028 là mạng gì? Cách nhận biết điện thoại cố định

Rate this post

Në fakt, shumë njerëz ende nuk bëjnë dallim midis numrit të krahinave si dhe numrit të operatorëve të rrjetit. Prandaj, shumë pyetje në lidhje me operatorët e rrjetit, numrat e domenit janë bërë shpesh.

Kodi i zonës telefonike 028 është për qytetin Ho Chi Minh. Shumë njerëz gabimisht mendojnë se ky është numri fiks i Viettel 228. Prandaj, duhet të mbani mend se prefiksi 028 është kodi i zonës telefonike të Saigon (Ho Chi Minh).

Ka shumë mënyra që ju të dini se në cilën krahinë telefonon linja fikse përmes kodit të zonës.

Duke zbuluar se si të dini se në cilën krahinë telefonon numri fiks
Duke zbuluar se si të dini se në cilën krahinë telefonon numri fiks

Për të ditur se cilit kod zona i përket numri, cilës krahinë ose qytet të vendit, i kushtoni vëmendje 3 ose 4 shifrave, duke përfshirë 0-në e parë të renditjes së numrave të telefonit. Sidoqoftë, veçanërisht për dy zonat kryesore të qytetit, Hanoi dhe Ho Chi Minh City, kodi i zonës këtu përbëhet nga vetëm 3 numra. Ky është numri 028 dhe fillimi i 029 për Hanoi dhe Ho Chi Minh City dhe pjesa tjetër e provincave në të gjithë vendin, kodi i zonës do të përfshijë 4 numra.

Por nëse nuk e dini numrin e telefonit fiks, si e dini kodin e zonës? Është shumë e thjeshtë sepse thjesht duhet të hiqni 0-në dhe të merrni 3 shifrat pas kërkimit në tabelën përmbledhëse të kodit të zonës duke kërkuar në google.

Përveç kodit të zonës së HCMC, duhet të përditësoni numrat fiks të njohur të qytetit Ho Chi Minh sot.

 • Numri i kokës 0282: Ky do të jetë numri për telefonat fiks në pronësi të rrjetit të telekomunikacionit Viettel në qytetin Ho Chi Minh.
 • Numri 0283: Ky do të jetë një numër fiks në pronësi të operatorit të telekomunikacionit Vinaphone në qytetin Ho Chi Minh.
 • Numri i kokës 0286: Ky do të jetë numri për telefonat fiks në pronësi të rrjetit të telekomunikacionit Viettel në qytetin Ho Chi Minh.
 • Numri 0287: Ky do të jetë një numër fiks në pronësi të 3 operatorëve të telekomunikacionit CMC, FPT dhe Gtel në qytetin Ho Chi Minh.
 • Numri kryesor 0289: Ky do të jetë një numër telefoni fiks në pronësi të operatorit të telekomunikacionit Gtel në qytetin Ho Chi Minh.
 • Numri i kokës 0242: Ky do të jetë numri për linjat fikse në pronësi të rrjetit të telekomunikacionit Viettel në qytetin Hanoi.
 • Numri kryesor 0243: Ky do të jetë një numër telefoni fiks në pronësi të operatorit të telekomunikacionit Vinaphone në qytetin Hanoi.
 • Numri i kokës 0246: Ky do të jetë numri për telefonat fiks në pronësi të rrjetit të telekomunikacionit Viettel në qytetin Hanoi.
 • Numri 0247: Ky do të jetë një numër fiks në pronësi të 3 operatorëve të telekomunikacionit CMC, FPT dhe Gtel në Hanoi.
 • Numri kryesor 0248: Ky do të jetë një numër telefoni fiks në pronësi të operatorit të telekomunikacionit Vinaphone në qytetin Hanoi.
 • Numri 0249: Ky do të jetë një numër fiks në pronësi të operatorit të telekomunikacionit Gtel në Hanoi.
Eksploroni më shumë: Pse nuk mund të pini ujë deti?
READ  Tìm hiểu Cách cắt tóc layer nữ tại nhà dễ dàng đơn giản nhất mới nhất tháng
Zotëroni një rrjet telekomunikacioni identifikimi i numrit fiks
Operatori i rrjetit Viettel Numrat fiks të identifikimit: 220, 221, 222, 223, 224, 246, 247, 248, 249, 625, 626, 627, 628, 629, 669, 668, 667, 63, 63, 66, 66, 66, 66, 66, 66, 66, 66, 66, 66, 66, 66, 66, 66, 63, 66, 66, 66, 66, 65
Centrali i telekomunikacionit VNPT Numrat fiks të përcaktuar: 39, 38, 37, 36, 35.
Tabela e komunikimit të Saigon Postel Telecommunications (SPT) Njohja fikse e numrave: 544, 543, 542, 541, 540
Operatori i telekomit CMC Numri fiks i identifikimit: 71
Centrali i telekomunikacionit QAP Njohja e numrave fiks: 450, 445
Rrjeti i Telekomit të Indokinës Itelecom Njohja e numrit fiks: 7779
Operatori i telekomit FPT Numri fiks i njohur: 73
Operatori i telekomit Gtel Numri fiks i njohur: 99

Në fakt, numri 028 nuk është numri i operatorit të rrjetit, por kodi i linjës fikse të qytetit Ho Chi Minh. HCM. Numri 028 bën që shumë klientë të ngatërrohen me numrin fiks Viettel 228, ndaj duhet të dalloni qartë.

Kodi i zonës 028 i qytetit. Qyteti Ho Chi Minh funksionoi zyrtarisht nga ora 0:00 e datës 17 qershor 2017, duke ndryshuar kodin e vjetër të zonës së qytetit Ho Chi Minh nga 08 në 028. Ky konsiderohet një kod zonë mjaft përfaqësuese për banorët e qytetit të quajtur pas xhaxhait Ho.

028 është kodi i zonës
028 është kodi i zonës

Kodet më të fundit të zonave të 63 provincave dhe qyteteve në të gjithë vendin

1.An Giang – Numri i parë (kodi i zonës) është: 0296

2.Kien Giang – Numri fiks (kodi i zonës) është: 0297

3.Ba Ria – Vung Tau – Numri fiks (kodi i zonës) është: 0254

4.Kon Tum – Numri (kodi i zonës) është: 0260

5.Bac Lieu – Numri i parë (kodi i zonës) është: 0291

6.Lai Chau Numri i telefonit fiks (kodi i zonës) është: 0213

7.Bac Kan – Numri i parë (kodi i zonës) është: 0209

9.Bac Giang – Numri fiks (kodi i zonës) është: 0204

11.Bac Ninh – Numri i parë (kodi i zonës) është: 0222

13.Ben Tre – Numri (kodi i zonës) është: 0275

15.Binh Duong – Numri fiks (kodi i zonës) është: 0274

18.Nghe An – Numri i parë (kodi i zonës) është: 0238

19.Binh Phuoc – Numri fiks (kodi i zonës) është: 0271

20.Ninh Binh – Numri i parë (kodi i zonës) është: 0229

21.Binh Thuan – Numri i parë (kodi i zonës) është: 0252

22.Ninh Thuan – Numri i parë (kodi i zonës) është: 0259

23.Ca Mau – Numri fiks (kodi i zonës) është: 0290

24.Phu Tho – Numri fiks (kodi i zonës) është: 0210

Eksploroni më shumë: Mësimi i korrjes në klasën e trajnimit të ndërgjegjësimit të Partisë

25.Cao Bang – Numri i parë (kodi i zonës) është: 0206

26.Phu Yen – Numri i parë (kodi i zonës) është: 0257

READ  Tìm hiểu Lý Thuyết Về Tích Phân Và Phương Pháp Tính Tích Phân Cơ Bản mới nhất tháng

27.Can Tho – Numri i parë (kodi i zonës) është: 0292

28.Quang Binh – Numri fiks (kodi i zonës) është: 0232

29.Da Nang – Numri i parë (kodi i zonës) është: 0236

30.Quang Nam – Numri i parë (kodi i zonës) është: 0235

31.Dak Lak – Numri (kodi i zonës) është: 0262

32.Quang Ngai – Numri fiks (kodi i zonës) është: 0255

33.Dak Nong – Numri i parë (kodi i zonës) është: 0261

34.Quang Ninh – Numri i parë (kodi i zonës) është: 0203

35.Dien Bien – Numri (kodi i zonës) është: 0215

36.Quang Tri – Numri i parë (kodi i zonës) është: 0233

37.Dong Nai – Numri fiks (kodi i zonës) është: 0251

38.Soc Trang – Numri i parë (kodi i zonës) është: 0299

39.Dong Thap – Numri i parë (kodi i zonës) është: 0277

40.Son La – Numri (kodi i zonës) është: 0212

41.Gia Lai – Numri i parë (kodi i zonës) është: 0269

42.Tay Ninh – Numri i parë (kodi i zonës) është: 0276

43.Ha Giang – Numri fiks (kodi i zonës) është: 0219

44.Thai Binh – Numri fiks (kodi i zonës) është: 0227

45.Ha Nam – Numri fiks (kodi i zonës) është: 0226

46.Thai Nguyen – Numri fiks (kodi i zonës) është: 0208

47.Hanoi – Numri fiks (kodi i zonës) është: 024

48.Thanh Hoa – Numri i parë (kodi i zonës) është: 0237

49.Ha Tinh – Numri i parë (kodi i zonës) është: 0239

50.Thua Thien Hue – Numri fiks (kodi i zonës) është: 0234

51.Hai Duong – Numri fiks (kodi i zonës) është: 0220

52.Tien Giang – Numri i parë (kodi i zonës) është: 0273

53.Hai Phong – Numri fiks (kodi i zonës) është: 0225

54.Tra Vinh – Numri i parë (kodi i zonës) është: 0294

55.Hoa Binh – Numri fiks (kodi i zonës) është: 0218

56. Tuyen Quang – Numri fiks (kodi i zonës) është: 0207

57.Ho Chi Minh – Numri fiks (kodi i zonës) është: 028

58.Vinh Long – Numri i parë (kodi i zonës) është: 0270

59.Hau Giang – Numri i parë (kodi i zonës) është: 0293

60.Vinh Phuc – Numri (kodi i zonës) është: 0211

61.Hung Yen – Numri i parë (kodi i zonës) është: 0221

62.Yen Bai – Numri i parë (kodi i zonës) është: 0216

63.Khanh Hoa – Numri i parë (kodi i zonës) është: 0258

Si të dalloni kodet e zonës, numrat e thjeshtë të fiksuar të operatorit

Për t’ju ndihmuar të mos jeni konfuz për zonën e numrit të telefonit fiks, operatorët e rrjetit do t’ju udhëzojnë të dalloni konkretisht se cili është kodi i zonës dhe cili është numri fiks pikërisht këtu:

Për të dalluar se ku është zona, ku është numri i telefonit, duhet të analizoni strukturën: AAA.XX.YYY.YYY – Ndani 3 numrat e parë AAA është kodi i zonës së krahinës, qytetit, XX është numri fiks i Shtëpia. rrjeti i ofruar, YYY.YYY numër telefoni i rregullt.

Për shembull: Ju merrni një telefonatë nga 028.228.555555, më pas 028 është (kodi i qytetit Ho Chi Minh), 228 është (numri fiks Viettel), 555555 është numri i pajtimtarit. Ju mund të kuptoni se numri 028.228.555555 telefonon në Ho Chi Minh City dhe është një numër fiks i Viettel.

Eksploroni më shumë: 999+ urime qesharake 10/20 për mamin, gruan, të dashurën
READ  Năm 2023 là năm con gì và mệnh gì? Có nên sinh con vào năm 2023?

Shembulli 1: Ju merrni një telefonatë nga fillimi i 028 73.999999, duhet të dalloni 3 numrat e parë (024 – kodi i zonës HCMC), 73 (numri fiks FPT) dhe 999999 si 6 numrat e fundit të telefonit.

Shembulli 2: Ju telefononi TP. Numri i qytetit Ho Chi Minh 99888888 ju shkruani 028.99.888888 dhe telefononi. Në të cilin 028 (kodi i zonës HCMC), 99 (numri i rrjetit Gtel) 888888 janë 6 numrat e fundit të telefonit.

Shënim: Disa numra operatori ofrojnë shërbim fiks deri në 3 ose 4 shifra, duhet të ndani kodin e saktë të zonës, 6 numrat e mbetur të telefonit janë numri i operatorit.

Kuptimi i numrit të parë 028 sipas feng shui

Megjithëse nuk është numri i parë i një karte SIM të rregullt celular, numri 028 mbart gjithashtu kuptime të shkëlqyera feng shui. Për ta parë këtë qartë, le të kalojmë në analizën e kuptimit të tre numrave bazë të mësipërm.

 • Numri 0 është numri i parë dhe numri 0 gjithashtu nënkupton lindjen, një fillim të ri. Numri 0 gjithashtu krijohet vetëm nga një vijë e fortë dhe e mbyllur, kështu që është gjithashtu një simbol i plotësisë dhe plotësisë.
 • Numri 2: Kur bëhet fjalë për numrin 2, njerëzit shpesh mendojnë për dy gjysma, ose një palë, një palë. Këto janë gjëra që lidhen me dashurinë, kështu që ky numër simbolizon lumturinë dhe bollëkun. Në të njëjtën kohë, është gjithashtu një simbol i ekuilibrit dhe harmonisë.
 • Numri 8: Është një numër i preferuar në shumë fusha si zgjedhja e kartave sim, targave etj. Numri 8 konsiderohet simbol i fatit, fatit dhe parave. Numri 8 lexohet edhe si “Bat” me të njëjtin shqiptim si fjala “Phat”, që është edhe arsyeja pse ky numër është kaq i popullarizuar.

Me vetëm tre numra të thjeshtë, fillimi i numrit 028 ka treguar kuptimin e madh feng shui që sjell. Numri i parë 028 është gjithashtu shpresa e banorëve të qytetit Ho Chi Minh, duke uruar për një biznes të begatë, lumturi dhe gëzim të plotë.

Kuptimi i numrit të parë 028 – “Mai Phat” Me shpresën se Qyteti Ho Chi Minh do të zhvillohet gjithmonë fuqishëm në ekonomi, shoqëri dhe politikë. Për bizneset, ajo po synon vazhdimisht integrimin në tregun ndërkombëtar, duke krijuar më shumë mundësi punësimi, duke përmirësuar cilësinë e sigurimeve shoqërore dhe duke ulur shkallën e papunësisë në qytet. Numri i parë 028 është edhe ëndrra e çdo qytetari, duke uruar për një biznes të begatë, të begatë dhe të lumtur.

*********************

Postuar nga: Shkolla e mesme Le Hong Phong

Kategoria: Të përgjithshme

E drejta e autorit të artikullit i përket shkollës së mesme Le Hong Phong. Çdo kopjim është mashtrim!

Burimi i përbashkët:

/028-la-mang-gi-cach-nhan-biet-dien-thoai-co-dinh/

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết 028 là mạng gì? Cách nhận biết điện thoại cố định . Đừng quên truy cập Cakhia TV Trang web xem trực tiếp bóng đá không quảng cáo hot nhất hiện nay

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *