehaze

Mund ta gjeni rrëshqitësin Dehaze në kutinë e veglave të Filtri i gradientit, filtri radialDhe furçë rregullimi të vendosura direkt nën Grafikët në modulin e Zhvillimit. Përdoruesit mund të përdorin Dehaze për të rritur qartësinë e një zone specifike në imazh.

Mjeti Filtri i Klasifikimit, Filtri Radial ose Furça e Rregullimit në shiritin e veglave të modulit Zhvillimi.
Mjeti Filtri i Klasifikimit, Filtri Radial ose Furça e Rregullimit në shiritin e veglave të modulit Zhvillimi.

mjet me prekje Filtri i gradientit, filtri radial ose furçë rregullimi në shiritin e veglave të modulit Zhvilloni:

Filtri i diplomimit ju lejon të aplikoni efektin në një drejtim linear dhe mund ta turbulloni lehtësisht në drejtimin e dëshiruar. Ai vepron si një filtër i graduar me densitet neutral në lentet e kamerës suaj për të parandaluar turbullimin e zonave të ndritshme si qielli.

Filtri radial ju ndihmon të aplikoni efekte në zonën eliptike rreth çdo pjese të imazhit.

Mjetet furçë rregullimi Ju lejon të zgjidhni rregullimet e imazhit duke ngjyrosur zonën që dëshironi të ndryshoni. Pasi të keni zgjedhur Furçën e Rregullimit, mund të shkoni te paneli i Furçës dhe të klikoni në opsionin tuaj të preferuar të furçës, i cili përfshin:

 • Madhësia: Vendosni diametrin e majës së furçës në piksel.
 • Pendë: Vendosni tranzicion të qetë midis zonave të furçave ose zvogëloni këtë parametër.
 • Vraponi: Zbatohet kontrolli i rregullueshëm i shpejtësisë.
 • maskë makine: Zgjidhni atë dhe goditjet do të aplikohen në zonat me të njëjtën ngjyrë.
 • Dendësia: Kontrollon nivelin e transparencës së goditjes.

Do të shihni Dehaze nga menyja kërcyese Efektet. Zgjidhni llojin e ndryshimit që dëshironi të bëni nga menyja Dehaze, ose tërhiqni rrëshqitësin për të rregulluar çdo efekt. Lëvizni rrëshqitësin në të djathtë për të rritur nivelin dhe në të majtë për të ulur efektin nëse dëshironi.

Heqja e tymit në Lightroom

Shikoni foton e mëposhtme për të parë ndryshimin:

Krahasoni fotot para dhe pas redaktimit
Krahasoni fotot para dhe pas redaktimit
Bëni rregullime të tjera në foto
Bëni rregullime të tjera në foto

Përpara se ta ruani foton, krahasoni foton e redaktuar në Lightroom dhe foton origjinale për të parë nëse duket më mirë, më e qartë dhe më e mprehtë!

Vegla Dehaze është një rrëshqitës. Prandaj, mund të krijoni një shpërthim duke e lëvizur në të majtë për të rritur sasinë e tymit. Për shembull, mund të përdorni rrëshqitësin Dehaze me filtrin Radial për të krijuar poza në dritë të ulët. Ose, gjithashtu mund ta bëni një foto bardh e zi më dramatike duke shtuar një mjegull magjike për t’i dhënë një pamje misterioze.

Tani e dini se çfarë është Dehaze dhe si ta përdorni për të mprehur imazhet!

E drejta e autorit të artikullit i përket shkollës së mesme Le Hong Phong. Çdo kopjim është mashtrim!

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Làm trong veo ảnh trong Lightroom cực dễ . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *