Hướng dẫn cách sử dụng hàm Sum trong excel mới nhất 2021

Rate this post

funksioni shuma në excel është një nga fjalët kyçe më të kërkuara në google për temën se si të përdoren udhëzimet funksioni shuma në excel më i fundit 2021. Në këtë artikull Bangxephang.com do të shkruajë udhëzime se si të përdoret funksioni i shumës në excel-in më të fundit 2021.

Tabela e përmbajtjes

Udhëzime se si të përdorni funksionin shuma në Excel 2021 më të fundit

SUM është një funksion i njohur dhe shumë i dobishëm Excel, njëkohësisht është gjithashtu një funksion aritmetik komunikimi. Siç nënkupton edhe emri, SUM. funksionin përdorni për t’u grumbulluar në Excel. Dhe parametrat aftësia si një parametër i vetëm ose një varg qelizash. në postimin e sotëmQuantrimang.com do mësojnë mik përdorni Funksioni SUM llogarit totalet në Excel, gabimet e zakonshme gjatë përmbledhjes me SUM dhe mënyrën e rregullimit të tyre.

Shihni gjithashtu: Udhëzuesi më i thjeshtë për ndarjen e kolonave në word 2021

Kjo ështëpërmbajtja Është në përmbajtjen Kjo:

 • ideja funksioni shuma në excel
 • Struktura e SUM-it. funksionin
 • Këto Për shembull rreth TOTAL. funksionin
 • përdorni operacione të tjera në SUM. llogaritje
 • përdorni Funksioni SUM ndër të tjera
 • përdorni Funksioni SUM në shumë faqe
 • problemet popullore dhe si trajtoj

Cili është funksioni SUM në Excel?

D.përkufizim funksioni shuma në excel

Excel ideja SUM është llogaritja “shuma”. të gjitha numrat në diapazonin e qelizave”. mesatare TOTAL . funksionin misioni llogarit numrin total të numrave dhe parametrave që përmbahen në qeliza dhe vargjet e qelizave.

READ  Cách đánh dấu bản quyền trong word

Struktura e SUM-it. funksionin

Funksioni SUM ka dy struktura Kështu që do shkruar në dy mënyra:

 • =SUM(num1,num2, …Num_n). Kjo “numri 1, numri 2, … numri_n” përfaqësojnë numra ne do të numërohen.
Eksploroni më shumë: Çfarë rrjeti është prefiksi 091? Çfarë do të thotë numri 091?

=SUM(Sfera e qelizave 1, Gama e qelizave 2,…Range_n e qelizave). Aty: “Cell Range1, Cell Range2, … Cell Range_n” janë kolona numerike.


Këto vëmendje në llogaritjen SUM:

 • TOTAL . funksionin aftësia njehsojnë numrat dhjetorë dhe thyesat.
 • Në llogaritjen SUM: =SUM(num1,num2, …Num_n), nëse ju hyni parametri “num” jo i sigurt numër, funksioni SUM do të shfaqë një gabim #Emri? Gabim.
 • Dhe të ngjashme me Pra në llogaritje =SUM(Sfera e qelizës 1, Gama e qelizave 2, …Rapja_n e qelizave) përfshijnë përmbajtja nuk është një numër, funksioni SUM do ta injorojë atë vlerë atje.
 • TOTAL . funksionin Nuk jane forma e funksionit dinamik. Prandaj, nëse ti përdorni Përmblidheni në një sërë qelizash dhe filtrojeni disa vlerë ndonjë atje atëherë prodhimi i llogaritjes SUM nuk do ndryshim në vlerën më të afërt. për shkak të kësaj më mirë fund, ju duhet përdorni funksioni nëntotal për rast Kjo.

Disa si të deklaroni SUM. funksionin

Le të eksplorojmë Për shembull e veçantë më poshtë për të mësuar më shumë se si përdorni Funksioni SUM në Excel:

VD Së pari: =SUM(20,60,40) mesatare duke shtuar termat 20, 60, 40 jep rezultatin 120.

Shembull i funksionit SUM

Për shembull 2: =SUM(A1:A2) për të mbledhur numrat në intervalin (A1:A2) në vend të parametrave dhe për të dhënë rezultatin 120.

Shembull i funksionit SUM

VD e veçantë përdorni Funksioni SUM në Excel

Për shembull Së pari:

=SUM(1, 2, 3) po arritjet është e barabartë me 6.
=SUM(2, 3, E VËRTETË) po vlerë është e barabartë me 6.
=SUM(“2″,”3”,1) po vlerë është e barabartë me 6.

VD 2: Unë kam një listë pagash të punonjësit si në vazhdim

– vullnetinpërdorni Funksioni SUM për të llogaritur shumën totale të vartësve në muajin në kolonën e fushës
– PËR TË LËVIZURvendim përdorni: F10=TOTALI (F5:F9) zgjidhni totalvlerë nga qelizat F5 në F9. Ne kemi rezultatin siç tregohet më poshtë

Prandaj Ju keni rezultatet e pagës totale të pagueshme për punëtor.

Përdorni Funksioni SUM ndër të tjera

Mesatarja mujore

SHUMA e A2:L2 pjesëtuar me numrin e muajve në vit në A2:L2 mos numëroni qelizat daulle.

READ  Đỗ Hữu Hạ là ai? Tài sản của ông Đỗ Hữu Hạ

Përdorni Funksioni SUM në fletë të shumta

Prandaj, këtë faktor do të bëhet më të lëmuara Kur përdorni Funksioni 3D TOTAL:

Eksploroni më shumë: Duke zbuluar linjat më të fundit telefonike Samsung 2022

TOTAL

=SUM(Fleta1:Fleta3!A1)

Funksioni SUM mbledh qelizat A1 të përfshira në të gjitha faqet 1 deri 3.

Në fushën e informatikës & teknologjisë, kjo mënyrë është shumë të dobishme për të llogaritur çdo faqe për muajt (janar deri në dhjetor).

Llogaritja

=SUM(1 janar:dhjetor!A2) më shumë të gjitha qeliza A2 në çdo faqe nga janari deri në dhjetor

Receta Kjo 3D eshte ne rregull përdorni të ngjashme me pra në funksionet AVERAGE, MIN, MAX,…

 • =MESATARE (Fleta1:Fleta3!A1)
 • =MIN(Fleta1:Fleta3!A1)
 • =MAX(Fleta1:Fleta3!A1)

Arsyeja mik duhet të përdorin TOTAL . funksionin

Receta = 1 + 2 ose = A + B – pavarësisht nga Ti mundesh futni =1+2+3 ose =A1+B1+C2 dhe merrni rezultatin shumë plot, Pikërisht Por mik duhet të aplikojnë Funksioni SUM në sepse metodë Kjo lehtë mund të çojë në gabime sepse disa arsyeja:

 • Drejtshkrim i gabuar. nëse ti duhet të futen shumë elementë me sekuencë shumë të gjatë recetë e imja. do më e lehtë shumë nëse vënë arritjet pastaj në qeliza individuale përdorni sekret TOTAL. Përveç kësaj, Ti mundesh Formati vlerë në burg, Punojnë përarritjet shumë më e lehtë për t’u lexuar sepse ndërsa në recetë.
 • Gabim #VALUE! për shkak të referencave të tekstit në vend të numrave. recetë i përkasin Ti mundesh i thyer nëse ndonjë ndonjë arritjet tani jo numrat (teksti) në qelizat e referuara sekret do të kthejë #VLERË! . Funksioni SUM do të injorohet arritjet tekst dhe vetëm parashikohet ju total arritjet numrat.
 • Gabim #REF! për shkak të fshirjes së rreshtit ose kolonës. nëse ti fshini një rresht ose kolonë më pas sekret nuk do të përditësohet për të përjashtuar rreshtat e fshirë dhe recetë do të kthejë #REF! , ndërsa funksioni SUM do të përditësohet automatikisht.
 • recetë nuk do të përditësojë referencën kur futni rreshta ose kolona. nëse ti pastaj futni një rresht ose kolonë recetë nuk do të përditësohet në përfshijnë Produkte të reja futndërsa funksioni SUM do të përditësohet automatikisht (për sa kohë që nuk jeni jashtë gamës së referuar në formulë). kjo e veçantë e nevojshme nëse ti Prisni sekret imja është përditësuar dhe kjo Nuk jane ndodhsepse recetë do t’ju japë rezultate i plotë Por Ti mundesh të paaftë për të kapur.

Gabimet e zakonshme kur përdorni funksioni shuma në excel

1. Funksioni SUM shfaq #####

Arsyeja: ende nuk kanë hapësirë ​​të mjaftueshme për të shfaqur rezultatet.

Rregullo funksionin SUM që tregon #####

Rregullo funksionin SUM duke shfaqur #####

Eksploroni më shumë: Mësoni Simple Past – Simple Past muajin e fundit
READ  Bảng chấm điểm đánh giá phân loại chất lượng tổ chức cơ sở Đảng

2. Funksioni SUM shfaq tekst dhe nuk prodhon rezultate. Ose thjesht tregoni numrat Por pa dhjetore

Arsyeja: Referenca e qelizës së të dhënave ose referenca e qelizës që rezulton është e keqformuar.

Si të rregulloni: Hyni Faqja kryesore Dhe zgjidhni Formatin e Numrit Më vonë atje selektive Formati uroj.

Funksioni SUM fiks që nuk llogaritet automatikisht.

Funksioni SUM fiks që nuk llogaritet automatikisht.

4. disa vlerë e pamundur përdorni në funksionin SUM.

Vetem nje arritjet ose sekuenca që përmban numrin e sapo llogaritur në funksion. Qelizat bosh, funksionet logjike ose teksti do të fshihen.

Shiko me shume: Mënyra më e lehtë për të kthyer nga pdf në word 2021

Për shembull: total vlerë në tabelën e mëposhtme:

Hapi 1: une kam duke ilustruar imazhe si në vazhdim:

Funksioni SUM do të kapërcejë dhe do të shfaqë rezultatet.

Funksioni SUM do të kapërcejë dhe do të shfaqë rezultatet.

Përveç kësaj ARRIJNË aplikacion superior ndaj punë një efektive atëherë ju duhet ende përdorni ose funksione dhe mjete të tjera të Excel-it.

Disa nofulla komunikimi Të njohura si:

 • SUMIF, SUMIFS për të mbledhur me 1 kusht, kushte të shumta
 • COUNTIF, COUNTIFS te sinteza dhe statistikanumëro me një kusht, shumë kushte
 • Funksioni trajtoj Vargu, data, numri…
 • Funksioni i kërkimit të referencës Indeks+Përputhje, funksioni SUMMARY…

Disa gjëra të mira përdorni njësoj:

 • Formatimi i kushtëzuar me formatimin e kushtëzuar
 • vendosjen kushtet e futjes së të dhënave me Validimin e të Dhënave
 • Si të emërtoni dhe përdorni emri në sekret
 • Gjeneroni raporte me tabelën kryesore…

PËRMBLEDHJE

Kështu, në këtë artikull, Bangxephang.com ka treguar se si të përdoret funksioni shuma në excel-in më të fundit 2021. Edhe pse ky është një funksion mjaft i lehtë për t’u përdorur, do të jetë një nga fjalët kyçe më të kërkuara në google. në temën e bazës së fortë që ju të mësoni më shumë njohuri në excel.

Shpresojmë që njohuritë e mësipërme të jenë të dobishme për ju. Nëse keni ndonjë pyetje ose nuk jeni ende të sigurt, na shkruani menjëherë. Paç fat!

Burimi: Sintezë

Ju lutemi vlerësoni artikullin

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Hướng dẫn cách sử dụng hàm Sum trong excel mới nhất 2021 . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *