Hoàng Thần Tài là ai? Ý nghĩa biểu tượng Hoàng Thần Tài trong Phật giáo

Rate this post

Kush është Hoang Than Tai?

Dzambhala ose Jambhala, i njohur gjithashtu si Mbreti i Thesareve në Sanskritisht, është një nga pesë fatlumët më të mirë tibetian të sekteve kryesore të budizmit tibetian.

Hoang Than Tai është hyjnia mbrojtëse e të gjitha klaneve, duke simbolizuar Budën dhe Bodhisattva duke shpëtuar qeniet e ndjeshme nga varfëria. Prandaj, ky zot duhet adhuruar në mënyrë që pronari të shmangë varfërinë dhe sëmundjet.

Hoang Than Tai konsiderohet perëndia kryesore midis perëndive që qeverisin Bac Bach, perëndia e thesarit dhe Zoti suprem i pasurisë në listën e perëndive të pasurisë. Hoang Than Tai është një nga pesë ngjyrat e Zotit të pasurisë, duke përfshirë Bach Than Tai, Hoang Than Tai, Hong Than Tai, Lam Than Tai dhe Hac Than Tai. Në tibetianisht, emri Jambhala ose Dzambhala do të thotë aspirata e Budës dhe është mishërimi i Budës Lotus.

Kush është Hoang Than Tai?
Kush është Hoang Than Tai?

Imazhi i Hoang Than Tai

Hoang Than Tai u shfaq me imazhin e një personi me bark të madh, dy duar të forta, lëkurë të verdhë dhe të shëndetshme. Dora e tij e djathtë mban një xhevahir të çmuar që përmbush dëshirat; Dora e majtë është e lehtë si një mi që mban një bizhuteri që simbolizon fat dhe pasuri të pafundme. Mbi kokën e tij ai mban një kurorë Buda me pesë cepa të mbushur me shumë xhevahire dhe gurë të çmuar; Rreth qafës mbante një gjerdan me perla dhe një pelerinë shumë të bukur.

Pjesa e sipërme e trupit të tij është e zhveshur, duke zbuluar trupin e tij muskuloz dhe është zbukuruar me një kurorë me lule lotusi blu dhe zbukurime të ndryshme. Kurora në kokë është e fiksuar me dy rripa, një në pjesën e pasme të kokës dhe një tjetër rreth kokës. Balli i tij është i fryrë, flokët e tij të gjatë, vetullat e tij të trasha dhe me shkurre, sytë i shikojnë drejt përpara. Rruzaren origjinale “upala” e veshur rreth qafës së tij, ai u ul madhështor, i qetë në një platformë zambak uji në pozicionin gjysmë plot zambak uji.

Fytyra e zemëruar e Hoang Than Tai shpjegohet me faktin se ka të gjitha llojet e emocioneve pozitive, negative ose keqdashëse në këtë botë, ndonjëherë kjo do të shkaktojë dëm për veten dhe të tjerët. kështu që ai duhet të ketë një pamje kaq të fortë dhe të egër për të na mbrojtur nga emocionet negative, karma e keqe. Në veçanti, ai gjithashtu na ndihmon ne qeniet njerëzore të zvogëlojmë pakënaqësinë, pengesat dhe të na ndihmojë të jemi të pasur dhe të lumtur”.

READ  Mã hoá đầu cuối là gì? Điểm lợi và bất lợi của mã hoá đầu cuối

Kuptimi i simbolit të Hoang Than Tai në Budizëm

Hoang Than Tai shpesh shfaqet me një bark të madh, krahë muskuloz dhe lëkurë të verdhë. Dora e tij e djathtë mban xhevahirin e çmuar që përmbush dëshirat; Dora e majtë është e lehtë si një mi që mban bizhuteri, fat dhe pasuri të pafundme. Hoang Than Tai mban një kurorë Buda me pesë cepa të mbushur me shumë gurë të çmuar dhe gurë të çmuar; Rreth qafës ajo mban një zinxhir me perla dhe mban një mantel shumë të bukur.

Pjesa e sipërme e trupit të tij ishte e zhveshur, e zbukuruar me një kurorë me lule lotusi blu dhe zbukurime të ndryshme. Kurora fiksohet me 2 rripa, një në pjesën e pasme të kokës dhe një tjetër rreth kokës. Me një ballë të dalë, flokë të gjata, vetulla me shkurre dhe sy që shikojnë drejt përpara. Me vargun e rruazave “upala” në qafë, Hoang Than Tai u ul rehat në një lule zambak uji.

Eksploroni më shumë: 3 mënyra për të shkruar thyesat me fjalë janë jashtëzakonisht të thjeshta

Aura e zemëruar e Hoang Than Tai shpjegohet me faktin se në këtë botë ka të gjitha llojet e emocioneve negative, pozitive ose keqdashëse, ndonjëherë do të dëmtojë veten dhe qeniet e tjera të ndjeshme, Hoang Than Tai duhet të ketë imazhin. humor i fortë, agresiv për të mbrojtur ne nga negativiteti. dashuri, karma e keqe. Në veçanti, Ai gjithashtu na ndihmon të reduktojmë pakënaqësinë dhe pengesat, duke na bërë të pasur dhe të lumtur.”

Trupi, goja, kuptimi, mirëqenia dhe merita janë mishërimet e Zotit pesëngjyrësh të pasurisë. Në të cilin Hoang Than Tai është mendimi, Hong Than Tai është goja, Bach Than Tai është trupi, Lam Than Tai është bekimi dhe Luc Than Tai është merita.

Hoang Than Tai është përfaqësuesi i të 5 perëndive të fatit, qeniet e gjalla që praktikojnë sipas tij do të fitojnë merita të pamatshme; Nëse ka shkaqe dhe kushte të mjaftueshme, do të ketë bekime.Nëse zhvilloni qëllime të mira, jeta nuk do të ngatërrohet me vështirësi.

Recitimi i mantrës Hoang Than Tai mund të bekohet prej tij, të kërkojë përfitime financiare dhe nuk do të jetë nën presion për pasuri, bekime, mençuri, jetëgjatësi.

Kuptimi i simbolit të Hoang Than Tai në Budizëm
Kuptimi i simbolit të Hoang Than Tai në Budizëm

Çfarë është xhaxhai Hoang Than Tai?

Zoti i fatit është një nga magjitë më të njohura të tregimit të fatit. Përveç këndimit të mantrës Hoang Than Tai për t’u lutur për famë dhe prosperitet, shumë njerëz gjithashtu adhurojnë Hoang Than Tai për të shpresuar për një jetë të pasur dhe të begatë.

Kjo mantra është shumë e thjeshtë dhe e lehtë për t’u mbajtur mend, është:

“Om Jambhala Jalendraya Svaha” – “Om Dzambhala Dzalim Dzaye Svaha”

Përfitimet e këndimit të mantrës Hoang Than Tai

Mantra Hoang Than Tai ndihmon këngëtarin të heqë qafe vuajtjet në jetë dhe ndihmon të mjerët dhe të pafuqishmit të gjejnë bregun e çlirimit. Përfitimi më i madh i mbajtjes së mantrës së Hoang Than Tai është dëshira për një jetë të pasur, plot para, pa pasur nevojë të shqetësoheni për financat.

READ  Jonny Kim là ai? Sự nghiệp của Jonny Kim

Recitimi i rregullt i mantrës Hoang Than Tai, përveçse është i pasur me pasuri dhe mençuri, ndihmon gjithashtu në largimin e sëmundjeve, rritjen e jetëgjatësisë dhe bekimet e pakufishme. Nëse keni mendjen të mbani mantrën, nuk do të shqetësoheni nga vuajtjet; Trupi nuk duhet të durojë dhimbjen e sëmundjes. Xhaxhai Hoang Than Tai krahasohet me një vazo të Nhu Y, një thesar të Nhu Y, … kënaqësinë e qenieve të ndjeshme.

Eksploroni më shumë: Çfarë është #3370#? Cili është kodi #3370#?

Në shkrimet budiste thuhet gjithashtu se qeniet e varfra, me pak bekime, nëse dini të recitoni rregullisht mantrën Hoang Than Tai, do të jetë e vështirë të pushoni, atëherë mund të eliminoni varfërinë, të rrisni lumturinë, jetëgjatësinë dhe mençurinë. . gjithnjë e më shumë mbështetje intelektuale e shpirtërore, materiale dhe pronësore, nga varfëria. Kur problemet e parave zgjidhen, mund të praktikoni me siguri, duke hequr të gjitha pengesat që çojnë në pakënaqësi.

Si të ruani mantrën Hoang Than Tai?

Si të mirëmbajmë siç duhet mantrën Hoang Than Tai?

  • Recitimi në mbrëmje ose herët në mëngjes pas zgjimit. Nëse nuk keni kohë, mund ta recitoni në kohën tuaj të lirë.
  • Kur këndoni, duhet të visheni me dinjitet dhe të mbani të pastër higjienën tuaj personale
  • Mund të shtojë muzikë meditimi, muzikë recituese për ta lexuar me lehtësi
  • Në dyqan, mund ta hapni këtë mantrë për ta dëgjuar drejtpërdrejt, por më e efektshmja është ende ta këndoni vetë.

Shënim përpara se të këndoni mantrën Hoang Than Tai

Pasuria materiale është para për të praktikuar dhe zhvilluar mençurinë

Duhet të japë lëmoshë, të bëjë oferta, të krijojë bekime

Dhënia është përgjithmonë, kështu që kur jep, po shumëzohesh. Me gjëra jashtë trupit si paratë dhe pasuritë, nëse jeni me fat që keni bekime, duhet t’i ndani ato me njerëzit në nevojë ose të jepni lëmoshë dhe të bëni oferta për të sjellë Dharma për të përcjellë një mesazh të mirë për të gjithë.

Xhaxhai Hoang Than Tai e promovon forcën e tij vetëm kur ka një zemër të dhembshur, i do njerëzit, di të ndajë, ndihmon jetën dhe ndihmon ata që janë më të vështirë se ai. Nëse këndoni mantrën Hoang Than Tai dhe vazhdoni të mbani mendjen tuaj egoiste dhe mizore, magjia nuk do ta promovojë kurrë funksionin e saj.

Udhëzime për mirëmbajtjen e mantrës Hoang Than Tai
Udhëzime për mirëmbajtjen e mantrës Hoang Than Tai

Mantra për Hoang Than Tai

Këndimi i mantrës Hoang Than Tai përbëhet nga 4 pjesë:

Eksploroni më shumë: Çfarë është Vietsub? Çfarë përfitimesh ju sjell Vietsub? muajin e fundit

strehë

Unë strehohem në Buda, në Dharma, në Sangha, që tani deri në ditën e ndriçimit të plotë.

Namo Buddha Yah (Namo Buddha Yah)

Namo Phap Yah (Namo Da ma Ya)

Namo Sangha Yah (Namo Sang ga Ya)

Lutuni

Namo Sakyamuni Buda

Namo Amitabha Buda

Namo Avalokitesvara Bodhisattva

Me respekt u shpreh respekt Budave të dhjetë drejtimeve, bodhisattvave, perëndive, shenjtorëve, perandorëve, paraardhësve që kanë ndërruar jetë për shumë breza…

READ  Top lựa chọn thay thế tốt nhất cho Photoshop trên Mac

Sot, ditë… muaj… vit…

Unë quhem:….

Ne dëshirojmë të tregojmë sinqerisht respektin dhe mirënjohjen tonë për kujdesin dhe ndihmën tuaj në kohën e kaluar.

Më vjen keq për të gjitha të këqijat që i kam shkaktuar aksidentalisht ose qëllimisht deri tani përmes lakmisë, urrejtjes dhe mashtrimit; Unë jam i vendosur për t’i kufizuar dhe eliminuar ato.

Të lutem, më beko mua dhe familjen time gjithmonë të pasur, plot materiale, shëndet dhe para, lutuni që biznesi ynë të jetë gjithmonë i suksesshëm, duke sjellë shumë përfitime për shoqërinë. . Duke u lutur për paqe, prosperitet, lumturi dhe paqe për njerëzit kudo që janë.

Unë strehohem te Tre Bizhuteritë, shpesh bëj mirë dhe shmang të keqen, besoj thellë në shkakun dhe pasojën, grumbulloj virtyt dhe shtoj mençurinë.

Leximi i magjive

Kur të mbaroni, filloni të këndoni mantra 3, 7 ose 21 herë.

Përkushtim meritash

Të gjitha meritat që kam grumbulluar sot, në këtë jetë, në të gjitha jetët e kaluara dhe të ardhshme, ia kushtoj lumturisë dhe ndriçimit të të gjitha qenieve të ndjeshme, përfshirë edhe ju. paraardhësit, pasardhësit…

Qofshin të gjallët të shëndetshëm, të qetë, me fat dhe ata që kanë vdekur së shpejti të kenë një rilindje të mirë, shpesh kanë kushte të mira për të takuar Buddhadharma, duke çuar në ndriçim dhe çlirim.

Si të adhurojmë Zotin e Pasurisë

Përveç këndimit, ju mund të adhuroni Hoang Than Tai për t’u lutur që gjëra të mira të vijnë tek ju.

Ofertat për Hoang Than Tai janë shumë të thjeshta, jo shumë të vështira apo të komplikuara. Në varësi të kushteve dhe aftësive të tyre, ata mund të ofrojnë ujë, zjarr dhe ushqim. Para se të adhuroni Hoang Than Tai, është e nevojshme të praktikoni dhembshurinë dhe ndershmërinë si lirimi i jetës, dhënia e lëmoshës, etj.

Pas kësaj, ju mund të adhuroni Hoang Than Tai me ujë të pastër çdo ditë. Por duhet të keni parasysh se gjëja më e rëndësishme është dhembshuria juaj, duke shpëtuar qeniet e ndjeshme!

Me informacionin e përmbajtur në artikullin e mësipërm, shpresojmë t’ju ndihmojmë të kuptoni më mirë xhaxhain Hoang Than Tai. Kur mbani mantrën Hoang Than Tai, mbani mendjen tuaj të pastër, mbani mend zemrën tuaj të dhembshur për të çliruar rregullisht jetën, për të ndihmuar njerëzit në nevojë, etj., atëherë mantra e re do të frymëzohet!

*********************

Dërguar nga:Shkolla e mesme Le Hong Phong

Kategoria: Sintetike

E drejta e autorit të artikullit i përket shkollës së mesme Le Hong Phong. Çdo kopjim është mashtrim!

Burimi i përbashkët:

/hoang-than-tai-la-ai-y-nghia-bieu-tuong-hoang-than-tai-trong-phat- Giao/

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Hoàng Thần Tài là ai? Ý nghĩa biểu tượng Hoàng Thần Tài trong Phật giáo . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *