Cách dùng Dodge và Burn với Lines trong Photoshop

Rate this post

Përdorimi i Dodge dhe Burn në Photoshop ju ndihmon të krijoni portrete mahnitëse 3D. Kjo është Si të përdorni Dodge and Burn në Photoshop.

Përdorimi i Burn dhe Dodge në Photoshop

A keni dashur ndonjëherë të skalitni fytyrën e dikujt si një piktor profesionist, por nuk keni ditur nga të filloni? Në këtë tutorial, le të mësojmë se si të përdorim teknikat Dodge (ndriçim) dhe Burn (errësirë) me konturet në Photoshop. Jo vetëm që është aq e lehtë sa të vizatoni një vijë, por mund ta rregulloni lirisht efektin për rezultatet më të mira.

Po shikoni: Si të përdorni Dodge dhe Burn with Lines në Photoshop

Çfarë është Dodge and Burn në Photoshop?

Qëllimi i shtresave Dodge dhe Burn në Photoshop është të përmasat dhe formojnë mollëzat dhe tiparet e tjera të fytyrës në mënyrë që subjekti të duket më shumëdimensional, imazhi të mos jetë i sheshtë dhe i mërzitshëm. Për ta bërë këtë, ju duhet të shmangni (shtoni pikat kryesore) dhe Burn (shtoni hije) në fytyrën e subjektit.

Photoshop ofron disa teknika Dodge dhe Burn. Ky shembull tregon se si Dodge dhe Burn nuk janë shkatërruese me shtresat e rregullimit të Curves. Plus, do të mësojmë se si t’i rregullojmë ndryshimet për të krijuar portrete më të gjallë.

Si të përdorni Dodge and Burn në Photoshop

1. Krijo 2 kthesa. Klasa

Së pari, ju duhet të krijoni 2 shtresa Curves, Dodge dhe Burn shtresa. Më pas do t’i përmbysim mbivendosjet në mënyrë që t’i përdorim ato në hapat e ardhshëm.

1. Për të krijuar shtresa Djegklikoni në ikonën e shtresës së rregullimit dhe zgjidhni kurbë.

2. Klikoni për të krijuar një pikë qendrore.

Bëni një pikë në mes

3. Tërhiqni pikën poshtë.

Redaktoni pikat

4. Klikoni dy herë 1. kurbë dhe e quajti Burn.

5. Zgjidhni mbivendosjen dhe shtypni Ctrl + I për ta kthyer këtë maskë në të zezë.

Kthejeni maskën në të zezë

6. Krijoni një shtresë të re Curves.

Krijo një shtresë të re Curve

8. Tërhiqeni pikën lart.

9. Klikoni dy herë 2. kurbë dhe ndryshoi emrin në shmangni.

2. Vizatoni vija në shtresat Dodge dhe Burn

Tani është koha për të krijuar linjat e sfondit Dodge dhe Burn në Photoshop. Së fundi, fytyra e subjektit do të përmbajë të gjithë përbërësit e nevojshëm për të aplikuar efektin më vonë.

    Furçë

3. Zgjidhni mbivendosjen shmangni.

4. Zgjidhni Mënyrat e përzierjes: Normale, Opaciteti: 100% dhe Rrjedha: 100%.

READ  Nguồn gốc và ý nghĩa ngày Tết Đoan Ngọ

Zgjidhni modalitetin e përzierjes

5. Zgjidhni të bardhën për Probleme përreth. Shtypni LEHTËdhe pastaj klikoni. Celës X e nevojshme.

6. Vijat e penelit në fytyrë janë pikat që duhen theksuar. Vini re, nëse tashmë keni shumë pika kryesore në disa zona, nuk keni më nevojë t’i pikturoni mbi to.

konturin e fytyrës

7. Zgjidhni maskën e shtresës Burn.

8. Furçoni linjat në fytyrë ku duhet të jenë më të errëta.

Imazhi pas përdorimit të Dodge dhe Burn në Photoshop

Pamjet vizuale mund të duken budalla tani, por magjia do të ndodhë në vazhdim.

3. Shtresat e pendëve Dodge dhe Burn

Këtu zbusim linjat dhe i kthejmë ato në pika dhe hije të bukura, natyrale.

1. Zgjidhni klasën shmangni.

2. Klikoni dy herë për të hapur menunë Prona.

3. Rritni rrëshqitësin Pendë derisa linjat të jenë përzier mirë. Vini re se mund të shtypni z për të zmadhuar dhe zvogëluar. Shtypni MIRE.

    Pendët në Photoshop

4. Zgjidhni klasën Djeg.

5. Klikoni dy herë për të hapur menunë Prona.

6. Rritni rrëshqitësin Pendë derisa konturet të jenë të përziera në mënyrë të barabartë. Shtypni MIRE.

Ndryshimi i madhësisë së pendës në Photoshop

Mund të ktheheni në menynë Properties në shtresat Dodge dhe Burn në çdo kohë për të bërë modifikime.

4. Përdorni Blend If për të pastruar pikat kryesore dhe hijet

Imazhi mund të humbasë një pjesë të kufirit të theksuar që ndihmon në krijimin e një kufiri. Në këtë rast, duhet të përdorni Blend If në shtresat Dodge dhe Burn për të hequr theksimet dhe hijet e panevojshme dhe për të marrë një portret harmonik.

1. Klikoni dy herë në anën e djathtë të shtresës shmangni. Bordi Lloji i shtresës do te shfaqet.

2. Qëndroni Shtresat më poshtëmbaj çelësin zëvendësojnë, klikoni në dorezën e majtë dhe zhvendoseni në të djathtë derisa të arrihet një efekt natyral. Shtypni MIRE.

    Shtresat më poshtë në Photoshop

3. Klikoni dy herë në anën e djathtë të shtresës Djeg. Bordi Lloji i shtresës rishfaqet.

4. Në Shtresat më poshtëmbaj çelësin zëvendësojnë dhe klikoni në shiritin anësor të djathtë për ta lëvizur majtas derisa efekti të duket i natyrshëm. Shtypni MIRE.

5. Me shtresa shmangni aktiv, mbaj Ndryshimi dhe klikoni shtresën Djeg. Të dyja klasat janë të shënuara.

Dodge dhe Burn Layers në Photoshop

6. Shtypni Ctrl + për të grupuar klasat në dosje.

Klasat në grup së bashku

7. Me Grupi 1 aktive, e reduktuar errësirë luksoze 0 dhe gradualisht lëvizni rrëshqitësin derisa efekti të arrijë përsosmërinë. Mund të aktivizoni/çaktivizoni shtresat Grupi 1 për të parë ndryshimin para dhe pas redaktimit.

5. Përdorni maskën për të hequr pikat e tepërta

Ndonjëherë, efektet Dodge dhe Burn do të derdhen nga fytyra e subjektit në pjesë të palidhura. Tani krijoni një maskë në dosjen Grupet dhe fshini efektin me mjetin Brush.

1. Me klasë Grupi 1 aktive, klikoni ikonën Maskë.

2. Shtypni PËR TË LËVIZUR jap Furçë.

3. Zgjidhni një furçë Rrumbullakët e butë.

Rrathë të butë në Photoshop

4. Set Probleme përreth në të zezë. Shtypni X për ta kthyer atë.

5. Shtypni z për të zgjeruar zonën e prekur. Ju duhet të shihni disa zona të mbivendosura në mjekrën e modelit.

Shtresat e mbivendosjes së mjekrës në Photoshop

6. Hiqni detajin që mbivendos konturin e fytyrës.

Përpara:

Përpara redaktimit

Më pas:

Pas përdorimit të Dodge dhe Burn në Photoshop

Më lart është Si të përdorni Dodge and Burn me mjet kontur në Photoshop. Shpresoj se artikulli është i dobishëm për ju.

READ  Palladium là gì? – THPT Lê Hồng Phong

Postuar nga: Shkolla e mesme Le Hong Phong

Kategoria: Të përgjithshme

Shihni gjithashtu Si të përdorni Dodge dhe Burn with Lines në Photoshop

Përdorimi i Dodge dhe Burn në Photoshop ju ndihmon të krijoni portrete mahnitëse 3D. Kjo është Si të përdorni Dodge and Burn në Photoshop.

Përdorimi i Burn dhe Dodge në Photoshop

A keni dashur ndonjëherë të skalitni fytyrën e dikujt si një piktor profesionist, por nuk keni ditur nga të filloni? Në këtë tutorial, le të mësojmë se si të përdorim teknikat Dodge (ndriçim) dhe Burn (errësirë) me konturet në Photoshop. Jo vetëm që është aq e lehtë sa të vizatoni një vijë, por mund ta rregulloni lirisht efektin për rezultatet më të mira.

Çfarë është Dodge and Burn në Photoshop?

Qëllimi i shtresave Dodge dhe Burn në Photoshop është të përmasat dhe formojnë mollëzat dhe tiparet e tjera të fytyrës në mënyrë që subjekti të duket më shumëdimensional, imazhi të mos jetë i sheshtë dhe i mërzitshëm. Për ta bërë këtë, ju duhet të shmangni (shtoni pikat kryesore) dhe Burn (shtoni hije) në fytyrën e subjektit.

Photoshop ofron disa teknika Dodge dhe Burn. Ky shembull tregon se si Dodge dhe Burn nuk janë shkatërruese me shtresat e rregullimit të Curves. Plus, do të mësojmë se si t’i rregullojmë ndryshimet për të krijuar portrete më të gjallë.

Si të përdorni Dodge and Burn në Photoshop

1. Krijo 2 kthesa. Klasa

Së pari, ju duhet të krijoni 2 shtresa Curves, Dodge dhe Burn shtresa. Më pas do t’i përmbysim mbivendosjet në mënyrë që t’i përdorim ato në hapat e ardhshëm.

1. Për të krijuar shtresa Djegklikoni në ikonën e shtresës së rregullimit dhe zgjidhni kurbë.

2. Klikoni për të krijuar një pikë qendrore.

Bëni një pikë në mes

3. Tërhiqni pikën poshtë.

Redaktoni pikat

4. Klikoni dy herë 1. kurbë dhe e quajti Burn.

5. Zgjidhni mbivendosjen dhe shtypni Ctrl + I për ta kthyer këtë maskë në të zezë.

Kthejeni maskën në të zezë

6. Krijoni një shtresë të re Curves.

Krijo një shtresë të re Curve

7. Klikoni për të krijuar një pikë qendrore.

8. Tërhiqeni pikën lart.

Bëni një pikë në mes

9. Klikoni dy herë 2. kurbë dhe ndryshoi emrin në shmangni.

10. Zgjidhni një maskë shmangni dhe shtypni Ctrl + I për të ndryshuar maskën në të zezë.

2. Vizatoni vija në shtresat Dodge dhe Burn

Tani është koha për të krijuar linjat e sfondit Dodge dhe Burn në Photoshop. Së fundi, fytyra e subjektit do të përmbajë të gjithë përbërësit e nevojshëm për të aplikuar efektin më vonë.

1. Shtypni PËR TË LËVIZUR ose klikoni ikonën Furçë për të hapur veglën e furçës.

    Furçë

2. Në menynë Brush, zgjidhni Unazë e fortë.

    Unazë e fortë

3. Zgjidhni mbivendosjen shmangni.

4. Zgjidhni Mënyrat e përzierjes: Normale, Opaciteti: 100% dhe Rrjedha: 100%.

Zgjidhni modalitetin e përzierjes

5. Zgjidhni të bardhën për Probleme përreth. Shtypni LEHTËdhe pastaj klikoni. Celës X e nevojshme.

6. Vijat e penelit në fytyrë janë pikat që duhen theksuar. Vini re, nëse tashmë keni shumë pika kryesore në disa zona, nuk keni më nevojë t’i pikturoni mbi to.

konturin e fytyrës

7. Zgjidhni maskën e shtresës Burn.

8. Furçoni linjat në fytyrë ku duhet të jenë më të errëta.

READ  Vì sao có cầu vồng?

Imazhi pas përdorimit të Dodge dhe Burn në Photoshop

Pamjet vizuale mund të duken budalla tani, por magjia do të ndodhë në vazhdim.

3. Shtresat e pendëve Dodge dhe Burn

Këtu zbusim linjat dhe i kthejmë ato në pika dhe hije të bukura, natyrale.

1. Zgjidhni klasën shmangni.

2. Klikoni dy herë për të hapur menunë Prona.

3. Rritni rrëshqitësin Pendë derisa linjat të jenë përzier mirë. Vini re se mund të shtypni z për të zmadhuar dhe zvogëluar. Shtypni MIRE.

    Pendët në Photoshop

4. Zgjidhni klasën Djeg.

5. Klikoni dy herë për të hapur menunë Pronës.

6. Rritni rrëshqitësin Pendë derisa konturet të përzihen në mënyrë të barabartë. Shtypni MIRE.

Ndryshimi i madhësisë së pendës në Photoshop

Mund të ktheheni në menynë Properties në shtresat Dodge dhe Burn në çdo kohë për të bërë modifikime.

4. Përdorni Blend If për të pastruar pikat kryesore dhe hijet

Imazhi mund të humbasë një pjesë të kufirit të theksuar që ndihmon në krijimin e një kufiri. Në këtë rast, duhet të përdorni Blend If në shtresat Dodge dhe Burn për të hequr theksimet dhe hijet e panevojshme dhe për të marrë një portret harmonik.

1. Klikoni dy herë në anën e djathtë të shtresës shmangni. Bordi Lloji i shtresës do te shfaqet.

2. Qëndroni Shtresat më poshtëmbaj çelësin zëvendësojnë, klikoni në dorezën e majtë dhe zhvendoseni në të djathtë derisa të arrihet një efekt natyral. Shtypni MIRE.

    Shtresat më poshtë në Photoshop

3. Klikoni dy herë në anën e djathtë të shtresës Djeg. Bordi Lloji i shtresës rishfaqet.

4. Në Shtresat më poshtëmbaj çelësin zëvendësojnë dhe klikoni në shiritin anësor të djathtë për ta lëvizur majtas derisa efekti të duket i natyrshëm. Shtypni MIRE.

5. Me shtresa shmangni aktiv, mbaj Ndryshimi dhe klikoni shtresën Djeg. Të dyja klasat janë të shënuara.

Dodge dhe Burn Layers në Photoshop

6. Shtypni Ctrl + për të grupuar klasat në dosje.

Klasat në grup së bashku

7. Me Grupi 1 aktive, e reduktuar errësirë luksoze 0 dhe gradualisht lëvizni rrëshqitësin derisa efekti të arrijë përsosmërinë. Mund të aktivizoni/çaktivizoni shtresat Grupi 1 për të parë ndryshimin para dhe pas redaktimit.

5. Përdorni maskën për të hequr pikat e tepërta

Ndonjëherë, efektet Dodge dhe Burn do të derdhen nga fytyra e subjektit në pjesë të palidhura. Tani krijoni një maskë në dosjen Grupet dhe fshini efektin me mjetin Brush.

1. Me klasë Grupi 1 aktive, klikoni ikonën Maskë.

2. Shtypni PËR TË LËVIZUR jap Furçë.

3. Zgjidhni një furçë Rrumbullakët e butë.

Rrathë të butë në Photoshop

4. Set Probleme përreth në të zezë. Shtypni X për ta kthyer atë.

5. Shtypni z për të zgjeruar zonën e prekur. Ju duhet të shihni disa zona të mbivendosura në mjekrën e modelit.

Shtresat e mbivendosjes së mjekrës në Photoshop

6. Hiqni detajin që mbivendos konturin e fytyrës.

Përpara:

Përpara redaktimit

Më pas:

Pas përdorimit të Dodge and Burn në Photoshop

Më lart është Si të përdorni Dodge and Burn me mjet kontur në Photoshop. Shpresoj se artikulli është i dobishëm për ju.

E drejta e autorit të artikullit i përket shkollës së mesme Le Hong Phong. Çdo kopjim është mashtrim!

Autori: – Shkolla Le Hong Phong

Burimi: /cach-dung-dodge-va-burn-voi-lines-in-photoshop/

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Cách dùng Dodge và Burn với Lines trong Photoshop . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *