Hướng dẫn sử dụng hàm Countif trong Excel mới nhất 2021

Rate this post

funksioni i numërimit në excel është një nga fjalët kyçe më të kërkuara në google për temën e manualeve funksioni i numërimit në excel më i fundit 2021. Në këtë artikull Bangxephang.com do të shkruajë një tutorial se si të përdorni funksionin Countif në excel-in më të fundit 2021.

Tabela e përmbajtjes

Sintaksa e funksionit COUNTIF në Excel

Funksioni COUNTIF në Excel ka sintaksën =COUNTIF(varg; kritere).

Midis tyre vargu është pjesa e zonës dëshirë të dhënat e numërimit duhet të ketë. Ndoshta përmban numra, vargje ose referenca që përmbajnë numra. Të arritjet daulle Fizibiliteti valle. Kriteri është pjesa e gjendjes duhet të ketë për të numëruar vlerë brenda, aftësia është një numër, shprehje, referencë qelize ose varg teksti.

Shihni më shumë: Si të kopjoni rrëshqitjet në powerpoint 2010 shpejt dhe me lehtësi

shënim për lexuesit:

  • Funksioni COUNTIF kthen rezultate një herë përdorni kushte me vargje me më shumë se 255 karaktere.
  • Argumenti i kriterit duhet të mbyllet në thonjëza të dyfishta. Nuk bën dallimin midis shkronjave të mëdha dhe të vogla.
READ  Nguồn gốc, ý nghĩa của Ngày Gia đình Việt Nam 2023

mund të kontrollojë pikëpyetja dhe karakteri yll në gjendjen e kriterit, aty brenda 1 pikëpyetje është 1 karakter dhe 1 yll është 1 varg karakteresh. i varur kur vendosin në makinat me një kufizues funksioni prej , ose ; ARRIJNË përdorni.

Përdorni funksioni i numërimit të kushtëzuar countif numëron qelizat që përmbajnë vlerë i rastësishëm

funksioni i numërimit

Për shembull përdorni Funksioni Countif numëron arritjet ndeshje mes meshkujve dhe femrave


sintaksë për të kryer funksionojnë në gjendjen e numërimit të qelizave që përmbajnë vlerë mjaft të ngjashme lehtë. mik sipas strukturën thjeshtë sipër.

Shembull: Ti duan lexoni ombrellë vlerë përputhja është mashkull në funksionin e ekzekutuar: =Countif($A$2:$A$31,”nam”).

mik kanë nevojë për vëmendje në gjendjen e leximit të qelizës që përmban vlerë Kriteret e përputhjes nuk janë të ndjeshme ndaj shkronjave të vogla.

Eksploroni më shumë: Zbuloni fotot më të fundit të muajit të lezetshëm e të lezetshëm të ariut të bardhë Chibi

Përdorni Kont . funksionin Krahaso me mantra krahasojnë

Sepse mantra krahasojnë bëjnëFunksioni numërues për 3 vlerë është i madh, i vogël ose i barabartë. 2 Kushti shoqërues është tani një kusht i drejtpërdrejtë dhe një kusht referimi.

Sepse gjendje direkte ju duhet të bashkangjitur me “>= një”. Ah tani është arritjet duhet te jete xheloz.

Krahaso me Termat e referencës, ju duhet të ekzekutoni funksionin &:“>=” & I8. I8 i mbyllur rol është qeliza e referuar.

funksioni i numërimit

VD përdorni Funksioni i filtrit të numërimit vlerë i madh dhe i vogël

Përdorni Funksioni i filtrit të numërimit vlerë drejtë-gabim

Kur ju duhet të filtroni arritjet e vërtetë dhe e rreme në të njëjtën fletë excel ju duhet puna si në vazhdim:

Me përmbajtja mbi ju keni qenë Autoriteti për të zgjidhur Si përdorni Funksioni Countif me çdo kusht pangjashmëri. Bazuar në atje, bazuar çdo kusht për të ne mundemi Zbatimi i formulës Përshtatet.

Për shembull në lidhje me funksionin COUNTIF në Excel

Përdorni funksionin Countif për të kryer punë kontabël

Supozoni këtu, ekziston një tabelë e të dhënave si më poshtë. LEHTËkjo është VD se ju jeni shumë shpesh GRATËNë qoftë se ju jeni stafit kontabilist, stafit biznesi, biznesi

way-su-dung-ham-countif-in-excel-qua-vi-du-cu-the-1

  1. Llogaritni numrin e llojeve Mallrat Shitet Adayroi
  2. Llogaritni shumën e produkt i përkasin Markë Sony që e shesin Adayroi dhe Lazada

Kërkesa 1: Llogaritni numrin e llojeve produkt Shitet Adayroi

way-su-dung-ham-countif-in-excel-qua-vi-du-cu-the-2

Pra, ne shohim, në qelizën C14 ne Kanë sekret si në vazhdim: =COUNTIF(B4:B12;”dayroi”)

  • B4:B12 është zona e gjendjes suaj duan numëroj
  • “adayroi” është kushti përdorni për të numëruar. Dhe ti mundesh E shoh qe shkruaj me shkronja te vogla por prape mendoj se eshte e sakte sepse e thashe me lart arritjet kriteret nuk janë sensitive dhe kjo është Vargu i tekstit duhet të jetë i mbyllur në thonjëza të dyfishta ” “.
Eksploroni më shumë: Çfarë është relikti i Budës? Pse nuk digjen një mijë gradë?
READ  Xiên cộc là gì? Nguồn gốc của xiên cộc

Kërkesa 2: Shuma Mallrat i përkasin Markë sony

Kjo ne ende përdorni NUMËRO . funksionin Por Funksioni i avancuar COUNTIF pak me shume. njerëzimi shkoni për të përmbledhur Mallrat bartin Markë sony nga të dyja shpërndarës Adayroi dhe Lazada, pra do të llogarisin totalin llojet si Sony Z2, Z3, XZ.

Mënyra për ta bërë këtë është ne do të numërohen llojet Mallrat përmban vargun Sony në fillim dhe Parametri e ndjekur nga ndonjë varg karakteresh. Dhe ne kanë rezultuar njësoj në foto.

how-su-dung-ham-countif-in-excel-qua-vi-du-cu-the-3

Siç mund ta shihni, në qelizën C15 ne ka formulën: =COUNTIF(C4:C12;”Sony*”)

ne kuptojnë atë si më poshtë

  • C4: C12: Kjo eshte kushtet rajonale për të njerëzimi numëroj produkt.
  • “Sony*”: Kjo eshte kushtet e numërimit. nëse ti Lexoni artikujt me kujdes shënim Kuptohet gjithashtu sintaksa e funksionit të mësipërm. Tela filloni të bëni është “Sony” dhe një yll është çdo varg karakteresh, si në Për shembull e ndjekur nga një yll do të jetë

merrni është “Z2″”, “Z3”…=> Rezultati i kthimit është gjithashtu 4 –

Pikërisht .

Zgjidhni numri i emrave të rreshtave të mangos në tabelë Zakonisht, ne kemi recetë zbatimi është =COUNTIF(B2:B8″mango”) pastaj shtypni Enter

për të kryer

nofulla. Gjeni vlerën Rezultati do të jetë 1

vlerë

Emri i mangos në fletën e të dhënave. Rezultatet e Kërkimit Gjeni numrin e rreshtit

jo i sigurt limon në tryezë I përdorni kushti i emrit të artikullit Nuk jane limoni është “limon” pastaj futenisekret =COUNTIF(B2:B8,”limon”) . Rezultati do të jetë 5produkt

ende nuk kanë

emri i limonit në fletën e të dhënave. Vjollca nuk është emri i Limonit Gjetja e numrit

produkt me sasi shitje >= 10 kg Statusi përdorni me përmbajtja Mirë “>=10” në sasinë e kolonës së shitur me recetë funksioni është

=COUNTIF(C1:C8,”>=10″)”></p>
<p>dhe shtypni Enter.  <span class=Gjeni sasinë e shitur Rezultati do të jetë 6

produkt

me sasi shitje >= 10 kg. Numri i artikujve ende në gjendjen e tyre origjinale, kg të shitura Kërko Porosit emrin Chanh

përdorni karakter alternativ Në kategorinë e informatikës & teknologjisë mundemi zëvendësohet nga figura * ARRIJNËselektive vlerë me sekret Mirë

READ  Trách nhiệm là gì? Biểu hiện của một người có trách nhiệm

=COUNTIF(B2:B8,

dhe shtypni Enter. Përdorni karakterin * për të zëvendësuarRezultati do të jetë si

Eksploroni më shumë: Çfarë është Mjedisi i Rimëkëmbjes së Windows? Si funksionon WinRE?

foto më poshtë

. Vlera e rezultatit të kërkimit *Zgjidhni

artikujt ka një emër të ndryshëm nga qeliza B2 Këtu do të duhet të gjejmë artikujt emri i të cilit është i ndryshëm nga qeliza B2 është Limonnëpërmjet përdornikarakteri & para referencës së qelizës, me sintaksë të funksionit =COUNTIF(B2:B8,””&B2) . Rezultatet tregojnë edhe numrinartikujt

Pikërisht

eshte 5. Gjeni një vlerë të ndryshme nga qeliza e kushtit Rruga

përdorni Funksioni Countif në fletën e Google Njësoj në EXCEL, gjithashtu në Google Sheet. Kështu, për të Kuptoni më qartë ju ndiqniVD

Eja këtu poshtë . – Shembull: Numëroni

numri i punëtorëve paga nga 8,000,000 VND ose më shumë; Siç tregohet më lart, ju e kuptoni zonën e gjendjes, gjendjen dhe rezultatin e kthyer kur

përdorni

Ky funksion. Shihni gjithashtu: Udhëzuesi më i lehtë për të kthyer nga pdf në word 2021Disa

Pyetjet e bëra shpesh rreth Kontit. funksionin Pyetje: Si?

përdorni funksioni i numërimit? Përgjigje: Si të përdorni funksionin Countif djema

ora

lart ketu.

Pyetje: Sa parametra ka funksioni Countif? Përgjigje: Funksioni Countif është një funksion që merr 1 parametër, si struktura e funksionit më sipër. Pyetje: Kur?

përdorni funksioni i numërimit? Përgjigje: Kur? përdorni numëro, statistikoreÇfarë kushtesh apo kriteresh plotëson?

atje . Më lart është rrugë përdorni Funksioni COUNTIF meVD e veçantë ARRIJNË përdorni funksionin dhe të integruara figura Si per te gjeturarritjet plotësoni kushtin në zonën e të dhënave. ju duhet c vëmendje me kufizues ose ; do i varur çdo makinë, Nëse Raportoni një gabim nëju duhet të

censurë

delimiter përsëri. Jini shumë të kujdesshëm sepse bëni vetëm një gabim dhe funksioni nuk do të funksionojë.

PËRMBLEDHJE

Pra, Bangxephang.com sapo ndau se çfarë është funksioni Countif? Udhëzimet se si të përdorni funksionin Countif në EXCEL më të plota. Bangxephang.com shpreson që pasi të keni lexuar artikullin, do të kuptoni njohuritë bazë se si të përdorni funksionin COUNTIF në excel, si dhe ta zbatoni atë në punë dhe jetë. Për të mësuar më shumë rreth excel, shikoni artikujt tanë të tjerë më poshtë!

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Hướng dẫn sử dụng hàm Countif trong Excel mới nhất 2021 . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *