Công nguyên là gì? Trước và sau Công nguyên là gì?

Rate this post

Historia është misterioze, e vështirë për t’u shpjeguar dhe e vështirë për t’u identifikuar kohë specifike, veçanërisht vite më parë, shumë larg nesh. Për shembull, çfarë është një kongregacion? Kur fillon viti para Krishtit? A.D. apo në cilin vit lindi Jezusi, gjithçka duket se është vetëm gjykim dhe vetëm në bazë të disa gjurmëve të mbetura. As klerikët apo edhe shkencëtarët nuk mund ta shpjegojnë këtë dhe të bëjnë gjykime të sakta.

Edhe pse mësohej në klasë, ishte krejtësisht bosh kur flitej për të, pa njohuri për e.s., shumë e paqartë kur flitej se si të llogariteshin vitet e erës sonë dhe para Krishtit.

Çfarë është Kongregacioni?

Enciklopedia: AD, shpesh i shkurtuar CE, është termi i përdorur për të numëruar vitet në kalendarin Julian dhe Gregorian.

Termi AD rrjedh nga fjala latine mesjetare, Anno Domini (shkurtuar AD). Fjala “Cong” në Vietnamisht është huazuar nga kinezishtja. Në kinezisht, “Wang” 公元 është një shkurtim për “Epoka e Gong Li” 公曆紀元.

Koncepti i pas Krishtit u prezantua rreth shekullit të 6-të nga murgu Dionysius Exiguus, por nuk u përdor gjerësisht pas vitit 800. Për të llogaritur datën e Pashkëve, nuk do të kishte asnjë vit 0 në kalendar. Ky është kalendari Gregorian më i përdorur sot në botë. Kalendari Julius u prezantua nga Julius Cezari në vitin 46 para Krishtit dhe ishte në fuqi nga viti 45 para Krishtit. Është përzgjedhur për përdorim që të paktën nga koha e Hiparkut.

Ky kalendar në vit zakonisht ka 365 ditë të ndara në 12 muaj, çdo vit ka një ditë të brishtë në shkurt.Ky kalendar është përdorur deri në shekullin e 20 dhe përdoret ende në disa vende nga kishat ortodokse.Në ditët e sotme. Megjithatë, kufizimi i këtij kalendari është se shtohen shumë ditë të brishta për t’u përshtatur me stinët e pakëndshme. Ditë pas dite, ndihej se kalendari nuk ishte më i saktë, gjë që përfundimisht çoi në reformën e kalendarit në 1582. Në vend të kësaj, përdorimi i kalendarit më të saktë Gregorian.

Kalendari Gregorian është kalendari perëndimor ose diellor në përdorim global sot. Ky kalendar u prezantua nga Papa Gregorio XIII në vitin 1582 me 365 ditë, të ndarë në 12 muaj dhe çdo 4 vjet ka një vit të brishtë, shkurtit i shtohet një ditë e brishtë.

READ  Sự khác biệt giữa tiến trình và luồng

A ka një vit pas erës sonë?

Në shumë dokumente ne ende shohim simbole të tilla si 15 vjet pas Krishtit, 10 vjet pas Krishtit, etj.. dhe në mënyrë implicite mendojmë se njerëzit që qëndrojnë pas regjistrojnë vitin e lindjes së Jezusit (viti i fillimit të erës sonë), por në fakt shkencëtarët ende nuk e bëjnë këtë. Nuk e di nëse Epoka e Përbashkët ka përfunduar dhe ne jemi ende duke jetuar në Epokën e Përbashkët.

Eksploroni më shumë: Këshilla për redaktimin e shpejtë të fotografive në Adobe Photoshop që pak njerëz i dinë

Epoka po ndodh dhe nuk ka mbaruar, kur njerëzit ta përballojnë, do të përfundojë dhe do të fillojë një epokë e re.

Pra, pa vitin e erës sonë, ne jemi në pas Krishtit.

Në cilin vit filloi epoka?

Çfarë është një Commonwealth?
BC dhe BC në grafik

Cong Nguyen Goxha Mosha e kalendarit që nga koha e lindjes së Jezusit, sepse viti 1 është fillimi i e.s., viti në të cilin lindi Jezusi.

Para se të quhej lindja e Jezusit B.C ose “B.C. Calendar” këtu “Cong Calendar Era” është një fjalë që rrjedh nga kinezishtja (shkurtuar si BC, përdorimi përkatës në Perëndim është BC, shkurtuar si para Krishtit).

Çfarë është TC?

Me sa dihet, kalendari Gregorian në përdorim sot bazohet në vitin e parë të supozuar të lindjes së Jezusit. Vitet e mëvonshme llogariten nga ngjarja dhe shoqërohen nga AD ose CE (AD), ndërsa para vitit shoqërohet me BC ose BCE (TCN).

Numri i viteve para Krishtit është i pamundur të përcaktohet, sepse askush nuk e di se sa vite para atij 1 viti. Sepse sipas konventave kronologjike të njohura sot, përcaktohet vetëm viti i lindjes së Jezusit.

Me pak fjalë, para Krishtit mund të kuptohet si vitet para lindjes së Jezusit. Nga viti i parë e deri më tani, ne jetojmë në pas Krishtit, jo në fund të erës sonë.

Sa vite para Krishtit?

Siç u përmend më lart, ne e dimë vetëm konventën aktuale të kohës, vetëm viti kur lindi Jezusi është viti 1, viti 1 është fillimi i pas Krishtit. Para Krishtit janë vitet para lindjes së Jezusit, kështu që ne nuk mund të përcaktojmë se sa vite para kësaj.

Procesi i formimit të njeriut, njerëzit formuan jetën nga primitive në komunitet është një kohë shumë e gjatë, shumë studime janë ende në kërkim bazuar në dëshmitë dhe dokumentet e mbetura, por nuk mund të përcaktojnë specifikat. Ndoshta, sepse koha ka ngrënë gjithçka duke përfshirë qytetërimet e lashta me shumë pushtet në të kaluarën, nuk ka asnjë bazë solide për atë kohë.

1000 vjet para Krishtit (BC)

Mund të jetë deri në 1000 para Krishtit, por numri i saktë nuk dihet. Ne besojmë dhe mendojmë për një kohë shumë të gjatë se ka gjëra të pashkelura.

READ  Rasputin là ai? Những tội ác của Rasputin

Çfarë është AD?

Eksploroni më shumë: Çfarë është pushtimi? Çfarë është Pushtimi?

Një epokë përfundon vetëm kur njerëzit vendosin t’i japin fund. Kështu, nuk ka asnjë koncept të erës sonë si vitet pas erës së re.

Ditën kur lindi Jezusi

Lindja e Jezu Krishtit festohet në të gjithë botën më 25 dhjetor, ne e quajmë festën e Krishtlindjes. Por studiuesit nuk pajtohen se ai ka lindur në atë datë, duke argumentuar se ai ka lindur midis viteve 8 para Krishtit dhe 4 para Krishtit, dhe ka shumë raporte që Jezusi ka lindur në vitin 1 pas Krishtit. Në këtë ditë, kishat mbajnë një festë shumë të madhe, ndjekësit e Jezusit do të festojnë sikur të festojnë Vitin e Ri tradicional.

Ne festojmë Krishtlindjet ose festojmë lindjen e Krishtit në mbrëmjen e 24 dhjetorit çdo vit, por nuk ka asnjë hulumtim të unifikuar për datën e lindjes së Jezusit.

  • Jezusi lindi për të shlyer mëkatet e Adamit origjinal, 25 marsi është shumë i mirë dhe i përshtatshëm për t’u zgjedhur si ditëlindja e Jezusit, sepse ajo ditë është fillimi i pranverës, i lidhur me riprodhimin dhe rritjen. edhe njehere.
  • Për hebrenjtë, ata gjithashtu zgjedhin 25 marsin si datën e ngjizjes dhe vdekjes së Tij, datën e ngjizjes 25 mars plus 9 muaj, rreth 25 dhjetor si datën e lindjes së Jezusit.

Viti i vlerësuar pes, es

Çfarë është Kongregacioni?  Çfarë ishte para dhe pas erës sonë?  4

Sipas një përafrimi simetrik, viti 1 para Krishtit korrespondon me vitin 1 pas Krishtit. Bazuar në këtë, u bë një kalendar dhe personi i parë që e përdori atë ishte murgu Bede. Por numëroni 1 në vend të 0 për vitin e fillimit. Kjo do të thotë, viti 1 para Krishtit është viti 0 në kalendarin astronomik

Sa ditë ka një vit i brishtë?

– Një vit i brishtë sipas kalendarit diellor është një vit me një ditë shtesë.

– Një vit i brishtë sipas kalendarit hënor është një vit me një muaj shtesë.

Sipas kalendarit diellor, Tokës i duhen 365.242 ditë për të bërë një rrotullim rreth diellit. Domethënë, çdo 1 vit do të mbeten rreth ¼ ditë, pra pas 4 vitesh do të mbetet 1 ditë.

– Sipas kalendarit hënor, sipas ciklit hënor, mesatarisht 1 muaj ka 29.5 ditë, pra 1 vit hënor do të ketë 354 ditë më pak se 11 ditë, pra pas 3 vitesh kanë qenë 33 ditë, pra 1 muaj. cikël çdo 3 vjet ka një vit të brishtë 1 muaj.

Eksploroni më shumë: Zbuloni mbi 50 sfonde telefonike unike me cilësi më të mirë të muajit të fundit

– Ne përdorim kalendarin Gregorian, një vit ka 365 ditë dhe një vit i brishtë 365 ditë plus ditën shtesë të specifikuar nga 29 shkurt deri në 366 ditë. Ka një vit të brishtë çdo katër vjet, për të ndihmuar në sinkronizimin e vitit kalendarik me vitin diellor ose gjatësinë kohore që të përputhet me orbitën e tokës rreth diellit, e cila është rreth 365 ditë.

READ  Phùng Thiệu Phong là ai? Tiểu sử, sự nghiệp và đời tư nam diễn viên

– Arsyeja pse ditët e brishtë iu shtuan shkurtit është sepse të gjithë muajt e tjerë në kalendarin Julian kanë 30 ose 31 ditë, por shkurti merr vetëm 28 ditë. Kalendari gregorian i përmirësuar, mesatarisht një vit do të jetë 365.2425 ditë, më saktë një vit hënor.

Si të llogarisni vitin e brishtë?

Si të llogarisni vitin e brishtë sipas kalendarit

Një vit i brishtë është çdo vit që pjesëtohet me 4 (dy shifrat e fundit pjesëtohen me 4), si p.sh. 2012, 2016, 2020, 2024.

Megjithatë, nëse viti është i pjesëtueshëm me 100, atëherë ai duhet të jetë i pjesëtueshëm me 400 për të qenë vit i brishtë, përndryshe nuk është vit i brishtë: 1600, 2000, 2400 janë vite të brishtë dhe 1700, 1800, 1900 nuk janë vit i brishtë.

Si të llogaritni vitet e brishtë sipas kalendarit hënor?

Shpesh e quajmë vitin e qenit, gjelit, derrit…për të llogaritur vitin e brishtë, vitin kalendarik e ndajmë me 19, nëse bilanci është në numrat: 0,3,6,9,11. ⇒14, 17 është një vit i brishtë.

Vitet e brishtë të shekullit të 21-të

Shekulli 21 ka 24 vite të brishtë duke përfshirë: 2004, 2008, 2012, 2016, 2020, 2024, 2028, 2032, 2036, 2040, 2044, 2048, 2052, 2048, 2056, 2048, 2052, 2008 , 2092, 2096.

A ka çdo kulturë një vit të brishtë?

Kalendari diellor ose viti i brishtë llogaritet sipas 1 rrotullimit të Tokës rreth Diellit, kjo orë funksionon me forcën e gravitetit, asnjë faktor nuk mund ta kontrollojë dorën e kësaj Toke në mënyrë arbitrare. duan.

Duke parë procesin e studimit dhe aplikimit të vizionit astronomik nga Romakët e lashtë për të dhënë mënyra të ndryshme të llogaritjes së kohës dhe deri më tani ne ende e përdorim këtë llogaritje, çdo vit ka një vit të brishtë (viti i brishtë, muaji i brishtë, viti i brishtë).

A duhet të ndryshohet sërish kalendari ynë?

Sipas Yushkevich dhe Rosenfeld, kalendari aktual përdor saktësisht një ditë në 3333 vjet. Kjo do të thotë se nuk do të jetë deri në vitin 5000 për të ditur dhe vendosur nëse do të reformohet kalendari apo jo.

Çfarë është BC dhe AD në anglisht?

BC në anglisht është Para Krishtit (Përpara: përpara; Krishti: Jezus), njerëzit zakonisht marrin 2 shkronjat e para para Krishtit për të vendosur vitin e viteve para Krishtit.

Dërguar nga: Shkolla e mesme Le Hong Phong

Kategoria: Sintetike

E drejta e autorit të artikullit i përket shkollës së mesme Le Hong Phong. Çdo kopjim është mashtrim!

Burimi i përbashkët:

/cong-nguyen-la-gi-truc-sau-cong-nguyen-la-gi/

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Công nguyên là gì? Trước và sau Công nguyên là gì? . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *