Bài thu hoạch Điều lệ Đảng cộng sản Việt Nam và Quy định về những điều Đảng viên không được làm

Rate this post

Pas studimit dhe hulumtimit të Kushtetutës së Partisë Komuniste të Vietnamit, si dhe rregulloreve për atë që anëtarët e Partisë nuk lejohen të bëjnë, ata duhet të bëjnë detyrat e shtëpisë. Ju lutemi referojuni koleksionit të mostrave të eseve më poshtë për të përfunduar shpejt artikullin tuaj:

Mbledhja e dokumenteve mostër të Kartës së Partisë Komuniste të Vietnamit në 2017

PARKELE MILIARDBIMËR
Ndërgjegjësimi për Kartën e Partisë Komuniste të Vietnamit dhe rregulloret për atë që anëtarët e Partisë nuk mund të bëjnë

Emri i plotë i anëtarit të Partisë: ……………………….

Pozicioni: Anëtar partie

Aktivitetet: ……………………….

Shkolla …………………………………………….

Nëpërmjet kërkimit dhe studimit, unë raportoj perceptimin tim mbi Kartën e Partisë Komuniste të Vietnamit (termi XI) dhe Rregulloren mbi atë që anëtarët e Partisë nuk mund të bëjnë si më poshtë:

1. A mund të më thoni ju lutem pozicionin dhe rolin e Kartës së Partisë Komuniste të Vietnamit?

Përgjigje:

Një. Vendndodhja

Partia Komuniste e Vietnamit I themeluar dhe i trajnuar nga shoku Ho Chi Minh, ai udhëhoqi popullin për të kryer me sukses Revolucionin e gushtit, për të krijuar Republikën Demokratike të Vietnamit (tani Republika Socialiste e Vietnamit) dhe për të fituar luftën. luftën e agresionit, duke shfuqizuar kolonializmin dhe feudalizmin, duke përfunduar kauza revolucionare. çlirimi kombëtar, bashkimi kombëtar, doi moi, ndërtimi i socializmit dhe mbrojtja e fortë e Atdheut. pavarësia e Atdheut.

– Partia Komuniste e Vietnamit është pararoja e klasës punëtore, dhe në të njëjtën kohë pararoja e popullit punëtor dhe e kombit vietnamez; përfaqësues besnik për interesat e klasës punëtore, të punëtorëve dhe të kombit.

Qëllimi i Partisë është të ndërtojë një Vietnam të pavarur, demokratik, të pasur dhe të fortë, një shoqëri të drejtë dhe të qytetëruar, pa njerëz që i shfrytëzojnë njerëzit dhe të zbatojë me sukses socializmin dhe në fund komunizmin. .

– Partia merr marksizëm-leninizmin dhe mendimin e Ho Chi Minh-ut si themel ideologjik, një udhëzues veprimi, duke promovuar traditat e shkëlqyera të kombit, duke thithur kuintesencën intelektuale të njerëzimit, duke zotëruar parimet e ligjit. ligjet objektive, trendin e kohës dhe realitetin e vendit për të vendosur platformën politike dhe vijën e duhur revolucionare në përputhje me aspiratat e popullit.

Partia është një organizatë e ngushtë, e bashkuar në vullnet dhe veprim, duke marrë si parim themelor organizativ parimin e centralizmit demokratik, duke zbatuar udhëheqjen kolektive, përgjegjësinë individuale, dashurinë për shokët, ligjin e rreptë. Në të njëjtën kohë, duke zbatuar parimet e autokritikës dhe kritikës, të solidaritetit në bazë të platformës politike dhe të Kartës së Partisë, duke iu përmbajtur ngushtë popullit, Partia vepron në kuadrin e Kushtetutës dhe ligjit. .

READ  Hướng dẫn cách kiểm tra tốc độ Internet đơn giản nhất

– Partia Komuniste e Vietnamit është partia në pushtet, që respekton dhe promovon të drejtën e popullit për zotërim, që i nënshtrohet mbikëqyrjes së Popullit; duke u mbështetur te njerëzit për të ndërtuar Partinë; bashkohen dhe udhëheqin njerëzit për të realizuar çështjen revolucionare. Partia udhëheq sistemin politik dhe është gjithashtu pjesë e atij sistemi. Partia drejton, respekton dhe promovon rolin e shtetit, Frontit Atdhetar të Vietnamit dhe organizatave socio-politike.

Eksploroni më shumë: Kush është Dang Ngoc Bich Tuyen? Dang Ngoc Bich Tuyen u nda nga jeta në moshën 20-vjeçare

Partia kombinon patriotizmin e vërtetë me internacionalizmin e pastër të klasës punëtore, duke kontribuar aktivisht në kauzën e paqes, pavarësisë kombëtare, demokracisë dhe përparimit shoqëror të njerëzve të botës. .

b. Roli:

– Përcaktimi i qartë i natyrës së klasës punëtore të Partisë vjen nga vetëdija shkencore për rolin dhe misionin historik të klasës punëtore. Klasa punëtore u formua dhe u zhvillua së bashku me prodhimin industrial masiv, duke përfaqësuar një metodë të re dhe progresive prodhimi, me një frymë rrënjësore revolucionare dhe një nivel të lartë organizimi. Klasa punëtore udhëhiqet nga një ideologji shkencore dhe revolucionare që është marksizëm-leninizmi. Si klasë punëtore e shfrytëzuar, klasa punëtore ka kushtet për të bërë aleancë me fshatarësinë dhe masat punëtore për të shfuqizuar kapitalizmin dhe për të ndërtuar një shoqëri të re pa shtypje dhe shfrytëzim. socializmit dhe komunizmit.

Në vendin tonë, edhe pse numri është ende i vogël, klasa punëtore vietnameze dhe partia e saj politike kanë mbajtur gjithmonë qëndrimin e tyre revolucionar, kanë ruajtur natyrën e tyre klasore dhe i janë përmbajtur marksizëm-leninizmit dhe mendimit të Ho Chi Minh-ut. shërbejnë si themeli i mendimit, një udhëzues për veprim.

Eksploroni më shumë: Shembull i projektit të personelit të celulës së fundit të Partisë / Kongresit të Partisë

– Partia Komuniste e Vietnamit është Partia në pushtet, e njohur nga i gjithë populli si pararoja për të udhëhequr popullin. Përsa i përket interesave, Partia nuk ka interesa tjetër veçse t’i shërbejë popullit dhe Atdheut.

– Për të ruajtur dhe forcuar natyrën e klasës punëtore të Partisë në situatën e re, Karta e Partisë dhe dokumentet e Kongresit të Partisë përcaktojnë qartë objektivat dhe detyrat e çdo anëtari të partisë si më poshtë:

READ  Changg là ai? Thông tin, tiểu sử của Nguyễn Huyền Trang

+ Qëllimi i vazhdueshëm i pavarësisë kombëtare dhe socializmit. Në çdo situatë, mos u lëkundni, larg këtij qëllimi.

+ Aplikoni në mënyrë të vazhdueshme dhe kreative, duke kontribuar në zhvillimin e marksizëm-leninizmit dhe mendimit të Ho Chi Minh. Duke u nisur nga realiteti specifik i vendit tonë për të përcaktuar udhëzimet, udhëzimet dhe politikat e duhura; dhe në të njëjtën kohë, me veprim revolucionar, ta kthejë atë linjë dhe politikë në një realitet të gjallë në të gjitha aspektet e jetës shoqërore.

+ Të luftojmë me vendosmëri dhe me shpejtësi të gjitha manifestimet e oportunizmit, të djathtës, dogmatizmit dhe konservatorizmit; kritikojnë retorikën dhe truket e botëve armiqësore që sulmojnë, mohojnë dhe shtrembërojnë marksizëm-leninizmin dhe mendimin e Ho Chi Minh-ut.

+ Promovoni gjithmonë traditat e shkëlqyera të kombit, thithni kuintesencën kulturore dhe njohuritë e kohës për të pasuruar njohuritë, për të zgjidhur me sukses problemet teorike dhe praktike të revolucionit të vendit tonë, për të kontribuar në zhvillimin e përgjithshëm të botës.

+ Të respektohet parimi i centralizmit demokratik në organizimin dhe veprimtaritë partiake, parimi i udhëheqjes kolektive dhe përgjegjësisë individuale. Rregullisht autokritikë dhe kritikë, duke ruajtur unitetin dhe unitetin në Parti.

+ Edukoni dhe nxisni rregullisht qëndrimin, pikëpamjet dhe sensin organizativ të klasës punëtore; ndërtimi i një kontigjenti kuadrosh dhe anëtarësh partie nga këndvështrimi i klasës punëtore.

+ Forconi lidhjet e ngushta me njerëzit, forconi bllokun e madh të unitetit të të gjithë popullit, kujdesuni për jetën e njerëzve dhe promovoni me të vërtetë zotërimin e popullit.

+ Kombinoni ngushtë patriotizmin e vërtetë me internacionalizmin e pastër të klasës punëtore. Duke ndërthurur forcën kombëtare me fuqinë e kohës, duke krijuar sinergjinë e revolucionit.

Eksploroni më shumë: Si të ndani fotot në telefonin tuaj si Photoshop

2. A mund të përmbledhni përmbajtjen bazë të Kartës së Partisë Komuniste të Vietnamit?

Një. Çfarë është Karta e Partisë?

– Karta e Partisë është dokumenti ligjor bazë i Partisë, që përcakton parimet, qëllimet, ideologjinë, parimet e organizimit, funksionimit dhe strukturës së aparatit të Partisë; duke përcaktuar përgjegjësitë, detyrimet dhe kompetencat e anëtarëve të partisë dhe organizatave të partisë në të gjitha nivelet.

Qëllimi i ndërtimit të Kartës së Partisë është unifikimi i ideologjisë, organizimit dhe veprimeve në të gjithë Partinë dhe realizimi i synimeve të Partisë.

– Statuti i Partisë miratohet dhe shpallet nga Kongresi Kombëtar i Partisë. Të gjitha organizatat e partisë dhe anëtarët e partisë duhet të respektojnë Kartën e Partisë.

READ  Vòng loại cuối cùng khu vực Châu Á Thái Bình Dương khuôn khổ VCT: Lịch thi đấu, kết quả và các đội tham dự

– Karta e Partisë Komuniste të Vietnamit e miratuar nga Kongresi i X-të, e hapur me titullin “Partia dhe çështjet themelore të ndërtimit të partisë”, paraqet një pasqyrë të Partisë dhe çështjeve më themelore të ndërtimit të Partisë. Ndërtesa e partisë. Përmbajtja specifike si më poshtë:

– Pasqyrë e procesit historik të Partisë, Karta thotë: “Partia Komuniste e Vietnamit e themeluar dhe e trajnuar nga shoku Ho Chi Minh e udhëhoqi popullin për të kryer me sukses Revolucionin e Gushtit, duke krijuar Republikën Demokratike të Vietnamit (tani Republika e Vietnamit). barazim). Republika Socialiste e Vietnamit), mundi luftën e agresionit, shfuqizoni kolonializmin feudal, përfundoni çështjen e çlirimit kombëtar, bashkoni vendin, kryeni punën e rinovimit, ndërtoni nacionalizmin. socializmin dhe mbrojnë me vendosmëri pavarësinë e Atdheut”.

Në lidhje me natyrën e Partisë, Karta thotë: “Partia Komuniste e Vietnamit është pararoja e klasës punëtore dhe në të njëjtën kohë pararoja e popullit punëtor dhe e kombit vietnamez; përfaqësues besnik për interesat e klasës punëtore, të punëtorëve dhe të kombit.

– Lidhur me prioritetet e Partisë, Në statutin e Partisë thuhet qartë: “Qëllimi i Partisë është të ndërtojë një Vietnam të pavarur, demokratik, të pasur dhe të fortë, një shoqëri të drejtë dhe të qytetëruar, ku askush të mos shfrytëzojë njerëzit dhe të zbatojë me sukses socializmin dhe socializmin.” dhe në fund të zbatojë socializmin. .”

– Mbi bazën e ideologjisë së Partisë, Karta e Partisë pohon: “Partia merr Marksizëm-Leninizmin dhe mendimin e Ho Chi Minh-ut si themelin ideologjik dhe udhëzues për veprim, duke promovuar traditat e shkëlqyera të kombit, duke thithur kuintesencën intelektuale të njerëzimit, duke kapur ligjet objektive, prirjet e kohës dhe realitetet e vendit për të propozuar programin e duhur politik dhe linjën revolucionare në përputhje me aspiratat e popullit”.

Shkarkoni skedarin për t’iu referuar përmbajtjes së detajuar!

Postuar nga: Shkolla e mesme Le Hong Phong

Kategoria: Të përgjithshme

E drejta e autorit të artikullit i përket shkollës së mesme Le Hong Phong. Çdo kopjim është mashtrim!

Burimi i përbashkët:

/bai-thu-hoach-dieu-le-dang-cong-san-viet-nam-va-quy-dinh-ve-nhung-dieu-dang-vien-not-duoc-lam/

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết Bài thu hoạch Điều lệ Đảng cộng sản Việt Nam và Quy định về những điều Đảng viên không được làm . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *