Grill là gì? Nướng BBQ, Grill và nướng Roasted khác nhau thế nào?

Rate this post

Çfarë është pjekja?

Grill do të thotë ushqim i pjekur në skarë, i transliteruar si /ɡrɪl/. Është një metodë e pjekjes së ushqimit direkt në zjarr duke përfshirë mishin, peshkun, ushqimet e detit, etj.

Pjekja është një mënyrë e përgatitjes së ushqimit. Ushqimi vendoset në një ambient me temperaturë të lartë për t’u gatuar me pamje të djegur për t’i dhënë aromë ose ngjyrë ushqimit.

Grill përdoret gjithashtu si folje, që tregon aktin e pjekjes së ushqimit në një sobë me qymyr, rrokullisjes së skarës ose përdoret si mbiemër.

Disa fjalor për pjekje në anglisht:

Squid grilled /ɡrɪld skwɪd/: Kallamar i pjekur në skarë.

Karavidhe i pjekur në skarë /ɡrɪld ˈlɒb.stər/: karavidhe i pjekur në skarë.

Pulë Barbecue /ˈbɑː.bɪ.kjuː ˈtʃɪk.ɪn/: Pulë e pjekur në skarë.

Brilled goat /ɡrɪld/: Mish dhie i pjekur në skarë.

Viçi i pjekur në skarë /ɡrɪld/: Mish viçi i pjekur në skarë.

Peshk i pjekur në skarë /ɡrɪld fɪʃ/: Peshk i pjekur në skarë.

Grilledheo /ɡrɪld/: Mish derri i pjekur në skarë.

Çfarë është pjekja?
Çfarë është pjekja?

Çfarë është teknika e skarës?

Pjekja në skarë nënkupton teknikën e gatimit të ushqimit mbi zjarr ose qymyr të nxehtë, zakonisht në një kornizë metalike. Kjo është edhe metoda e gatimit që aplikojmë shpesh kur organizojmë barbekju në natyrë, bufe etj.

Përveç përkufizimit të Grillit më sipër, Grill do të thotë gjithashtu ushqim i pjekur në skarë. Ky është një nga mjetet thelbësore të gatimit kur bëni kampe ose piknik. Në varësi të formës së pjekjes, mund të përdorni një skarë të vendosur direkt në një sobë me qymyr ose elektrike.

Për shembull, grilat e granitit përdoren zakonisht për të pjekur ushqime në skarë me gaz ose elektrike, ndërsa grilat prej çeliku inox janë më të përshtatshme për t’u përdorur në grilat e jashtme me qymyr.

Shumë njerëz janë të hutuar dhe nuk e dinë ndryshimin midis Bake dhe Bake. Grill është një fjalë që i referohet teknikës së pjekjes ose pjekjes së mishit në skarë ndërsa Grill është një mbiemër që përdoret për të përshkruar se si gatuhet një pjatë.

Për shembull, në menutë e restoranteve, shpesh do të shihni mish viçi të pjekur në skarë, por kurrë nuk do të shihni një artikull të quajtur Viçi i pjekur në skarë. Sepse Roast Beef përfaqëson mënyrën e gatimit të viçit, pra kjo pjatë gatuhet me metodën e grilit.

Çfarë është teknika e pjekjes?

I pjekur ose i pjekur nënkupton metodën e pjekjes së ushqimit në një furrë me një temperaturë të paracaktuar. Këto pajisje zakonisht përdorin ajër të nxehtë për të gatuar mishin nga brenda jashtë pa e tharë mishin.

Cili është ndryshimi midis BBQ, Grill dhe Grill?

Kur bëhet fjalë për teknikat e pjekjes BBQ, Grill dhe Roasted në skarë, këto tre mënyra të pjekjes në skarë nënkuptojnë pothuajse të njëjtën gjë. Kjo është edhe arsyeja që shumica e njerëzve shpesh i ngatërrojnë dhe i përdorin shpesh këto 3 fjalë së bashku, madje i quajnë të pjekura së bashku.

Eksploroni më shumë: Zbuloni se si Coach Troussier theu 3 rekorde të Coach Park Hang-seo në muajin e fundit
READ  Chạy ảo là gì? Chạy ảo có gì hay mà ‘hot’ chẳng kém chạy thật

A është skarë BBQ e ndryshme nga Grill Grill?

Para se të flasim për dallimet, ne do të flasim pak për atë që do të thotë BBQ. Ky është një akronim për fjalën angleze “Barbecue”, e cila përkthehet si “babekiu” që do të thotë Barbecue ose i referohet një Barbecue. Unë gjithashtu fola për këtë koncept në detaje në artikullin Çfarë është BBQ? Pra, me siguri ju tashmë e dini se çfarë është Barbecue në anglisht, apo jo!

BBQ i pjekur në skarë

+ Çfarë është Barbecue? Barbecue ose BBQ është një teknikë e pjekjes me zjarr të drejtpërdrejtë në temperaturë të ulët, e përdorur zakonisht për brinjët e derrit, gjoksin ose shpatullat. Mund t’ju duhen 1-2 orë për të gatuar këtë pjatë, por kur hahet, mishi do të jetë i butë, i lëngshëm dhe do të shkrihet në gojë.

+ BBQ është pjekje e ngadaltë për shumë orë me nxehtësi të ulët.

+ Me BBQ ju duhet të prisni copa të trasha dhe të mëdha mishi.

I pjekur në skarë I pjekur në skarë

+ Pjekja në skarë Pjekja në skarë Grirja në skarë është një metodë e shpejtë e pjekjes në zjarr të drejtpërdrejtë me temperaturë të lartë, duke e bërë mishin të ketë një ngjyrë kafe të artë shumë tërheqëse. Kjo metodë e pjekjes është më e mira për bufetë, bërxollat ​​e qengjit dhe prerjet e holla sepse nxehtësia e lartë ndihmon.

+ Modaliteti i pjekjes Grillja është një mënyrë pjekjeje e shpejtë me temperaturë të lartë.

+ Mish pa dhjamë ose pulë dhe ushqim deti ose biftek (Çfarë është biftek? Biftek do të thotë biftek viçi) zakonisht përdorin stil Grill me nxehtësi të lartë për të siguruar që mishi të jetë i gatuar nga brenda jashtë, por jo të thahet.

Cili është ndryshimi midis BBQ dhe Roasted/Roasted?

BBQ i pjekur në skarë

+ Grila BBQ është një teknikë e pjekjes në skarë në flakë të drejtpërdrejtë me temperaturë të ulët

+ Për stilin BBQ, do t’ju nevojiten tabaka, grila si grila inox, grila, qymyr/alkool të thatë, darë dhe disa vegla kuzhine si gërshërë, thika, shkopinj, enë me erëza etj.

+ Grila BBQ është e përshtatshme për shumë lloje të ndryshme të mishit të pjekur në skarë si viçi, derri ose pula..

rosto roast

Pjekja është një metodë pjekjeje që përdor një furrë ose skarë pa tym në një temperaturë të paracaktuar.

+ Pjekja kërkon një furrë. Prandaj, pjekja shpesh është më e përshtatshme për festa në shtëpi sesa jashtë.

Pjekja është një mënyrë popullore e pjekjes në skarë kur dëshironi të piqni një këmbë të madhe pule ose qengji.

Eksploroni më shumë: Kush është MrBeast? Informacion, biografi MrBeast

Për shembull, për krahët/kofshët e pulës, mund të përdorni një skarë me qymyr ose një skarë alkooli për të përgatitur pjatën. Por nëse e piqni gjelin në skarë në një skarë BBQ, gjella juaj nuk do të jetë në gjendje të gatuhet në mënyrë të barabartë nga brenda jashtë.

READ  TOP ứng dụng chụp ảnh tuyệt đẹp trên iPhone

Cilado qoftë mënyra e pjekjes që zgjidhni për festën tuaj të ardhshme, mos harroni të shtoni pak salcë BBQ për ta bërë gjellën më të shijshme dhe të pasur.

Dallimi i pjatave të pjekura, të pjekura në skarë në gatim
Dallimi i pjatave të pjekura, të pjekura në skarë në gatim

Disa teknika të tjera të njohura të pjekjes

Përveç tre llojeve të BBQ, Grill dhe Roasted që sapo përmenda më lart, ekzistojnë disa teknika të tjera të zakonshme të pjekjes në skarë që përdoren zakonisht për të përgatitur ushqim gjatë kampingut, si pjekja në skarë, pjekje në skarë dhe pjekje në skarë.

i pjekur në skarë

Pjekja është një metodë pjekjeje që përdor nxehtësinë e lartë për një kohë të shkurtër për të marrë një ngjyrë të këndshme kafe të djegur nga jashtë. Dolli ose dolli është një shembull i mirë i Toasting. Njerëzit shpesh përdorin toastera ose tostera ose furra pa tym për të përgatitur në këtë mënyrë pjata si makarona ose drithëra.

Për ata prej jush që nuk e dini se çfarë është një dolli, një dolli është një dolli që përdoret zakonisht për të pjekur shpejt të dy anët e fetave të bukës.

stili i skarës

Çfarë është pjekja/pjekja në skarë? Kjo është një metodë pjekjeje që përdor nxehtësinë e drejtpërdrejtë nga furra për të gatuar ushqimin. Kjo metodë është mjaft e ngjashme me Roasted, por vetëm Broiling përdor temperaturë më të lartë dhe kohë pjekjeje më të shkurtër se Roasted.

Stili i skarës zakonisht është i përshtatshëm për përdorim në Barbecue në shtëpi dhe është i përshtatshëm për pjekjen e copave të holla të mishit ose perimeve. Ose nëse doni të ngrohni përsëri ushqimin që tashmë është ftohur pa djegur ose tharë mishin brenda, pjekja në skarë është mënyra më e mirë.

Përveç kësaj, mos harroni t’i referoheni disa mënyrave të tjera për të marinuar mishin e pjekur në skarë të shijshëm, të butë dhe të përgatitur mirë për ta bërë skarën më të shijshme dhe unike!

Stili i pjekjes

Çfarë është pjekja? Pjekja ose pjekja është një lloj pjekjeje që përdoret zakonisht për të pjekur bukë, ëmbëlsira ose ushqime të tjera të bëra nga mielli ose drithëra të caktuara. Ngjashëm me Roasted, Pjekja është një lloj pjekjeje në një hapësirë ​​​​të mbyllur si një furrë dhe jo në kontakt të drejtpërdrejtë me zjarrin.

        Njohuri shtesë për përgatitjen e ushqimit
Njohuri shtesë për përgatitjen e ushqimit

Artikuj të domosdoshëm gjatë pjekjes

Për të pasur një festë Barbecue më të përsosur dhe më të plotë, është padyshim i domosdoshëm për artikujt e nevojshëm gjatë pjekjes, apo jo? Shikoni listën e artikujve më poshtë!

Eksploroni më shumë: Çfarë është një fallxhor? Disa pemë frutore shumëvjeçare kanë fruta që tregojnë fat

+ Grill

Është një nga artikujt e rëndësishëm dhe të domosdoshëm në festat e barbekjuve të brendshme apo të jashtme. Përveç skarave të zakonshme me qymyr ose dru, ju mund të zgjidhni një skarë pa tym që është edhe e sigurt dhe e lehtë për t’u përdorur, veçanërisht kur përfshihen fëmijët.

Nëse dëshironi të organizoni bufenë tuaj në shtëpi, duhet t’i jepni përparësi zgjedhjes së një skare elektrike ose një skare me qymyr pa tym, në mënyrë që të mos shkaktoni siklet gjatë pjekjes së ushqimit në një hapësirë ​​të ngushtë dhe hermetike. Përveç kësaj, nëse bëni hell të pjekur në skarë, mund të blini edhe hell të pjekur në skarë për t’i pjekur vetë!

READ  Bài dự thi tìm hiểu 30 năm Ngày hội Quốc phòng toàn dân và 75 năm Ngày thành lập QĐND Việt Nam

Ose mund të blini/merrni me qira edhe një skarë – duke i dhënë përparësi grilave koreane të nivelit të lartë që janë njëkohësisht efikase në karburant dhe shumë të qëndrueshme.

+ Tabaka, skarë

Aktualisht në treg ka shumë lloje grilash dhe tabakash për pjekje që kanë shumë përparësi ndaj grilave inox si p.sh. grilat që nuk ngjiten që pastrohen dhe pastrohen lehtë pas pjekjes. Nëse përdorni një pianurë me induksion për të gatuar ushqim, mund të zgjidhni të blini një pllakë induksioni të projektuar për t’iu përshtatur shumicës së llojeve të pllakës me induksion.

+ qymyr BBQ/ dru zjarri/ alkool/ gaz, çakmakë

Nëse përdorni Barbecue për udhëtime, piknik, duhet të përgatisni më shumë qymyr pa tym ose alkool të thatë. Përveç kësaj, duhet të kontrolloni gjithashtu se çfarë lloj përbërësish përdorni në kuzhinë për të shmangur blerjen e atyre të gabuar ose të papërshtatshëm, duke e bërë kuzhinën të dëmtohet lehtë.

+ Darë, hell të pjekur në skarë

Nëse ju pëlqejnë festat e stilit BBQ ose Grill, duhet të keni darë, hell të pjekur në skarë për të marrë dhe marrë mishin më lehtë. Përveç kësaj, duhet të pajisni edhe një darë të veçantë me qymyr ose alkool për të siguruar higjienën dhe për të mos djegur duart kur vendosni karburant në kuzhinë.

+ Set gatimi për udhëtime

Seti i gatimit për piknik jo vetëm që e bën skarën tuaj më të shijshme dhe më të përsosur, por gjithashtu ju ndihmon të përgatisni lehtësisht pjata me një shumëllojshmëri erëzash të disponueshme.

Për të mos përmendur, dizajni i këtyre mjeteve të kuzhinës është shumë i zgjuar, i lehtë për t’u palosur dhe mbajtur, kështu që është shumë i përshtatshëm për udhëtime kampingu, pikniqe në vende të largëta.

+ tavolina dhe karrige pikniku

Tavolinat dhe karriget e palosshme të piknikut dhe udhëtimeve të sotme janë të dizajnuara me një veçori të palosshme dhe janë bërë nga materiale të lehta, kështu që ju mund t’i mbani me lehtësi këto sende kudo.

+ Kupë udhëtimi

Përveç artikujve që sapo sugjerova më sipër, tasi dhe filxhani i udhëtimit janë gjithashtu një artikull jashtëzakonisht i nevojshëm. Sepse kur hamë ushqim të pjekur në skarë, do të kemi shumë etje, ndaj markat e pajisjeve të jashtme kanë prodhuar gota inox me shtresë vakum për izolim më të mirë. Ose nëse ju pëlqejnë sendet kompakte, kupa e palosshme e udhëtimit është zgjidhja ideale.

*********************

Postuar nga: Shkolla e mesme Le Hong Phong

Kategoria: Të përgjithshme

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Grill là gì? Nướng BBQ, Grill và nướng Roasted khác nhau thế nào? . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *