Bản đồ Đồng bằng sông Cửu Long (13 tỉnh Miền Tây) khổ lớn

Rate this post

Harta e 13 provincave perëndimore ose harta e provincave të Deltës së Mekong-ut ju ndihmon të kërkoni në detaje informacione rreth pozicionit të afërt, kufirit dhe topografisë së Deltës së Mekong-ut.

Shkolla e mesme Le Hong Phong për të talentuarit, ne sintetizojmë informacionin mbi hartën e planifikimit të Deltës së Mekong nga burime me reputacion në internet, e cila do të përditësohet në vitin 2022.

Vendndodhja e provincave në deltën e Mekong
Vendndodhja e provincave në deltën e Mekong

Pasqyrë e rajonit të Deltës së Mekong

Delta e Mekong ka një sipërfaqe totale prej 40,547.2 km², duke përfshirë 1 qytet Can Tho (nën Qeverinë Qendrore) dhe 12 provinca: Long An, Tien Giang, Ben Tre, Vinh Long, Tra Vinh, Hau Giang, Soc Trang, dhe Delta e lumit Kowloon. Thap, An Giang, Kien Giang, Bac Lieu, Ca Mau.

Po shikoni: Harta me format të madh të Deltës së Mekong (13 provinca perëndimore)

Jugorët shpesh e quajnë atë Delta e Mekong. Perëndimi Goxha Trekëndëshi i lumit Mekong. Ky është rajoni më jugor i vendit tonë, një nga dy pjesët e Vietnami jugor (Jugore).

+ Vendndodhja: Perëndimi është ngjitur me rajonin Juglindor, Veriu kufizohet me Kamboxhia, Jugperëndimi kufizohet me Gjirin e Tajlandës, Juglindja kufizohet me Detin Lindor.

13 provinca në deltën e Mekong
13 provinca në deltën e Mekong

Zona dhe popullsia: Sipërfaqja e Deltës së Mekong është 40,547.2 km2, popullsia e të gjithë Deltës së Mekong është 17,367,169 njerëz (që përbën 13% të të gjithë vendit).

Njësitë administrative: Që nga viti 2022, Delta e Mekong është e ndarë në 13 provinca: Can Tho City, Provinca An Giang, Provinca Dong Thap, Provinca Long An, Provinca Tien Giang, Provinca Vinh Long, Provinca Ben Tre dhe Provinca Tra Vinh. , Provinca Soc Trang, Provinca Hau Giang, Provinca Bac Lieu, Provinca Ca Mau dhe Provinca Kien Giang.

Disa emra të tjerë: Rajoni i Deltës së Mekong (ose Rajoni Perëndimor, Rajoni i Deltës së Mekong, Rajoni i Deltës Jugore, Rajoni Jugperëndimor ose Delta e lumit Mekong)

READ  Lithromantic là gì? – THPT Lê Hồng Phong

+ Klima: Delta e Mekong-ut ka një klimë nën-ekuatoriale, kështu që është e favorshme për zhvillimin e sektorit bujqësor (shi i dendur, dielli i nxehtë), veçanërisht për zhvillimin e orizit të lagësht dhe të kulturave ushqimore.

Harta administrative e Deltës së Mekong në format të madh

Harta e krahinave në rajonin jugperëndimor
Harta e krahinave në rajonin jugperëndimor

Zgjero

Harta me format të madh të Deltës së Mekong në 2022
Harta me format të madh të Deltës së Mekong në 2022

KËZONI 1 KËZONI 2

Harta e 13 provincave në deltën e Mekong
Harta e 13 provincave në deltën e Mekong

Zgjero

Harta e planifikimit të transportit në 13 provincat perëndimore
Harta e planifikimit të transportit në 13 provincat perëndimore

Zgjero

Eksploroni më shumë: Zbuloni se çfarë thonë lojtarët e skuadrës vietnameze për trajnerin e ri Troussier? muajin e fundit

Përmbledhje e hartës së 13 krahinave perëndimore

Së pari. Harta e qytetit Can Tho

Can Tho ndodhet në qendër të Deltës së Mekong, është një qytet që ndodhet në zonën kryesore ekonomike të deltës së Mekong, me koordinatat gjeografike 105°13’38″ – 105°50’35″ gjatësi dhe gjatësi lindore. 9°55 ” Gjatësia gjeografike lindore. 08″ – 10°19’38″ Gjerësia veriore, që shtrihet më shumë se 60 km përgjatë bregut perëndimor të lumit Hau, i vendosur gjeografikisht:

 • Veriu kufizohet me An Giang
 • Lindja kufizohet me Dong Thap, Vinh Long
 • Perëndimi kufizohet me Kien Giang
 • Në jug, kufizohet me Hau Giang.

Zgjero

Harta administrative e qytetit Can Tho në format të madh
Harta administrative e qytetit Can Tho në format të madh

2. Harta e provincës An Giang

Një provincë Giang ka një sipërfaqe prej 3,536.7 km², e barabartë me 1.03% të sipërfaqes totale të vendit dhe renditet e 4-ta në krahasim me 13 provinca në deltën e lumit Mekong.

 • Lindja kufizohet me provincën Dong Thap
 • Veriu dhe veriperëndimi kufizohen nga provincat Kandal dhe Takeo të Kamboxhias me një kufi prej afro 104 km
 • Në jugperëndim, kufizohet me provincën Kien Giang
 • Në jug, kufizohet me qytetin Can Tho.
Harta administrative e provincës An Giang në format të madh
Harta administrative e provincës An Giang në format të madh

3. Harta e provincës Bac Lieu

Provinca Bac Lieu ndodhet në gadishullin Ca Mau, në rajonin e Deltës së Mekong, me një sipërfaqe tokësore natyrore prej 2,669 km2, që përbën gati 0.8% të sipërfaqes së vendit, duke u renditur në vendin e 7-të në Deltën e Mekong. Vendndodhja gjeografike:

 • Veriu kufizohet me provincën Hau Giang
 • Lindja dhe verilindja kufizohen me provincën Soc Trang
 • Në jugperëndim, kufizohet me provincën Ca Mau
 • Në veriperëndim, kufizohet me provincën Kien Giang
 • Juglindja kufizohet me Detin Lindor me një vijë bregdetare 56 km të gjatë.
Harta administrative me format të madh të provincës Bac Lieu
Harta administrative me format të madh të provincës Bac Lieu

4. Harta e provincës Ben Tre

Provinca Ben Tre ka formën e një ventilatori, me një majë të mprehtë të vendosur në rrjedhën e sipërme, me një sistem kanalesh të ndërthurura.

Perëndimi dhe jugu kufizohen me Vinh Long dhe Tra Vinh, kufiri i përbashkët është lumi Co Chien

Zgjero

5. Harta e provincës Long An

 • Lindja dhe verilindja kufizohen me qytetin Ho Chi Minh dhe provincën Tay Ninh;
 • Veriu kufizohet me provincën Svay Rieng, Mbretëria e Kamboxhias;
 • Perëndimi dhe veriperëndimi kufizohen me provincën Dong Thap dhe provincën Prey Veng, Mbretëria e Kamboxhias;
 • Në jug, kufizohet me provincën Tien Giang.
Eksploroni më shumë: Çfarë është një qefin? Çfarë është abstenimi nga qefini?
Harta administrative e provincës Long An, format i madh
Harta administrative e provincës Long An, format i madh

6. Harta e provincës Ca Mau

Provinca Ca Mau ka një sipërfaqe totale prej 5,294.87 km², ky është fundi i vendit me 3 anë që kufizohen me detin:

 • Deti lindor në kufi me lindjen
 • Perëndimi dhe jugu kufizohen me Gjirin e Tajlandës
 • Veriu kufizohet me provincat Bac Lieu dhe Kien Giang.
READ  Quán Dê Hương Sơn (Biên Hoà, Đồng Nai)

Zgjero

Harta administrative e provincës Ca Mau në format të madh
Harta administrative e provincës Ca Mau në format të madh

7. Harta e provincës Soc Trang

Provinca Soc Trang ndodhet në grykën jugore të lumit Hau, me koordinatat 9012′ – 9056′ gjerësi gjeografike veriore dhe 105033′ – 106023′ gjatësi lindore. Vija bregdetare është 72 km e gjatë dhe ka 3 grykëderdhje të mëdha Dinh An, Tran De dhe My Thanh që derdhen në Detin Lindor. Provinca Soc Trang ndodhet gjeografikisht:

Veriu dhe veriperëndimi kufizohen me provincën Hau Giang

Jugperëndimi kufizohet me provincën Bac Lieu

Verilindja kufizohet me provincat Tra Vinh dhe Vinh Long

Lindja dhe Juglindja kufizohen me Detin Lindor.

Zgjero

Harta administrative e provincës Soc Trang në format të madh
Harta administrative e provincës Soc Trang në format të madh

8. Harta e provincës Hau Giang

Hau Giang është një provincë në brendësi të Deltës së Mekong, me koordinata nga 9030’35 deri në 10019’17 gradë gjatësi veriore dhe nga 105014’03 deri në 106017’57 gradë gjatësi lindore.

Hau Giang është një provincë në qendër të Deltës së Mekong, në brendësi të Deltës së Mekong, kështu që ka një pozicion gjeografik:

Në lindje, kufizohet me provincën Soc Trang

Perëndimi kufizohet me provincën Kien Giang

Jugu kufizohet me provincën Bac Lieu

Veriu kufizohet me qytetin Can Tho dhe provincën Vinh Long.

Zgjero

Harta administrative e provincës Hau Giang
Harta administrative e provincës Hau Giang

9. Harta e provincës Tra Vinh

Tra Vinh është një provincë në deltën e Mekong; Vendndodhja gjeografike është e kufizuar nga 9°31’46” deri në 10°4’5″ gjerësi veriore dhe nga 105°57’16” deri në 106°36’04” gjatësia gjeografike lindore. I rrethuar nga lumenjtë Tien dhe Hau me dy grykëderdhje Cung Hau dhe Dinh An, trafiku ujor ka kushte të favorshme zhvillimi.

Tra Vinh është një provincë bregdetare në deltën e Mekong, e vendosur gjeografikisht:

Lindja kufizohet me Detin Lindor me 65 km vijë bregdetare.

Perëndimi kufizohet me Vinh Long.

Në jug, kufizohet me Soc Trang me kufirin e lumit Hau.

Veriu kufizohet me Ben Tre me kufirin e lumit Co Chien.

Eksploroni më shumë: Një mënyrë e shkëlqyeshme për të përdorur Hashtag në Instagram në mënyrë efektive

Zgjero

Harta administrative e provincës Tra Vinh
Harta administrative e provincës Tra Vinh

dhjetë. Harta e provincës Dong Thap

Dong Thap është një nga 13 provincat në rajonin e Deltës së Mekong dhe e vetmja provincë e vendosur në të dy anët e lumit Tien. ka koordinata nga 10°07′ – 10°58′ gjerësi gjeografike veriore dhe 105°12′ – 105°56′ gjatësi gjeografike lindore. Provinca ndodhet gjeografikisht:

READ  Dino Vũ là ai? Sự nghiệp của Vũ Dino

Lindja kufizohet me provincën Long An dhe provincën Tien Giang

Perëndimi kufizohet me provincën An Giang

Jugu kufizohet me provincën Vinh Long dhe qytetin Can Tho

Veriu kufizohet me provincën Prey Veng të Kamboxhias dhe provincën Long An.

Zgjero

Harta administrative e provincës Dong Thap
Harta administrative e provincës Dong Thap

11. Harta e provincës Vinh Long

Provinca Vinh Long ndodhet midis dy degëve kryesore të lumit Mekong, Tien dhe Hau, me koordinata nga 9°52’40” deri në 10°19’48” gjerësi veriore dhe 105041’18” deri në 106017’03” gjatësi gjeografike dimërore.

Në përgjithësi, provinca Vinh Long është si një diamant i vendosur në qendër të deltës së poshtme të Mekong:

 • Lindja kufizohet me Ben Tre
 • Juglindja kufizohet me Tra Vinh
 • Perëndimi kufizohet me Can Tho
 • Në veriperëndim, kufizohet me Dong Thap
 • Verilindja kufizohet me Tien Giang
 • Në jugperëndim, kufizohet me Hau Giang dhe Soc Trang.

Zgjero

Harta administrative e provincës Vinh Long, format i madh
Harta administrative e provincës Vinh Long, format i madh

e dymbëdhjetë. Harta e provincës Kien Giang

Kien Giang ndodhet në skajin jugperëndimor të vendit, territori përfshin kontinentin dhe ishujt, me koordinata nga 9°23’50 – 10°32’30 gjerësi veriore dhe nga 104°26’40 – 105°32 ’40. Gjatësia gjeografike lindore.

Veriu kufizohet me provincën Kampot të Kamboxhias, vija kufitare është 56.8 km e gjatë. gjatë

Jugu kufizohet me provincat Bac Lieu dhe Ca Mau

Perëndimi kufizohet me Gjirin e Tajlandës me një vijë bregdetare prej 200 km

Nga ana tjetër, Lindja kufizohet me provincat e qytetit An Giang, Hau Giang dhe Can Tho.

Zgjero

Harta administrative e provincës Kien Giang në format të madh
Harta administrative e provincës Kien Giang në format të madh

13. Harta e provincës Tien Giang

Tien Giang ndodhet në koordinatat 105°50’–106°55′ gjatësia gjeografike lindore dhe gjerësia veriore.

 • Veriu kufizohet me provincën Long An
 • Perëndimi kufizohet me provincën Dong Thap
 • Jugu kufizohet me provincën Ben Tre dhe provincën Vinh Long
 • Verilindja kufizohet me qytetin Ho Chi Minh
 • Juglindja kufizohet me Detin Lindor

Zgjero

    Harta administrative e provincës Tien Giang në format të madh
Harta administrative e provincës Tien Giang në format të madh

Postuar nga: Shkolla e mesme Le Hong Phong

Kategoria: Të përgjithshme

E drejta e autorit të artikullit i përket shkollës së mesme Le Hong Phong. Çdo kopjim është mashtrim!

Burimi i përbashkët:

/ban-do-dong-bang-song-cuu-long-13-tinh-mien-tay-kho-lon/

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Bản đồ Đồng bằng sông Cửu Long (13 tỉnh Miền Tây) khổ lớn . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *