Hướng dẫn chi tiết cách sử dụng Apple Watch dành cho người mới – Tin Công Nghệ

Rate this post

Thjesht keni një Apple Watch dhe nuk dini nga të filloni? Mos u shqetëso, Çmimi i telefonit Do të jepen udhëzime të hollësishme Si të përdorni Apple Watch për fillestarët. Të ndihmon të përfitosh sa më shumë nga veçoritë dhe përdorimi i orës inteligjente.

Si të lidhni Apple Watch me një telefon

Për të përdorur Apple Watch, duhet ta lidhni atë me telefonin tuaj. Sigurohuni që telefoni juaj të ketë të instaluar versionin më të fundit të iOS. Kjo do të sigurojë që ju të mund të lidheni dhe të përdorni Apple Watch tuaj sa më mirë. Këtu janë hapat e detajuar për të lidhur Apple Watch me telefonin:

+ Hapni aplikacionin Ora në telefonin tuaj Iphone për të aktivizuar Apple Watch dhe për ta vendosur pranë telefonit tuaj.

+ Një njoftim do të shfaqet në ekranin e telefonit duke ju thënë se Apple Watch është zbuluar. Klikoni butonin “Fillimi i çiftimit” në të dy pajisjet.

Si të lidhni Apple Watch me një telefon

Më pas, do t’ju kërkohet të skanoni një kod QR në ekranin e Apple Watch duke përdorur aplikacionin Kamera në telefonin tuaj. Zgjidhni vendndodhjen e Apple Watch në ekranin e telefonit për të përfunduar lidhjen.

+ Nëse kërkohet, zgjidhni “Rivendos nga rezervimi” për të rivendosur të dhënat nga një version i mëparshëm i Apple Watch. Përndryshe, mund ta konfiguroni Apple Watch tuaj si një pajisje të re.

+ Pasi të keni përfunduar, do të udhëzoheni të vendosni disa cilësime bazë. Më në fund, prisni që sinkronizimi të përfundojë. Kjo mund të zgjasë disa minuta, në varësi të sasisë së të dhënave që duhet të sinkronizohen.

Instaloni dhe përdorni aplikacionet në Apple Watch

Apple Watch është një pajisje inteligjente me aftësinë për të ekzekutuar aplikacione, duke ju ndihmuar të kryeni detyra të ndryshme me lehtësi dhe lehtësi. Për të instaluar dhe përdorur aplikacione në Apple Watch, mund të ndiqni këto hapa:

+ Shkoni te aplikacioni Watch në telefonin tuaj dhe zgjidhni “Dyqani i Aplikacioneve” për të hyrë në dyqanin e aplikacioneve Apple Watch.

+ Kërkoni dhe shkarkoni aplikacionet që dëshironi të përdorni në Apple Watch. Shumica e aplikacioneve do të kenë versionin e tyre për Apple Watch. Cilësimet e ndara për t’iu përshtatur madhësisë më të vogël të ekranit të Apple Watch.

READ  File INI là gì? – THPT Lê Hồng Phong

+ Pasi të shkarkohet, aplikacioni do të instalohet automatikisht në Apple Watch. Ky proces mund të zgjasë disa minuta në varësi të madhësisë së aplikacionit.

Instaloni dhe përdorni aplikacionet në Apple Watch

+ Pasi të instalohen aplikacionet, mund t’i qaseni ato duke rrëshqitur majtas ose duke prekur aplikacionin. Nëse aplikacionet janë të instaluara si në telefonin tuaj ashtu edhe në Apple Watch, mund t’i përdorni ato pa u lidhur me telefonin tuaj.

Eksploroni më shumë: Shembull raport mbi arritjet individuale të Unionit

+ Mund të personalizoni aplikacionet e shfaqura në ekranin tuaj bazë ora. Duke hapur aplikacionin Ora në telefonin tuaj dhe duke zgjedhur artikullin “Shfaqja e aplikacionit”. Nga atje, mund të tërhiqni dhe lëshoni aplikacionet për t’i riorganizuar ato. Dhe zgjidhni një aplikacion të paracaktuar ose të personalizuar për ekranin bazë të Apple Watch.

Për më tepër, për të përdorur plotësisht veçoritë, duhet t’u jepni atyre akses nga telefoni juaj. Sigurohuni që të kontrolloni cilësimet për çdo aplikacion në telefonin tuaj. Për t’u siguruar që veçoritë e aplikacionit funksionojnë siç duhet në Apple Watch.

shikoni më shumë lajme të fundit

Linjat e Apple Watch me funksionin Always On Display

Udhëzime të hollësishme se si të përdorni Apple Watch

Kryeni telefonata dhe mesazhe në Apple Watch

Telefono:

 • Prekni ikonën Telefoni në ekranin tuaj të Apple Watch.
 • Zgjidhni një nga opsionet e komunikimit, të tilla si Kontaktet e fundit, Kontaktet ose Kërkimi.
 • Prekni emrin ose numrin e telefonit të personit që dëshironi të telefononi.
 • Zgjidhni Phone ose FaceTime për të kryer thirrjen.

Mesazh:

 • Prekni ikonën e Mesazheve në ekranin e Apple Watch.
 • Zgjidhni Kontaktet e fundit, Kontaktet ose Kërko për të gjetur marrës.
 • Zgjidhni Krijo mesazh të ri.
 • Përdorni Siri ose tastierën për të shkruar mesazhin tuaj.
 • Klikoni Dërgo për të dërguar mesazhin.

Kontrolli shëndetësor dhe aktivitetet e fitnesit

Kontrolloni rrahjet e zemrës dhe parametrat shëndetësorë:

 • Hapni aplikacionin Zemra e Apple Watch për të kontrolluar rrahjet e zemrës suaj.
 • Hapni aplikacionin Timbangan për të gjurmuar peshën tuaj.
 • Hapni aplikacionin Breath për të gjurmuar frymëmarrjen tuaj.
 • Hapni aplikacionin Apple Watch Fitness për të gjurmuar aktivitetet tuaja të fitnesit.
 • Zgjidhni një nga aktivitetet e ofruara, si Vrapim, Çiklizëm, Not ose Joga.
 • Aktivizohuni dhe gjurmoni statistikat tuaja të fitnesit në ekranin e Apple Watch.
 • Kur të përfundoni, zgjidhni Finish për të ruajtur aktivitetin dhe parametrat përkatës.

Kontrolli shëndetësor dhe aktivitetet e fitnesit

 • Hapni aplikacionin Apple Watch Workout për të aksesuar shtytjet dhe stërvitjet e tjera.
 • Zgjidhni një nga ushtrimet e ofruara ose krijoni tuajin.
 • Filloni të punoni dhe gjurmoni metrikat përkatëse në ekranin e Apple Watch.
 • Kur të përfundoni, zgjidhni Finish për të ruajtur ushtrimin dhe parametrat përkatës.
Eksploroni më shumë: Çfarë është një simbol kamioni? Cilat automjete duhet të vendosen dhe cilët kamionë nuk kanë nevojë për distinktivë?
READ  Kỹ năng là gì? Các kỹ năng quan trọng cần có trong cuộc sống

Përdorimi i kalkulatorit të navigimit GPS

Lidhni Apple Watch me iPhone:

 • Në iPhone tuaj, sigurohuni që veçoritë “Vendndodhja” dhe “Bluetooth” të jenë të aktivizuara.
 • Në Apple Watch, sigurohuni që veçoritë Vendndodhja dhe Bluetooth të jenë aktivizuar.
 • Përdorni aplikacionin Apple Watch Control për të lidhur pajisjen tuaj me iPhone tuaj.

Përdor vendndodhjen GPS në orën e Apple

Përdorni vendndodhjen në Apple Watch:

 • Në ekranin bazë të Apple Watch, prekni ikonën Maps për të hapur aplikacionin Maps.
 • Përdorni kufirin rrethor në qendër të ekranit për të lundruar në vendndodhjen tuaj në hartë.
 • Për të parë udhëzimet për në çdo vend, prekni dhe mbani vendin në hartë për të hapur një hartë të detajuar dhe më pas zgjidhni Shko te.

Përdorni Kërkimin në Apple Watch:

 • Në ekranin bazë të Apple Watch, trokitni lehtë mbi ikonën e Navigimit për të hapur aplikacionin e Navigimit.
 • Përdorni zërin ose tastierën tuaj për të hyrë në vendin që dëshironi të kërkoni.
 • Zgjidhni vendndodhjen e dëshiruar dhe zgjidhni Shko te për të filluar lundrimin.

shikoni më shumë lajme të fundit

Apple Watch Series 3 Kornizë e vjetër alumini 38 mm

Personalizo ndërfaqen

Përshtatja e pamjes dhe ndjesisë në Apple Watch ju ndihmon të personalizoni pajisjen tuaj sipas stilit tuaj. Ju mund të ndryshoni ngjyrat e orës, efektet, sfondet dhe shënuesit për të krijuar një pamje krejtësisht të re. Ja se si të përdorni dhe personalizoni ndërfaqen Apple Watch:

Ndryshoni pamjen e përgjithshme të Apple Watch:

 • Në Apple Watch, shtypni dhe mbani ekranin për të hapur modalitetin e modifikimit.
 • Prekni ikonën e ndërfaqes së përgjithshme për të zgjedhur një ndërfaqe të re.
 • Përdorni rrethin e vogël për të parë paraprakisht se si do të duket Apple Watch në ekran.
 • Shtypni butonin Digital Crown për të ruajtur ndryshimet.

Personalizojeni pamjen dhe ndjesinë e Apple Watch

Ndryshoni ngjyrat dhe efektet:

 • Në Apple Watch, shtypni dhe mbani ekranin për të hapur modalitetin e modifikimit.
 • Prekni ikonën Ngjyra për të zgjedhur një ngjyrë të re për pamjen tuaj.
 • Prekni ikonën Efekt për të zgjedhur një efekt të ri për orën tuaj.
 • Përdorni rrethin e vogël për të parë paraprakisht ndryshimet në ekranin e Apple Watch.
 • Shtypni butonin Digital Crown për të ruajtur ndryshimet.
Eksploroni më shumë: Sipas Ligjit të Arsimit 2019 Çfarë përfshin një strukturë e përgjithshme arsimore?

Ndryshimi i sfondit:

 • Në Apple Watch, shtypni dhe mbani ekranin për të hapur modalitetin e modifikimit.
 • Klikoni ikonën Ndërfaqja për të hapur listën e ndërfaqeve në Apple Watch.
 • Klikoni ikonën Wallpaper për të zgjedhur një sfond të ri për ndërfaqen tuaj.
 • Përdorni rrethin e vogël për të parë paraprakisht ndryshimet në ekranin e Apple Watch.
 • Shtypni butonin Digital Crown për të ruajtur ndryshimet.
READ  Cách viết bản kiểm điểm cấp 1. Cách xin chữ ký phụ huynh

Ndryshoni shenjën e orës:

 • Në Apple Watch, shtypni dhe mbani ekranin për të hapur modalitetin e modifikimit.
 • Prekni ikonën Shenjat për të hapur një listë me tabela në Apple Watch.
 • Zgjidhni një shenjë të re për orën tuaj.
 • Përdorni rrethin e vogël për të parë paraprakisht ndryshimet në ekranin e Apple Watch.
 • Shtypni butonin Digital Crown për të ruajtur ndryshimet.

shikoni më shumë lajme të fundit

Nëse blini një orë Garmin ose një Apple Watch, krahasoni të mirat dhe të këqijat

Shënime bazë se si të përdorni Apple Watch

Kur përdorni Apple Watch, përdoruesit duhet të kenë parasysh pikat e mëposhtme:

+ Ngarkoni plotësisht baterinë para përdorimit: Karikoni plotësisht baterinë për Apple Watch përpara përdorimit për të shmangur mungesën e energjisë kur është në përdorim.

+ Mos vishni shumë të ngushta ose shumë të lirshme: Veshja shumë e ngushtë ose shumë e lirë do të ndikojë në matjen e rrahjeve të zemrës, nivelin e oksigjenit në gjak dhe të dhëna të tjera.

+ Mbroni Apple Watch nga ndikimi: Për të parandaluar dëmtimin, gërvishtjet e Apple Watch, përdoruesit duhet ta mbrojnë pajisjen nga goditjet dhe të shmangin përdorimin e saj kur marrin pjesë në aktivitete të rrezikshme.

+ Përditësimet e rregullta të softuerit: Përditësimet e reja të softuerit ndihmojnë në rritjen e performancës dhe rregullimin e gabimeve që lidhen me sistemin operativ.

+ Përdorni veçorinë e kufizimit të ekranit: Ky funksion redukton dritën e ekranit dhe kursen energji.

+ Mos vishni kur bëni banjë, not: Apple Watch nuk është plotësisht i papërshkueshëm nga uji, kështu që përdoruesit duhet të shmangin përdorimin e tij kur lahen ose notojnë.

+ Përdorni funksionin e kyçjes së sigurisë: Ky funksion ndihmon në mbrojtjen e të dhënave në Apple Watch nga aksesi i paautorizuar.

Pastroni rregullisht: Pastrimi i rregullt i Apple Watch ndihmon në mbajtjen e tij të pastër dhe parandalon zverdhjen, gërvishtjet ose dëmtimet.

Shpresojmë, informacioni i mësipërm ju ka ndihmuar të keni një mënyrë për të përdorur Apple Watch, si dhe të jeni në gjendje të përjetoni të gjitha veçoritë që ofron ora. Faleminderit që ndiqni artikullin. Qëndroni të sintonizuar për më shumë lajme në lajme teknologjike Ju lutem. Dhe nëse doni një Apple Watch, ejani tani Çmimi i telefonit tani per te perfituar oferte speciale!!!

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Hướng dẫn chi tiết cách sử dụng Apple Watch dành cho người mới – Tin Công Nghệ . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *