Bản đồ các tỉnh vùng Đồng bằng Sông Hồng mới nhất

Rate this post

Harta e Deltës së Lumit të Kuq ose harta administrative e provincave të Deltës së Lumit të Kuq ju ndihmon të kërkoni informacione për pozicionin e afërt, kufijtë, sistemin aluvial dhe topografinë e zonës.

Shkolla e mesme Le Hong Phong për të talentuarit, ne sintetizojmë informacionin mbi hartat e planifikimit të Deltës së Lumit të Kuq nga burime me reputacion në internet, të cilat do të përditësohen në vitin 2022.

Po shikoni: Harta më e fundit e provincave të Deltës së Lumit të Kuq

Pasqyrë e rajonit të Deltës së Lumit të Kuq

Delta e Lumit të Kuq ose Delta Veriore ka një sipërfaqe prej më shumë se 20,973 km², duke përfshirë 10 qytete. Konkretisht: 02 qytete direkt nën Qeverinë Qendrore (Qyteti Hanoi, Qyteti Hai Phong) dhe 8 provinca: Bac Ninh, Ha Nam, Hai Duong, Hung Yen, Nam Dinh, Thai Binh, Vinh Phuc, Ninh Binh.

Në të cilat, vetëm 02 provinca Thai Binh dhe Hung Yen nuk kanë male, kështu që kjo zonë shpesh quhet “Delta e Lumit të Kuq”.

Delta e Lumit të Kuq ka një histori të gjatë të shfrytëzimit të territorit me më shumë se një mijë vjet qytetërim. Zona e banimit ka qenë e mbushur me njerëz prej kohësh.

+ Vendndodhja: Delta e Lumit të Kuq shtrihet nga gjerësia gjeografike 21°34’N (rrethi Lap Thach) deri në zonën aluviale rreth 19°5’N (rrethi Kim Son), nga 105°17’E (rrethi Ba Vi) deri në 107° 7’D . (në ishullin Cat Ba).

 • Veriu dhe verilindja është rajoni verilindor (Vietnam).
 • Perëndimi dhe jugperëndimi janë veriperëndimi
 • Lindja është Gjiri i Tonkinit dhe Jugu është Veri Qendror.

Zona dhe popullsia: Delta e Lumit të Kuq ka një sipërfaqe natyrore prej më shumë se 20,973 km² (rreth 7% e sipërfaqes së vendit). Dendësia e popullsisë në rajon është më e larta në Vietnam (1064 njerëz/km2, popullsi 22 milionë).

Delta e Lumit të Kuq është zgjeruar për të shtuar 4 provinca të reja

Sipas planit zonues për periudhën 2022 – 2030 të zbatohet Ligji për Planifikim. Propozohet të zgjerohet delta e lumit të Kuq me 4 provinca të tjera: Hoa Binh, Phu Tho, Thai Nguyen dhe Bac Giang në Deltën Veriore dhe Midlands. Kështu, i gjithë vendi do të ketë gjithsej 7 rajone.

Planifikimi i propozuar i nënndarjes për periudhën 2022 - 2030
Planifikimi i propozuar i nënndarjes për periudhën 2022 – 2030

Disa pyetje të shpeshta në deltën e lumit të kuq?

Në Delta e Lumit të Kuq, ku është vendi më i populluar? Zona e kultivimit të orizit të lagësht ka nevojë për shumë punë, ka shumë qendra industriale, ka kushte të favorshme prodhimi dhe banimi.

Eksploroni më shumë: Çfarë është Koji? Përbërës të domosdoshëm në kuzhinën japoneze
READ  Top 20 câu nói hay về cuộc sống, giúp tâm trạng tốt hơn

Delta e lumit të Kuq është produkt i grumbullimit aluvial të cilit sistem lumor? Sistemi i lumit të kuq, lumi Thai Binh

Cili është orientimi në ristrukturimin ekonomik në deltën e lumit? Promovimi i zhvillimit të industrive kryesore

Ristrukturimi ekonomik brenda sektorit bujqësor të Deltës së Lumit të Kuq? Ristrukturimi ekonomik sipas sektorëve në rajonin e Deltës së Lumit të Kuq. E veçanta

– Struktura ekonomike sipas sektorëve në Deltën e Lumit të Kuq po zhvendoset drejt: zvogëlimit të proporcionit të sektorit I (bujqësi – pylltari – peshkim), rritje të proporcionit të sektorit II (industri dhe ndërtim) dhe rajonit III (shërbime). ).

– Në strukturën ekonomike sipas sektorëve (2005): bujqësia – pylltaria – peshkimi zënë 25.1%; industria-ndërtimtaria zë 29.9%; Sektori i shërbimeve zë 45.0%.

– Struktura ekonomike sipas sektorëve në rajonin e Deltës së Lumit të Kuq është zhvendosur në një drejtim pozitiv, por është ende e ngadaltë dhe nuk ka sjellë në lojë të plotë pikat e forta të rajonit.

– Tendenca e përgjithshme është vazhdimi i uljes së proporcionit të sektorit I (bujqësi – pylltari – peshkim), rritja e proporcionit të sektorit II (industri – ndërtim) dhe rajonit III (shërbime) në bazë të sigurimit të rritjes. ekonomi me shpejtësi të shpejtë , efikasitet i lartë i lidhur me zgjidhjen e problemeve sociale dhe mjedisore.

+ Për rajonin I, zvogëloni përqindjen e prodhimit të bimëve, rrisni përqindjen e bagëtive dhe peshkimit. Veçanërisht, industria e bimëve uli përqindjen e kulturave ushqimore dhe rriti përqindjen e kulturave industriale, kulturave ushqimore dhe pemëve frutore.

+ Për Rajonin III, turizmi është një industri potenciale. Industritë e tjera të shërbimeve si financat, bankat, arsimi dhe trajnimi… gjithashtu lulëzuan për të nxitur ristrukturimin ekonomik.

Eksploroni më shumë: Mësoni çfarë është një ndajfolje? Sa lloje ka? Si të njohim ndajfoljen më të re të muajit
READ  Nên chọn quạt trần mấy cánh là mát nhất?

Harta me format të madh të Deltës së Lumit të Kuq

Harta e vendndodhjes së Deltës së Lumit të Kuq (blu)
Harta e vendndodhjes së Deltës së Lumit të Kuq (blu)

Harta e provincave në rajonin e Deltës së Lumit të Kuq

Harta e qytetit Hanoi

Harta e rretheve, rretheve dhe qyteteve të qytetit Hanoi në 2022
Harta e rretheve, rretheve dhe qyteteve të qytetit Hanoi në 2022

Harta e qytetit Hai Phong

Qyteti Hai Phong ka një sipërfaqe natyrore prej 1,522.5 km², ky është një qytet bregdetar në Deltën e Lumit të Kuq, vendndodhja gjeografike:

 • Perëndimi kufizohet me kryeqytetin Hanoi
 • Veriu kufizohet me provincën Bac Giang
 • Në lindje, kufizohet me provincën Hai Duong
 • Jugu kufizohet me provincën Hung Yen.
Harta administrative e qytetit Hai Phong
Harta administrative e qytetit Hai Phong

Harta e provincës Bac Ninh

Bac Ninh ka një sipërfaqe natyrore prej 822.71 km², ngjitur me rajonin verior të mesit të provincës Bac Giang, i vendosur gjeografikisht:

 • Veriu kufizohet me provincën Quang Ninh
 • Perëndimi kufizohet me provincën Hai Duong
 • Në jug, kufizohet me provincën Thai Binh
 • Lindja kufizohet me Gjirin e Tonkinit në Detin Lindor.
Harta administrative e komunave, rretheve dhe qyteteve të provincës Bac Ninh në 2022
Harta administrative e komunave, rretheve dhe qyteteve të provincës Bac Ninh në 2022

Harta e provincës Henan

Ha Nam ka një sipërfaqe natyrore prej 861.9 km², kjo është një provincë në Deltën e Lumit të Kuq, e vendosur në rajonin e kryeqytetit, e vendosur gjeografikisht:

 • Veriu kufizohet me qytetin Hanoi
 • Në lindje, kufizohet me provincën Hung Yen dhe provincën Thai Binh
 • Juglindja kufizohet me provincën Nam Dinh
 • Jugu kufizohet me provincën Ninh Binh
 • Perëndimi kufizohet me provincën Hoa Binh
Harta administrative e provincës Ha Nam në 2022
Harta administrative e provincës Ha Nam në 2022

Harta e provincës Hai Duong

Hai Duong ka një sipërfaqe natyrore prej 1,668.20 km², kjo është një provincë në Deltën e Lumit të Kuq, që shtrihet nga 20°43′ deri në 21°14′ gjerësi veriore, 106°03′ deri në 106°38′ gjatësia gjeografike lindore, vendndodhja gjeografike zona:

 • Veriu kufizohet me provincën Bac Giang.
 • Në lindje, kufizohet me provincën Quang Ninh dhe qytetin Hai Phong
 • Perëndimi kufizohet me provincën Bac Ninh dhe provincën Hung Yen.
 • Në jug, kufizohet me provincën Thai Binh.
Harta administrative e komunave, rretheve dhe qyteteve të provincës Hai Duong
Harta administrative e komunave, rretheve dhe qyteteve të provincës Hai Duong

Harta e provincës Hung Yen

Eksploroni më shumë: Çfarë është një Grill? Cili është ndryshimi midis BBQ, Grill dhe Roasted?

Sipërfaqja e tokës e provincës Hung Yen është 923.1 km², kjo është një provincë e vendosur në qendër të Deltës së Lumit të Kuq, e vendosur gjeografikisht:

 • Veriu kufizohet me provincën Bac Ninh.
 • Lindja kufizohet me provincën Hai Duong.
 • Perëndimi kufizohet me kryeqytetin Hanoi dhe provincën Ha Nam
 • Në jug, kufizohet me provincën Thai Binh.
Harta administrative e provincës Hung Yen në format të madh në 2022
Harta administrative e provincës Hung Yen në format të madh në 2022

Harta e provincës Nam Dinh

READ  Cù lẳng là gì? – THPT Lê Hồng Phong

Provinca Nam Dinh ka një sipërfaqe prej 1,668 km², e vendosur midis 19°54′N dhe 20°40′N dhe nga 105°55′L deri në 106°45′L, vendndodhja gjeografike:

 • Në veri, kufizohet me provincën Thai Binh
 • Jugu kufizohet me provincën Ninh Binh
 • Perëndimi kufizohet me provincën Ha Nam
 • Lindja kufizohet me Detin Lindor (Gjiri i Tonkinit).
Harta administrative e provincës Nam Dinh në 2022
Harta administrative e provincës Nam Dinh në 2022

Harta e provincës Thai Binh

Provinca Thai Binh ka një sipërfaqe prej 1,542.3 km², koordinatat që shtrihen nga 20°18′N në 20°44′N, 106°06′L deri në 106°39′L, kufijtë administrativë të provincës Thai Binh:

 • Veriu kufizohet me provincën Hai Duong, provincën Hung Yen dhe qytetin Hai Phong
 • Perëndimi kufizohet me provincën Ha Nam
 • Jugu kufizohet me provincën Nam Dinh.
 • Lindja kufizohet me Gjirin e Tonkinit dhe me Detin Lindor.
Harta administrative e provincës Thai Binh në 2022
Harta administrative e provincës Thai Binh në 2022

Harta e provincës Vinh Phuc

Provinca Vinh Phuc ka një sipërfaqe natyrore prej 1,235.2 km², e vendosur në fillim të Deltës së Lumit të Kuq, rreth mesit të Veriut. Provinca ndodhet gjeografikisht:

 • Veriu kufizohet me provincën Thai Nguyen (me kufirin e vargmalit malor Tam Dao) dhe provincën Tuyen Quang.
 • Perëndimi kufizohet me provincën Phu Tho me kufirin natyror të lumit Lo.
 • Jugu dhe Lindja kufizohen me kryeqytetin Hanoi me kufirin natyror të Lumit të Kuq
Harta administrative e provincës Vinh Phuc në 2022
Harta administrative e provincës Vinh Phuc në 2022

Harta e provincës Ninh Binh

Ninh Binh ka një sipërfaqe natyrore prej 1,382.1 km², e vendosur në kufirin e 3 rajoneve gjeografike: Veriperëndimore, Delta e Lumit të Kuq dhe Qendrore Veriore.

 • Veriu kufizohet me provincën Hoa Binh dhe provincën Ha Nam
 • Në lindje, kufizohet me provincën Nam Dinh përtej lumit Day
 • Perëndimi kufizohet me provincën Thanh Hoa
 • Jugu kufizohet me Detin Lindor (Gjiri i Tonkinit) me një vijë bregdetare prej 16 km (Ninh Binh është provinca me vijën bregdetare më të shkurtër në Vietnam).
  Harta administrative e provincës Ninh Binh në 2022
  Harta administrative e provincës Ninh Binh në 2022

Postuar nga: Shkolla e mesme Le Hong Phong

Kategoria: Të përgjithshme

E drejta e autorit të artikullit i përket shkollës së mesme Le Hong Phong. Çdo kopjim është mashtrim!

Burimi i përbashkët:

/ban-do-cac-tinh-vung-dong-bang-song-hong-moi-nhat/

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Bản đồ các tỉnh vùng Đồng bằng Sông Hồng mới nhất . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *