Bản đồ Hành chính Tỉnh Đắk Lắk (Daklak) Năm 2022

Rate this post

Harta e provincës Daklak ose harta administrative e rretheve dhe komunave në Dak Lak ju ndihmon të kërkoni shpejt informacione rreth pozicionit të afërt, kufirit dhe topografisë së provincës Daklak.

Shkolla e mesme Le Hong Phong ne sintetizojmë informacione rreth hartës së planifikimit të daklak nga burime me reputacion në internet, të përditësuar rishtazi në 2022.

Po shikoni: Harta Administrative e Provincës Dak Lak (Daklak) 2022

Vendndodhja gjeografike dhe njësia administrative e krahinës Dak Lak

+ Vendndodhja: ndodhet në qendër të Malësisë Qendrore, burimet e sistemit të lumit Srepok dhe një pjesë e lumit Ba, që rrethon provincën Daklak, në kufi me provincën Gia Lai në veri; Lindja kufizohet me provincat e Phu Yen, Khanh Hoa; Jugu kufizohet me provincat Lam Dong dhe Dak Nong; Perëndimi kufizohet me provincën Mondulkiri të Kamboxhias me një kufi prej 193 km të gjatë.

Zona dhe popullsia: Sipërfaqja totale e tokës është 13,030.5 km² (zona e 4-të më e madhe ndodhet në qendër të Malësive Qendrore, Vietnami Qendror), popullsia është rreth 1,869,322 njerëz (në 2019). Në të cilën, zona urbane ka 462,013 banorë (24,7%); Zona rurale ka 1,407,309 banorë (75.3%).

Njësitë administrative: Që nga viti 2022, Daklak është një provincë me 15 njësi administrative, duke përfshirë 1 qytet të Buon Ma Thuot, 1 qytet të Buon Ho dhe 13 rrethe të Buon Don; Cu Kuin, Cu M’gar, Ea H’leo, Ea Kar, Ea Supë, Krong Ana, Krong Bong, Krong Buk, Krong Nang, Krong Pac, Lak, M’Drak.

Kuptimi i emrit: Rrjedh nga gjuha Phuong Mai, ‘Dak’ do të thotë Mai dhe ‘lak’ do të thotë ‘vajzë e bukur’

Harta administrative e provincës Dak Lak (daklak) me format të madh

Harta administrative e daklakut
Harta administrative e daklakut
Harta administrative e Daklak.  i ndërgjegjshëm
Harta administrative e Daklak. i ndërgjegjshëm

Zgjero

Harta turistike e Dak Lak

Harta turistike e Dak Lak
Harta turistike e Dak Lak

Harta e rretheve në provincën Dak Lak

Harta e qytetit Buon Ma Thuot

Buon Ma Thuot është një qytet me 21 njësi administrative duke përfshirë:

13 reparte: Ea Tam, Khanh Xuan, Tan An, Tan Hoa, Tan Lap, Tan Loi, Tan Thanh, Tan Tien, Thang Loi, Thanh Cong, Thanh Nhat, Thong Nhat, Tu An

READ  Chồng Vân Dung là ai? Vân Dung là ai?

8 komuna: Cu Ebur, Ea Kao, Ea Tu, Hoa Khanh, Hoa Phu, Hoa Thang, Hoa Thuan, Hoa Xuan.

1.Cu Ebur 2.Tan Loi 3.Tan An 4.Ea Tu 5.Hoa Thuan 6.Thanh Nhat 7.Suksesi 8.Thang Loi 9.Thong Nhat 10.Tan Tien 11.Tan Thanh 12.An 13.Tan Lap 14.Tan Hoa 15.Khanh Xuan 16.Ea Tam 17.Hoa Thang 18.Hoa Xuan 19.Hoa Phu 20.Hoa Khanh 21.Ea Kao

Zgjero

Harta e qytetit Buon Ho

Buon Ho është një qytet me 12 njësi administrative duke përfshirë 7 reparte: An Binh, An Lac, Binh Tan, Dat Hieu, Doan Ket, Thien An, Thong Nhat dhe 5 komuna: Binh Thuan, Cu Bao, Ea Blang, Ea Drong, Ea Sien.

Harta e rrethit Buon Don

Buon Don është një rreth me 7 njësi administrative, duke përfshirë 7 komuna: Cuôr Knia, Ea Bar, Ea Huar, Ea Nuol, Ea Wer (kryeqyteti i rrethit), Krong Na, Tan Hoa; i ndarë në 99 fshatra.

Harta administrative e komunave në rrethin Buon Don
Harta administrative e komunave në rrethin Buon Don

Harta e rrethit Cu Kuin

Eksploroni më shumë: 999+ urime qesharake 10/20 për mamin, gruan, të dashurën

Harta Cu M’gar . rrethi

Cu M’gar është një rreth me 17 njësi administrative, duke përfshirë 2 vendbanime: Quang Phu (kryeqyteti i rrethit), Ea Pok dhe 15 komuna: Cu Dlie M’nong, Cu M’gar, Cu Sue, Cuor Dang, Ea Drong, Ea H’ding, Ea Kiet, Ea Kpam, Ea Kuêh, Ea M’Droh, Ea M’nang, Ea Tar, Ea Tul, Quang Hiep, Quang Tien.

Harta administrative e Cu Komunave te rrethit tim
Harta administrative e komunave Cu M’gar. rrethi

Harta e Ea H’leo. rrethi

Harta e rrethit Ea Kar

Ea Kar është një rreth me 16 njësi administrative, duke përfshirë 2 vendbanime: Ea Kar (kryeqyteti i rrethit), Ea Knop dhe 14 komuna: Cu Bong, Cu Elang, Cu Hue, Cu Ni, Cu Prong, Cu Yang, Ea Dar. Ea Kmut , Ea O, Ea Pal, Ea Sar, Ea So, Ea Tih, Xuan Phu.

Harta e rrethit Ea Sup

Harta administrative e komunave në rrethin Ea Sup
Harta administrative e komunave në rrethin Ea Sup

Harta e rrethit Krong Ana

Krong Ana është një rreth me 8 njësi administrative duke përfshirë qytetin Buon Trap dhe 7 komuna: Bang Adrenh, Binh Hoa, Dray Sap, Dur Kmăl, Ea Bong, Ea Na, Quang Dien.

Harta e rrethit Krong Bong

Harta e komunave në rrethin Krong Bong
Harta e komunave në rrethin Krong Bong

Harta e Krong Buk . rrethi

Krong Buk është një rreth me 7 njësi administrative duke përfshirë 7 komuna: Chu Kbo (kryeqyteti i rrethit), Cu Ne, Cu Puong, Ea Ngai, Ea Sin, Pong Drang dhe Tan Lap.

Harta e rrethit Krong Nang

Harta e rrethit Krong Pac

Harta e komunave në Krong Pac.  rrethi
Harta e komunave në Krong Pac. rrethi

Harta e rrethit Lak

Lak është një rreth me 11 njësi administrative duke përfshirë qytetin Lien Son (kryeqyteti i rrethit) dhe 10 komuna: Bong Krang, Buon Tria, Buon Triet, Dak Lieng, Dak Nue, Dak Phoi, Ea Rbin, Krong No, Nam Ka, Yang I.

Eksploroni më shumë: Çfarë është shenjtëria? Çfarë është një njeri i shenjtë? Çfarë është një frymë e shenjtë?

Harta e rrethit M’Drak

M’Drak është një rreth me 13 njësi administrative duke përfshirë qytetin M’Drak (kryeqyteti i rrethit) dhe 12 komuna: Cu Kroa, Cu M’ta, Cu Prao, Cu San, Ea Mlay, Ea Lai, Ea M’Doal, Ea Pil. , Ea Rieng, Ea Trang, Krong A, Krong Jing.

READ  Không chịu nhường ghế cho bà bầu, người đàn ông lại được ủng hộ

Planifikimi i sistemit të trafikut në Daklak. i ndërgjegjshëm

Sistemi aktual i transportit Dak Lak ka tre lloje kryesore: rrugor, ujor dhe ajror.

Harta e trafikut Daklak.  i ndërgjegjshëm
Harta e trafikut Daklak. i ndërgjegjshëm

Rruga: Sistemi i qarkullimit rrugor në Dak Lak është si më poshtë:

– Rrjeti i autostradave kombëtare: me një gjatësi totale 576.5 km, duke përfshirë Autostradat Kombëtare 26, 27, 29, 14, 14C. Numri i përgjithshëm i urave në Autostradat Kombëtare është 114 ura me një gjatësi prej 4,198.6 m.

+ Autostrada Kombëtare 26 është autostrada kombëtare që fillon nga qendra e qytetit Ninh Hoa (Km1420, Autostrada Kombëtare 1, provinca Khanh Hoa) deri në qytetin Buon Ma Thuot (provinca Dak Lak), duke kaluar Duc My, Phuong Hoang, M’Drak, Ea Kar ; Krong Pac, Buon Ma Thuot.

+ Autostrada Kombëtare 27 është autostrada kombëtare që fillon nga rrethet Lam Ha dhe Dam Rong (Lam Dong) deri në qytetin Buon Ma Thuot (provinca Dak Lak) përmes rretheve Lak, Krong Ana dhe Buon Ma Thuot.

+ Autostrada Kombëtare 29 është autostrada kombëtare që fillon nga rrethi Song Hinh (provinca Phu Yen) deri në qytetin Buon Ma Thuot, duke kaluar nëpër rrethet e fshatit Krong Nang, Ea Kar dhe Buon Ho.

Autostrada Kombëtare 14 është një pjesë e rrugës Ho Chi Minh, e cila është autostrada kombëtare që fillon nga rrethi Chu Se (provinca Gia Lai) në qytetin Buon Ma Thuot përmes rretheve Ea H’Leo, Krong Buk, Buon Ho dhe Cu M. ‘Gar, Qyteti Buon Ma Thuot, rrethi Cu Jut (Provinca Dak Nong).

+ Autostrada Kombëtare 14C fillon nga qyteti Plei Kan – rrethi Ngoc Hoi – provinca Kon Tum Rruga kombëtare 14C është një rrugë kombëtare e trafikut që lidh provincat Qendrore dhe Jugore të Malësive Qendrore përgjatë kufirit Vietnam – Kamboxhia. Autostrada Kombëtare 14C ka shpjegimet e mëposhtme:

  • Pika e nisjes është në kryqëzimin me autostradën 19 në komunën Ia Nam, rrethi Duc Co, provinca Gia Lai.
  • Kalon nëpër rrethe: Duc Co – Chu Prong – Ea Sup – Buon Don – Cu Jut – Dak Mil – Dak Song.
  • Pika përfundimtare është në kryqëzimin me Autostradën Kombëtare 14 në veri të qytetit Dak Song, rrethi Dak Song, provinca Dak Nong.
Eksploroni më shumë: Shembull i formularit të aplikimit për emërim në pozicionin e drejtorit ose drejtorit të një shkolle profesionale

– Rrjeti rrugor krahinor: përfshin 13 rrugë me gjatësi totale 457 km, shkallë e rrugës provinciale të shkallës IV malore, 2 korsi. Numri i përgjithshëm i urave në rrugët krahinore është 78 ura me një gjatësi totale prej rreth 1190 m.

READ  Làm thế nào để biết bạn đã tiêu bao nhiêu tiền vào Valorant?

– Rrugët urbane: Aktualisht janë 751.07 km rrugë urbane. Rrugët urbane janë të përqendruara në qytetin Buon Ma Thuot, qytetin Buon Ho dhe qytetet e rrethit.

– Rrjeti rrugor i rrethit: 1403.82 km i gjatë, rrugët e rrethit janë zakonisht të klasës V, shkalla VI në zonat malore. Në rrugët e rrethit ka rreth 67 ura me gjatësi të përgjithshme rreth 937,8 m.

– Rrjeti rrugor i komunës dhe fshatit: Rrjeti rrugor i komunave të rretheve ka një gjatësi prej 3220,07 km, aktualisht vetëm 03 komuna nuk kanë rrugë për në qendër të komunës. Rrjeti rrugor i fshatit dhe fshatit është relativisht i zhvilluar me një gjatësi totale prej 4,079,32 km.

– Rrugët e specializuara për bujqësi dhe pylltari kanë një gjatësi totale prej rreth 675 km, kryesisht rrugë me dheu.

Rruga ujore: Dak Lak ka rreth 544 km rrugë ujore të formuara nga lumenjtë Serepok, Krong No, Krong Na etj. Numri i përgjithshëm i mjeteve ujore të brendshme që operojnë në disa rrethe dhe qytete tani është 834. Sistemi i rrugëve ujore të brendshme përfshin 04 shtretër ngarkimi dhe shkarkimi me rërë, përkatësisht Quynh Ngoc, Giang Son, Lang Thai dhe Cu Pam. Skelat përtej lumit përfshijnë: Buon Trap, Binh Hoa, Quang Dien, Krong No, Buon Jul.

Linjat ajrore: Aeroporti Buon Ma Thuot ka fluturime për në Ho Chi Minh City, Hanoi, Da Nang, Vinh dhe anasjelltas. Që nga viti 2010, në Aeroportin Buon Ma Thuot është investuar, përmirësuar dhe rinovuar pista është 3000 m e gjatë, 45 m e gjerë, me pajisje ndihmëse dhe drita nate. Në dhjetor të vitit 2011 u vu në përdorim terminali i ri me një sipërfaqe totale prej 7200 m2, me kapacitet 1 milion pasagjerë/vit. Terminali i ri mund të strehojë 04 fluturime gjatë orëve të pikut (2 nisje, 2 mbërritje) me Airbus321 dhe avionë ekuivalent, duke shërbyer 400 pasagjerë/orë piku (2 drejtime).

Tregu i aviacionit në aeroportin Buon Ma Thuot vitet e fundit është rritur mjaft lart, gjithmonë mbi 40%/vit.

Postuar nga: Shkolla e mesme Le Hong Phong

Kategoria: Të përgjithshme

E drejta e autorit të artikullit i përket shkollës së mesme Le Hong Phong. Çdo kopjim është mashtrim!

Burimi i përbashkët:

/ban-do-hanh-chinh-tinh-dak-lak-daklak-nam-2022/

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Bản đồ Hành chính Tỉnh Đắk Lắk (Daklak) Năm 2022 . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *