Các phím tắt trong Blender người dùng cần biết

Rate this post

Shkurtorja e blenderit ju ndihmon të punoni më shpejt kur dizajnoni grafikë. Prandaj, Shkolla e Mesme Le Hong Phong për të talentuarit do të përmbledhë për ju Shkurtoret e tastierës në Blender duhet ditur.

Blender ofron shumë shkurtore të tastierës për dizajn më të shpejtë 3D
Blender ofron shumë shkurtore të tastierës për dizajn më të shpejtë 3D

Dizajni grafik sot nuk është më shumë i komplikuar për shkak të ndihmës së softuerit të specializuar. Produktet e Adobe nuk janë opsioni i vetëm. Ju keni shumë softuer të tjerë që nuk janë inferiorë në cilësi. I shquar ndër to është Blender.

Shumë kohë më parë, Mulliri ka qenë i famshëm si një softuer cilësor i dizajnit grafik 2D/3D, i besuar nga shumë ekspertë në mbarë botën. Mund të gjeni lehtësisht të gjitha veçoritë që ju nevojiten për të ndërtuar grafika 2D ose 3D.

Po shikoni: Shkurtoret e Blender duhet të dinë përdoruesit

Zhvilluesit e blenderit janë shumë aktivë në përmirësimin dhe përmirësimin e produktit. Që nga Blender 3.0, ky softuer ka hapur një kapitull të ri për krijimin e përmbajtjes shumëdimensionale me burim të hapur. Blender ju jep liri krijuese me veçoritë e reja të interpretimit, mjetet e pikturës, efikasitetin e përmirësuar të prodhimit, etj.

Nëse e keni përdorur Blender për një kohë të gjatë, e dini rëndësinë e shkurtoreve të tastierës. Kombinimet e çelësave si Shift S Blender janë të gjitha shumë të dobishme, duke ju ndihmuar të punoni më shpejt. Kjo është e gjitha shkurtoret e tastierës në Blender që duhet të dini.

Shkurtoret e tastierës në Blender

Shkurtore Puna
Hap menunë
GRATË Karakteristikat e objektit të shiritit anësor
MILIARD Shiriti i veglave Ndez/Fikur
Pyetni Hapni menunë Favoritet e Shpejtë
F3 Funksioni i kërkimit
Ctrl + Tab Modaliteti i menysë së byrekut
~ Menyja Viewport Pie
. Menyja Pivot Point Cake
, Rrota udhëzuese e boshtit të menusë
Ca + vullnet Menuja Snap Pie
Mënyra e shikimit
Faqja kryesore Trego të gjitha objektet
H Fshih objektet
Alt + Mbiemër Zbuloni të gjitha objektet
Shift + Mbiemër Fshih të gjitha objektet e pazgjedhura
kombinimi i tasteve + Z Ndez/Fikur me rreze X
z Hapni menunë Opsionet e hijeve të Viewport Pie
/ Izoloni objektin e zgjedhur
tastiera numerike 0 shikoni kamerën
tastiera numerike 1 shiko përpara
tastiera numerike 2 Shiko poshtë
tastiera numerike 3 Dritarja e pamjes anësore
tastiera numerike 4 Shih majtas
tastiera numerike 6 Skena e bukurisë
tastiera numerike 7 Pamje nga lart-poshtë
tastiera numerike 8 Pamje nga poshtë lart
tastiera numerike 9 Ndryshe nga opinioni aktual
tastiera numerike 5 Kalimet perspektive/vizuale
Lundrimi në portin e shikimit
Klikimi i mesëm + rri pezull pamje orbite
Shift + klikim i mesëm + hover Pamja e rrotullimit
Lëvizni miun; Ctrl + klikim i mesëm + rri pezull Pamja zmadhimi/zvogëlimi
Shift + ~ + lëvizni miun. Klikoni Viewport për ta çaktivizuar Rrotulloni lirshëm sipas kursorit
mënyra e objektit
Navigimi Kalo midis modaliteteve Object dhe Edit
Ca + A Shto objekt të ri
Ca + Tab konverto fotografinë
Ctrl + A Zbatoni transformimin
Ctrl + J Bashkoni objektet e zgjedhura
Ctrl + 1, 2, 3, 4,… Shto nëngrupe
Shift + MBYLL Rivendosni kursorin 3D në pozicionin qendror
manipulimi i objekteve
DRURI Lëvizni objekte ose gjeometri
S Shkallëzimi i objekteve/gjeometrisë
I LIRË Rrotulloni objektin/gjeometrinë
RR Rrotulloni me topin gjurmues
G, S ose R + X, Y ose Z Manipulimi përgjatë boshtit
G, S ose R + XX, YY ose ZZ Punon përgjatë aksit lokal
Mbajeni Shift gjatë konvertimit Kontrollet e rregulluara mirë
Mbani Ctrl gjatë konvertimit Rregulloni vlerën në rritje
Shift + EASY Dubliko objektin
Alt + EASY Kopjoni objektet e lidhura
SHBA Shtoni objekt aktiv në koleksionin e ri
Modaliteti i modifikimit
Së pari Modaliteti i pikut
2 modaliteti i skajit
3 Modaliteti i fytyrës
P Krijoni objektin tuaj jashtë përzgjedhjes
SHBA zgjedhje unanime
GG Rrëshqitja nga kulmet dhe skajet
e Hiq gjeometrinë
F Mbushni sipërfaqen
Ctrl + LIRA unazë e prerë
Lëvizni pas Ctrl + R; Lëvizni miun për të zgjedhur drejtimin Shtoni pjesë të përsëritura
Klikoni majtas Mbyllni unazën prerëse
I Shtoni fytyrat e futjes në përzgjedhje
Ctrl + FSHIJE Shtoni kthesa në përzgjedhje
Ctrl + Shift + CANCEL Shtoni kthesën e kulmit në përzgjedhje
KYC Thikë – Thikë
Hyni bllokimi i thikës
Ca + W Përkuluni
Y Ndarja e gjeometrisë
VIZATO NJË FIGURË Ndani gjeometrinë
Ctrl + ERROR Zgjidhni gjeometrinë e lidhur
Alt + klikim majtas Zgjidhni lakin e skajit
OMBRELE Aktivizo/Çaktivizo modifikimin proporcional
Ca + O Cikli përmes redaktimit proporcional të profileve të pasqyrimit
Shift + FEMRA Rillogaritni standardet
Ctrl + Shift + N E kundërta standarde
Dilni Anulo konvertimin në vazhdim
Modaliteti Sculpt Mode – Modaliteti Sculpt
Shift + Spacebar Zgjidhni butonin e nxehtë të furçës
e Zgjidhni protokollin e tastierës
F Madhësia e furçës
Ca + F fuqia e furçës
Ctrl + F Këndi i furçës
Shift + klikim majtas Ndryshoni vlerën e furçës në negative ose pozitive
Zbërthim UV dhe UV
Ctrl + E Shënoni shtresën
Shoku rrjet i hapur
Redaktori UV
Ctrl + L; L për të zgjedhur objektin nën kursorin Zgjidhni një vendndodhje
P Gjilpere
Kombinimi i tasteve + P Zhgozhdoni
Ca + P Zgjidhni pin
VIZATO NJË FIGURË Mund
Ca + W bashkoj
Nyjë
Ca + A Krijo një buton të ri
Ctrl + klikim i djathtë + hover Lidhja e serverit
F Zgjidhni lidhjen
SHBA Zgjidhni Hesht
Ctrl + Zgjidhni grupin
Ctrl + Alt + DELETE Zgjidhni Ungroup
Eksploroni më shumë: Cili është objekti kryesor? Çfarë është një aksesor? Klasifikimi i sendeve sipas përcaktimeve të Kodit Civil më të fundit?
READ  Cách viết thông tin giới thiệu Instagram ấn tượng

Më poshtë është shkurtoret e tastierës në Blender për detyrat më të përdorura për dizajn grafik 2D, 3D. Shpresoj se ky artikull ju ndihmon përdorni blender Më efektive.

Postuar nga: Shkolla e mesme Le Hong Phong

Kategoria: Të përgjithshme

Shihni më shumë shkurtore në Blender që përdoruesit duhet të dinë

Shkurtorja e blenderit ju ndihmon të punoni më shpejt kur dizajnoni grafikë. Prandaj, Shkolla e Mesme Le Hong Phong për të talentuarit do të përmbledhë për ju Shkurtoret e tastierës në Blender duhet ditur.

Blender ofron shumë shkurtore të tastierës për dizajn më të shpejtë 3D
Blender ofron shumë shkurtore të tastierës për dizajn më të shpejtë 3D

Dizajni grafik sot nuk është më shumë i komplikuar për shkak të ndihmës së softuerit të specializuar. Produktet e Adobe nuk janë opsioni i vetëm. Ju keni shumë softuer të tjerë që nuk janë inferiorë në cilësi. I shquar ndër to është Blender.

Shumë kohë më parë, Mulliri ka qenë i famshëm si një softuer cilësor i dizajnit grafik 2D/3D, i besuar nga shumë ekspertë në mbarë botën. Mund të gjeni lehtësisht të gjitha veçoritë që ju nevojiten për të ndërtuar grafika 2D ose 3D.

Zhvilluesit e blenderit janë shumë aktivë në përmirësimin dhe përmirësimin e produktit. Që nga Blender 3.0, ky softuer ka hapur një kapitull të ri për krijimin e përmbajtjes shumëdimensionale me burim të hapur. Blender ju jep liri krijuese me veçoritë e reja të interpretimit, mjetet e pikturës, efikasitetin e përmirësuar të prodhimit, etj.

Nëse e keni përdorur Blender për një kohë të gjatë, e dini rëndësinë e shkurtoreve të tastierës. Kombinimet e çelësave si Shift S Blender janë të gjitha shumë të dobishme, duke ju ndihmuar të punoni më shpejt. Kjo është e gjitha shkurtoret e tastierës në Blender që duhet të dini.

Shkurtoret e tastierës në Blender

Shkurtore Puna
Hap menunë
GRATË Karakteristikat e objektit të shiritit anësor
MILIARD Shiriti i veglave Ndez/Fikur
Pyetni Hapni menunë Favoritet e Shpejtë
F3 Funksioni i kërkimit
Ctrl + Tab Modaliteti i menysë së byrekut
~ Menyja Viewport Pie
. Menyja Pivot Point Cake
, Rrota udhëzuese e boshtit të menusë
Ca + vullnet Menuja Snap Pie
Mënyra e shikimit
Faqja kryesore Trego të gjitha objektet
H Fshih objektet
Alt + Mbiemër Zbuloni të gjitha objektet
Shift + Mbiemër Fshih të gjitha objektet e pazgjedhura
kombinimi i tasteve + Z Ndez/Fikur me rreze X
z Hapni menunë Opsionet e hijeve të Viewport Pie
/ Izoloni objektin e zgjedhur
tastiera numerike 0 shikoni kamerën
tastiera numerike 1 shiko përpara
tastiera numerike 2 Shiko poshtë
tastiera numerike 3 Dritarja e pamjes anësore
tastiera numerike 4 Shih majtas
tastiera numerike 6 Skena e bukurisë
tastiera numerike 7 Pamje nga lart-poshtë
tastiera numerike 8 Pamje nga poshtë lart
tastiera numerike 9 Ndryshe nga opinioni aktual
tastiera numerike 5 Kalimet perspektive/vizuale
Lundrimi në portin e shikimit
Klikimi i mesëm + rri pezull pamje orbite
Shift + klikim i mesëm + hover Pamja e rrotullimit
Lëvizni miun; Ctrl + klikim i mesëm + rri pezull Pamja zmadhimi/zvogëlimi
Shift + ~ + lëvizni miun. Klikoni Viewport për ta çaktivizuar Rrotulloni lirshëm sipas kursorit
mënyra e objektit
Navigimi Kalo midis modaliteteve Object dhe Edit
Ca + A Shto objekt të ri
Ca + Tab konverto fotografinë
Ctrl + A Aplikoni transformimin
Ctrl + J Bashkoni objektet e zgjedhura
Ctrl + 1, 2, 3, 4,… Shto nëngrupe
Shift + MBYLL Rivendosni kursorin 3D në pozicionin qendror
manipulimi i objekteve
DRURI Lëvizni objekte ose gjeometri
S Shkallëzimi i objekteve/gjeometrisë
I LIRË Rrotulloni objektin/gjeometrinë
RR Rrotulloni me topin gjurmues
G, S ose R + X, Y ose Z Manipulimi përgjatë boshtit
G, S ose R + XX, YY ose ZZ Punon përgjatë aksit lokal
Mbajeni Shift gjatë konvertimit Kontrollet e rregulluara mirë
Mbani Ctrl gjatë konvertimit Rregulloni vlerën në rritje
Shift + EASY Dubliko objektin
Alt + EASY Kopjoni objektet e lidhura
SHBA Shtoni objekt aktiv në koleksionin e ri
Modaliteti i modifikimit
Së pari Modaliteti i pikut
2 modaliteti i skajit
3 Modaliteti i fytyrës
P Krijoni objektin tuaj jashtë përzgjedhjes
SHBA zgjedhje unanime
GG Rrëshqitja nga kulmet dhe skajet
e Hiq gjeometrinë
F Mbushni sipërfaqen
Ctrl + LIRA unazë e prerë
Lëvizni pas Ctrl + R; Lëvizni miun për të zgjedhur drejtimin Shtoni pjesë të përsëritura
Klikoni majtas Mbyllni unazën prerëse
I Shtoni fytyrat e futjes në përzgjedhje
Ctrl + FSHIJE Shtoni kthesa në përzgjedhje
Ctrl + Shift + CANCEL Shtoni kthesën e kulmit në përzgjedhje
KYC Thikë – Thikë
Hyni bllokimi i thikës
Ca + W Përkuluni
Y Ndarja e gjeometrisë
VIZATO NJË FIGURË Ndani gjeometrinë
Ctrl + ERROR Zgjidhni gjeometrinë e lidhur
Alt + klikim majtas Zgjidhni lakin e skajit
OMBRELE Aktivizo/çaktivizo modifikimin proporcional
Ca + O Cikli përmes redaktimit proporcional të profileve të pasqyrimit
Shift + FEMRA Rillogaritni standardet
Ctrl + Shift + N E kundërta standarde
Dilni Anulo konvertimin në vazhdim
Modaliteti Sculpt Mode – Modaliteti Sculpt
Shift + Spacebar Zgjidhni butonin e nxehtë të furçës
e Zgjidhni protokollin e tastierës
F Madhësia e furçës
Ca + F fuqia e furçës
Ctrl + F Këndi i furçës
Shift + klikim majtas Ndryshoni vlerën e furçës në negative ose pozitive
Zbërthim UV dhe UV
Ctrl + E Shënoni shtresën
Shoku rrjetë e hapur
Redaktori UV
Ctrl + L; L për të zgjedhur objektin nën kursorin Zgjidhni një vendndodhje
P Gjilpere
Kombinimi i çelësave + P Zhgozhdoni
Ca + P Zgjidhni pin
VIZATO NJË FIGURË Mund
Ca + W bashkoj
Nyjë
Ca + A Krijo një buton të ri
Ctrl + klikim me të djathtën + rri pezull Lidhja e serverit
F Zgjidhni lidhjen
SHBA Zgjidhni Hesht
Ctrl + Zgjidhni grupin
Ctrl + Alt + DELETE Zgjidhni Ungroup
READ  Flop là gi? Flop có nghĩa là gì trên Facebook

Më poshtë është shkurtoret e tastierës në Blender për detyrat më të përdorura për dizajn grafik 2D, 3D. Shpresoj se ky artikull ju ndihmon përdorni blender Më efektive.

E drejta e autorit të artikullit i përket shkollës së mesme Le Hong Phong. Çdo kopjim është mashtrim!

Burimi i përbashkët:

/cac-phim-tat-in-the-mille-poople-can-biet/

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Các phím tắt trong Blender người dùng cần biết . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *