Hướng dẫn cách check địa chỉ IP đơn giản nhất

Rate this post

Si të kontrolloni adresën IP në kompjuter është me të vërtetë shumë thjeshtë, Megjithatë nëse ti Nëse nuk jeni ekspert kompjuteri, ky mund të jetë gjithashtu një problem për ju. LEHTËOhne do udhëzim mik”Si të kontrolloni adresën IP në një kompjuter të thjeshtë” që njerëzit Fizibiliteti.

Tabela e përmbajtjes

Çfarë është një adresë IP?

IP do të thotë Internet Protocol (protokolli i rrjetit kompjuterik). Falë IP-së, kompjuterët munden kontakt Dhe ndajnë të dhëna së bashku. Çdo kompjuter ka një adresë të plotë IP dallues. Dikush të krahasojë adresat IP njësoj Adresë.

Shihni më shumë: Të zbulosh se si të futësh një imazh titulli në Word 2016 është shumë e lehtë

Këto kjo Jo plotësisht Pikërisht. I VJETËRpranoj adresa e shtëpisë dhe adresa IP e dallueshme Por Adresa e shtëpisë është fikse, në Më vonë, nëse ti në vazhdim përdorni wifi në shtëpi, kompjuteri do të ketë një IP të ndryshme, kur përdorni wifi ne kafe, kompjuteri ka IP tjeter.

Ti duhet kupton si? për të kontrolluar adresën tuaj IP dhe IP të rrjetit. Nëpërmjet Në fakt, arritur Adresa IP do të ndihmojë përdorues zbuloni adresën e vërtetë nëpërmjet gjeni adresën IP të wifi, gjeni adresën IP në hartë, madje mund të kontrolloni IP-në e cilit shtet. Adresa IP thotë shumë të dobishme.

READ  Ủng hộ các đội tuyển tham dự giải đấu VCT LOOK//IN bằng bộ sưu tập mới ra mắt trong trò chơi

Klasifikimi IP

IP-të ndahen në dy kategori:

  • IP statike (IP statike)

Këto janë adresa IP të fiksuara, edhe nëse rinisni ruterin ose dilni dhe pastaj hyni përsëri në internet, IP-ja nuk do të ndryshojë. të shpeshta IP statike është e pajisur për Ndërmarrje, siguruar shumë vizitorët ne te njejten kohe.

  • IP dinamike (IP dinamike)
Eksploroni më shumë: Zbuloni YouTuber-in femër që i bën fansat të dridhen për shkak të mënyrës më të fundit për të fituar para nga Tinder

Ndryshe nga IP statike, IP dinamike është një adresë IP që nuk është fikse dhe ndryshon vazhdimisht. Lidhjes së internetit të familjes i është caktuar një adresë IP dinamike nga operatori i rrjetit. VIZATO NJË FIGURËmuaKur kam probleme, nuk mund të hyj në internet ti mundesh Rinisni ruterin për të ndryshuar adresën IP.

Adresa IP publike dhe adresa IP private

Adresat IP mund të jenë publike ose private. Adresa IP publike është adresa e disponueshme Online, ndërsa adresat private jo. VIZATO NJË FIGURËPër shembull si, në një rrjet shtëpiak të shpeshtaruteri ka një adresë IP publike përdorni Dakord Online. Kompjuterët, telefonat inteligjentë, konsolat e lojërave dhe pajisjet e tjera të lidhura me ruterin kanë të gjitha adresat e tyre IP. Ruteri është i mbyllur Misioni ndërmjetësit përcjellin trafikun në adresat IP lokale të kërkuara nga pajisja. të gjitha pajisjet në rrjetin e shtëpisë lidhen vetëm me internetin përmes një adrese IP publike unike.

Supozoni se po lidhemi me një ruter përdorni Teknologjia e Interpretimit të Adresave të Rrjetit (NAT) ka dy adresa IP kanë nevojë për vëmendje. Adresa IP e kompjuterit është një adresë IP private fillojnë është e barabartë me 192.168.xx E KUQEkjo është Gama e adresave IP u ndahen posaçërisht rrjeteve private. Unë gjithashtu kam një adresë IP publike përdorni për të komunikuar me kompjuterë të ndryshëm nga interneti.

Për shembull njësoj, nëse përdorues në vazhdim kontrollin (server) një server në kompjuterin tuaj, njerëz Online do të duhet adresa IP publike nga ruteri përdorues për t’u lidhur me serverin. GRATËVarpërdorues në të njëjtin rrjet lokal, vetëm adresa IP lokale nga makina e synuar nevojitet për të komunikuar.

Eksploroni më shumë: Cilat janë skedarët SRT? – Shkolla e mesme Le Hong Phong
READ  Bãi nhiệm là gì? Phân biệt miễn nhiệm, bãi nhiệm và cách chức?

Nëse Nëse një kompjuter lidhet drejtpërdrejt me internetin pa ndonjë ruter të ndërmjetëm, adresa IP e makinës është adresa IP publike.

Si të shihni adresën IP në kompjuter

adresa IP përdorni për të identifikuar kompjuterët në rrjet dhe pajisjet në rrjet. Kur kompjuterët komunikojnë me njëri-tjetrin Online ose intranet, ata dërgojnë informacionin e adresës IP të njëri-tjetrit. PËR TË LËVIZURune do të duhet adresa IP Nëse në vazhdim kontrollin Serverit dhe softuerit të klientit do t’ju duhet adresa IP e kompjuterit tuaj për t’u lidhur me serverin. Më pas kjo është Si të kontrolloni adresën IP të dikujt tjetër? e imja.

Shikoni adresën IP private të makinës

nëse ti nuk di si të kontrolloj adresën time të desktopit SiNdiqni artikullin për të ditur më poshtë ARRIJNË di si të “Kontrolloni adresën IP të kompjuterit tuaj”

Metoda 1: Kontrolloni adresën IP në ikonën e rrjetit

Me këtë mënyrë ju do thjeshtë kontrolloni IP-në aktuale të rrjetit përdorni, TË BARABARË e di Pikërisht Adresa IP e kompjuterit është përdorni. MILIARDart Punon mirë me shumicën e sistemeve operative nga Windows XP, 7, 8.1, 10 Prandaj Lexuesit mund të aplikojnë kjo mënyrë në mënyrë të kuptueshme.

Hapi 1: E KUQESë parishfaqja përdorni Windows, gjeni ikonën e rrjetit kompjuterik, klikoni duhet të zgjedhin Hapni Qendrën e Rrjetit dhe Ndarjes.

Si të shihni adresën IP në kompjuter
Si të shihni adresën IP në kompjuter

Hapi 2: Në ekranin e kompjuterit, shfaqet kutia e dialogut Rrjeti dhe Qendra e Ndarjes klikoni Seksion Reddy për të krijuar Nëse në vazhdim përdorni rrjet me tel ose Wi-Fi nëse ti në vazhdim përdorni WIFI.

Si të shihni adresën IP në kompjuter
Si të shihni adresën IP në kompjuter

Hapi 3: Shfaqet një kuti e re dialogu, ju klikoni Seksioni i detajeve.

Si të shihni adresën IP në kompjuter
Si të shihni adresën IP në kompjuter

Hapi 4: Hapet kutia e dialogut Detajet e lidhjes së rrjetit, lundroni në linjën e adresës IPv4. LEHTËatë gjë është adresa IP e kompjuterit tuaj.

Si të shihni adresën IP në kompjuter
Si të shihni adresën IP në kompjuter

Metoda 2: Përdorni Komanda “CMD”

Ne shpesh përdorni Shkoni te dialogu Run dhe futni shtegun ose komandën në katin e sipërm Ekzekuto kutinë e dialogut, kjo do të ndihmojë përdorues Ndoshta akses Dhe hapa praktik më shpejt. Ose disaakses në Windows kërkon përdorni shfaqja këtë linjë komande.

Eksploroni më shumë: A duhet të gërvishni pasi jeni pickuar nga një mushkonjë?
READ  Cách tìm mã màu hex bất kỳ trên màn hình

Prandajkur keni në dorë komandat e njohura dhe të rregullta Run CMD përdorni do të na ndihmojë arritur rezultate më të shpejta.

Për të “kontrolluar IP-në në kompjuter” duke përdorur kutinë e dialogut “Run”, ti mundesh bëni sa më poshtë:
Hapi 1: Shtypni kombinimin e tasteve Windows + R për të hapur kutinë e dialogut Run | Shkruani cmd dhe më pas shtypni OK ose Enter.

Si të shihni adresën IP në kompjuter
Si të shihni adresën IP në kompjuter

Hapi 2: Shfaqet kutia e dialogut të vijës së komandës, ju plotësoni komandën ipconfig dhe më pas shtypni Enter.

Si të shihni adresën IP në kompjuter
Si të shihni adresën IP në kompjuter

MenjehereLista e adresave IP të kompjuterit tuaj është Shfaqje. PËR TË LËVIZURti mundesh shikoni qartë adresën IP që korrespondon me linjën e adresës IPv4.

Si të shihni adresën IP në kompjuter
Si të shihni adresën IP në kompjuter

4 faqe interneti shikoni adresën IP publike

Për të kontrolluar IP publike në kategorinë kompjuter dhe teknologji, mënyra më e lehtë atje jeni ju përdornifaqe interneti Për të testuar. Thjesht hapeni faqe interneti Kjo, ju do shikoni adresën tuaj IP publike.

LEHTËuh faqe interneti WhatIsMyIP.com

Qasja WhatIsMyIP.com

4 faqe interneti që shohin adresat IP publike
4 faqe interneti që shohin adresat IP publike

Faqja e internetit MyIP.com

Shkoni te MyIP.com

4 faqe interneti që shohin adresat IP publike
4 faqe interneti që shohin adresat IP publike

MILIARDFaqja e internetit Rang WhatIsMyPublicIP.com

Qasja WhatIsMyPublicIP.com

4 faqe interneti që shohin adresat IP publike
4 faqe interneti që shohin adresat IP publike

4. Faqja e internetit KiemtraIP.com

Vizitoni KiemtraIP.com

Shihni gjithashtu: Duke zbuluar se si të futni video në rrëshqitjen më të fundit 2021

4 faqe interneti që shohin adresat IP publike
4 faqe interneti që shohin adresat IP publike

përmbledhje

sipër kjo është përmbajtjen mësojnë Si të kontrolloni adresën IP në një kompjuter Windows. SHBAatë bletë postimet ky do të dobishme për ty. Ju uroj fat dhe kurrë nuk harrojmë ndajnë përmbajtjen arrijnë Shoku nëse Shiko të dobishme Ju lutem!

Burimi: Sintezë


Ju lutemi vlerësoni artikullin

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Hướng dẫn cách check địa chỉ IP đơn giản nhất . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *