Câu chúc tết 4 chữ, ý nghĩa của những câu chúc Tết 4 chữ

Rate this post

Kuptimi i përshëndetjeve me 4 fjalë Tet

Gjatë Tet, në kohën që ka hyrë në vitin e ri, njerëzit shpesh shkëmbejnë urimet me dëshirën për një vit të ri të qetë, me fat dhe të lumtur. Urimet, çiftet e kuqe janë bërë prej kohësh një zakon i domosdoshëm në çdo festë të Vitit të Ri. Këto urime Tet me 4 shkronja janë urime dhe fat të mirë për familjen, miqtë, kolegët dhe veten tuaj.

Urimet e Vitit të Ri me 4 fjalë të mira dhe kuptimplota
Urimet e Vitit të Ri me 4 fjalë të mira dhe kuptimplota

Kuplete për Vitin e Ri

Ideja

Kupletet tet, të njohura edhe si Xuan Lien ose çifteli Tet, janë në fakt një zhanër letrar i dualitetit: i përbërë nga dy anë të kundërta, me qëllim që të shprehin vullnetin, mendimin dhe ndjenjat e autorit për Tet-in që vjen pranvera. vjen pranvera.

Fjalitë e përbëra nuk mund të përdoren në mënyrë arbitrare, por duhet t’u binden rregullave të tingullit, rimës, sasisë dhe kuptimit të fjalëve. Për fjalitë paralele, në formën e vargjeve me pesë fjali, shtatë fjalë, autori duhet të zbatojë siç duhet ligjin bagua të dy fjalive reale dhe argumentuese. Çiftet në Vietnam ndahen në shumë lloje në varësi të qëllimit të përdorimit si: çifteli tet, çifteli i ditëlindjes, çifteli, çifteli adhurimi, çifteli satirik…

Kupletet tet, të njohura gjithashtu si Xuan Lien ose çiftet Tet, janë në të vërtetë një zhanër letrar i zhanrit

Pse ekziston zakoni për të shkruar çifteli në festën Tet në Vietnam?

Çiftet e kanë origjinën në Kinë gjatë Dinastisë Zhou.Ditën e 1 të Vitit të Ri Hënor në çdo shtëpi vareshin dy amuletë me dru pjeshke, të njohur edhe si pjeshkë, në të cilat ishin shkruar emrat e dy perëndive. Shpirtrat e këqij janë Than Tu dhe Uy Luy për të ndihmuar në largimin e shpirtrave të këqij, shpirtrat e këqij, për të shpërndarë fatin e keq dhe për t’i sjellë fat familjes.

Megjithatë, në periudhën e pesë dinastive, në oborrin e Hanit Perëndimor, përmbajtja e shkruar në pjatën e pjeshkës ishte një çift. Në mënyrë të veçantë, sipas “Tong Su – Thuc Gia” të regjistruar: Hau Thuc Manh Chuong dërgoi studiuesin Chuong Ton për të shkruar dy fjali paralele në një pemë të vetme:

Rimbushje në ditën e Vitit të Ri – Hapur Shkollë e Kursimit Pranverë. (Përkthimi është: Gëzuar Vitin e Ri – Gëzuar Vitin e Ri përgjithmonë).

Ky çift është i pari dyshe në historinë e vendeve aziatike. Që nga dinastia Song e tutje, shkrimi i çifteve Tet gradualisht u bë i njohur.

Nga dinastia Ming, ajo u riemërua zyrtarisht në shartim Tet ose Xuan Lien. Ky zakon po përhapet gjithnjë e më shumë në vendet aziatike si Japonia, Koreja dhe Vietnami.

READ  Tìm hiểu Ẩn dụ là gì? Ẩn dụ và hoán dụ giống và khác nhau như thế nào mới nhất tháng

Në Vietnam, çiftet më të njohura Tet filluan nga dinastia Tran, e cila jo vetëm mbart kuptimin e fatit, por tregon edhe mençurinë e lojtarëve.

Çiftet me origjinë nga Kina

Kuptimi i çifteve Tet

Kupleti i kuq prej kohësh nuk është thjesht një dekorim shtëpie, por është kthyer në një bukuri tradicionale prej mijëra vitesh, shpirti i kombit çdo vit të ri deri në pranverë. Duke parë çiftet e kuqe, shohim një shije delikate të Tetit tradicional të kombit. Kudo që të jemi në botë, duke parë çiftet e kuqe të Vietnamit, na duket sikur po shohim atdheun tonë, familjen tonë të njohur.

Eksploroni më shumë: Për çfarë është Llogaria? Si ta përdorni saktë llogarinë?

Vargjet me rima dhe të kundërta shkruhen në letër pjeshke ose të kuqe. Sipas konceptit të lashtë vietnamez, e kuqja është një ngjyrë e shkëlqyeshme, një simbol i vitalitetit intensiv, që simbolizon fatin, të mbarën, largon shpirtrat e këqij, sjell gjëra të mira. Çdo fjalë e shkruar nga pleqtë me bojë kineze në letër është dëshira më kuptimplotë që çiftet që kërkojnë një çift çift urojnë për gjyshërit, prindërit dhe të dashurit e tyre.

Përveç kësaj, në fillim të vitit të ri çdo familje var nga një çift të kuq në shtëpi me dëshirën që viti i ri të ketë shumë fat, paqe dhe sukses. Çdo dorëshkrim në letër të kuqe ka një kuptim të thellë njerëzor. Varja e çifteve të kuqe në shtëpi do të sjellë shumë pasuri në shtëpi, do të ndihmojë në shmangien e gjërave të këqija, do të sjellë fat të mirë dhe do të krijojë një ndjenjë relaksi dhe paqeje.

Urimet për Vitin e Ri kanë 4 fjalë

Suksesi i përjetshëm – Lumturia e përjetshme.

Çanta është gjithmonë plot me para – E lumtur si një zanë.

Ose hani shpejt – paratë janë po aq sa karamele.

Shumë njerëz i kushtojnë vëmendje – Shprehni shumë mendime.

Sytë dhe goja e qeshur – Jetoni pak më gjatë.

Miliarda para – Paratë po rrjedhin.

Prosperitet – Prosperitet – Sukses dhe famë.

Prosperitet dhe prosperitet – Pasuri dhe pasuri.

Xuan Dinh Tu Hai – Mai hap pesë bekimet.

Suksesi i përjetshëm – Lumturia e përjetshme.

Çanta është gjithmonë plot me para – E lumtur si një zanë.

Gjithçka është ashtu siç është – Gjithçka është si një ëndërr.

Gjithçka është ashtu siç duhet – Fito të gjithë shtëpinë.

Miliona surpriza – Miliarda herë lumturi.

Qetësi shpirtërore – Gëzuar Vitin e Ri.

Bach Thuan Vi Phuc – Pranvera Luc Hop.

Xuan Phong ka një zemër – Harmonia do të jetë e qëndrueshme.

Bekimi i erës së pranverës – Gëzimi hyn në pyll.

Auspicious auspicious – Përkulni kokën për të uruar pranverën e re.

Dashuria është e ngushtë si ngjitësi – E ashpër dhe e lumtur.

Urimet e Vitit të Ri – Shëndet pa kufi.

Auspicious auspicious – Përkulni kokën për të uruar pranverën e re.

Ose hani shpejt – paratë janë po aq sa karamele.

Dashuria është e ngushtë si ngjitësi – E ashpër dhe e lumtur.

Provimi i dishepujve – Trajnimi i njerëzve.

Mijë herë sipas dëshirës – Gjithçka është si një ëndërr

Miliona surpriza – Miliarda lumturi

Masa e lumturisë – Paketa e pasurisë

Qëndroni të shëndetshëm – Shtrëngoni pasurinë

Urimet e Vitit të Ri – Shëndet pa kufi

READ  Cách chèn chữ ký tay vào trong word

Sukses i vazhdueshëm – Lumturia e përjetshme

Çanta është gjithmonë plot me para – E lumtur si një zanë

Shumë njerëz i kushtojnë vëmendje – Rrëfeni shumë emocione

Para të pasura – Punë e kënaqur

Sytë e qeshur – Jetoni pak më gjatë

Një prosperitet i tillë

Gëzuar ditëlindjen

Rritja e jetës

Qielli kthehet pozitiv

Rërë në të gjitha drejtimet

Raporti i tremujorit të katërt

mëngjes

Pranvera është shtëpia juaj

Bach Thuan për bekimet e pranverës

Lulet shpallin prosperitet Truku shpall paqen

Letrat e Dishepujve

trajnime për shkencat humane

Xuan Phong është i kënaqur

I sigurt

Era e pranverës sjell bekime

Zemra e Lam Mon

Parfumi i shekullit

Bekimet në shtëpi

Përshëndetje Tet me 4 thënie të mprehta dhe kuptimplota për të mirëpritur Tetin
Përshëndetje Tet me 4 thënie të mprehta dhe kuptimplota për të mirëpritur Tetin

Përmbledhje poezish për të uruar Tetin me 4 fjalë të mira

Mesimi 1

Jetoni për të drejtën, Jetoni për të vërtetën, Jetoni me durim, Jetoni me ndërgjegje.

Mësimi 2

Urimet e Vitit të Ri, Shëndet pa kufi, Suksese të vazhdueshme, Lumturi e përjetshme, Paratë janë gjithmonë plot, Lumturia është si një zanë.

mësimi 3

Duke ju uruar lumturi, shëndet të mirë, plot famë, miliarda para dong, para të bollshme, dashuri të kënaqur, çdo gjë të shkojë mirë, gjithmonë të buzëqeshur dhe të lumtur, plot lumturi.

mësimi 4

Gëzuar Vitin e Ri: I bukur si një trëndafil, Suksesi si një krizantemë, Lumturia si kajsia, Pasuria si një fishekzjarr, Unike si një orkide, Paqja si zambaku, Mençuria si zambaku.

Mësimi 5

Fshati Chieng, Vera e sipërme në lindje dhe në perëndim, Nga këtu larg, Veshët e ulur: Gëzuar Vitin e Ri, Shumë bekime, Shumë para, Gëzuar shpirt.

Kuplete Tet me 5 fjalë

Masa e lumturisë – Paketa e pasurisë

Qëndroni të shëndetshëm – Shtrëngoni pasurinë

Pranvera Një Prosperitet Khang – Jetë të gjatë

Minh Nien rrit dhjetë mijë pasuri – Dita e pranverës e praktikimit të murit të qiellit.

Phuc Lai është përgjithmonë Trach – Loc është i gjithë qyteti.

E përhershme si pranvera – Rroftë në paqe

Urimet e Vitit të Ri kanë 6 fjalë

Rrofshin tre rrjedhat e kënaqësisë – Hapja e mijëvjeçarit.

Zakoni i bekimit dhe mbajtjes së dishepujve – Nghinh Xuan Chi është djali i një familjeje të pasur.

Jetë të gjatë, bekime plot shtëpi – Pranvera vjen me lule aromatike shelgu.

Karma e madhe e parajsës dhe tokës – Pranvera e dhjetë mijë imazheve të rinovimit.

Shoqata Tremujore e Paqes – Periudha e re e rritjes pranverore.

Huyen Ung Tam Giang Tu Hai – Hy Dinh prej dhjetë mijë familjesh.

Urimet e Vitit të Ri kanë 7 fjalë

I kënaqur me rrugën e gjatë të pasurisë – Duc Luu Quang Nhat u ngjit në lavdi.

Prosperitet, kajsi e artë, pranvera e lumtur – Gëzuar jetëgjatësi, shëndet të mirë, gëzuar Tet.

Parajsa shton një epokë të re, njerëzit jetojnë një jetë të gjatë – Pranvera është në të gjithë botën, lumturia është në të gjithë shtëpinë.

Të rinj e të vjetër të gjithë janë të lumtur për Tet – Edhe lulet dhe bimët festojnë pranverën.

Tet në shtëpi, Tet në rrugë – Me fat në qiell, me fat në mes të qiellit.

Tre yje Phuc Loc Tho janë në të njëjtin projeksion – Thien Dia Nhan është e njëjta pranverë.

Pranvera kthehet në rrënjët e lumturisë dhe prosperitetit – Tet vjen në pemën gjermane me më shumë lule.

Kajsitë e verdha lulëzojnë për të festuar vitin e ri – Pjeshkët rozë lulëzojnë për të mirëpritur pranverën.

Ngrini një filxhan për të uruar gjithë të mirat për vitin e ri – Ngrini një filxhan për të uruar një vit të ri të lumtur dhe të begatë.

READ  Tại sao không thể uống nước biển?

Lumturia është si lumi i gjatë Dong Hai – Tho miliard Nam Son nuk është i vjetër.

Kuplete qesharake dhe të mprehta Tet

Tridhjetë natën, ngrini këmbën për të prekur pemën. Oh! Tet! – Në mëngjesin e ditës së parë, shkoni në shtëpi për të dëgjuar tekstin e urimit. Oh! Pranverë!

Tridhjetë flokë të çrregullt pasdite, festa e fundvitit me derr – Në mëngjesin e ditës së parë, të veshur me rroba, duke festuar me emocion pranverën e re.

Tet vjen, vera e mirë sjell disa gota – Pranvera ka ardhur, stilolapsi i ri ka provuar disa faqe.

Është absurde! Përndryshe, pa fishekzjarre, pa pluhur gëlqereje por Tet – s’ka gjë! Vera ka, Spring rolls kanë, banh chung të gjithë kanë, Pranvera ka një tepricë.

Të rinj e të vjetër, të gjithë janë të lumtur për Tet – Edhe bimët dhe lulet festojnë Pranverën.

30 pasdite, i zhytur thellë në borxhe, të riun e gjorë e nxorën nga dera. – Mëngjes i dehur i fildishtë, ngri dorën për ta çuar Phuc-in në shtëpi.

Kuplete qesharake dhe të mprehta Tet
Kuplete qesharake dhe të mprehta Tet

Çifti që uron Vitin e Ri gjyshërve dhe prindërve

Gëzuar pranverën dhe nesër – Jetoni të lumtur dhe të shëndetshëm Gëzuar Vitin e Ri

Kuplete tet rreth edukimit

Tue Huu është në pranverë dhe në vjeshtë – Nhan Bach Hanh është bir i Tien

Përkthimi: Ka katër stinë në vit, duke filluar nga pranvera – njerëzit kanë njëqind virtyte, por devotshmëria birnore është një domosdoshmëri së pari.

Po shikoni: urimet e Vitit të Ri me 4 fjalë, kuptimi i urimeve Tet me 4 fjalë

Urimet e Vitit të Ri për bizneset

Gëzuar Vitin e Ri me njëqind urime / Gëzuar Pranverën me gjithë suksese

Shumë pasuri, shumë talente, shumë pasuri/kohë qiellore, vende të favorshme, njerëz dhe harmoni

Viti i Ri, lumturi e re, pasuri e re / Tan pasuri, ton pasuri, ton paqe

Truc shpall paqen, fati vjen / Nesër shpall pasuri, pasuri në të ardhmen

Urimi, dëshira për të parë – Gëzuar pranverë / plot lumturi dhe begati – vit i ri i lumtur dhe i begatë

Çifti uron klientët Tet

Prosperitet – Kodi unik i suksesit

Çifti uron mësueset Tet

Nuk ka asgjë më të lavdishme se profesioni i një mësuesi – më i lavdishëm se profesioni i njerëzve në rritje

Kuplete katolike të Vitit të Ri

Të gjitha gjërat mirëpresin Pranverën e fundme – Katolikët festojnë jetën e gjatë të Zotit

Kuplete tet për fëmijë parashkollorë

Gjykimi i lumturisë – Paketa e pasurisë

Qëndroni të sigurt përgjithmonë – Shtrëngoni pasurinë

Kuplete tet në ushtri

Skena e re, pranvera e re me shumë risi – Më shumë talent, më shumë pasuri, më shumë lavdi

Kuplete të festës së pranverës

Vend i begatë me urimet Tet – Familje paqësore me kartolina urimi pranveror

Gëzuar Vitin e Ri Çiftet

Loc – Loc Tan Vinh

*********************

Postuar nga: Shkolla e mesme Le Hong Phong

Kategoria: Të përgjithshme

E drejta e autorit të artikullit i përket shkollës së mesme Le Hong Phong. Çdo kopjim është mashtrim!

Burimi i përbashkët:

/cau-chuc-tet-4-chu-y-smack-meaning-jo ende-cau-chuc-tet-4-chu/

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Câu chúc tết 4 chữ, ý nghĩa của những câu chúc Tết 4 chữ . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *