Hướng dẫn cách in qua mạng LAN nhanh chóng và đơn giản nhất

Rate this post

Për ta bërë të mundur për të gjithë vendosin Lidheni printerin me kompjuterin TË BARABARË ndajnë makinat printoni në LAN ose rrjet Wifi me një drejtim lehtë më e mira. Kështu që sot do ta bëjmë jap Shoku përmbajtjen se si të printoni përmes LAN ose Wi-Fi të brendshëm të kompanisë në mënyrë të kuptueshme më e mira.

Tabela e përmbajtjes

Vendosni dhe lidhni printerin me serverin

Së pari Mirë përdorni merrni printerin, ne fillojnë vendosin printer dhe lidhje printer me kompjuter në zyrën e tij. Ne po telefonojmë përkohësisht vendosin dhe lidhja është serveri.

Jeni ende në prizë? Lidhja USB midis kompjuterit dhe printerit. Dhe kryeni furnizimin me energji elektrike për të dyja këto pajisje. Punë Tjetra atje është shkarkimi Drejtues printeri Përshtatet me printer jemi përdorni Dhe vendosin në kompjuter.

Shihni gjithashtu: Përmbledhjen e 11 kompanive më të famshme të printimit të lirë në Da Nang

Normalishtkur blini ndonjë printer furnizuesi Të gjitha luhen me diskun e drejtuesit të printerit që erdhi me pajisjen. VIZATO NJË FIGURËmua ne mundemi përdorni këtë disk të drejtuesit të printerit për të vendosjen drejtues për printera dhe kompjuterë.

Printoni në LAN
Printoni në LAN

Punë vendosin se sa lehtëju vazhdoni vendosjen Dhe sipas udhëzim në ekran kur instalimi i drejtuesit të printerit është i suksesshëm. Dhe një herë vendosin Nëse printeri është importuar me sukses në kompjuter, atëherë mund të provoni printimin. GRATËE hapur? printoni me sukses, atëherë kemi i plotë bërë hapi 1. Dhe tani nëse Shoku duan Për të lidhur shpejt printerin me rrjetin, ndiqni këto hapa:

  • Hapi 1: Sndajnë printer në server nëpërmjet LAN. PËR TË LËVIZURnë punë shtyp Paneli > Printera dhe Fakse > Klikoni me të djathtën në printerin e ri vendosin dhe riemëroni printerin më vonë atje zgjidhni ndajnë printer Online rrjet LAN.
  • Hapi 2:Paneli vazhdoni të zgjidhni artikullin Firewall i Windows > Përjashtim > Kutitë e kontrollit dokument dhe ndarjen e printerit në Programet dhe Shërbimet për të krijuar zgjidhni akses për printerin.
  • Hapi 3: MILIARDfjongo në kompjuterë të tjerë Në njësi dhe vazhdoni të lidhni printerin. ti zgjedh Paneli > Printera dhe Fakse > Vazhdoni te klikoni me të djathtën në dritaren e re që shfaqet. Zgjidhni Shto një printer > shtypni Tjetra > zgjidhni Printer rrjeti ose printer i bashkangjitur me një kompjuter tjetër >Tjetra > zgjidhni printer > zgjidhni E sakte për të marrë printerin atje është printeri i paracaktuar për total komandat e printimit.
Eksploroni më shumë: Raporti i fundit për shqyrtimin e Komisioneve dhe Degëve të Partisë
READ  083 là mạng gì? Ý nghĩa của đầu số 083? Cách mua sim đầu số 083
Printoni në LAN
Printoni në LAN

Rruga ndajnë printer mbi LAN

Më pas ju vazhdoni vendosjen Nëse printeri ka sukses në hapin 1, ne do të bëjmë hapin 2 atje Te behesh vendosin veçori ndajnë printer. Kështu që makinat në LAN (kompania e brendshme) mund përdorni printeri dhe printimi është normal.

Mirë ndajnë printer nëpërmjet rrjetit LAN ose Wifi, hapi i parë do të aktivizojmë funksionin ndajnë printer në server. Kompjuteri pritës është ai me të cilin sapo kemi punuar vendosin printimi i përfunduar në hapin 1. Hapat janë si më poshtë:


Shpërndaje dhe lidhni printerin përmes rrjetit në Win 7 – Win 7

Nëse Shoku duan lidhni printerin dhe ndajnë printer mbi LAN ose rrjet lokal Wifi Ndërmarrje që kompjuterët përdorni Me sistemin operativ win 7 ju vazhdoni sipas hapat e mëposhtëm.

  • Hapi 1: Hapur Paneli > Printerë dhe pajisje ose Printera dhe Fakse (Nga Printeri ose Pajisja është zgjedhur sepse çdo sistem operativ Windows është i ndryshëm.) dallues emri i pjesës pjesë).
  • Hapi 2: Në dritare Pajisjet dhe printerët, klikoni me të djathtën në printer. Dhe vazhdoni zgjidhni Prona -> Ndani këtë printer.
  • Hapi 3: Kështu që ne aktivizuam veçorinë ndajnë printer në serverin e parë. Dhe tani do të lidhet printer midis kompjuterëve të tjerë për të qenë në gjendje të printojë.

Në kompjuterë të tjerë duan Mund të printoni duke ndjekur këto hapa: Hapni panelin e kontrollit > Pajisjet dhe printerëtzgjidhni Shto një printer.

Tjetra ti zgjedh Shto rrjet, printer me valë Bluetooth (duke përdorur printerin në një rrjet LAN ose me valë, nëpërmjet Bluetooth).

Kjo është lista e printerëve në LAN do bëni një listë përsëri. Ju vazhdoni të shënoni dhe pastaj klikoni Next, shoferi nga serveri do të funksionojë automatikisht në kompjuterin tuaj në një pjesë të sekondës

READ  Khóa học Can thiệp sớm, giáo dục hòa nhập với trẻ khuyết tật và trẻ tự kỷ

Kështu që kur evolucioni më në fund ishim në gjendje të printonim në kompjuterë dhe teknologji të tjera Në njësi është e tija. GRATËE hapur? Shoku duan ndajnë printer nëpërmjet LAN ose rrjetit të brendshëm Wifi midis kompjuterit Win Xp dhe Win Xp ose Win 7, kryeni hapat e mëposhtëm:

Eksploroni më shumë: Udhëzime për vizatimin e kokave dhe fytyrave të personazheve femra të Anime

Shpërndaje dhe lidhni printerin përmes rrjetit në Win XP – Win XP, Win 7

  • Hapi 1: Vazhdoni të aktivizoni veçorinë e ndarjes, ndajnë printer në LAN të printerit. Ju bëni sa më poshtë: Start -> Control Panel> Devices and Printers. Këtu ju klikoni me të djathtën mbi printer dhe zgjidhni Sharing… Ne vazhdojmë të fusim një emër për printerin dhe kompjuterin tuaj për ta bërë më të lehtë dallimin, klikoni OK.
  • Hapi 2: ARRIJNË përdorni Në kompjuter, ne vazhdojmë të shtojmë një printer. Ju zgjidhni artikullin Shto një printer.

Këtu ju zgjidhni emrin e saktë të printerit me të cilin vazhdojmë ndajnë në hapin e mësipërm

Rruga ndajnë printer

Së pari Klikoni me të djathtën në printerin që dëshironi të ndani dhe zgjidhni Printer properties. Sepse kam shumë printera këtu, kështu Do te shfaqet si kjo, ti selektive printer nga lista rënëse.

Zgjidhni skedën Sharing=> pas atje kutia e kontrollit Share this printer ARRIJNË ndajnë printerin tuaj.

nëse ti duan ndajnë për të gjithë kompjuterin përdorni Sistemet operative 32 dhe 64 bit klikoni selektive Additional Drivers Më vonë atje kontrolloni të dyja kutitë x86 và x64 Ju lutem.

Vendosni ndajnë Ndani printerin me një kompjuter tjetër

Edhe pse është punë vendosjen printer Dhe ndajnë printer për makineritë e tjera në të njëjtin lan është thjeshtë, Megjithatë në mënyrë që makinat e tjera të munden përdorni merrni printerin tuaj pa kanë probleme Çfarë? kanë nevojë për vëmendje Disa nga artikujt janë si më poshtë:

Printoni në LAN
Printoni në LAN

+ Hapi 2: Zgjidhni tjetër Change advanced sharing settings

+ Hapi 4: Dhe mos harroni të shënoni faqeshënues zgjidhni Çaktivizo ndarjen e mbrojtur me fjalëkalim në seksion mật khẩu proproteced sharing Ju lutem.

Instalimi i një printeri përmes LAN është shumë lehtë

+ Hapi 1: PËR TË LËVIZURune do të hyjnë Control Panel dhe gjeni pjesën Networkose ti mundesh ikona e vendosjes Network në ekranin e desktopit për lehtësi përdorni nëpërmjet.

Printoni në LAN
Printoni në LAN

+ Hapi 3: KYCVazhdoni selektive printer që ju dëshirë lidh. VD printeri mund të printojë vendosjen në makinë MRCHIEN-PC pastaj hapni kompjuterin MRCHIEN-PC jashtë => pas atje Klikoni me të djathtën në ikonën e printerit dhe zgjidhni Connect ...

Më pas atje Prisni një moment që kompjuteri të lidhet me printerin dhe puna juaj të ketë mbaruar i plotë.

Eksploroni më shumë: Përmbledhja e njoftimeve – Funksioni i përmbledhjes së njoftimeve të iOS 15 është jashtëzakonisht interesant – Lajmet e teknologjisë
READ  Cập nhật kết quả VCT SEA Challengers Stage 3: Bren Esports vô địch đầy thuyết phục

Dhe kjo është Si rezultat, unë jam lidhur me sukses me printerin përmes rrjetit LAN. Shumë e lehtë për të performojnë drejt Nuk jane ?

Shënim: Një Numri i telefonit kompjuteri kur lidhet me printerin në të njëjtin LAN, e rëndësishme është kompjuterët që funksionojnë në platforma të ndryshme mund ti mundesh duhet të shkarkoni një instalues ​​shtesë printeri për platformën tuaj Windows për t’u lidhur.

Kjo mund të jetë pak e komplikuar Huh. Ah ky. Për shembull kompjuter A është makina kryesore, e lidhur drejtpërdrejt me printerin. Dhe kompjuteri A Kjo përdorni komunikojnë Win 32bit.

Tani një kompjuter PËR TË LËVIZUR dëshirë lidheni me printerin e makinës NJË mbi LAN, Megjithatë makinat PËR TË LËVIZUR Kjo përdorni komunikojnë 64 bit.

Tani është e mundur Kur ti Shfaqje Connect.. Nga kompjuteri B në printerin e përbashkët nga kompjuteri A Do të shfaqet një tabelë njoftimesh për të instaluar drejtues shtesë të printerit. ARRIJNË përdorni Ky është gjithashtu një rast i madh thjeshtë Thjesht shkarkoni drejtuesin për printerin (konkretisht versioni HP Laserjet 1160 Windows 7 64bit) => më vonë atje zbërthejeni dhe zgjidhni rrugën vendosjen si zakonisht.

përmbledhje

Kështu isha unë udhëzim shumë detaje rrugë vendosin printer për kompjuter Dhe vendosjen printer rrjeti njësoj punë ndajnë printer për makina të tjera në të njëjtin LAN.

Nëse ndonjë Çdo problem thjesht komentoni më poshtë më poshtë une do të përgjigje sa me shpejt te jete e mundur. presin postimet do të dobishme me ju! Faleminderit që ndiqni artikullin e bangxephang.com

Paç fat !!!

Burimi: Sintezë

Ju lutemi vlerësoni artikullin

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Hướng dẫn cách in qua mạng LAN nhanh chóng và đơn giản nhất . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *