Bản đồ Thành phố Cần Thơ mới nhất

Rate this post

Harta e Can Tho ose harta administrative e rretheve në qytetin Can Tho ju ndihmon të kërkoni informacione rreth pozicioneve të afërta, kufijve dhe topografisë në qytetin Can Tho.

Unë jam shkolla e mesme Le Hong Phong Informacion mbi planifikimin e qytetit Can Tho Përditësuar rishtas në 2022.

Informacion bazë për qytetin Can Tho
Informacion bazë për qytetin Can Tho

Vendndodhja gjeografike dhe njësia administrative e qytetit Can Tho

Si një nga pesë qytetet drejtpërdrejt nën Qeverinë Qendrore, qyteti Can Tho ndodhet në rrjedhën e poshtme të lumit Mekong, në deltën e Mekong dhe në qendër të deltës së Mekong, më shumë se 150 km nga qyteti Ca Mau. , më shumë se 150 km nga qyteti Ca Mau dhe larg nga Rach Gia. Gia ka një gjatësi prej afro 120 km, 1,877 km nga kryeqyteti Hanoi, 169 km nga Ho Chi Minh City.

Po shikoni: Harta e fundit e qytetit Can Tho

Ngjitur gjeografik: Në veri, qyteti Can Tho kufizohet me një provincë Giang; Lindja kufizohet me 02 provincat Dong Thap dhe Vinh Long; Perëndimi kufizohet me provincën Kien Giang; Në jug, kufizohet me provincën Hau Giang.

Zona dhe popullsia: Sipërfaqja totale e tokës natyrore është 1,439.2 km², popullsia është rreth 11,235,171 njerëz (Në 2019). Në të cilat, në zonat urbane është 860.393 banorë (69.66%); Rural është 374,778 njerëz (30.34%). Kështu, dendësia e popullsisë në të gjithë krahinën është 885 njerëz/km².

Harta e qytetit Can Tho në Hartën e Rrugës së Hapur
Harta e qytetit Can Tho në Hartën e Rrugës së Hapur

+ Trafiku: Qyteti Can Tho është një portë e rëndësishme shkëmbimi për sa i përket trafikut rrugor, lumor, detar dhe ajror. Trafiku rrugor ndjek Autostradën Kombëtare 1A në drejtimin verilindor. Në të cilin, aeroporti Can Tho – Hanoi ka qenë në funksion që nga viti 2010

+ Terreni: Terreni i qytetit Can Tho është relativisht i sheshtë, me shi dhe me diell në dy stinë, ujë të freskët gjatë gjithë vitit, mjedis ekologjik me shumë kanale, duke krijuar bukurinë e butë të njerëzve të butë dhe elegantë Can Tho.

READ  Nền biên phòng toàn dân là gì? Thế nào là Nền biên phòng toàn dân?

Njësitë administrative: Që nga viti 2022, Can Tho është një qytet me 9 njësi administrative, duke përfshirë 5 rrethe (Binh Thuy, Cai Rang, Ninh Kieu, O Mon, Thot Not) dhe 4 rrethe (Co Do, Phong Dien, Thoi Lai, etj.) Vinh Thanh) me 83 njësi administrative në nivel komune, duke përfshirë 5 bashki, 42 lagje dhe 36 komuna, (të ndara në 630 zona, grupime dhe fshatra).

Eksploroni më shumë: Udhëzime se si të rimontoni Rubik 4×4
Emri popullsia 2019 Menaxhimi
Rrethi Binh Thuy 140.007 8 reparte
Distrikti Cai Rang 165.057 7 reparte
Rrethi Ninh Kieu 280,494 13 reparte
O Distrikti i Mon 160,350 7 reparte
Thot Jo District 155,360 9 reparte
Rrethi Co Do 135,709 1 qytet, 9 komuna
Rrethi Phong Dien 123.136 1 qytet, 6 komuna
Rrethi Thoi Lai 148,000 fitime 1 qytet, 12 komuna
Rrethi Vinh Thanh 152200 2 qytete, 9 komuna
Harta e qytetit Can Tho përmes satelitit
Harta e qytetit Can Tho përmes satelitit

Harta administrative e qytetit Can Tho në format të madh

Harta administrative e qytetit Can Tho
Harta administrative e qytetit Can Tho
Harta administrative e rretheve në qytetin Can Tho
Harta administrative e rretheve në qytetin Can Tho

KËZONI 1|GËZUAR 2|KËZONI 3

Harta e planifikimit të përdorimit të tokës në Can Tho
Harta e planifikimit të përdorimit të tokës në Can Tho

Zgjero

Harta e rrethit Can Tho
Harta e rrethit Can Tho

Zgjero

Harta e përgjithshme e Can Tho
Harta e përgjithshme e Can Tho

Zgjero

Harta e qytetit Google Maps Can Tho
Harta e Google Maps në qytetin Can Tho

Harta turistike e qytetit Can Tho

harta e udhëtimit

Harta e rretheve në qytetin Can Tho

Harta e rrethit Binh Thuy

Rrethi Binh Thuy ka një sipërfaqe natyrore prej 70.60 km²ndahet në 8 reparte: An Thoi, Binh Thuy, Bui Huu Nghia, Long Hoa, Long Tuyen, Thoi An Dong, Tra An, Tra Noc.

Në 2019 Popullsia e rrethit Binh Thuy 142.164 personadendësia e popullsisë arrin 2014 njerëz/km².

 • Lindja dhe Veriu kufizohen me rrethin Binh Tan, provincën Vinh Long
 • Perëndimi kufizohet me rrethin O Mon
 • Jugu kufizohet me rrethin Ninh Kieu dhe rrethin Phong Dien.
Harta me format të madh të rrethit Binh Thuy në 2022
Harta me format të madh të rrethit Binh Thuy në 2022
Harta administrative e rrethit Binh Thuy
Harta administrative e rrethit Binh Thuy

Harta e rrethit Cai Rang

Distrikti Cai Rang ka një sipërfaqe natyrore prej 62.53 km²ndahet në 7 reparte duke përfshirë: Ba Lang, Hung Phu, Hung Thanh, Le Binh, Phu Thu, Tan Phu, Thuong Thanh.

Distrikti Cai Rang është rrethet urbane i përket qytetit Can Tho, ka vendndodhje gjeografike:

 • Lindja kufizohet me qytetin Binh Minh dhe rrethin Tra On, provincën Vinh Long përtej lumit Hau
 • Perëndimi kufizohet me rrethin Phong Dien
 • Në jug, kufizohet me rrethet Chau Thanh dhe Chau Thanh A, provincën Hau Giang
 • Veriu kufizohet me rrethin Ninh Kieu, kufiri është lumi Can Tho.
Harta administrative e rrethit Cai Rang në format të madh në 2022
Harta administrative e rrethit Cai Rang në format të madh në 2022
Harta administrative e rrethit Cai Rang
Harta administrative e rrethit Cai Rang

Harta e rrethit Ninh Kieu

Në vitin 2019, popullsia e rrethit Ninh Kieu është rreth 280.494 personadendësia e popullsisë arrin 9,599 njerëz/km².

Eksploroni më shumë: Çfarë nënkuptojnë zgjerimet e domenit .com, .net, .org?
 • Lindja kufizohet me qytetin Binh Minh, provincën Vinh Long
 • Perëndimi kufizohet me rrethin Phong Dien
 • Jugu kufizohet me rrethin Cai Rang dhe rrethin Phong Dien
 • Veriu kufizohet me rrethin Binh Thuy.
Harta e rrethit Ninh Kieu në 2022
Harta e rrethit Ninh Kieu në 2022
Harta administrative e rrethit Ninh Kieu
Harta administrative e rrethit Ninh Kieu

Harta e rrethit O Mon

Rrethi O Mon ka një zonë natyrore të 125.40 km²ndahet në 7 reparte duke përfshirë: Chau Van Liem, Long Hung, Phuoc Thoi, Thoi An, Thoi Hoa, Thoi Long, Truong Lac.

 • Lindja kufizohet me rrethin Binh Thuy, rrethin Binh Tan, provincën Vinh Long
 • Perëndimi kufizohet me rrethet Thoi Lai dhe Co Do
 • Jugu kufizohet me rrethin Phong Dien
 • Veriu kufizohet me rrethin Thot Not dhe lagjen Lai Vung, provincën Dong Thap.
Harta administrative e rrethit O Mon në 2022
Harta administrative e rrethit O Mon në 2022
Harta administrative e rrethit O Mon
Harta administrative e rrethit O Mon

Harta e Thot Not District

Thot Jo District ka një sipërfaqe natyrore prej 118 km²ndahet në 9 reparte: Tan Hung, Tan Loc, Thanh Hoa, Thot Not, Thoi Thuan, Thuan An, Thuan Hung, Trung Kien, Trung Nhut.

READ  VietJack là gì? – THPT Lê Hồng Phong

Në vitin 2019, popullsia e rrethit Thot Not është rreth 155.360 njerëzdendësia e popullsisë arrin 1317 njerëz/km².

Thot Not District është rrethi verior i brendshëm i qytetit Qyteti Can Tho, vendndodhja gjeografike:

 • Lindja kufizohet me rrethin Lai Vung, provincën Dong Thap përtej lumit Hau
 • Perëndimi kufizohet me rrethin Vinh Thanh
 • Jugu kufizohet me rrethet O Mon dhe Co Do
 • Veriu kufizohet me qytetin Long Xuyen, provincën An Giang dhe rrethin Lap Vo, provincën Dong Thap.
Harta e qarkut Thot Not me format të madh në 2022
Harta e qarkut Thot Not me format të madh në 2022
Harta administrative e rrethit Thot Not
Harta administrative e Thot Not District Can Tho

Harta e rrethit Co Do

Rrethi Co Do ka një zonë natyrore prej 319.81 km²ndahet në 10 njësi Administrativisht, ka qytet 01 Co Do dhe 9 komuna: Dong Hiep, Dong Thang, Thanh Phu, Thoi Dong, Thoi Hung, Thoi Xuan, Trung An, Trung Hung dhe Trung Thanh.

Në vitin 2019, popullsia e rrethit Co Do është rreth 116.576 personadendësia e popullsisë arrin 486 persona/km².

Rrethi Co Do është një rreth periferia shtrihet në perëndim i përket qytetit Can Tho, ka vendndodhje gjeografike:

 • Lindja kufizohet me rrethin Thot Not dhe rrethin O Mon
 • Perëndimi kufizohet me rrethin Giong Rieng, provincën Kien Giang dhe rrethin Vinh Thanh
 • Në jug, kufizohet me rrethin Thoi Lai
 • Veriu kufizohet me rrethin Thot Not dhe rrethin Vinh Thanh.
Harta administrative e qarkut Co Do në format të madh në 2022
Harta administrative e qarkut Co Do në format të madh në 2022
Harta administrative e rrethit Co Do
Harta administrative e rrethit Co Do

Harta e rrethit Phong Dien

Rrethi Phong Dien ka një sipërfaqe natyrore prej 119.48 km²ndahet në 7 njësi administrative, duke përfshirë 01 qytet Phong Dien dhe 6 komuna: Giai Xuan, My Khanh, Nhon Ai, Nhon Nghia, Tan Thoi, Truong Long.

Eksploroni më shumë: Vendim për kompensimin mujor të sëmundjeve profesionale

Në vitin 2019, popullsia e Phong Dien është rreth 98,424 njerëzdendësia e popullsisë arrin 824 persona/km².

READ  Streamer nổi tiếng Ludwig vung 12 tỷ đồng để mua lại một đội tuyển đang thi đấu tại Valorant Challengers NA

Rrethi Phong Dien është një rrethi periferik i vendosur në jugperëndim i përket qytetit Can Tho, ka vendndodhje gjeografike:

 • Në lindje, kufizohet me rrethin Ninh Kieu dhe rrethin Cai Rang
 • Perëndimi kufizohet me rrethin Thoi Lai
 • Jugu kufizohet me qarkun Chau Thanh A, provincën Hau Giang
 • Veriu kufizohet me rrethin Binh Thuy dhe rrethin O Mon.
Harta e rrethit Phong Dien e madhe në vitin 2022
Harta me format të madh të rrethit Phong Dien në 2022
Harta administrative e rrethit Phong Dien
Harta administrative e rrethit Phong Dien

Harta e rrethit Thoi Lai

Rrethi Thoi Lai ka një zonë natyrore të 255.66 km²ndahet në 13 njësi administrative, duke përfshirë 01 qytet Thoi Lai dhe 12 komuna: Dinh Mon, Dong Binh, Dong Thuan, Tan Thanh, Thoi Tan, Thoi Thanh, Truong Thang, Truong Thanh, Truong Xuan, Truong Xuan A, Truong Xuan B, Xuan Thang.

Në vitin 2019 popullsia e Thoi Lai është rreth 109.684 personadendësia e popullsisë arrin 429 persona/km².

Rrethi Thoi Lai është një rrethi periferik ndodhet në perëndim të qytetit Can Tho, i vendosur gjeografikisht:

 • Lindja kufizohet me rrethin Phong Dien dhe rrethin O Mon
 • Perëndimi kufizohet me rrethin Giong Rieng, provincën Kien Giang dhe rrethin Co Do
 • Jugu kufizohet me distriktin Chau Thanh A, provincën Hau Giang dhe rrethin Giong Rieng, provincën Kien Giang
 • Veriu kufizohet me qarkun Co Do.
Harta administrative e rrethit Thoi Lai në 2022
Harta administrative e rrethit Thoi Lai në 2022

Harta e rrethit Vinh Thanh

Rrethi Vinh Thanh ka 11 njësi administrative, duke përfshirë 2 vendbanime: Vinh Thanh (kryeqyteti i rrethit), Thanh An dhe 9 komuna: Thanh An, Thanh Loc, Thanh Loi, Thanh My, Thanh Quoi, Thanh Thang, Thanh Tien, Vinh Binh, Vinh Trinh.

Harta administrative e rrethit Vinh Thanh në format të madh në 2022
Harta administrative e rrethit Vinh Thanh në format të madh në 2022
Harta administrative e rrethit Vinh Thanh
Harta administrative e rrethit Vinh Thanh

Informacioni më i fundit për planifikimin e qytetit Can Tho

Sipas planifikimit të përgjithshëm të qytetit Can Tho deri në vitin 2030 me një vizion deri në vitin 2050

Vendndodhja e Can Tho në hartën e Vietnamit
Vendndodhja e Can Tho në hartën e Vietnamit

Zgjero

Postuar nga: Shkolla e mesme Le Hong Phong

Kategoria: Të përgjithshme

E drejta e autorit të artikullit i përket shkollës së mesme Le Hong Phong. Çdo kopjim është mashtrim!

Burimi i përbashkët:

/ban-do-thanh-pho-can-tho-moi-nhat/

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Bản đồ Thành phố Cần Thơ mới nhất . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *