Cách sử dụng công cụ hiệu chỉnh màu trong DaVinci Resolve

Rate this post

Keni nevojë për më shumë ngjyra për t’i bërë filmimet tuaja më të gjalla? Përdorni mjetet e korrigjimit të ngjyrave në DaVinci Resolve.

Korrigjimi i ngjyrave në DaVinci Resolve

DaVinci Resolve DaVinci Resolve për Mac

DaVinci Resolve është një softuer i fuqishëm, profesional për redaktimin e videove. Megjithëse versioni falas i DaVinci Resolve ka mjete dhe rezolucione të kufizuara, ai është ende jashtëzakonisht i dobishëm për shumë njerëz. Artikulli vijues do t’ju tregojë se si të importoni një afat kohor nga një sistem tjetër redaktimi dhe të përdorni veglat e ngjyrosjes në DaVinci Resolve.

Po shikoni: Si të përdorni mjetin e korrigjimit të ngjyrave në DaVinci Resolve

Përgatitni shtresën e ngjyrave

Kur hapni DaVinci Resolve, ju përshëndeteni me shtatë procese, të përfaqësuara nga ikona në fund të dritares, duke përfshirë:

Fletët e punës në DaVinci Resolve
 • Media Përpunoni pamjet burimore, skedarët audio ose çdo element tjetër që ju nevojitet në afatin kohor.
 • Prerje është një proces i shpejtë, i lehtë dhe i thjeshtuar i redaktimit të klipit.
 • Redakto është një sistem redaktimi standard i bazuar në afate kohore, i ngjashëm me ato që gjenden në Adobe Premiere Pro dhe Final Cut Pro.
 • Fusion është një mjet kompozimi i bazuar në nyje për VFX dhe grafikë.
 • Ngjyrë korrigjimi i ngjyrave dhe përsosja e imazhit.
 • Fairlight është një mikser audio.
 • Dorëzoj ju lejon të krijoni skedarë të plotë video.

Shembulli në këtë artikull do të përdoret Ngjyrë por duhet të kombinohen me Media për të gjetur burimin e nevojshëm të skedarit dhe Redakto për të korrigjuar ngjyrat e tyre në Timeline.

Mund të konfiguroni modifikimin nga e para për korrigjimin e ngjyrave në DaVinci Resolve. Për ta bërë këtë, mund të tërhiqni dhe lëshoni pamjet në dritare Mjeshtër në funksionin Media ose përdorim Skedari > Importo.

Punimet e importit

Nëse përdorni vetëm DaVinci Resolve për të ngjyrosur punën tuaj aktuale, mund të importoni afatin kohor nga programe të tjera si skedarë AAF, EDL ose XML. Në dritaren Media, shkoni te Skedari > Importo kronologjinë dhe zgjidhni skedarin e afatit kohor të eksportuar.

Ky shembull importoi një skedar XML nga Premiere Pro:

Importo afatin kohor në Davinci Resolve

Tani do të shihni një dritare që ju lejon të rregulloni cilësimet e projektit. Pasi të jeni të kënaqur me përzgjedhjen, shtypni butonin Ne rregull.

Nëse mungon ndonjë media, një kuti tjetër dialogu do t’ju lejojë të rilidhni çdo gjë që nuk është ende atje.

Pastaj shkruani afatin kohor Zgjidheni. Tani është koha për të përdorur procesin e ngjyrave.

Udhëzime për përdorimin e Color në DaVinci Resolve

Nëse dëshironi të praktikoni përdorimin e DaVinci Resolve, por nuk keni asnjë filmim, mund t’i referoheni burimeve video pa pagesë. Artikulli merr shembull nga faqja e Pexels.

Një projekt mbi Davinci Resolve

Pas importimit të pamjeve në softuer dhe në afatin kohor përmes skedës Redaktoshkoni në Ngjyrë.

Në një plan urbanistik standard me një ekran, DaVinci Resolve e ndan atë në gjashtë dritare: Shikuesi, Afati kohor i ngjyravesistem Nyja për të aplikuar shtresa dhe korrigjime, dritare Efektet, Fushëveprimi & Rrota me ngjyra.

Fushëveprimikëto tabela janë si grafikë të vendosur në këndin e poshtëm djathtas të ekranit, duke shfaqur të dhëna me ngjyra të ndryshme në klip, në varësi të nevojave të përdoruesit.

READ  VAMAS là gì? Bạn đã biết thông tin về hiệp hội xuất khẩu lao động Việt Nam chưa?
Manuali i përdoruesit DaVinci Resolve

Tabela në foton e mësipërme tregon nivelin e të dhënave të ngjyrave E kuqe, E gjelbër ose Blu në klipin e përzgjedhur. Përdorni Fushëveprimi jashtëzakonisht i rëndësishëm kur shkrepni klipet që përputhen.

Ngritja rregulloni ngjyrën dhe shkëlqimin e toneve të errëta të figurës, ndërsa Gama Rregulloni gjithashtu ngjyrat neutrale Fitimi Rregulloni pikat kryesore (pjesë më të lehta të imazhit). Kompensimi rris ose ul gjithçka.

Në këtë artikull, imazhi në të majtë është imazhi origjinal, në të djathtë është shtresuar. Në imazhin origjinal, rrëshqitësi i rrotës së ngjyrave Ngritja u tërhoq poshtë për të -0,17 për të reduktuar shkëlqimin në pjesët e errëta të imazhit, hiqni efektin opalescent.

Dallimi midis fotos origjinale dhe fotos së redaktuar
Rrota me ngjyra në Davinci Resolve

Mund të shihni që rregullimet në timon janë mjaft të vogla, por megjithatë bëjnë një ndryshim të madh. Shënim, mënyra e rrotës Gama devijon nga e kuqja dhe drejtohet drejt blusë për të reduktuar këtë ushqim të ngjyrës.

Së pari duhet të njiheni me këto cilësime. Thjesht provoni ngjyra dhe cilësime të ndryshme për të krijuar një skenë kyçe që i përshtatet të gjithë klipit.

Përdorni nyjet për të menaxhuar klasifikimin e ngjyrave

Përdorimi i nyjeve në Davinci Resolve

Kombinoni skena

Skenat në klip duhet të jenë të qëndrueshme, kjo është gjëja më e rëndësishme. Davinci Resolve ofron një sërë metodash të bashkimit të klipeve, nga dublikimi i nyjeve midis skenave në vijën kohore të ngjyrave deri te përdorimi automatik i Shot Match.

Një nga mjetet më të sakta të gradimit është kombinimi i klipeve me Fushëveprimi dhe Akoma.

Stills ju lejon të merrni pamje nga ekrani në klipe për referencë dhe krahasim kur vendosni shtresa. Klikoni me të djathtën mbi shikuesin, më pas zgjidhni Grab Still.

Zgjidhni Grab Still në Davinci Resolve

Klikoni dy herë skenën e palëvizshme në bibliotekë për ta mbivendosur atë në shikues, duke ju lejuar ta përputhni imazhin me një klip tjetër në vijën kohore të ngjyrave.

Në veçanti, shfaqen gjithashtu të dhënat e diapazonit të imazheve. Ju jo vetëm që mund të Shot Match me sy, por edhe të krahasoni të dhënat e ngjyrave në dritare Fushëveprimi.

Siç mund ta shihni në imazhin më poshtë, të dhënat në dritaren Scopes përputhen me videoklipin e ekranit të ndarë. Të dhënat e diapazonit kanë më shumë të dhëna ngjyrash në tone më të errëta sesa të dhënat e diapazonit në të majtë.

Klasifikimi i plotë i ngjyrave në Davinci Resolve

Duke përdorur këto mjete, ju mund të kalibroni ngjyrat deri në minutë, duke ju ndihmuar të merrni të njëjtat foto, edhe nëse ato janë shkrepur me një aparat fotografik ose nga burime të ndryshme në mbarë botën.

Pasi të keni korrigjuar me ngjyra klipin, mund të eksportoni pamjet e shtresuara në skedë Dorëzoj.

Më lart është Si të përdorni mjetin Color dhe veçoritë e tij në Davinci Resolve. Nëse dini ndonjë gjë tjetër rreth këtij mjeti, ju lutemi ndajeni atë me shkollën e mesme Le Hong Phong.

Postuar nga: Shkolla e mesme Le Hong Phong

Kategoria: Të përgjithshme

Shihni gjithashtu Si të përdorni mjetet e korrigjimit të ngjyrave në DaVinci Resolve

Keni nevojë për më shumë ngjyra për t’i bërë filmimet tuaja më të gjalla? Përdorni mjetet e korrigjimit të ngjyrave në DaVinci Resolve.

Korrigjimi i ngjyrave në DaVinci Resolve

DaVinci Resolve DaVinci Resolve për Mac

DaVinci Resolve është një softuer i fuqishëm, profesional për redaktimin e videove. Megjithëse versioni falas i DaVinci Resolve ka mjete dhe rezolucione të kufizuara, ai është ende jashtëzakonisht i dobishëm për shumë njerëz. Artikulli vijues do t’ju tregojë se si të importoni një afat kohor nga një sistem tjetër redaktimi dhe të përdorni veglat e ngjyrosjes në DaVinci Resolve.

READ  Phiếu phân tích chất lượng và đánh giá xếp loại tổ chức Đảng

Përgatitni shtresën e ngjyrave

Kur hapni DaVinci Resolve, ju përshëndeteni me shtatë procese, të përfaqësuara nga ikona në fund të dritares, duke përfshirë:

Fletët e punës në DaVinci Resolve
 • Media Përpunoni pamjet burimore, skedarët audio ose çdo element tjetër që ju nevojitet në afatin kohor.
 • Prerje është një proces i shpejtë, i lehtë dhe i thjeshtuar i redaktimit të klipit.
 • Redakto është një sistem redaktimi standard i bazuar në afate kohore, i ngjashëm me ato që gjenden në Adobe Premiere Pro dhe Final Cut Pro.
 • Fusion është një mjet kompozimi i bazuar në nyje për VFX dhe grafikë.
 • Ngjyrë korrigjimi i ngjyrave dhe përsosja e imazhit.
 • Fairlight është një mikser audio.
 • Dorëzoj ju lejon të krijoni skedarë të plotë video.

Shembulli në këtë artikull do të përdoret Ngjyrë por duhet të kombinohen me Media për të gjetur burimin e nevojshëm të skedarit dhe Redakto për të korrigjuar ngjyrat e tyre në Timeline.

Mund të konfiguroni modifikimin nga e para për korrigjimin e ngjyrave në DaVinci Resolve. Për ta bërë këtë, mund të tërhiqni dhe lëshoni pamjet në dritare Mjeshtër në funksionin Media ose përdorim Skedari > Importo.

Punimet e importit

Nëse përdorni vetëm DaVinci Resolve për të ngjyrosur punën tuaj aktuale, mund të importoni afatin kohor nga programe të tjera si skedarë AAF, EDL ose XML. Në dritaren Media, shkoni te Skedari > Importo kronologjinë dhe zgjidhni skedarin e kronologjisë së eksportuar.

Ky shembull importoi një skedar XML nga Premiere Pro:

Importo afatin kohor në Davinci Resolve

Tani do të shihni një dritare që ju lejon të rregulloni cilësimet e projektit. Pasi të jeni të kënaqur me përzgjedhjen, shtypni butonin Ne rregull.

Nëse mungon ndonjë media, një kuti tjetër dialogu do t’ju lejojë të rilidhni çdo gjë që nuk është ende atje.

Pastaj shkruani afatin kohor Zgjidheni. Tani është koha për të përdorur procesin e ngjyrave.

Udhëzime për përdorimin e Color në DaVinci Resolve

Nëse dëshironi të praktikoni përdorimin e DaVinci Resolve, por nuk keni asnjë filmim, mund t’i referoheni burimeve video pa pagesë. Artikulli merr shembull nga faqja e Pexels.

Një projekt mbi Davinci Resolve

Pas importimit të pamjeve në softuer dhe në afatin kohor përmes skedës Redaktoshkoni në Ngjyrë.

Në një plan urbanistik standard me një ekran, DaVinci Resolve e ndan atë në gjashtë dritare: Shikuesi, Afati kohor i ngjyravesistem Nyja për të aplikuar shtresa dhe korrigjime, dritare Efektet, Fushëveprimi & Rrota me ngjyra.

Fushëveprimikëto tabela janë si grafikë të vendosur në këndin e poshtëm djathtas të ekranit, duke shfaqur të dhëna me ngjyra të ndryshme në klip, në varësi të nevojave të përdoruesit.

Manuali i përdoruesit DaVinci Resolve

Tabela në foton e mësipërme tregon nivelin e të dhënave të ngjyrave E kuqe, E gjelbër ose Blu në klipin e përzgjedhur. Përdorni Fushëveprimi jashtëzakonisht i rëndësishëm kur shkrepni klipet që përputhen.

Rrota me ngjyra në pjesën e poshtme të majtë të dritares, duke ju lejuar të rregulloni nivelet e ngjyrës dhe shkëlqimit në imazh.

Ngritja rregulloni ngjyrën dhe shkëlqimin e toneve të errëta të figurës, ndërsa Gama Rregulloni gjithashtu ngjyrat neutrale Fitimi Rregulloni pikat kryesore (pjesë më të lehta të imazhit). Kompensimi rris ose ul gjithçka.

Rrëshqitësit në secilën rrotë rregullojnë nivelet e ndriçimit në imazh. Klikimi dhe zvarritja e rrotës së ngjyrave ju lejon të rritni ose ulni nivelet e të dhënave të ngjyrave sipas spektrit të ngjyrave në timon.

Në këtë artikull, imazhi në të majtë është imazhi origjinal, në të djathtë është shtresuar. Në imazhin origjinal, rrëshqitësi i rrotës së ngjyrave Ngritja u tërhoq poshtë për të -0,17 për të reduktuar shkëlqimin në pjesët e errëta të imazhit, hiqni efektin opalescent.

READ  GOAT là gì? GOAT là viết tắt của từ gì? Nguồn gốc của từ GOAT
Dallimi midis fotos origjinale dhe fotos së redaktuar

Paneli Scopes tregon pak më shumë të dhëna të kuqe në nivelin neutral të ngjyrës, kështu që rrëshqitësi tërhiqet nga zona e kuqe në rrotën e ngjyrave për të kompensuar këtë detaj.

Rrota me ngjyra në Davinci Resolve

Mund të shihni që rregullimet në timon janë mjaft të vogla, por megjithatë bëjnë një ndryshim të madh. Shënim, mënyra e rrotës Gama devijon nga e kuqja dhe drejtohet drejt blusë për të reduktuar këtë ushqim të ngjyrës.

Ato janë zgjedhje artistike dhe varen nga efekti që dëshironi të arrini.

Së pari duhet të njiheni me këto cilësime. Thjesht provoni ngjyra dhe cilësime të ndryshme për të krijuar një skenë kyçe që i përshtatet të gjithë klipit.

Përdorni nyjet për të menaxhuar klasifikimin e ngjyrave

Dritare Nyja pranë detyrës së shikimit, duke ju lejuar të menaxhoni cilësimet e shtresimit të ngjyrave. Këtu, i gjithë redaktimi është i kapsuluar në një nyje të vetme me të cilën mund të hapni/mbyllni Shift + vullnet.

Përdorimi i nyjeve në Davinci Resolve

Mund të shtoni nyje të shumta në një kapëse për klasifikimin e ngjyrave, duke shtuar rregullime shtesë në mënyrë modulare. Për të shtuar një nyje të dytë, thjesht përdorni Alt + vullnet në dritaren Node.

Kombinoni skena

Skenat në klip duhet të jenë të qëndrueshme, kjo është gjëja më e rëndësishme. Davinci Resolve ofron një sërë metodash të bashkimit të klipeve, nga dublikimi i nyjeve midis skenave në vijën kohore të ngjyrave deri te përdorimi automatik i Shot Match.

Një nga mjetet më të sakta të gradimit është kombinimi i klipeve me Fushëveprimi dhe Akoma.

Stills ju lejon të merrni pamje nga ekrani në klipe për referencë dhe krahasim kur vendosni shtresa. Klikoni me të djathtën mbi shikuesin, më pas zgjidhni Grab Still.

Zgjidhni Grab Still në Davinci Resolve

Klikoni dy herë skenën e palëvizshme në bibliotekë për ta mbivendosur atë në shikues, duke ju lejuar ta përputhni imazhin me një klip tjetër në vijën kohore të ngjyrave.

Në veçanti, shfaqen gjithashtu të dhënat e diapazonit të imazheve. Ju jo vetëm që mund të Shot Match me sy, por edhe të krahasoni të dhënat e ngjyrave në dritare Fushëveprimi.

Siç mund ta shihni në imazhin më poshtë, të dhënat në dritaren Scopes përputhen me videoklipin e ekranit të ndarë. Të dhënat e diapazonit kanë më shumë të dhëna ngjyrash në tone më të errëta sesa të dhënat e diapazonit në të majtë.

Klasifikimi i plotë i ngjyrave në Davinci Resolve

Duke përdorur këto mjete, ju mund të kalibroni ngjyrat deri në minutë, duke ju ndihmuar të merrni të njëjtat foto, edhe nëse ato janë shkrepur me një aparat fotografik ose nga burime të ndryshme në mbarë botën.

Pasi të keni korrigjuar me ngjyra klipin, mund të eksportoni pamjet e shtresuara në skedë Dorëzoj.

Më lart është Si të përdorni mjetin Color dhe veçoritë e tij në Davinci Resolve. Nëse dini ndonjë gjë tjetër rreth këtij mjeti, ju lutemi ndajeni atë me shkollën e mesme Le Hong Phong.

E drejta e autorit të artikullit i përket shkollës së mesme Le Hong Phong. Çdo kopjim është mashtrim!

Autori: – Shkolla Le Hong Phong

Burimi: /cach-su-dung-cong-cu-hieu-chinh-mau-trong-davinci-resolve/

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Cách sử dụng công cụ hiệu chỉnh màu trong DaVinci Resolve . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *