Hướng dẫn sử dụng hàm LEN trong Excel đơn giản 2022

Rate this post

Funksioni Len në Excel Dakord përdorni për të numëruar numrin e karaktereve në një qelizë. Ky funksion Excel pranimi të gjithë personazhet e veçantëhapësirë ​​dhe alfabet. pavarësisht nga një vëmendje e veçantë Funksioni Len në Excel numëron vetëm gjatësinë e numrit të karaktereve në një qelizë vetem nje. NË situatë nëse ne zgjidhni grupin ose gamën e të dhënave, funksioni do të kthejë gabimin #Vlera.

ARRIJNË Autoriteti për të zgjidhur sintaksë e detajuar, si përdorni Funksioni Len në Excel, ti lexon Le të eksplorojmë Tjetra postimi i radhës me Tabelën e Liderëve.

Ju jeni duke parë këtë postim: Udhëzimet për përdorimin e funksionit LEN në Excel 2022 janë të thjeshta

funksioni len në excel

Tabela e përmbajtjes

Cili është funksioni LEN?

Formula e llogaritjes Funksioni LEN

Funksioni LEN është përdorni për të numëruar numrin e karaktereve në një varg ose në një qelizë që përmban një varg përfshijnë hapësirë ​​e bardhë e plotë.

recetë Funksioni LEN=LEN (varg karakteresh)

ose

=LEN (qeliza që përmban varg)

Si të deklaroni LEN. funksionin

Numërimi i vargjeve të karaktereve

Për shembull Ne kryejmë numërimin “123 abc” duke përdorur funksionin LEN si më poshtë:

=LEN (“abc 123”)


READ  Mạng xã hội là gì? Chức năng, vai trò, đặc điểm và phân loại

Rezultati kthen 7 duke përfshirë 7 karaktere a,b,c, hapësirë,1,2,3. shënim, ju duhet mbyllni vargun në thonjëza të dyfishta (“) në Excel aftësia kuptojnë.

Numëroni karakteret në një varg karakteresh

Numëroni në referencën e qelizës

VD Ne numërojmë qelizën A1 që përmban vargun “Dien May GREEN”

=LEN(A1)

Rezultati kthen 13 karaktere duke përfshirë 11 shkronja dhe 2 hapësira.

Numëroni karakteret në referencat e qelizave

Rruga përdorni Funksioni LEN

Kur përdorni Funksioni LEN në Excel, ne mundemi sepse argumenti është adresa e qelizës që përmban vargun për numërimin e karaktereve.

Eksploroni më shumë: Çfarë është një krah? – Shkolla e mesme Le Hong Phong

Funksioni LEN në Excel

ose edhe ti Ndoshta le të jetë argumenti një varg karakteresh të lira ju hyni në dhe të mbyllura në thonjëza.

Sido që të jetë, Excel do të vazhdojë Ndoshta kuptojnë kryerjen e numërimit total personazhet e përfshirë në argument, duke përfshirë ato jashtëzakonshme ose karakter hapësinor.

Kombinoje LEN dhe funksioni disa Funksione të tjera

Funksionet LEN dhe MID. funksionin

Siç e dini, funksioni MID është përdorni për të ndarë një varg nga çdo pozicion në qelizë me numrin e karaktereve që do të kufizohen sepse përdorues futni argumentet me dorë. Kur përdorni kombinohen si funksioni MID ashtu edhe funksioni LEN në Excel, ju do Ndoshta nxjerr një nënvarg nga çdo pozicion në qelizë.

  • 2 karaktere alfanumerike Së pari është kodi i industrisë.
  • 2 karaktere numerike Tjetra është viti fillojnë shkollë (p.sh. 19: viti fillojnë studimi është 2019).
  • 3 numrat e fundit janë vendndodhja e klasës (p.sh. 212: kati i dytë, dhoma 12).

Ne kete kohe, ju duhet vit shkollor të veçantë filloni të bëni të çdo klase, sekret funksioni do të ishte:

=MID(A2,3,LEN(A2)-5)

  • LEN(A2)-5: gjatësia e vargut të karaktereve minus 5 karaktere zero e nevojshme (sepse Kjo është e drejtë mbledhin 2 karaktere është viti shkollor).
  • MES (A2,3,LEN(A2)-5): ndani nënvargun në pozicionin e tretë në vargun e madh (hiqni 2 karakteret e para), me numrin e karaktereve mbledhin gjetur më sipër.

Funksioni LEN në Excel

Shihni më shumë artikuj: Përdorimi i funksionit Sumifs me kushtet e datës në excel

Funksionet LEN dhe TRIM. funksionin

Funksioni TRIM është një funksion do t’ju mbështesë hiqni hapësirën e tepërt me recetë Mirë:

=TRIM (adresa e qelisë me karaktere për të hequr hapësirat) ose tel)

Për tabelat e të dhënave që kanë emrat e tyre ose hapësira shtesë qoftë në fillim, në fund apo ndërmjet karaktereve, funksioni TRIM do t’ju ndihmojë ndryshim largohen të gjithavetëm mbaj unike një hapësirë ​​midis dy personazheve ngjitur.

Eksploroni më shumë: Çfarë është ambergris? Pse ambra është thesari i oqeanit?
READ  Thiều Bảo Trâm là ai? Tiểu sử, sự nghiệp và đời tư tình cảm nữ ca sĩ

Funksioni LEN në Excel

Nëse të integruara Funksioni TRIM me funksionin LEN në Excel, ju do Ndoshta numëroni numrin e karaktereve në një qelizë ose në një varg me kushtin që hapësirat shtesë të shpërfillen.

Funksioni LEN në Excel

Rezultatet e mëposhtme.

Funksioni LEN në Excel

Te behesh pavarësisht nga argumentet juaja sa hapësira shtesë, Kjo është e drejtë mik përdorni TRIM . funksionin të integruara atëherë i njëjti funksion LEN në Excel punë do të bëhet thjeshtë se sa.

Funksioni LEN E kombinuar me KËRKONI

nëse ti përdorni të integruara të dy funksionet janë LEN dhe SEARCH, ju do Ndoshta numëroni numrin e karaktereve menjëherë majtas ose djathtas disa figura jashtëzakonshme njësoj: , _, /,

recetë nofulla e jona tani do të jetë:

=LEN(Djathtas(A2, LEN(A2) – KËRKONI(“*”,A2,1)))

Aty:

  • KËRKO (“*”, A2,1)selektive pozicioni i personazhit “*” në literalet e vargut, arritjet i kthyer do të jetë një karakter numerik që tregon pozicionin.
  • LEN(A2) – KËRKONI (“*”,A2,1) – numri i karaktereve që duhen numëruar në varg Pasi ka pasur minus pozicionin e personazhit.
  • Djathtas(A2, LEN(A2) – KËRKO (“*”,A2,1)) mbledhin karaktere nga e djathta (poshtë lart) me numrin e kërkuar të karaktereve merrni është numri i karaktereve që gjenden në hyrjen e mësipërme.
  • LEN(Djathtas(A2, LEN(A2) – KËRKONI(“*”,A2,1))) – numëroni numrin e karaktereve pas karakterit “*” Pasi ka pasur hiqni këtë karakter.

Shihni më shumë artikuj: Funksionet e indeksit dhe të përputhjes konsiderohen funksionet më të mira të zëvendësimit të vlookup në 2022

Funksioni LEN në Excel

të ngjashme me Edhe ti aftësia ndryshoni karaktere * nëpërmjet personazhe të tjerë, i varur qelizën tuaj të të dhënave. Nëse dëshironi mbledhin karaktere në të majtë të një karakteri, në vend të përdorni Funksioni RIGHTS, ju do përdorni Funksioni LEFT.

Funksioni LEN në Excel

Prandaj A ju konsiderohet e plotë punë përdorni kombinohen Funksionet Excel SEARCH dhe LEN për të numëruar numrin e karaktereve para ose pas një karakteri të veçantë!

Eksploroni më shumë: Udhëzime për të krijuar kutinë më të thjeshtë të shënimeve në word 2023
READ  10 đội tuyển góp mặt tại vòng Chung Kết VCT 2021 SEA Stage 2: Challengers

Disa pyetje ndikojnë te LEN . funksionin

Si numëroni karakteret në qelizë

Për të numëruar karakteret në një qelizë, ju vetëm vendosni në pjesën e argumentit të funksionit LEN adresën e qelizës atje.

Për shembull, qeliza përmban karakterin “ABC DEFjuaja Adresa e kujt? A2kësaj radhe sekret nofulla ne mundemi e vendosur në çdo qelizë është: =LEN(A2). një herë shtyp HYNExcel do të kthehet vlerë 7, sinonim me 7 karaktere në qelizë, duke përfshirë karakterin e hapësirës.

A numëron funksioni LEN karaktere nule?

Funksioni LEN në Excel përfshin si boshllëqe ashtu edhe hapësira. ne mundemi kuptoni se do të ketë rëndësi të gjitha figura shfaqen megjithatë në argumentin në kllapa atje cilido personazh të jetë.

Funksioni LEN në Excel

Funksioni LEN në Excel i përket grup Cili funksion?

Në Excel, funksioni LEN i përket grup funksionin më e lehtë në Excel. Kryesisht Kështu që Argumentet e tij gjithashtu nuk duhet të mbyllen në kllapa. pak a shume Dhe sekret funksionet janë gjithashtu shumë të lehta për t’u mbajtur mend! Shumica e funksioneve Excel LEN funksionojnë përdorues përdorni E kombinuar me funksione të tjera për ta bërë atë më të përshtatshëm punë e imja.

Shihni më shumë artikuj: Udhëzime për përdorimin e funksioneve të thjeshta të shtypjes në Excel 2022

përmbledhje

Më lart është se si të përdoret funksioni LEN në Excel për të llogaritur gjatësinë e çdo vargu karakteresh në tabelë, së bashku me mënyrën e kombinimit të funksionit LEN me një funksion tjetër si funksioni MID në artikull. Në varësi të kërkesave të tabelës së të dhënave, ne përdorim funksionin LEN, si dhe kombinojmë me funksione të tjera në përputhje me rrethanat.

Shpresoj postimin e grafiku do të ndihmojë punën tuaj të shkëlqyer të arrijë rezultate të mira

Ju lutemi vlerësoni artikullin

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Hướng dẫn sử dụng hàm LEN trong Excel đơn giản 2022 . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *