Hướng dẫn cách hàm if kết hợp left và right dễ nhất 2022

Rate this post

Funksioni If është një funksion i kushtëzuar Ndoshta E kombinuar me shumë funksione të tjera në excel, aftësia se sa total pozicionet në funksionin If. mund të flasim për funksionin trajtoj vargje si Majtas, Djathtas dhe funksione në postimin e sotëm Bordi vendndodhjen do mësojnë Si jeni? të integruara efektive Nëse funksioni me këto funksione.

Ju jeni duke parë këtë postim: Udhëzime për mënyrën më të thjeshtë për të kombinuar majtas dhe djathtas nëse funksioni 2022

Tabela e përmbajtjes

Cili është funksioni If në Excel?

Funksioni if ​​është një funksion i kushtëzuar përdorni ARRIJNË xheloz vlerë kjo me vlerë përndryshe, “Nëse – atëherë”, funksioni kthen TRUE (E vërtetë) Nëse gjendja është e vërtetë dhe nese jo është FALSE (E rreme) nëse gjendja është e rreme.

Receta:

=IF(Testi_logjik, vlera_nëse_e vërtetë, vlera_nëse_false)

Aty:

  • Logical_test: Kushti krahasojnë duke përfshirë vlerë Dakord krahasojnë përdorim më të madh se, më pak se, të barabartë dhe operatorë të tjerë
  • Vlera_nëse_e vërtetë: arritjet kthimi Nëse kushti është i vërtetë (i vërtetë)
  • Vlera_nëse_false: vlerë kthimi Nëse gjendja është FALSE (E rreme)

Formula e funksionit IF në Fletën Google

recetë Funksioni IF në Fletët e Google


recetë NËSE . funksionin

sekret:

aty brenda:

Funksioni if ​​kombinon majtas dhe djathtas në Excel

recetë LARTË . funksionin

sekret:

midis tyre:

– LARTË . funksionin përdorni për të bërë merrni karaktere nga e majta e vargut.

Për shembull IF funksion me LEFT . funksionin

READ  [Sửa laptop] Cách sửa laptop HP zbook 15 bị đen màn hình nhanh nhất

Jepet një tabelë të dhënash që përfshin fusha të tilla si: Klasa, Kodi i Industrisë, Industria.

Shembull i fletës së të dhënave

Hapi 1: përdorni Funksioni LEFT te mbledhin Nxirrni 2 karakteret e para në qelizën A3

Eksploroni më shumë: Si të rregulloni gabimin Macbook pro M1 2020 z11b000ct me ekran të zi

+ Zgjidhni qelizën B3Shkruani formulën: =Majtas(A3;2)

Do të thotë recetë: përdorni funksioni Majtas te mbledhin 2 karaktere nga e majta e qelizës A3.

përdorni Funksioni LEFT te mbledhin Nxirrni 2 karakteret e para në qelizën A3

+ Zgjidhni qelizën D3Shkruani formulën:

+ Shtypni Hyniprodhimi: Teknologjia përmbajtja.

Do të thotë recetë: Nëse qeliza B3 është “CN”, pastaj kthehu arritjet fjalë për fjalë do të thotë “Teknologji informacioni”; ende nëse nëse nuk është e drejtë Vazhdoni kontrolloni regjistrimin nëse B3 është “QL” dhe kthen “Operacionet e Logjistikës”; nëse gabim përsëri ora B3 është “KM” dhe më pas kthehet te “Rrjeti Kompjuterik”; Vazhdoni Nëse jo, kontrolloni nëse B3 është “MT” Nëse e vërtetë, kthen “Mjedisi Natyror”; Nëse jo, ktheni “Financa”.

Shihni më shumë artikuj: Përdorimi i funksionit minif në excel

Kombinoje LEFT me IF

Përziejini kombinohen Në kontrast me IF

Hapi 3: përdorni recetë Direkt më shpejt

D3Shkruani formulën:

Përdorni formula të shpejta direkte për if dhe left.  funksionin

përdorni recetë i shpejtë direkt për nëse dhe majtas . funksionin

Receta E DREJTË. funksionin

recetë:

aty brenda:

përdorni bëj mbledhin disa karaktere nga ana e djathtë e një vargu.

Shembull: Plotësoni kolonën vlerësimet varësi Numri i shitjes

shembull funksioni nëse lihet

Për shembull funksion nëse lihet

VD Kjo ne do të bëjë fillojnë fjalia numër 2, serial fjalia numër 1 e VD 1. Theo kërkesë Plotësoni kolonën vlerësimet bazuar “Sasi” Por I padisponueshëm kolona e sasisë në tabelë. Ti mundesh krijoni një kolonë më shumë, Megjithatë Me ndiq mua rast kjo nuk është e nevojshme njerëzimi do të bashkohen në një sekret unike.

Eksploroni më shumë: Angazhimi për izolim mjekësor në shtëpi për të parandaluar Covid-19

me mua Analiza Kjo fjali e dytë është si më poshtë Ju lutem:

  • stafit Best seller: Sasia >10 – Po (Kodi, 2)>10
  • stafit punë e vështirë: Sasi
READ  A113 là gì? Tại sao A113 xuất hiện trong nhiều bộ phim?

Shoku shënimstatusi krahasojnë > 10 inç rast Kjo duhet të përfshijë numrin 10 në thonjëza, sepse funksioni kthehet trajtoj vargu është një karakter (Tekst). aftësia shtoni funksionin Vlera përpara funksionit True si më poshtë: Vlera(Duhet(ID-i i rreshtit, 2))>10 për të kthyer karakterin në llojin e numrit.

formula e funksionit nëse është e vërtetë

recetë funksion nëse është e vërtetë

=IF(RIGHT(E4,2)>”10″,”Best Seller””Punë e vështirë”)

Sepse ka 2 situatë duhet përdorni 1 NËSE . deklaroj Eshte e mjaftueshme, sekret mbi une zgjedh te jap vlerë krahasojnë është numri i mbyllur në thonjëza. Të ne mundemi Zgjidhni 1 nga 2 mënyrat për mua udhëzim Ju lutem. Dhe Vëzhgoni rezultatet pranë më poshtë Kjo ora A është mirë?

rezultati i shembullit të funksionit nëse është i vërtetë

rezultati i VD funksion nëse është e vërtetë

Shihni më shumë artikuj: Udhëzime për përdorimin më efektiv të funksionit Dmin në Excel 2022

Gabimet e zakonshme kur kombinohen IF dhe LEFT/RIGHT. funksionin

Gabim #N/A

atje është faji sepse recetë sjell vetem regjistrim dhe mungojne vlerë kthehet e vërtetë, arritjet Kthehet kur T është false.

VD, sekret false: =IF(LEFT(A3;2)=”CN”)

#N/A gabim në Fletët e Google

#N/A gabim në Fletët e Google

Te rregullosh, ju duhet se sa vlerë kthehet kur kushti është i vërtetë dhe rezultati kur kushti është i rremë.

Gabim #GABIM

Nëse klient duke marrë këtë gabim, ju lutem Shiko prapa në seksionin T&C, të dhënat e kthyera janë futur në sintaksën e saktë dhe sipas rregulloreve I forte me të dhëna krahasimi akoma!

Për shembull:

sekret false: =NËSE (DJATHTA (A7,1)=A;”ok”;Jo””)

recetë pas intervalit të redaktimit: =IF(RIGHT(A7;1)=”A”;”ok”;”Jo”) (vini re ndarësin me presje midis argumenteve). (;) stomatologji).

#ERROR Gabim në Fletët e Google

#ERROR Gabim në Fletët e Google

#VALUE gabim

atje eshte gabim sepse sintaksa qe ke shkruar nuk eshte e mjaftueshme dhe e sakte, keshtu qe ti Te lutem kontrollo Të kujdesshëm Shiko unë shkruajta sekret e vërtetë dhe e mjaftueshme!

Eksploroni më shumë: Si të krijoni një kolazh pa përdorur softuer

Për shembullune akoma përdorni fletën e vjetër të të dhënave dhe atje është hyrje sintaksore e pasaktë: =IF(LEFT(A6;2);1;2)

READ  Tiết lộ cho bạn công thức chỉnh ảnh trên iphone hot trend nhất hiện nay

recetë hej, po më mungon një regjistër i renditjes, për ta rregulluar atë, më duhet vetëm të shtoj një renditje bërë.

#VALUE Gabim në Fletët e Google

Gabim #VALUE në Excel

Këto pyetje ndikojnë te funksionet IF dhe LEFT/RIGHT. funksionin

Plotësisht aftësia përdorni funksioni i lidhjes IF I forte me funksion të kombinuar LEFT/Djathtas I forte me IF të mbivendosur?

Pyetje dhe pergjigje: total plotësisht Ndoshtamik ShikoHapi 3 të seksionit VD NËSE funksion me RIGHT . funksionin për të bërë të njëjtën gjë!

përdorni funksioni i lidhjes IF I forte me funksionin LEFT/RIGHT sa është vlera numerike?

Pyetje dhe pergjigje: Për shembull sintaksë VD si më poshtë: =IF(majtas(A10;2)=”5″;”E vërtetë”; “E gabuar”); dhe matematika përdorni funksioni koordinues të lidhura për një abonim të plotë dixhital Ndoshta bëni të njëjtën gjë.

Funksioni IF i kombinuar me funksionin e kushtëzuar numerik LEFT/RIGHT

Lidhja e funksionit IF I forte me funksionin LEFT/Djathtas

Shihni më shumë artikuj: Udhëzime për përdorimin e funksionit Mround në Excel thjesht

Përmbledhje

Më sipër janë shembuj si dhe shënime kur kombinoni funksionin If me Majtas, Djathtas që Rank ka sintetizuar, duke shpresuar t’ju ndihmojë të kuptoni më mirë se si ta përdorni atë. Nëse ju duket interesante, ju lutemi shpërndajeni ose komentoni kur keni probleme. Referojuni më shumë artikujve rreth funksioneve në Excel në seksionin informacion zyre Bazat dhe mësoni Excel në internet Kjo. Faleminderit që lexuat këtë artikull.

Ju lutemi vlerësoni artikullin

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Hướng dẫn cách hàm if kết hợp left và right dễ nhất 2022 . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *