Cung khắc là gì? Các cung nào khắc nhau?

Rate this post

Mục lục ẩn
3 Si të ndani zodiakun

Çfarë është një hark i gdhendur?

Thjesht të kuptosh shenjat e njëri-tjetrit është të shtypësh, vrasësh dhe pengosh rritjen dhe zhvillimin e njëri-tjetrit.. Shenjat e kundërta të zodiakut shpesh kanë personalitete të ndryshme, të cilat lehtë mund të çojnë në mosmarrëveshje, bashkëpunim të vështirë, madje edhe xhelozi. Prandaj, është më mirë që çiftet e kundërta të zodiakut të kufizojnë ose shmangin njëri-tjetrin.

READ  Chế độ duyệt web ẩn danh có thật sự an toàn?

Sipas grupit të veçorive:

 • Grupi lider përfshin Dashi, Bricjapi, Gaforrja dhe Peshorja.
 • Grupi i palëkundur përfshin Luanin, Ujorin, Demin dhe Akrepin.
 • Grupi i paqëndrueshëm përfshin Virgjëreshën, Shigjetarin, Peshqit dhe Binjakët.

Në të njëjtin grup karakteristikash, përveç shenjës së kundërt, në shenjën e gdhendur do të renditen edhe 2 shenjat e tjera. Arsyeja për këtë është se shenjat e të njëjtit grup personaliteti (udhëheqës, i palëkundur ose i paqëndrueshëm) nuk do të jenë në gjendje të shkojnë mirë.

Kjo do të thotë që një rreze që shfaqet në një grup të caktuar vetive do të ketë 1 fytyra të kundërta dhe 2 kundërshtuese. Si konflikti ashtu edhe antagonizmi janë negative, por të kundërtat janë disi pozitive. Vëzhgoni tabelën

për të mësuar më shumë për të gjitha shenjat që kryqëzohen në zodiak.
Tabela e kombinimit – e gdhendur midis 12 shenjave të zodiakut

Tabela e kombinimit – e gdhendur midis 12 shenjave të zodiakut

Si të ndani zodiakun

Ekzistojnë dy mënyra për të përcaktuar përputhshmërinë dhe kontrastin midis 12 shenjave të zodiakut: ndarja e shenjës sipas grupit të elementeve dhe ndarja e shenjës sipas grupit të personalitetit.

 • Në bazë të parimit të ndarjes së shenjave sipas grupit të elementeve, rrethi i zodiakut ndahet në 12 shenja dhe 4 elemente. Sipas astrologjisë perëndimore, këto 4 elemente janë përkatësisht Toka, Zjarri, Uji dhe Ajri. Do të jenë 3 shenja të zodiakut të klasifikuara në të njëjtin grup elementesh, sipas të cilave shenjat që ndajnë të njëjtin grup elementesh janë gjithmonë të pajtueshme me njëra-tjetrën, konkretisht:
 • Grupi i Tokës përbëhet nga Demi, Virgjëresha dhe Bricjapi, shenjat dalluese të njerëzve të Tokës që janë jashtëzakonisht besnikë, punëtorë, të butë dhe falës.
 • Grupi i Zjarrit përfshin Dashin, Luanin dhe Shigjetarin, është e lehtë të shihet se njerëzit e grupit të Zjarrit janë entuziastë, të gjallë, pasionantë, iniciativë.
 • Shenjat e ujit përfshijnë Gaforren, Akrepin dhe Peshqit, njerëzit e grupit të Ujit janë shpesh shumë të ndjeshëm, të prekshëm, shpesh janë të talentuar dhe të talentuar në art.

Shenja e Ajrit përfshin Binjakët, Peshoren dhe Ujorin, identiteti është liridashës, liberalë, inteligjentë, mendimtarë përparimtarë.

Në secilin grup elementësh, ka një shenjë zodiaku që ka cilësitë e një lideri. Këto janë: Bricjapi (udhëheqësi i elementeve të tokës), Dashi (udhëheqësi elementar i zjarrit), Gaforrja (udhëheqësi i elementeve të ujit) dhe Ujori (udhëheqësi i elementeve të ajrit).

 • Përveç ndarjes së shenjave të zodiakut në grupe elementare, shenjat e zodiakut mund të ndahen në 3 grupe karakteristikash. Këto përfshijnë grupin udhëheqës (zakonisht ambicioz dhe mjaft dominues), grupin e qëndrueshëm (zakonisht ata që janë këmbëngulës, por kokëfortë) dhe grupin e ndryshimit (zakonisht i adaptueshëm me mjedisin e tyre, por i paqëndrueshëm). , i paqëndrueshëm).
 • Grupi lider përfshin Dashi, Bricjapi, Gaforrja dhe Peshorja.
 • Grupi i palëkundur përfshin Luanin, Ujorin, Demin dhe Akrepin.
Eksploroni më shumë: Kush është Pham Thoai? Informacioni dhe biografia e Pham Thoai

Grupi i paqëndrueshëm përfshin Virgjëreshën, Shigjetarin, Peshqit dhe Binjakët.
Si të ndani zodiakun

Si të ndani zodiakun

Cilat harqe përkojnë?

Në rrethin e 12 shenjave të zodiakut, ka shumë palë shenjash që janë në konflikt me njëra-tjetrën, më poshtë janë detajet e konfliktit të secilës plejadë në 12 shenjat e zodiakut.

Cilën shenjë gdhend Dashi?

READ  Tìm hiểu Xảy Ra Hay Sảy Ra? Từ Nào Viết đúng Chính Tả Tiếng Việt mới nhất tháng

Zodiakët: Gaforrja dhe Bricjapi

Për shkak të grupit të elementeve të zjarrit, Dashi do ta ketë të vështirë të shkojë mirë me njerëzit e Tokës dhe të Ujit si Bricjapi dhe Gaforrja.

Nëse Dashi është “i duhuri” me Shigjetarin dhe Luanin, kjo shenjë e zodiakut ka të ngjarë të jetë në kundërshtim me Bricjapin dhe Gaforren. Kjo për shkak se Bricjapi dhe Gaforrja janë dy shenja të zodiakut që preferojnë disiplinën, disiplinën, rregullin dhe gjithmonë kanë frikë të rrezikojnë, gjë që është krejtësisht e kundërt me personalitetin e tyre të lirë. në Dashi.

Cilën shenjë gdhend Demi?

Zodiakët: Ujori dhe Luani

Mund të thuhet se Demi është mjaft i papajtueshëm me yjësitë e elementit të Zjarrit si Luani dhe elementit të Ujit si Ujori.

Kjo sepse Ujori është në thelb rebel, përçarës, i pabindur dhe kjo është e kundërta e personalitetit të Demit. Ndërkohë, Demi mendon se Luani është shumë arrogant dhe impulsiv.

Zodiaku: Peshqit dhe Virgjëresha

Binjakët racionalë dhe të pavarur përballë Peshqve të ndjeshëm shpesh krijojnë konflikt. Ndërkohë, natyra e çrregullt e Binjakëve e bën të vështirë që ata të “bëjnë miqësi” me njerëz parimorë dhe të vështirë si Virgjëresha.

Cilës shenje të zodiakut i përket Gaforrja?

Gaforrja shpesh shmang njerëzit e Dashit, sepse kjo shenjë e zodiakut është impulsive dhe shumë e gjallë, është krejtësisht e kundërta e Gaforres.

Eksploroni më shumë: Kush është Tuan Sunshine? Biografia e Tuan Sunshine

Në të njëjtën kohë, Gaforrja e ka gjithashtu të vështirë të gjejë gjuhën e përbashkët për t’u shoqëruar me njerëz në ndryshim, të paqëndrueshëm si Peshorja.

Zodiaku: Demi dhe Akrepi

Njerëzit e Luanit e kanë të vështirë të shkojnë mirë me Demin dhe Akrepin. Shenja e heshtur dhe konservatore e Demit nuk do të lërë përshtypje të mirë tek njerëzit që janë gjithmonë të gjallë dhe të gjallë. Përveç kësaj, prirja e Akrepit për kontroll dhe përmbajtje i bën ata shenjën e zodiakut të Luanit më rebel.

Njerëzit që i përkasin konstelacionit të Virgjëreshës mund të ndjehen të pakëndshëm kur ndërveprojnë me Binjakët. Sepse mes tyre është e lehtë të kesh mendime kontradiktore, mosmarrëveshja në zë dhe motoja e jetës e vendos marrëdhënien mes Binjakëve dhe Virgjëreshës në prag të rrezikut.

Personaliteti standard i Virgjëreshës është gjithashtu i vështirë për t’u “tërhequr” për njerëzit që jetojnë disi spontanisht dhe impulsivisht si Shigjetari.

Cilën shenjë gdhend Peshorja?

Zodiakët: Bricjapi, Gaforrja

Peshorja nuk mund të kombinohet me Bricjapin dhe Gaforren sepse natyra e tyre është disi e kundërta.

Njerëzit tepër pragmatikë si Bricjapi dhe Gaforrja, kur kombinohen me Peshoret argëtuese dhe të lirshme, do të çojnë në dallime të mëdha, duke krijuar pa dashje barriera mes tyre.

Çfarë shenje gdhend Akrepi?

Zodiaku: Ujori, Luani

Është shumë e vështirë për Akrepin të kalojë mirë me Ujorin si dhe me Luanin.

Nëse së bashku, Luani do ta zemërojë Akrepin sepse këta dy individë kanë shumë të kundërta që kur ekspozohen mund të shkaktojnë debate të ashpra, askush nuk do të dorëzohet.

Ujori janë shkelës që nuk u pëlqen të kufizohen nga rregullat dhe kjo është krejtësisht e kundërta e përmbajtjes së Akrepit.

Çfarë shënon Shigjetari?

READ  Valorant: Đội tuyển 100 Thieves giải thích sự thành công của chiến thuật 'bộ ba khởi tranh'

Zodiaku: Virgjëresha dhe Peshqit

Shigjetari dhe Virgjëresha si dy forca të kundërta, është e vështirë të “përputhen” me njëri-tjetrin, sepse personaliteti ekstravagant dhe me shpirt të lirë të Shigjetarit mund të bëhet “i papëlqyer” në sytë e Virgjëreshës. i respektueshëm dhe i përulur.

Ndërkohë, shpirti i gëzuar dhe energjik i Shigjetarit nuk do të jetë në gjendje të pranojë sentimentalitetin e Peshqve.

Cilën shenjë gdhend Bricjapi?

Zodiaku: Peshorja dhe Dashi

Eksploroni më shumë: Pse oqeani është blu?

Bricjapi nuk ka kurrë një zë të përbashkët me ata të Dashit dhe Peshores së Zodiakut.

Edhe pse Peshorja është “mbretëresha miqësore”, Bricjapi nuk mund të shkojë mirë me ta. Përballë një Bricjapi të vështirë, të thatë dhe të ngurtë, duket se Peshorja po përpiqet të shfaqet e “turpshme” për të gjithë përreth. Për më tepër, impulsiviteti dhe sinqeriteti i Dashit gjithashtu e bën Bricjapin të tundë kokën me neveri.

Cilin hark ka gdhendur Bao Binh?

Zodiaku: Demi dhe Akrepi

Natyra posesive, dominuese dhe dyshuese e Akrepit është shpesh në kundërshtim me pavarësinë, lirinë dhe fluturimin e Ujorit. Ndërkohë, rregullat dhe rregulloret e Demit e bëjnë Ujorin që duan të eksplorojnë lirshëm tani të mbërthyer në një marrëdhënie të mbyllur me Demin.

Cila shenjë e zodiakut është Peshqit?

Zodiaku: Binjakët dhe Shigjetari

Peshqit vështirë se mund të shkojnë mirë me Binjakët apo Shigjetarin. Përgjigja për këtë është se Peshqit janë shumë të ndjeshëm dhe emocionalë, dhe Binjakët dhe Shigjetari janë shumë të pashpirt dhe liberalë, madje edhe indiferentë. Nëse janë bashkë, Peshqit mund të lëndohen shumë.
12 shenjat e zodiakut

12 shenjat e zodiakut

Çfarë është një përshtatje?

Me një fjalë, shenjat e të njëjtit grup elementesh (Tokë-Zjarr-Ujë-Ajër) do të jenë të pajtueshme me njëra-tjetrën. Përveç kësaj, kur zbatohen parimet e Tokës – Ujë, Zjarr – Ajri, mund të konkludojmë se shenjat e grupit të Tokës do të jenë të pajtueshme me shenjat e grupit të Ujit (përveç 1 shenjë kundërshtare) dhe shenjat e grupit të Ujit. . grup elementesh. në grupin e elementeve të zjarrit do të jetë në përputhje me shenjat e grupit të elementeve të ajrit (përveç një shenje të kundërt).

Për shembull, Dashi është i pajtueshëm me dy yjësi të Luanit dhe Shigjetarit (me të njëjtin grup elementesh Zjarri). Në të njëjtën kohë, Dashi do të jetë i pajtueshëm edhe me Ujorin dhe Binjakët e grupit Ajror (parimi Fire-Air), me përjashtim të Peshores (grupi i Ajrit) që është shenja e kundërt e Dashit.

Cili është harku i kundërt?

Kur shikon tabelën

Në këtë rast, një shenjë e Tokës do të jetë në kontrast me një shenjë tjetër të Ujit. Po kështu, një shenjë zjarri do të jetë në kontrast me një shenjë tjetër të ajrit. Prandaj, kur kombinojmë Tokë – Ujë, Zjarr – Ajr, do të marrim një palë shenja të zodiakut krejtësisht të kundërta.

Bazuar në parimin e kundërt të Tokës – Uji, Zjarri – Ajri, për shembull, në grupin drejtues: Gaforrja – Bricjapi do të kundërshtojnë njëri-tjetrin dhe Dashi – Peshorja do të kundërshtojnë njëri-tjetrin. Zakonisht, çiftet e shenjave të kundërta të zodiakut janë shumë tërheqëse për njëra-tjetrën, por të vështira për t’u marrë vesh.

*********************

Postuar nga: Shkolla e mesme Le Hong Phong

Kategoria: Të përgjithshme

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Cung khắc là gì? Các cung nào khắc nhau? . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *