Cách sử dụng plugin Keylight trong After Effects

Rate this post

Shtojca After Effects Keylight mund të qartësojë sfondin në filmimin tuaj. Ja si ta përdorni Shtojca After Effects Keylight.

Përdorimi i shtojcës Keylight në After Effects

Krijoni sfond me ekran të gjelbër ose blu pas efektit bëhet më e thjeshtë kur njihni cilësimet kryesore të shtojca kryesore e dritës ndërtuar në.

Në fillim, numri i instalimeve që ofron kjo shtojcë mund të jetë dërrmues. Por sapo të dini saktësisht se çfarë bëjnë ata, procesi do të jetë shumë më i thjeshtë.

Po shikoni: Si të përdorni shtesën Keylight në After Effects

Fillimi në Kamera

Përpara se të fillojmë, është e rëndësishme të theksohet se edhe me të gjitha ndryshimet e vogla në cilësimet e Keylight, nëse filmimi nuk është shkrepur siç duhet, rezultatet do të jenë të ndryshme.

Si rregull, sigurohuni që subjekti juaj të jetë sa më i ndarë nga sfondi. Përveç kësaj, skena ndriçohet në mënyrë të barabartë dhe ngjyra e veshjes së subjektit nuk përputhet me ngjyrën e sfondit.

Shmangni krijimin e hijeve pas subjektit duke vendosur ndriçimin. Nëse shihni ndonjë rrudhë ose shtrembërim në ekranin jeshil pas subjektit pas shtypjes së një butoni, “rrafshoni” atë nëse përdorni një sfond të kornizuar.

letër-muri blu

Nëse jeni mësuar me cilësimet e përparuara të kamerës, sigurohuni që të përdorni një shpejtësi të lartë shkrehëse për të eliminuar turbullimin e lëvizjes. Gjithashtu, aplikoni një ndalesë f më të lartë për të turbulluar më mirë sfondin blu pas subjektit dhe për t’i sjellë ato në fokus.

Pasi të jeni të kënaqur me goditjen tuaj, është koha të filloni të shkruani.

Duke përdorur shtojcën Keylight

Nëse nuk keni një skenë për t’u praktikuar, mund të përdorni një pamje pa pagesë të autorizuar të disponueshme në internet. Ky artikull merr si shembull një temë pas një sfondi të gjelbër.

Fotografia ka një sfond blu

Skena u kap mirë dhe plotësonte kushtet e mësipërme, duke përfshirë shkëlqimin uniform, pa hije dhe një dallim të qartë midis subjektit dhe sfondit. Kjo e bën shkrimin më të qetë.

Pas importimit të klipit të përzgjedhur pas efektit dhe krijoni një komponent të ri, tani është koha për të shtuar shtojcën Keylight. Ju mund të gjeni çdo efekt në tabelë Efektet dhe paracaktimetnë nënfolder kyç.

Paneli i efekteve dhe paracaktimet

Thjesht klikoni dhe tërhiqeni efektin në skenë për ta zbatuar atë. Ne tavoline Kontrolli i efektitju mund të rregulloni shumë cilësime me parametra të ndryshëm.

Llamba kryesore e tavolinës

skenë bllokimi

Në fillim duke aplikuar këtë efekt, asgjë nuk ndodh. Kjo është për shkak se ngjyra kryesore nuk është zgjedhur. Ju mund të zgjidhni ngjyrën me mjet pikatore për sy në cilësimet Ngjyra e ekranit.

Zgjidhni ngjyrën e sfondit

Zgjidhni ngjyrën e sfondit që dëshironi të lëvizni. Ky është sfondi i gjelbër pas objektit. Klikoni atë me mjetin pikatore për sy dhe do të zhduket.

READ  Bản đồ Hành chính tỉnh Cao Bằng mới nhất
Imazhi i sfondit të zi

Rezultatet fillestare janë siç janë premtuar – skajet duken mjaft të qarta dhe ngjyra blu zhduket. Megjithatë, nën një sfond të zi, është e lehtë të humbasësh detajet dhe të turbullosh pjesën tjetër të ekranit blu.

Për cilësi më të mirë të imazhit kryesor përpara se të shtoni sfondin, provoni ta shikoni skenën me një çelës në shtresën e formës së bardhë. Duhet të shënoni çdo detaj të rëndësishëm që duhet të hiqet.

Eksploroni më shumë: Çfarë është “Khum”? Çfarë është Khum në Facebook?
Foto në një sfond të bardhë

Rregulloni cilësimet në Keylight

Njohja me parametrat dhe cilësimet në Keylight do t’ju ndihmojë të rregulloni mënyrën se si janë kyçur fotot tuaja dhe të trajtoni problemet.

 • Ngjyra e ekranit: Krijoni një shtresë transparente duke përdorur ngjyrën kryesore të sfondit.
 • Trendi: Ju lejon të provoni dhe të kompensoni “pikat” – ku sfondi reflektohet në temë, veçanërisht i zakonshëm në tonet e lëkurës dhe rreth skajeve të flokëve.
 • Paragjykimi alfa: Gabimet e provës dhe kompensimit për shkak të mosbalancimit të ngjyrave kur shkëputen në Despill Bias.
 • Rritni ekranin: Kontrollon sasinë e ngjyrës blu të hequr. Sa më e lartë të jetë vlera kryesore, aq më shumë ngjyra hiqen.
 • Bilanci i ekranit: Rregulloi një problem të shkaktuar nga ndriçimi i pabarabartë i ekranit të sfondit.
 • Dim para ekranit: Zbutni gabimet ose problemet në skajet e skenës së kyçur. Ai gjithashtu rregullon sasinë e turbullimit të aplikuar.
 • Kapëse e bardhë & Kapëse e zezë: Rregullimi i Clip White mund të ndihmojë në zvogëlimin e transparencës dhe gabimeve të dukshme të subjektit. Clip Black është pothuajse e kundërta. Redukton gabimet e temave dhe elementet e ndërfaqes së përdoruesit që shfaqen në sfond.
 • Kthehu te klip: Nëse skajet e ekranit fshihen ose janë futur shumë çelësa, ky cilësim mund t’i rivendosë ato.
 • Minimizo/rrit ekranin: Rregulloni madhësinë e mbivendosjes dhe skajeve.
 • Ekrani Despot i Zi/Bardhë: Ju lejon të hiqni pikat që shfaqen herë pas here gjatë hyrjes.
 • Korrigjimi i ngjyrës së planit të parë/ skajit: Kjo ju lejon të rregulloni ndriçimin, ngopjen dhe nuancën e objektit të theksuar.

Praktikoni me Keylight

Hiqni gabimet në foto me shtojcën Keylight të After Effects

Tani gjithçka duket shumë më e rregullt. Kur skena është e kyçur, skajet e paqarta nuk do të shfaqen më.

Siç mund ta shihni, çdo skaj është i mprehtë, por përsëri tregon se ky është një imazh i kyçur. Tani është koha për të rregulluar ngjyrën dhe shkëlqimin në mënyrë që subjekti të duket më i natyrshëm, në harmoni me sfondin.

Redaktoni fotot me After Effects

Këtu është rezultati i përfunduar. Puna shtoi efektet e ndezjes dhe turbullimit të perspektivës për ta bërë atë të duket e natyrshme.

Redaktoni fotot me Keylight të After Effects

Kategoria: Të përgjithshme

Shihni gjithashtu Si të përdorni shtojcën Keylight në After Effects

Shtojca “After Effects Keylight”. mund të qartësojë sfondin në filmimin tuaj. Ja si ta përdorni Shtojca “After Effects Keylight”..

Përdorimi i shtojcës Keylight në After Effects

Krijoni sfond me ekran të gjelbër ose blu pas efektit bëhet më e thjeshtë kur njihni cilësimet kryesore të shtojca kryesore e dritës ndërtuar në.

Në fillim, numri i instalimeve që ofron kjo shtojcë mund të jetë dërrmues. Por sapo të dini saktësisht se çfarë bëjnë ata, procesi do të jetë shumë më i thjeshtë.

READ  Tiểu sử GOT7: Mark, JB, Jackson, Jinyoung, Youngjae, BamBam và Yugyeom

Fillimi në Kamera

Përpara se të fillojmë, është e rëndësishme të theksohet se edhe me të gjitha ndryshimet e vogla në cilësimet e Keylight, nëse pamjet nuk janë shkrepur siç duhet, rezultatet do të jenë të ndryshme.

Si rregull, sigurohuni që subjekti juaj të jetë sa më i ndarë nga sfondi. Përveç kësaj, skena ndriçohet në mënyrë të barabartë dhe ngjyra e veshjes së subjektit nuk përputhet me ngjyrën e sfondit.

Shmangni krijimin e hijeve pas subjektit duke vendosur ndriçimin. Nëse shihni ndonjë rrudhë ose shtrembërim në ekranin jeshil pas subjektit pas shtypjes së një butoni, “rrafshoni” atë nëse përdorni një sfond të kornizuar.

letër-muri blu

Nëse jeni mësuar me cilësimet e përparuara të kamerës, sigurohuni që të përdorni një shpejtësi të lartë shkrehëse për të eliminuar turbullimin e lëvizjes. Gjithashtu, aplikoni një ndalesë f më të lartë për të turbulluar më mirë sfondin blu pas subjektit dhe për t’i sjellë ato në fokus.

Pasi të jeni të kënaqur me goditjen tuaj, është koha të filloni të shkruani.

Duke përdorur shtojcën Keylight

Nëse nuk keni një skenë për t’u praktikuar, mund të përdorni një pamje pa pagesë të autorizuar të disponueshme në internet. Ky artikull merr si shembull një temë pas një sfondi të gjelbër.

Fotografia ka një sfond blu

Skena u kap mirë dhe plotësonte kushtet e mësipërme, duke përfshirë shkëlqimin uniform, pa hije dhe një dallim të qartë midis subjektit dhe sfondit. Kjo e bën shkrimin më të qetë.

Pas importimit të klipit të përzgjedhur pas efektit dhe krijoni një komponent të ri, tani është koha për të shtuar shtojcën Keylight. Ju mund të gjeni çdo efekt në tabelë Efektet dhe paracaktimetnë nënfolder kyç.

Paneli i efekteve dhe paracaktimet

Thjesht klikoni dhe tërhiqeni efektin në skenë për ta zbatuar atë. Ne tavoline Kontrolli i efektitju mund të rregulloni shumë cilësime me parametra të ndryshëm.

Llamba kryesore e tavolinës

skenë bllokimi

Në fillim duke aplikuar këtë efekt, asgjë nuk ndodh. Kjo është për shkak se ngjyra kryesore nuk është zgjedhur. Ju mund të zgjidhni ngjyrën me mjet pikatore për sy në cilësimet Ngjyra e ekranit.

Zgjidhni ngjyrën e sfondit

Zgjidhni ngjyrën e sfondit që dëshironi të lëvizni. Ky është sfondi i gjelbër pas objektit. Klikoni atë me mjetin pikatore për sy dhe do të zhduket.

Imazhi i sfondit të zi

Rezultatet fillestare janë siç janë premtuar – skajet duken mjaft të qarta dhe ngjyra blu zhduket. Megjithatë, nën një sfond të zi, është e lehtë të humbasësh detajet dhe të turbullosh pjesën tjetër të ekranit blu.

Për cilësi më të mirë të imazhit parësor përpara se të shtoni një imazh të sfondit, provoni ta shikoni skenën me një çelës në shtresën e formës së bardhë. Duhet të shënoni çdo detaj të rëndësishëm që duhet të hiqet.

Foto në një sfond të bardhë

Në një sfond të bardhë, rezultatet janë ende të shkëlqyera, megjithëse disa skaje janë pak të paqarta dhe të zbardhura në sfondin blu. Këtu mund të përdorni rrëshqitësin Keylight për të provuar të prodhoni rezultate më të pastra.

Rregulloni cilësimet në Keylight

Njohja me parametrat dhe cilësimet në Keylight do t’ju ndihmojë të rregulloni mënyrën se si janë kyçur fotot tuaja dhe të trajtoni problemet.

 • Ngjyra e ekranit: Krijoni një shtresë transparente duke përdorur ngjyrën kryesore të sfondit.
 • Trendi: Ju lejon të provoni dhe të kompensoni “pikat” – ku sfondi reflektohet në temë, veçanërisht i zakonshëm në tonet e lëkurës dhe rreth skajeve të flokëve.
 • Paragjykimi alfa: Gabimet e provës dhe kompensimit për shkak të mosbalancimit të ngjyrave kur shkëputen në Despill Bias.
 • Rritni ekranin: Kontrollon sasinë e ngjyrës blu të hequr. Sa më e lartë të jetë vlera kryesore, aq më shumë ngjyra hiqen.
 • Bilanci i ekranit: Rregulloi një problem të shkaktuar nga ndriçimi i pabarabartë i ekranit të sfondit.
 • Dim para ekranit: Zbutni gabimet ose problemet në skajet e skenës së kyçur. Ai gjithashtu rregullon sasinë e turbullimit të aplikuar.
 • Kapëse e bardhë & Kapëse e zezë: Rregullimi i Clip White mund të ndihmojë në zvogëlimin e transparencës dhe gabimeve të dukshme të subjektit. Clip Black është pothuajse e kundërta. Redukton gabimet e temave dhe elementet e ndërfaqes së përdoruesit që shfaqen në sfond.
 • Kthehu te klip: Nëse skajet e ekranit fshihen ose janë futur shumë çelësa, ky cilësim mund t’i rivendosë ato.
 • Minimizo/rrit ekranin: Rregulloni madhësinë e mbivendosjes dhe skajeve.
 • Ekrani Despot i Zi/Bardhë: Ju lejon të hiqni pikat që shfaqen herë pas here gjatë hyrjes.
 • Korrigjimi i ngjyrës së planit të parë/ skajit: Kjo ju lejon të rregulloni ndriçimin, ngopjen dhe nuancën e objektit të theksuar.
READ  Vẽ bàn chân nhân vật Anime, Manga từ các vị trí khác nhau

Praktikoni me Keylight

Në shembullin që shohim, ka ende një turbullirë në sfondin blu pas kyçjes së subjektit, duke treguar rreth këmishës. Për të rregulluar këtë gabim, mund të përdorni cilësimin Screen Shrink. Megjithatë, nuk keni nevojë të aplikoni një rregullim shumë të madh, sepse mund të prisni edhe detaje në objektin kryesor. Për të shmangur këtë, vendosni Zvogëlimi i ekranit është -2.

Hiqni gabimet në foto me shtojcën Keylight të After Effects

Tani gjithçka duket shumë më e rregullt. Kur skena është e kyçur, skajet e paqarta nuk do të shfaqen më.

Tani provoni ta vendosni objektin në një vend të ri, si p.sh. në një raft në një supermarket.

Siç mund ta shihni, çdo skaj është i mprehtë, por përsëri tregon se ky është një imazh i kyçur. Tani është koha për të rregulluar ngjyrën dhe shkëlqimin në mënyrë që subjekti të duket më i natyrshëm, në harmoni me sfondin.

Redaktoni fotot me After Effects

Ju gjithashtu mund të ndryshoni pak cilësimet kryesore kur i gjeni skajet shumë të mprehta duke përdorur cilësimet Dim para ekranit.

Këtu është rezultati i përfunduar. Puna shtoi blicin dhe turbullimin e perspektivës për ta bërë atë të duket e natyrshme.

Redaktoni fotot me Keylight të After Effects

Më lart është Si të përdorni shtojcën Adobe Keylight për përpunimin paraprak të filmimit. Shpresoj se artikulli është i dobishëm për ju.

E drejta e autorit të artikullit i përket shkollës së mesme Le Hong Phong. Çdo kopjim është mashtrim!

Burimi i përbashkët:

/cach-su-dung-plugin-keylight-in-after-effects/

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Cách sử dụng plugin Keylight trong After Effects . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *