Hướng dẫn cách chỉnh giờ trên đồng hồ thông minh đơn giản nhất

Rate this post

Për të përdorur në mënyrë efektive një orë inteligjente, gjëja e parë që duhet të bëni është të vendosni kohën e duhur. Rregullimi i kohës në një orë inteligjente mund të jetë i thjeshtë, por ndonjëherë shkakton edhe vështirësi për përdoruesit. Sidomos kur përdorni orën inteligjente për herë të parë. Më poshtë, artikulli do të udhëzojë si të vendosni kohën në orën inteligjente kështu që mund të përfitoni sa më shumë nga pajisja juaj.

Si të rregulloni kohën në një orë të thjeshtë inteligjente

Vendosja e orës në një orë inteligjente është një nga hapat më të rëndësishëm për përdorimin efektiv të këtij produkti. Sidoqoftë, mënyra për të rregulluar kohën në orët inteligjente Android dhe Apple është e ndryshme. Këtu janë udhëzimet se si të vendosni kohën në orën inteligjente më të thjeshtë në linjat Android dhe Apple:

Cakto kohën në orën inteligjente Android

Për të vendosur kohën në orën tuaj inteligjente Android, ndiqni këto hapa:

Hapi 1: Hapni ekranin e cilësimeve

Në ekranin bazë të orës inteligjente, lëvizni majtas ose djathtas për të gjetur aplikacionin Cilësimet. Prekni ikonën për të hapur aplikacionin dhe për të vendosur kohën.

Hapi 2: Zgjidhni artikullin “Data dhe ora” në aplikacion. Pastaj gjeni dhe zgjidhni artikullin “Data dhe ora” në listën e cilësimeve.

Hapi 3: Vendosni orën tuaj inteligjente në kohën lokale ose sinkronizoni automatikisht me rrjetin. Në seksionin “Data dhe ora”, mund të çaktivizoni ose aktivizoni përditësimet automatike të orës lokale.

  • Nëse dëshironi ora shfaqja inteligjente e kohës së një zone specifike kohore. Mund të zgjidhni “Zona kohore” dhe të zgjidhni zonën e dëshiruar kohore.
  • Nëse dëshironi që ora juaj inteligjente të sinkronizojë automatikisht kohën me rrjetin. Sigurohuni që funksioni “Përditësimi automatik i datës dhe orës” është i aktivizuar.

Pas kryerjes së hapave të mësipërm, ora juaj inteligjente do të shfaqë kohën e duhur sipas cilësimeve tuaja. Nëse dëshironi të ndryshoni orën më vonë, kthehuni te seksioni “Data dhe ora” e cilësimeve dhe përsëritni hapat e mësipërm.

READ  Đã mắt ngắm những bó 'hoa' lạ được cắm từ rau củ vườn nhà của mẹ đảm Quảng Ninh

Cakto kohën në orën inteligjente në iOS

Për të vendosur kohën në orën tuaj inteligjente Apple në telefonin tuaj iOS, mund të ndiqni këto hapa:

Hapi 1: Hapni orën në orën tuaj inteligjente. Këtë mund ta bëni duke shtypur butonin Digital Crown në orë dhe duke zgjedhur ikonën e orës.

Hapi 2: Shtypni dhe mbani ekranin me prekje në orë derisa të shfaqet ndërfaqja e rregullimit të kohës. Përdorni rrëshqitjen dhe prekni për të lëvizur orët dhe minutat.

Hapi 3: Pasi të keni vendosur kohën e duhur, shtypni butonin Digital Crown për të ruajtur ndryshimet. Për të kontrolluar nëse ora është caktuar saktë, mund të shtypni butonin Digital Crown dhe të zgjidhni modalitetin e kohëmatësit për të kontrolluar kohën.

Eksploroni më shumë: Pse ka goditje elektrike në dimër? Si të përballeni me goditjen elektrike në dimër

Nëse jeni duke përdorur një orë inteligjente Apple të lidhur me iPhone tuaj, ora në orë do të përditësohet automatikisht në orën në telefonin tuaj. Nëse nuk dëshironi ta përdorni këtë veçori, mund ta çaktivizoni në cilësimet e Bluetooth-it të mësipërm Iphone juaja.

Si të rregulloni kohën e shikimit inteligjent në aplikacionin Setracker 2

Për të rregulluar kohën e shikimit inteligjent përmes aplikacionit Setracker 2, mund të bëni hapat e mëposhtëm:

Hapi 1: Shkarkoni dhe instaloni aplikacionin Setracker 2 në telefon juaja. Mund ta merrni këtë aplikacion nga Google Play nëse keni një telefon Android ose nga App Store nëse keni një telefon iOS.

Hapi 2: Hapni aplikacionin Setracker 2 dhe identifikohuni ose regjistrohuni për një llogari nëse kjo është hera e parë që përdorni aplikacionin.

Hapi 3: Pas hyrjes me sukses, aplikacioni do të shfaqë ekranin për të lidhur orën inteligjente me telefonin tuaj. Ju lutemi zgjidhni “START LINK” për të filluar çiftimin e pajisjes.

Hapi 4: Futni kodin e regjistrimit të orës suaj inteligjente. Nëse nuk ju kujtohet kodi i regjistrimit, mund të përdorni kodin QR në kuti për të skanuar ose zgjedhur një foto nga albumi fotografik nëse e keni bërë më parë.

Si të rregulloni kohën e një ore inteligjente përmes aplikacionit Setracker 2

Hapi 7: Më pas, zgjidhni “Zona kohore” dhe zgjidhni zonën kohore të rajonit tuaj. Rekomandohet që të zgjidhni zonën kohore GMT+7:00 për orën inteligjente për të shfaqur kohën e duhur. Pasi të caktohet, ora në orë do të përditësohet automatikisht.

Si të rregulloni kohën e shikimit inteligjent përmes aplikacionit WearOS by Google

Çdo linjë e orëve inteligjente do të ketë një aplikacion të veçantë për të vendosur kohën. Për të vendosur kohën në orën tuaj Motorola Moto 360 Gen 2 përmes aplikacionit Wear OS by Google, duhet të bëni sa më poshtë:

Hapi 2: Lidhja Bluetooth midis orës tuaj inteligjente dhe telefonit duke përdorur aplikacionin Wear OS by Google.

Eksploroni më shumë: Si të shënoni të drejtat e autorit në word
READ  Anna Gấu 33 là ai? Anna Gấu 33 tên thật là gì?

Hapi 3: Kur ora inteligjente dhe telefoni lidhen me sukses, ora në telefonin tuaj do të sinkronizohet automatikisht me orën në orën tuaj. Tani mund ta përdorni orën tuaj inteligjente me kohën e saktë.

shikoni më shumë lajme të fundit

Udhëzime se si të instaloni orën inteligjente më të thjeshtë dhe më të detajuar

Si të rregulloni kohën në një orë inteligjente për fëmijë

Orët inteligjente për fëmijë mund të përditësojnë automatikisht datën dhe orën pasi përdoruesi të futë kartën SIM dhe ta aktivizojë pajisjen me sukses. Nëse ora juaj nuk tregon kohën ose tregon kohën e gabuar, kjo mund të jetë për shkak të shumë arsyeve, të tilla si moslidhja me llogarinë kryesore, kartela SIM që i mbaron hapësira ose i mbarojnë paratë.

Përveç rregullimit të kohës së orës inteligjente në mënyra bazë, mund ta rregulloni kohën përmes aplikacionit Setracker në telefonin tuaj. Pas instalimit, përdoruesit mund të zgjedhin gjuhën dhe zonën kohore që i përshtatet vendndodhjes së tyre për të sinkronizuar kohën midis orës dhe telefonit.

Si të vendosni kohën në orën e fëmijëve?

Aplikacioni Setracker gjithashtu mbështet personalizimin e gjuhëve të ndryshme dhe ka një ndërfaqe vietnameze miqësore dhe të lehtë për t’u përdorur. Konfigurimi i orëve inteligjente për fëmijë sapo u bë më i thjeshtë me aplikacionin celular.

Hapat për të vendosur kohën në një orë inteligjente për fëmijë janë si më poshtë:

  • Shkarkoni dhe instaloni aplikacionin Setracker në pajisjen tuaj celulare.
  • Hyni dhe zgjidhni gjuhën dhe zonën kohore që përputhet me vendbanimin e përdoruesit.
  • Nga atje, përdoruesit mund të kontrollojnë plotësisht të gjitha funksionet e orëve inteligjente të fëmijëve direkt në telefonat e tyre aplikacioni i gjurmimit.

Kini parasysh kur vendosni kohën në orën inteligjente

Kur vendosni kohën në një orë inteligjente, ka disa pika të rëndësishme që duhen mbajtur parasysh për të siguruar një kohë të saktë shikimi:

+ Sinkronizoni kohën midis pajisjeve: Përpara se të vendosni orën në orën tuaj inteligjente, sigurohuni që ora në telefonin ose kompjuterin tuaj të jetë vendosur saktë. Nëse ora në këto dy pajisje nuk është e sinkronizuar, kjo do të shkaktojë ndryshim në zonën kohore në orën inteligjente.

+ Lidhshmëria: Sigurohuni që ora juaj inteligjente të ketë një kartë SIM dhe të ketë një lidhje interneti. Si rezultat, ora do të funksionojë në mënyrë të qëndrueshme dhe do të lidhet më saktë.

+ Zgjidhni zonën e duhur kohore: Duhet të zgjidhni zonën e saktë kohore të vendit ku po jetoni. Nëse zgjidhet zona e gabuar kohore, ora do të shfaqë orën e gabuar.

+ Zgjidhni datën dhe orën e saktë: Kur vendosni orën, duhet të zgjidhni datën dhe orën e saktë aktuale për t’u siguruar që ora shfaqet saktë.

Eksploroni më shumë: Cila është pushimi i tyre? Çfarë po luajnë? Rregullore për repartin hui, mbiemrin dhe bieu
READ  Huyền thoại CS:GO Thụy Điển GeT_RiGhT chuyển sang thi đấu VALORANT

+ Kontrollo sërish pas cilësimit: Pas vendosjes së orës në orën inteligjente, duhet të kontrollosh sërish për t’u siguruar që ora në orë është përditësuar saktë. Nëse gjeni një gabim, mund të rivendosni kohën.

Disa pyetje të bëra shpesh rreth: Redaktimi i kohës në orët inteligjente

Nuk sinkronizohet me orën e telefonit?

Ka gabime të shpeshta të lidhjes midis orës inteligjente dhe telefonit. Ora do të shfaqë kohën e gabuar ose nuk do të përditësojë kohën e duhur.

Çfarë duhet të bëj nëse ora nuk shfaqet në ekranin e orës?

Nëse ora juaj nuk tregon orën, kontrolloni sërish cilësimet për t’u siguruar që funksioni i shfaqjes së orës është aktivizuar. Nëse kjo ende nuk e zgjidh problemin, duhet të provoni të rindizni orën.

Si e përditësojnë automatikisht orën inteligjente?

Shumë orë inteligjente këto ditë mbështesin përditësimet automatike të kohës bazuar në vendndodhjen tuaj. Thjesht duhet të lidhni orën me internetin ose GPS. Më pas aktivizoni funksionin e përditësimit automatik të kohës në menynë e cilësimeve të orës.

Pse ora ime inteligjente nuk po përditëson kohën e duhur?

Mund të jetë për shkak se ora juaj nuk është e lidhur me internetin ose GPS, ose për shkak të ndonjë gabimi tjetër teknik. Mund të provoni të rindizni orën dhe të kontrolloni nëse ka një buton të cilësimit të kohës. Nëse kjo ende nuk funksionon, mund të kontaktoni prodhuesin ose shërbimin ndaj klientit për ndihmë.

Shihni më shumë=> Udhëzime se si të rregulloni kohën në një orë inteligjente të thjeshtë për fëmijë

Çfarë duhet të bëj nëse ora në orën time inteligjente nuk përditësohet saktë?

Mund të gjeni se si ta caktoni kohën në menynë e cilësimeve të orës suaj. Nëse ora po përditësohet gabimisht, mund ta rregulloni atë në zonën tuaj kohore ose të lidheni me internetin ose GPS që ora të përditësohet automatikisht. Në rastin e veçantë, kur ora nuk mund të sinkronizohet me zonën lokale të orës, mund të provoni ta vendosni orën manualisht.

Rregullimi i kohës në një orë inteligjente është shumë i thjeshtë dhe i shpejtë. Megjithatë, nëse nuk bëhet si duhet, mund të çojë në gabime në kohë, duke e bërë të vështirë përdorimin e orës. Shpresojmë, udhëzuesi i mësipërm se si të rregulloni kohën në një orë inteligjente do t’ju ndihmojë ta kuptoni dhe ta përdorni atë në mënyrë më efektive. Shikoni më shumë këshilla interesante në lajme teknologjike Ju lutem!!!

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Hướng dẫn cách chỉnh giờ trên đồng hồ thông minh đơn giản nhất . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *