Booking bar là gì? Có nên làm nghề booking bar hay không?

Rate this post

Cili është shiriti i rezervimit?

Shumë njerëzve u pëlqen atmosfera në bare dhe pyesin veten se çfarë është një bar rezervimi sa herë që i shohin duke punuar. Në fakt, baret e rezervimit janë njerëz që punojnë në bare që u përkasin restoranteve, hoteleve dhe bareve luksoze. Pavarësisht se ka emrin e vet në anglisht, në fakt, sporteli i rezervimeve nuk është shumë i ndryshëm nga stafi i zakonshëm i shërbimit.

Bari i rezervimit do të marrë disa punë si disa punë të tjera në varësi të kërkesave të lokalit, si p.sh. numërimi i parave, kontrollimi i informacionit të klientit dhe sigurimi se ata janë mjaft të vjetër, të kualifikuar për të pirë alkool ose drogë. të tjera. verë.

Çfarë është një bar rezervimi?
Cili është shiriti i rezervimit?

Cilat janë punët kur bëni një bar rezervimi?

A keni menduar ndonjëherë se cila është puna e profesionit të barit të rezervimit? Në fakt, puna e tyre kryesore është të marrin porosi për pije nga klientët. Megjithatë, ndonjëherë në varësi të kërkesave të barit, shiriti i rezervimit do të duhet të bëjë disa punë të tjera si p.sh.

 • Përshëndetni klientët ndërsa mbërrijnë në bar, rregulloni vendet e tyre ose drejtojini në vendet e tyre të rezervuara.
 • Merrni porosi për ushqim dhe pije, këshilloni klientët për artikujt e menusë. Në të njëjtën kohë, kontrolloni me mjeshtëri moshën, informacionin personal të mysafirëve për të parë nëse ata kanë të drejtë të pinë alkool apo jo.
 • Marrja e opinioneve të klientëve për nivelin e kënaqësisë për qëndrimin ndaj shërbimit, cilësinë e ushqimit dhe pijeve…
 • Ndihmoni klientët në pagesën e faturave të ushqimit.
 • Kryeni pastrimin e tavolinave dhe enëve të miqve pasi të ftuarit të largohen. Pas kësaj, pastroni tryezën dhe rregulloni atë mjeshtërisht dhe pastër.

A duhet të bëj një bar rezervimi apo jo?

Tërheqja e profesionit të barit të rezervimit

 • Niveli i të ardhurave është mjaft i lartë dhe i qëndrueshëm, veçanërisht për kandidatët që kanë përvojë dhe zotërojnë cilësitë e duhura që kërkojnë punëdhënësit.
 • Mundësia e punës është e madhe sepse kërkesa për rekrutim të këtij profesioni është në rritje për shkak të mungesës së burimeve njerëzore.
 • Keni mundësinë për të krijuar më shumë marrëdhënie shoqërore, për të ndihmuar punën ose të ardhmen tuaj më vonë.
 • Praktikoni aftësinë për të trajtuar situata të papritura gjatë punës.
 • Mësoni shumë gjëra të mira, gjëra të reja në punë dhe jetë.
READ  Mã Zipcode Kiên Giang – Mã bưu điện Kiên Giang mới nhất

Këndi i fshehur i sportelit të rezervimit

 • Kërkon tek kandidatët shumë aftësi, cilësi dhe pamje të nevojshme.
 • Ngarkesa e punës së një bar Rezervimi është gjithashtu e madhe. Ju duhet të punoni rregullisht jashtë orarit nëse restoranti është i mbushur me njerëz ose kur kërkohet nga menaxheri.
 • Është e nevojshme të punoni rregullisht në vende me muzikë të lartë, drita të forta, pluhur dhe kontakt me shumë lloje të ndryshme njerëzish. Këta faktorë negativë me shumë gjasa do të ndikojnë në shëndetin tuaj.
Eksploroni më shumë: Çfarë është SOAP API? Si punon?

Avantazhet dhe disavantazhet e shiritit të rezervimit

Avantazhi

Profesioni i barit të rezervimit po konsiderohet si një profesion i nxehtë dhe tërheqës për shumë të rinj. Një nga arsyet pse është kaq “hot” është sepse ka shumë përparësi. Pra, cilat janë avantazhet e profesionit të barit të rezervimit? Ju lutemi referojuni informacionit të ndarë më poshtë:

 • Të ardhurat janë mjaft të larta, sidomos për ata që kanë përvojë dhe kanë cilësitë e duhura për profesionin e prenotimit të barit
 • Mundësi të mëdha pune sepse burimet njerëzore janë në mungesë.
 • Është e mundur të keni më shumë lidhje sociale, të cilat do t’ju ndihmojnë në punën ose të ardhmen tuaj.
 • Trajnoni veten për të përballuar situata të papritura.
 • Mësoni shumë gjëra të reja në punë dhe jetë.

Dobësi

Mund të thuhet se prenotimi i barit është një profesion mjaft i veçantë kur përveç avantazheve të mëdha ka edhe shumë kufizime. Janë kufizimet e mëposhtme që do t’i bëjnë të rinjtë të rimendojnë nëse duan të ndjekin këtë karrierë:

 • Profesioni i barit të rezervimit kërkon shumë gjëra nga ju si aftësi, cilësi të nevojshme apo edhe pamje.
 • Ngarkesa e punës së një bar rezervimi është gjithashtu shumë e madhe. Ata gjithashtu duhet të punojnë rregullisht jashtë orarit nëse restoranti është i mbushur me njerëz ose me kërkesë të menaxherit.
 • Përveç kësaj, shumë bare tani kërkojnë që stafi i barit (dhe meshkuj dhe femra) të dijë të pijë. Kjo është për t’u siguruar që në disa raste shiriti i rezervimit mund të përgjigjet mirë. Në këtë situatë, nëse dini të silleni me takt dhe të refuzoni me edukatë, është në rregull. Megjithatë, nëse nuk silleni me shkathtësi ose klienti është shumë kokëfortë, kjo do të sjellë lehtësisht rezultate të këqija.
 • Kjo jo vetëm që i bezdis klientët, por dëmton edhe reputacionin dhe reputacionin e dyqanit dhe bën që të gjobiteni, të zbriteni nga paga. Përkundrazi, në rastin kur duhet të pini, duhet të pini mjaftueshëm në mënyrë që më vonë të mund të përfundoni të gjitha detyrat pa bërë asnjë gabim.
 • Një tjetër gjë që duhet të keni parasysh nëse doni të ndiqni një karrierë është një bar rezervimi. Kjo do të thotë se shpesh do t’ju duhet të punoni në vende të rrëmujshme, të ekspozuar ndaj muzikës me zë të lartë, dritave të ndritshme dhe tymit të cigares. Këto gjëra negative patjetër do të ndikojnë në shëndetin tuaj. Prandaj, duhet të konsideroni vërtet me kujdes nëse jeni të përshtatshëm për punën e vendosjes së një bar.
Eksploroni më shumë: Kontrata për dhënien me qira (nënqira) të drejtat e përdorimit të tokës
READ  Bố mẹ cần làm gì khi con bị trầm cảm?

Bar rezervimi dhe gjëra për të ditur
Bar rezervimi dhe gjëra për të ditur

Sa është paga e një bar rezervimi?

Për çdo profesion, paga është gjëja e parë që na intereson përveç natyrës apo kohëzgjatjes së punës. Paga e një bar rezervimi do të varet shumë nga pozicioni dhe përvoja në industri. Mesatarisht, një bar rezervimi do të marrë nga 4 deri në 7 milionë VND/muaj.

Çfarë është profesioni i barit të rezervimit, në fakt, për njerëzit me pamje të bukur, aftësi të mira komunikuese, përvojë të gjatë, ky numër do të jetë shumë më i lartë, madje deri në disa dhjetëra milionë dong. një shkallë. Përveç kësaj, baret, restorantet apo hotelet në qendër të qytetit do të paguajnë paga më të larta për prenotimin e bareve sesa vendet e tjera.

Pra, nëse jeni duke kërkuar për një punë që nuk kërkon një nivel të lartë arsimimi dhe ju pëlqen mjediset plot zhurmë si baret, bëni kërkimin tuaj dhe provoni të aplikoni për këtë punë.

Cilat janë kërkesat kur bëni një bar rezervimi?

Për çdo profesion, punëdhënësit do të bëjnë gjithashtu kërkesa të ndryshme për kandidatët. Kjo jo vetëm që ju ndihmon të dini se çfarë të bëni, por edhe se si restorantet, hotelet dhe baret punësojnë punonjësit më të mirë.

 • Vishni një uniformë ose veshje zyrtare kur vini në punë.
 • Respektoni dhe shërbeni klientëve me gjithë zemër, përmbushni kërkesat e klientëve kur është e nevojshme.
 • Mbani mend dhe kuptoni natyrën e pjatave dhe pijeve në menunë e restorantit.
 • Në varësi të vendndodhjes së punës, punëdhënësi do të kërkojë që kandidati të ketë përvojë si bar rezervimi.
 • Dini si t’i trajtoni mirë situatat.
 • Disa restorante, hotele apo bare kërkojnë që stafi i barit të dijë të pijë në mënyrë që të sillet në situata specifike.

Cilat janë gjërat thelbësore kur bëni një bar rezervimi?

Përveç plotësimit të kërkesave të punëdhënësit, për t’u bërë një bar rezervimi, duhet të keni të gjitha cilësitë e nevojshme. Pra, cilët janë faktorët që duhet të keni kur bëni një bar rezervimi? Lëreni Bli dhe Shitet ta zbulojë atë për ju!

READ  Mục tiêu chơi game của TenZ và Kyedae chính là câu chuyện hoàn hảo trong Ngày lễ tình nhân: 'Anh chỉ chờ em leo rank cùng'

Pamje e ndritshme, e bukur

Kur i përgjigjemi pyetjes “Çfarë cilësish i duhen profesionit të barit të rezervimit”, të gjithë duhet të mendojnë fillimisht për pamjen. E sakte. Punonjësit, veçanërisht ata që punojnë në pozicionin e barit të rezervimit, shpesh duhet të ndërveprojnë me klientët. Pra konsiderohen si fytyra e një lokali, restoranti apo hoteli.

Eksploroni më shumë: Zbuloni urimet më të fundit, mbresëlënëse dhe më kuptimplote 8/3 për klientët e muajit

Prandaj, një pamje e ndritshme dhe e bukur është thelbësore. Shpesh, punëdhënësit u kërkojnë grave të jenë të bukura, unike ose të veçanta për shkak të specifikave të mjedisit të punës. Po kështu, bari i meshkujve duhet të jetë i rregullt, i rregulluar dhe i ndritshëm në pamje.

Për një profesion që konsiderohet mjaft i komplikuar si rezervimi i një lokali, sjellja me takt dhe e aftë ndonjëherë do t’ju ndihmojë të shmangni situatat e panevojshme të këqija. Jo vetëm kaq, komunikimi i aftë do t’i ndihmojë klientët të mbeten të impresionuar me stilin tuaj të shërbimit dhe patjetër do të kthehen në dyqan.

Kur punoni në një lokal, hasni shpesh klientë të dehur, të ngacmuar etj. Prandaj, nëse nuk dini si t’i trajtoni këto situata të papritura, do të jeni shumë konfuz dhe do të bini në një pozitë të vështirë. Megjithatë, nëse nuk dini si ta trajtoni në fillim, merrni ndihmë nga kolegët dhe menaxhmenti.

Duke punuar në një bar ndonjëherë do të jeni në një situatë ku duhet të ndërveproni me të ftuarit kur kërkohet. Në këtë rast, nëse nuk e dini sasinë e alkoolit, nuk dini si t’i trajtoni situatat delikate, është e lehtë t’i bëni klientët të pakënaqur dhe të mos ktheheni në dyqan.

Rezervimi i Barit është një punë mjaft tërheqëse
Rezervimi i Barit është një punë mjaft tërheqëse

Nevojat aktuale të rekrutimit të profesionit të porositësit të lokalit

Krahas zhvillimit të nevojave argëtuese dhe argëtuese, kërkesa për burime njerëzore në fushën e bareve të rezervimit po rritet. Kjo do të jetë një mundësi për shumë njerëz që të gjejnë lehtësisht punë si dhe të fitojnë të ardhura shtesë.

*********************

Postuar nga: Shkolla e mesme Le Hong Phong

Kategoria: Të përgjithshme

E drejta e autorit të artikullit i përket shkollës së mesme Le Hong Phong. Çdo kopjim është mashtrim!

Burimi i përbashkët:

/booking-bar-la-gi-co-nen-lam-listen-booking-bar-hay-khong/

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Booking bar là gì? Có nên làm nghề booking bar hay không? . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *