Đoàn thanh niên từ khi thành lập cho đến nay đã đổi tên mấy lần?

Rate this post

Sa herë e ka ndryshuar emrin sindikata e të rinjve që nga themelimi i saj?

Pyetje: Sa herë e ka ndryshuar emrin sindikata e të rinjve që nga themelimi i saj?

Përgjigje: Unioni i Rinisë Komuniste Ho Chi Minh ka pësuar 6 ndryshime emrash me 7 emra:

 • 1931 – 1936: Unioni i Rinisë Komuniste Indokine
 • 1936 – 1939: Unioni i Rinisë Demokratike Indokine
 • 1939-1941: Të rinjtë e Vietnamit kundër perandorit Doan
 • 1941-1956: Unioni i Rinisë Kombëtare të Shpëtimit të Vietnamit
 • 1956 – 1970: Unioni i Rinisë së Punës të Vietnamit
 • 1970 – 1976: Sindikata e Rinisë së Punës Ho Chi Minh
 • 1976 e deri më tani: Bashkimi i Rinisë Komuniste Ho Chi Minh

Sa herë e ka ndryshuar emrin sindikata e të rinjve që nga themelimi i saj?
Sa herë e ka ndryshuar emrin sindikata e të rinjve që nga themelimi i saj?

Shpjegoni:

Unioni i Rinisë Demokratike Indokine nga 1937 deri në 1939

Në maj 1935, Konferenca e Komitetit Qendror të Partisë propozoi një linjë të re revolucionare, e cila theksonte metodën e organizimit dhe të luftës. Në të njëjtën kohë, Unioni i Rinisë Komuniste të Vietnamit dhe Unioni i Rinisë Indokine u riemërua Unioni i Rinisë Demokratike Indokine.

Unioni i Rinisë Anti-Perandorake të Indokinës nga nëntori 1939 deri në 1941

Në nëntor 1939, Komiteti Qendror i Partisë mbajti konferencën e gjashtë. Gjatë këtij takimi, Konferenca theksoi çlirimin kombëtar si detyrë kryesore. Për të rritur punën revolucionare të çlirimit kombëtar, emancipimin e klasave dhe dëbimin e kolonialistëve francezë.

Prandaj, bashkimi i të rinjve vazhdoi të ndryshohej në Unionin e Rinisë Indokine anti-imperialiste.

Unioni i Rinisë Kombëtare të Shpëtimit të Vietnamit nga maji 1941 – 1956

Në nëntor 1940 u mblodh Konferenca e 7-të e KQ të Partisë. Qëllimi kryesor i konferencës ishte shpëtimi i vendit. Sindikata e të rinjve ndryshoi edhe një herë emrin e saj në Unioni Rinor i Shpëtimit Kombëtar të Vietnamit.

Unioni i Rinisë së Punës të Vietnamit nga 25 tetor 1956 – 1970

Në korrik 1954, paqja u rivendos në veri, Byroja Politike e Komitetit Qendror të Partisë mbrojti vazhdimin e ndryshimit të emrit të sindikatës së të rinjve në Sindikata e Aksidentit të Punëtorëve të Vietnamit dhe orientimin për të ndërtuar sindikatat në një organizatë të fortë, të djathtë. krahu i Partisë.Vietnam komunist. Vietnami. pushtet partiak.

Sindikata e Rinisë së Punës Ho Chi Minh nga 2/1970 – 11/1976

Më 2 shtator 1969, Presidenti Ho Chi Minh ndërroi jetë. Për të kujtuar meritat e mëdha të Presidentit. Të gjithë drejtuesit e Organizatës Rinore të Vietnamit. Sindikata e Rinisë ndryshoi emrin e saj në Ho Chi Minh Labour Youth Union.

READ  Tiểu sử Noo Phước Thịnh: Gia thế, sự nghiệp và tình cảm của nam ca sĩ

Bashkimi i Rinisë Komuniste Ho Chi Minh nga dhjetori 1976 e deri më tani

Në prill të vitit 1975, jugu u çlirua dhe vendi u bashkua. 26 mars 1976 në 45 vjetorin e themelimit të bashkimit të të rinjve të vendit. Të rinjtë e të gjithë vendit ranë dakord të merrnin emrin Unioni i Rinisë Komuniste Ho Chi Minh.

Eksploroni më shumë: Çfarë është një oficer? Të drejtat, detyrat dhe përgjegjësitë e zyrtarëve

Për të përgatitur kushtet për krijimin e Partisë Komuniste, në vitin 1925 në Guangzhou, shoku kinez Nguyen Ai Quoc (Presidenti Ho Chi Minh) themeloi Shoqatën e Rinisë Revolucionare të Vietnamit. Që në themelimin e saj, Shoqata është kujdesur për të vënë gurin e parë për përgatitjen e organizimit të rinisë në të ardhmen dhe ka filluar të zgjerojë veprimtarinë e saj, duke krijuar një kthesë të rëndësishme në lëvizjen patriotike të popullit, veçanërisht të rinisë. viti i Vietnamit.

Bashkimi i Rinisë Komuniste Ho Chi Minh
Bashkimi i Rinisë Komuniste Ho Chi Minh

Në tetor 1930, me kërkesë të revolucionit, mbledhja e parë e Komitetit Qendror të Partisë Komuniste të Vietnamit nxori një rezolutë të rëndësishme për punën rinore, ku thuhej: “Partia duhet të zbatojë menjëherë rezolutën e Asamblesë Kombëtare. Unioni i Rinisë, caktoni disa shokë të rinj në krye të organizatës së Bashkimit të Rinisë Komuniste dhe ndihmoni atë të bëhet i pavarur…

Para kontributeve të mëdha të Unionit të Rinisë dhe rritjes së tij në kulmin revolucionar të viteve 1930-1931, Unioni Rinor i Indokinës u njoh nga Komiteti Ekzekutiv Ndërkombëtar i Bashkimit të Rinisë Komuniste si pjesë e Republikës Socialiste të Vietnamit.Socialist Vietnamez. Ekonomia e Rinisë Komuniste. Pas kësaj, Kongresi i III Kombëtar i Bashkimit të Rinisë (3 mars 1961) vendosi që çdo vit të shënohej 26 marsi si përvjetori i themelimit të Bashkimit (26 mars 1931 është dita e fundit e mbledhjes së KQ të Partisë). së dyti) vendos shumë përmbajtje të rëndësishme për organizimin sindikal dhe lëvizjen rinore).

Eksploroni më shumë: Sa lloje alarmesh ka? Cila formë është më efektive?
 • 1931 – 1936: Unioni i Rinisë Komuniste Indokine
 • 1936 – 1939: Unioni i Rinisë Demokratike Indokine
 • 1939-1941: Të rinjtë e Vietnamit kundër perandorit Doan
 • 1941-1956: Unioni i Rinisë Kombëtare të Shpëtimit të Vietnamit
 • 1956 – 1970: Unioni i Rinisë së Punës të Vietnamit
 • 1970 – 1976: Sindikata e Rinisë së Punës Ho Chi Minh
 • 1976 e deri më tani: Bashkimi i Rinisë Komuniste Ho Chi Minh.
READ  Hướng dẫn cách tạo ID Apple nhanh mà bạn nên biết

Gjatë periudhës 1936 – 1939, Bashkimi i Rinisë kishte shumë emra të ndryshëm, por të gjithë synonin luftën për të drejtat demokratike, prandaj shpesh quhej Bashkimi i Rinisë Demokratike.

Sipas politikës së Konferencës së 6-të të Partisë Qendrore (1 nëntor 1939), Unioni i Rinisë Anti-Perandorake të Indokinës vazhdoi karrierën e lavdishme të ish Organizatave Rinore Komuniste dhe Demokratike Indokineze.

Për të mbledhur dhe inkurajuar njerëzit e të gjitha klasave të ngriheshin për të luftuar kundër fashistëve francezë dhe japonezë, Konferenca e 8-të e Komitetit Qendror të Partisë, e mbledhur në Pac Bo (maj 1941), vendosi të krijonte një Vietnam të pavarur. aleat esnafi. Shpëtimi Kombëtar, duke përfshirë Unionin Rinor të Shpëtimit Kombëtar të Vietnamit. Unioni Rinor i Vietnamit për Shpëtim Kombëtar vazhdon kauzën e organizatës rinore të themeluar dhe drejtuar nga Partia dhe xhaxhai Ho.

Më 19 tetor 1955, Sekretariati i Komitetit Qendror të Partisë nxori një rezolutë për të riemërtuar Unionin e Rinisë së Vietnamit për Shpëtim Kombëtar në Unionin e Rinisë së Punës të Vietnamit.

Pas vdekjes së xhaxhit Ho, sipas aspiratave të rinisë vietnameze, me rastin e 40-vjetorit të themelimit të Partisë (3 shkurt 1930 – 3 shkurt 1970), Komiteti Qendror i Partisë nxori një rezolutë për Bashkimin. Ekipi i të rinjve, ekipi i fëmijëve me emrin Daja i dashur. Unioni i Rinisë së Punës të Vietnamit u riemërua Unioni i Rinisë së Punës Ho Chi Minh. Me rastin e 39-vjetorit të traditës së lavdishme të Bashkimit (26 mars 1970), Komiteti Qendror i Unionit mbajti solemnisht një ceremoni për marrjen e rezolutës së KQ të Partisë për organizimin e Unionit dhe organizimin e Unionit. me emrin Unioni i Rinisë. xhaxhai.

Eksploroni më shumë: Udhëzime për instalimin e Xingtu në Android dhe iOS

Në dhjetor 1976, Kongresi i IV Kombëtar i Partisë vendosi të ndryshojë emrin e Unionit të Rinisë së Punës Ho Chi Minh në Unionin e Rinisë Komuniste Ho Chi Minh.

Drejtimi i aktiviteteve në të ardhmen e afërt

Së pari, Unioni i Rinisë Komuniste Ho Chi Minh dhe Unioni Rinor i Vietnamit duhet të forcojnë më tej edukimin e ambicieve, idealeve dhe vullnetit revolucionar të të rinjve. Kjo është ambicia, ideali i ndërtimit të një regjimi socialist në Vietnam; për një Vietnam me njerëz të pasur, vend të fortë, shoqëri të drejtë, demokratike dhe të qytetëruar; është vullneti për t’u ngritur në nivelin e kohërave, për të konkurruar me fuqitë e mëdha të pesë kontinenteve.

READ  Quyết định đổi lại thẻ đảng viên bị hỏng cho cá nhân đảng viên

Së dyti, Unioni i Rinisë duhet të drejtojë të rinjtë me moral, talent, shkencë dhe teknologji; promovojnë lëvizjen e të mësuarit kulturor, trajnimin e aftësive dhe përmirësimin e punës. Vetëm duke pasuruar njohuritë e tyre me njohuri njerëzore dhe duke inovuar vazhdimisht, të rinjtë mund të bëhen vërtet pronarë të kombit.

Së treti, në periudhën e re, të rinjtë duhet të kenë aftësi të larta politike dhe intelektuale dhe të dinë të ruajnë dhe promovojnë identitetin kulturor kombëtar. Bashkimi i të rinjve duhet të nxisë vullnetin e të rinjve për të qenë të pavarur dhe të mbështetur te vetja, për të qenë krenarë për traditën e lavdishme revolucionare të kombit dhe për t’i inkurajuar ata që të përpiqen me entuziazëm për të kontribuar në kauzën e industrializimit dhe modernizimit. Nacionalizimi në dy dekadat e para të shekullit të 21-të Citim nga fjalimi i anëtarit të Byrosë Politike Pham The Duyet në 70-vjetorin e themelimit të Unionit të Rinisë Komuniste Ho Chi Minh më 25 mars 2001.

I zhytur në mësimet e xhaxhait të dashur Ho: “Forcimi i brezit revolucionar për brezin e ardhshëm është një gjë shumë e rëndësishme dhe shumë e nevojshme”, Partia dhe Shteti ynë i kushtojnë gjithmonë një rëndësi të madhe punës rinore, duke e konsideruar këtë një përgjegjësi. përgjegjësi e ngushtë e Partia dhe populli. kombi. Në apel, Komiteti i Përhershëm i Byrosë Politike Pham The Duyet u bëri thirrje të gjitha niveleve të komiteteve të Partisë, autoriteteve dhe mbarë popullit që t’i kushtojnë vëmendje rinisë, duke krijuar të gjitha kushtet e favorshme për zhvillimin e tyre. Organizata sindikale dhe çdo kuadër, anëtar sindikatash dhe rini do të promovojnë aftësitë e tyre, duke kontribuar në kauzën e ndërtimit dhe mbrojtjes së atdheut socialist vietnamez.

*********************

Postuar nga: Shkolla e mesme Le Hong Phong

Kategoria: Të përgjithshme

E drejta e autorit të artikullit i përket shkollës së mesme Le Hong Phong. Çdo kopjim është mashtrim!

Autori: – Shkolla Le Hong Phong

Burimi: /doan-thanh-nien-tu-khi-thanh-lap-cho-den-nay-da-doi-ten-may-lan/

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Đoàn thanh niên từ khi thành lập cho đến nay đã đổi tên mấy lần? . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *